×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко избухна: Руското правителство не спира да ме хули! Доста студенина лъха от Москва! (допълнена)


Бойко избухна: Руското правителство не спира да ме хули! Доста студенина лъха от Москва! (допълнена)
Премиерът бе разпитан от прокуратурата след сигнала на Протестна мрежа
19 Октомври 2015, Понеделник, 12:05 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Не сме пускали незаконно руски самолети


Руското правителство не спира да ме хули. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Съдебната палата в София. Той бе разпитан от прокуратурата след сигнала на Протестна мрежа, че Борисов е предал държавата, след като не е спрял полетът  на руски самолети.
Премиерът обясни, че сигналът е неточен, тъй като той се базирал на негово изказване пред партийно събрание, което било само хипотетично.

„Знам какво сме правили и знам пред какви рискове сме били изправени. И затова по дипломатичен път сме намерили начин да им го предадеме на колегите в Москва. Вследствие на което виждате, че доста студенина лъха оттам. Едните ме обявяват – в сигнала, че съм в услуга на Русия, в същото време руското правителство чрез външния си министър не спира да ме хули. Какво повече да кажа? Да се разберат! Аз съм защитавал само интересите на държавата и пред Българо-американската камара, и сега, и във всеки един момент”, коментира ядосано Борисов.

Премиерът каза, че България е предотвратила преминаването на руски самолети, а не е пускала незаконно такива, както е посочено в сигнала срещу него. Прокуратурата обаче му обяснила, че не може да говори по темата с разпита, понеже било държавна тайна.

„Прокурорът прецени за нужно и час и половина ме въртя по темата. Каквото е имало, съм казал”, отсече Бойко Борисов. 

„Ако искат да ме вкарат в историята затова, че съм казал, че не трябва да сваляме руски самолети, да ме вкарат в затвора. Първо, такава хипотеза няма. Беше провокация. Аз неслучайно в същото изказване се обърнах към Москва да не го правят повече, защото нервите на пилотите, на военните, на началник щабовете, на министри, на всички в един такъв момент – да сложат на една везна приятелството, братството, историческата ни памет със сегашните обстоятелства, е голямо изпитание. Иначе си има нормален дипломатически път – заявява се в седемдневен срок и в случаите, когато не е спазен законът, отказваме полети. Не само ние, но и Румъния, Гърция и другите държави. Сиреч опитът е няколко дена преди изборите – така съвпадат разпитите и тук, и в съда днес делото, да съм ваш коментатор”, заяви още премиерът.

По-рано днес той бе разпитан в Софийския районен съд по делото с фалшифицирания му подпис от времето, когато Борисов беше кмет на столицата.

В категории: Политика


Автор
17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Ego
22.10.2015 11:02:00
0
0
Не одобрявам позицията на Лавров. Като външен министър на велика сила трябва да се занимава с важни проблеми и личности - Кери,Меркел,Ципрас,Асад, ПринцКатар..
16.
Георги
21.10.2015 11:38:56
5
6
Отивай в оставка, тъпако!
15.
инж.Надежда Михайлова от Мездра.
21.10.2015 07:37:33
4
3
Бойко много се сваляше на руснаците напоследък да му разрешат спрения от руснаците Южен поток та да вземе комисионните и си заслужава малко да му се подиграват руснаците.
14.
Dimov
20.10.2015 14:01:33
12
23
Правилно , хули теб и твоето правителство. Я вземете се гръмнете .
13.
baihui
19.10.2015 19:00:40
11
38
Б.Борисов е един скъсан и миризлив цървул !
12.
МИТКО
19.10.2015 15:47:06
8
10
ДО 11 ТЪРСЯ В МАЯМИ ЗАЩОТО ТАМ ТЕПЪРВА ПОЧВАТ ДА СЕ УСВОЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ ПЪК И В БУРГАС ВЕЧЕ МЕРКЕЛ ЕВРЕЙКАТА ГИ НАМАЛЯ ЗА ДА ХРАНИ ДЖОН ДХИХАДА ДЕТ СИ ОБРЪСНАЛ БРАДАТА И СА КРИЕ В МЕДЕН РУДНИК
11.
до Митко
19.10.2015 15:10:15
3
9
Докато събера оферти и взема решение, ще си построя хотела в Созопол. Пак е с изглед към морето.
10.
МИТКО
19.10.2015 13:19:40
3
7
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА ТРИСТАЕН С ИЗГЛЕД КЪМ МОРЕТО В МАЯМИ
9.
Истината
19.10.2015 13:16:03
6
7
Българина е 3 пъти по амбициозен от Гърка. Затова са ни наричали малките германци на Балканите след робстовото. Ето ни пак! Само напред! Строете честно и красиво като бижу всяка работа всяка сграда!!!!
8.
йстория
19.10.2015 13:12:38
27
11
Познай кой е фаворите на Меркел в Източна Европа - Бойко. Който и да е след него ще има една цветуща държава. Златната епоха за демокрацията в България започва!!!!! Доживяхме свободата!!!! Смърт на комунистите и военната шайка в Москва.
7.
МИТКО
19.10.2015 13:10:15
14
19
НИЕ С БОРИСОВ ПУСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ САМО ДЕМОКРАТИЧНИ ДЖИХАДИСТИ ОТ АЛ НАСРА
6.
Тракиец анти-Руснак
19.10.2015 13:09:31
31
13
България е на 26 години като демокрация. И гради една европейско завръщане след руския ботуш който ограби и разби източна Европа. Смело напред! Залагайте на България, най красивата страна в света!!!!
5.
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф
19.10.2015 13:07:04
33
15
Цар Борисов ще ни върне в златната епоха. Надалеч от монголците в Москва, те са Българо-убийци.!доказали са го през 2 войни и когато изтриха волжските и кримските българи и когато взеха да казват че тази азбука била тяхна защото имала 2 различни букви. По големи тъпаци от руснаците не съм виждал. Всички ги мразят. Дори китайците им се правят на приятели а ще им забият ножа всеки момент.
4.
FREE BULGARIA
19.10.2015 13:02:24
26
18
Много е рядко това да имал честен лидер и цар като Борисов. Късметлии сме. България е само на 26 години демокрация. Има много успешни векове напреде. Само да не се върнете под социализма един строй за слабаци и хора които не могат да само-оцеляват.
3.
МИТКО
19.10.2015 13:01:07
12
9
НИЕ С БОЙКО БОРИСОВ ПОДКРЕПЯМЕ САМО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ДЖИХАДИСТИ КАСАПИ ОТ АЛ НАСРА ЗАТОВА ИМ ПРАЩАМЕ И КОРАБИ С ОЛИО ДО ТУРЦИЯ А АМУДЖИТЕ СИ ЗНАЯТ ПО НАТАТЪК РАБОТАТА И ПЪТЯ ДО СИРИЯ ТАКА ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ПРАВИ ДА НА ОБВИНЯВАТ ИЗНАСЯМЕ САМО ОЛИО ЗА СИРИЯ
2.
Жорж Български
19.10.2015 12:58:59
28
17
Пак пишете за глупости. Бойко е ОК. Може да не е най големия ум, но е честен стабилен и работяга. И напоследък взе да се заобгражда с умни хора. Може да познава истинските хора от фалшивире лисици или азиатски диктатори като Путя. България е в ренесанс и скоро ще влезе във средата на Европа по економика както винаги е било. Само светли дни очакват България родината. Най красивата страна!!!!
1.
багатур
19.10.2015 12:55:05
15
22
Малко по малко почва да се срива ореола на Големият Брат и да му лъсва истинското лице.....което е добре!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори