×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опасният път Бургас - Созопол наречен страховито "Отсечката на смъртта"


Опасният път Бургас - Созопол наречен страховито "Отсечката на смъртта"
Тази кола катастрофира край Поморие, гледките по останалите пътища в класацията са подобни
30 Юли 2014, Сряда, 20:56 ч.

Слънчев Бряг - Обзор, Венец - Бургас и Поморие Ахелой се нареждат втори, трети и четвърти в черната статистика от 23 пътни отсечки в страната

23 са пътищата у нас, които вземат най-много жертви при катастрофи. Това сочи черната статистика на експертите по пътна безопасност в КАТ, пише в. "Телеграф".

На челна позиция в класацията за шосета на смъртта е главният път Е-79, който води към Гърция в участъка на Кресненското дефиле.

Втори по смъртност е участъкът между Слънчев бряг и Обзор от пътя Бургас-Варна. През лятото там почти през ден стават тежки катастрофи с жертви.

На трето място е пътят до село Венец в Бургаска област. Един от особено коварните участъци от морето е между Ахелой и Поморие. До разклона на Равда стават най-тежките произшествия. Изключително опасно във Врачанска област е между селата Зли дол и Ребърково.

Най-кървавият участък през зимата е от Костинброд до Берковица през прохода Петрохан. Десетки инциденти стават и на проходите Шипка, Троян - Кърнаре и Искърското дефиле. Най-много кръв в Кюстендилска област от година се лее при т.нар. Коньовски проход. Отсечката Пловдив - Смолян получи името "шосето на смъртта" заради зверските пътни инциденти по нея. Участъкът е основната и единствена връзка от Пловдив за Смолянска област, Пампорово и КПП Златоград към Гърция. Той е един от най-натоварените и рискови у нас.

Въпреки идеите да се разшири през годините досега той си остава двулентов, с много завои и амортизирана настилка. Подобна е ситуацията при пътищата Превала - Пампорово и Благоевград - Банско в района на Предела. "Там основна причина за стотиците катастрофи са именно завоите", твърдят от Пътна полиция.

Маршрутът Русе - Бяла е най-кървавият участък в целия регион, категорични са от полицията. За шест месеца преди две години там станаха 89 катастрофи с 5-има убити и 25 ранени. През 2009 г. в т.нар. Бермудски триъгълник на смъртта са регистрирани 117 катастрофи с 8 загинали.

В списъка с най-черните пътища влизат още участъците от Силистра до Шумен и от Шумен до Варна. Десетки шофьори и пътници намират смъртта си и по маршрута Добрич - Силистра. За да се справят с високата смъртност по рисковите шосета, от КАТ и агенция "Пътна инфраструктура" планират да поставят разделителни мантинели между платната там, където участъкът позволява. Според катаджиите само с поставянето на мантинели може да бъдат спасени до 50 човешки живота на година.

Те дават пример с участъка от пътя Бургас - Созопол, кръстен Отсечката на смъртта. От 30 до 70 души годишно загиваха на него до 2009 г., преди да бъдат поставени предпазните огради.

Броят на убитите расте заради високата скорост, мокри пътища и неопитност, категорични са от КАТ. Жертвите на пътя през юли са се увеличили с над 50 души в сравнение със същия месец миналата година. Най-честата причина за смъртните случаи е несъобразената скорост. Отделно, много от водачите не успяват да реагират адекватно на честата промяна на метеорологичните условия и губят контрол над волана при мокър път. ''Повечето са млади и неопитни", смятат униформените. Има ръст на инцидентите с пешеходци. Загиналите сред тях са 68 за първите шест месеца на годината. Те са на възраст над 65 години и в немалка част от случаите са издъхнали, след като са пресичали извън указаните за това места. По селата пък е масова практика да се кара без книжка, категорични са от МВР.

В категории: Крими


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
Б. Б.
31.07.2014 19:01:12
0
3
БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ, МАЛКО КУЛТУРА, ЗАЩО НЕ И МАЛКО И МАЛКО ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, КОЛЕГИАЛНОСТ-КАМЕРИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ...
7.
бг
31.07.2014 15:55:44
0
2
Това с тези надгробни камъни,кръстове,снимки,некролози..е пълна тъпотия и трябва някой ,някога да се сети да ги забрани тези работи.Аве хора,колеги..не скороста е виновна, а некадърните егоистични шофьори които с аплъзнали из пътищата.Бургас-Созопол..кво му е на пътя че се таралясват там..незнам.
6.
13
31.07.2014 11:58:30
0
4
Едно, че Бай Ганьо, като се качи в кола си мисли, че е безсмъртен и второ ами господа погледнете пътя Созопол -Бургас цялото платно е на бабуни и дупки,с малко по висока скорост и си в дерето,след всеки дъжд има нови ями!!!!
5.
аман от градски селяндури
31.07.2014 07:52:09
0
9
Във Франция питах шофьорите защо на прав километри участък на междуселски път без движение карат с 70 км. Обяснението им беше просто - такива са правилата. Това се нарича култура на шофиране, а се сещате, че там не карат на дядо ми Жигулата... просто уважават законите и имат респект към полицията. А ние тук сме селските идиоти на Европа. Ето затова стават и ще продължат да стават катастрофи... иначе за самочувствие сме No.1
4.
FF
30.07.2014 22:22:26
0
7
Аз повече надгробни камъни на нито един път не съм виждал, освен на този. Все едно минаваш през гробище.
3.
al
30.07.2014 22:08:52
0
10
Сещам се за поне няколко отсечки от магистрали в западна Европа където има камери буквално на всеки 2км снимащи и в двете посоки.Интересно че там карат много по-нови и мощни коли от тук, но как пък един не съм видял да се прави на безсмъртен ....
2.
?
30.07.2014 20:57:57
0
8
Какво ми броят статистики, да бяха сложили на всички тея отсечки камери през 10-км
1.
Бърни
30.07.2014 20:25:04
0
23
Ужас! Хора, спрете се! Карайте разумно, карайте внимателно, мислете на пътя!
Не сте безсмъртни!
Ако не мислите за себе си, мислете за хората около вас, които ви обичат...
Мислете за хората, които са в колата ви и техните близки...
Мислете за хората,които са на пътя срещу вас...
Помислете колко съдби зависят от вас...
Спрете се и мислете!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори