×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на туризма призовава: Без паника заради руските туристи!


Министърът на туризма призовава: Без паника заради руските туристи!
Министърът на туризма Николина Ангелкова подчерта, че очаква много труден летен сезон заради очаквания отлив на руски туристи. Тя обаче изрази увереност, че сезонът няма да бъде провален
28 Март 2015, Събота, 19:21 ч.

Спадът е с около 15 000 души, компенсира се от зимните курорти

9,2% е ръстът на туристите през зимния сезон. Тази зима 80 000 туристи повече са посетили страната ни в сравнение с предходния период. Данните представи в предаването „Седмицата” по Дарик министърът на туризма Николина Ангелкова.Министър Ангелкова подчерта, че абсолютни стойности може да очакваме през април, когато ще излязат финалните резултати за зимния сезон. По думите й благодарение на благоприятните метеорологични условия в планинските курорти тази година сезонът ще се увеличи. Прогнозите са зимният сезон да продължи до 15 април.

Относно темата с отлива на руските туристи, министър Николина Ангелкова посочи, че темата се драматизира излишно. „Спадът на руските туристи е минимален. Освен това отдавна сме ги компенсирали, говорейки за зимния туризъм. Спадът на руски туристи е около 15 000 души”, подчерта тя.

През този сезон най-голям е ръстът на турските туристи - 30%, в сравнение с предишния период. По думите на министър Ангелкова това се дължи на облекчаването на визовите процедури.

Според цифрите с около 34 милиона лева в повече са приходите в сравнение с миналата година само от зимен туризъм. Най-успешните зимни курорти и тази година са Банско, Пампорово и Боровец. Пампорово е на първо място по брой на български туристи, Банско е първенец по брой на чуждестранни туристи, пише Блиц.

Министърът на туризма Николина Ангелкова подчерта, че очаква много труден летен сезон заради очаквания отлив на руски туристи. Тя обаче изрази увереност, че сезонът няма да бъде провален.

„Ако не обединим усилия и не се фокусираме върху всичко, което трябва да свършим – най-вече положителното говорене и промотиране на нашата страна. Ако сами си правим антиреклама, няма кой да ни посети. Чака ни сезон пълен с предизвикателства и много работа”, обясни Ангелкова.

В категории: Бизнес


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
ivan
29.03.2015 15:56:26
0
0
не лъжи народа, 15 000 ама друг път. Питайте Тез Тур, Солвекс, КИТ и тн., всеки е с по 15 000, и тая ни вика на среща в Сф. Оправяй на Цеко лифта, нали за това си назначена, и си заминавай. Дано Калин Сутев от ITS да приеме другия път като го искат за министъ на туризма, поне знае как да лъже
11.
???
29.03.2015 10:03:13
1
4
Държавна политика в полза на туризма - да, но трябва ли да плаща
държавата 20 хиляди видеоклипове за тази, които бетонираха природата?!
10.
za bakalov
29.03.2015 04:22:08
2
1
ai stiga stvoite statii ve tap.
9.
Георги Бакалов
29.03.2015 00:36:24
1
2
На вниманието на РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ:
Ангелакова може да е нещастно недоразумение, не е виновна, че са я пробутали за министър, но преди няколко дни (23.03.2015 18:03 ) тя се похвали, как ще компенсира липсата на руснаци и украинци през летния сезон :
"върви УСИЛЕНА РЕКЛАМА на България във всички компенсиращи туристически пазари. Предвидени са повече от 20 ХИЛЯДИ ИЗЛЪЧВАНИЯ на РЕКЛАМНИ КЛИПОВЕ за страната ни в европейски телевизии,'както и на други континенти.”
ПЪРВО: Колко струват на най-бедния народ в Европа 20 хиляди излъчвания в Европа и на други континенти?
ВТОРО: КОЙ по какъв начин (обществена поръчка или под масата!) е лапнал парите за рекламните клипове и колко пари е лапнал?
СМЪРДИ НА ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА!
НЕКА ДА НАУЧИМ ИСТИНАТА!
8.
Skumriq , vmirisana ....
28.03.2015 20:15:31
1
3
Kak koi , glavnata Tikva v republikata i to za blagodarnost ...... ce se izkefil na Oralnia i sex ! Pyrvo na Transporta ministyr ja slojiha, ce tatko i bil specelil 2 miliona evro ot tyrg na GERB ..... i kato izkaraha, ce tazi skumriq nqma i vishe obrazovanie , naritaha ja v komiteta po Turizam, koito dnes e ministerstvo.
7.
ko?
28.03.2015 19:55:36
0
8
Тази неграмотна грозотия кой я сложи, бре? Кой я избра? Егати и министърката! Грозна и проста! Вън от лозето!!!
6.
до 5
28.03.2015 18:42:36
2
11
Ако ти се имаш за народа, разбирам защо бягат младите. Всички по Черноморието, които се замимават с туризъм, търговия и недвижими имоти се надяват точно на руснаците, защото те са основния приход. Другите са само присъстващи.
5.
До 3
28.03.2015 18:36:37
15
5
Ти пък кво ревеш за руснаците Бе? Народът не ги ще, що не направят референдум. Само хотелиерите дето никой друг няма да им стъпи реват
4.
OSVEDOMEN
28.03.2015 18:17:10
4
10
OCHAKVA SE GOLEM NAPLIV NA AMERIKANSKI TURISTI.
VIDENI SA HILIADI NA LETISHTE SARAFOVO V MASKIROVACHNI DREHI
3.
блин
28.03.2015 17:54:44
4
14
Овца проста, турски туристи ли чакаме шматка заспала.махайте на руснаците визите.
2.
Честито
28.03.2015 17:45:00
6
14
министър на туризма - ДЕБИЛ министър на външните работи - педал президент - мухльо много сме зле
1.
@
28.03.2015 16:56:32
2
5
Че кaкво ревaт зa безплaтни визи тогaвa?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори