×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отворено писмо на една вдовица до Флагман.бг – с имената на хора, които трябва да се помнят


Отворено писмо на една вдовица до Флагман.бг – с имената на хора, които трябва да се помнят
Мартеницата за здраве и късмет. Нека носи само добри дни на всички, които помогнаха на Живка Янакиева!
Тема в развитие
Турция: Връщайте обратно в Ирак ковчега с тялото на българина Радослав Янакиев Прокурор и съдебен лекар посрещат утре тялото на Радослав Янакиев, подхвъряно 6 месеца из иракските морги Община Бургас осигурява 6 хил. лева за транспорт на тялото на шофьора Радослав Янакиев от Ирак Депутатите от ГЕРБ-Бургас дариха по 200 лв. за връщането на починалия Радослав Янакиев от Ирак Ирак освободи тялото на бургазлията Радослав Янакиев, трябват още средства за транспорта му Бургазлии, да се обединим заради мъката на една нещастна вдовица, която не може да опее и погребе мъжа си! След апела на Флагман тялото на Радослав Янакиев се връща в Бургас, но сега търсим 6 000 лв. за транспорта от Ирак Работодателката Петя Деведжиева от „Керван”ООД за трупа в Ирак: Вас това не ви интересува! Ужасна трагедия! Няма кой да върне наш международен шофьор, трупът обикаля моргите в Ирак вече 6 месеца
виж още
скрий
04 Март 2014, Вторник, 18:03 ч.
Автор: Живка ЯНАКИЕВА

Това е отчет след погребението на съпруга ми Радослав Янакиев, надявам се Прокуратурата да разобличи виновните за моята трагедия*
Уважаема редакция на сайта Флагман.бг, пише ви вдовицата на Радослав Янакиев. Най-сетне душата на моя мъж намери покой. Благодаря ви, защото вие ми подадохте ръка в най-трудния момент, тогава, когато бяхме загубили надежда.

Погребахме го скромно, на 22 февруари 2014 г., в гробищния парк на града. Смятах, че след това ще ни олекне – на мен и на двамата ни синове, но явно не ни е писано. Оттук нататък започва следствие, вече бях извикана на разпит при следовател. Ще помагам. Вярвам, че държавата в лицето на Прокуратурата, ще намери сили да излезе наяве истината за смъртта на мъжа ми – един достоен и честен човек, когото изпратих  жив и здрав на международен курс, а той бе намерен мъртъв  в Ирак, изоставен от работодателя си. Вече имам смъртен акт. Което е достатъчно основание да си търся правата пред работодателя  „Керван”ООД.

Но не затова ви пиша, а защото трябва да се знаят имената на всички, които ми подадоха ръка. За да не обидя някого, ще започна в хронологичен ред:

През септември м.г. Общинският съвет гласува 1 500 лв. помощ, след като аз и синовете ми посетихме Общината и кмета Димитър Николов. Повярваха ни, въпреки липсата на смъртен акт. Комисията по здравеопазване веднага гласува еднократната сума.

Когато вие, журналистите от Флагман, дадохте широка гласност на трагедията ни в началото на февруари т.г. и тя бе подета от СКАТ тв, първи на помощ се притече народният представител от ГЕРБ Семир Абу Мелих, който се оказа важна личност в българо-иракските междудържавни отношения. Той уреди придружителните писма, говори с дипломатите от Иракското посолство, говори с Багдад и с болницата, в чиято морга бе мъжът  ми, а после и с погребалната агенция „Алианс 2001”, които транспортираха тялото. Г-н Абу Мелих през цялото време беше във връзка с нас, докато ковчегът стигне до гробищата в Бургас. Благодаря му публично, независимо, че той не желаеше да се знае за помощта предвид естеството на случая. Казваше, че не иска да се свързва името му с това, за да не се правят погрешни изводи за неговата проява на човещина.

Благодаря на всичките седем депутати от ГЕРБ, които се отзоваха и дариха от заплатите си по 1000 лева. Разбрах, че инициатор на тяхната акция е бил г-н Димитър Бойчев. Поклон пред г-н Бойчев, Ивелина Василева, Иван Вълков, Семир Абу Мелих, Снежина Маджарова, Диана Йорданова и Галина Милева.

В банковата сметка, която вие обявихте в сайта, постъпиха 150 лв. от Филип Чамов, а на ръка 50 лева ми донесе една бургазлийка, чието първо име е Даниела.

Следих общинската сесия, когато съветникът от НФСБ Валентин Касабов призова да се търси възможност за дарение, чрез което да се покрият разходите за транспорта на тялото, вече знаехме, че ще са нужни над 6 000 лв., хладилният камион пътуваше за Ирак. Тогава е реагирал веднага управителят на общинската фирма „Бургаски пазари“ Живко Панайотов, той ни дари 1000 лв.
Но след това, за самото погребение, дължим поклон и на управителя на общинския гробищен парк Магдалена Карастоянова – тя пое разходите по организацията.

Не знам точно колко е струвал транспорта, защото кметът Димитър Николов го е платил с фактура директно на фирмата. Това беше най-голямата подкрепа, защото не се знаеше откъде ще се вземат тези пари. Да са живи и здрави съпругата му и трите му деца! Желая му само хубави дни, защото Бургас никога не е имал по-хубав кмет от Димитър Николов. И неговото име винаги ще се помни с добро.
Не мога да намеря подходящи думи, за да изкажа цялата си благодарност на вас от Флагман.бг и специално на главния редактор Катя Касабова, която, още когато разбра за моя случай, го взе за лична кауза и обеща, че ще се справи с намирането на средствата.

Аз не мога да повярвам, че това приключи. Ако не бяха всички тези хора, които изброих, може би нямаше да можем да  докараме Радослав и той щеше да бъде погребан служебно в Ирак. Приемете това писмо като отчет за парите, които получих като помощ, напълно достатъчно са и с тях посрещнах и покрих огромните си дългове.

Лошото е, че накрая аз се сринах и не мога да стъпя на краката си, чувствам се много зле, не зная кога ще мога да отида на работа. Това писмо ще ви го донесе синът ми Милен. Дано превъзмогна този кошмарен период и да гледам на живота с очакване да имам внуче!

Господ да ви дава здраве!

*публикува се с незначителни съкращения и редакция

В категории: Лична драма


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ергенът Алек си хареса дъщерята на Глория? Ергенът Алек си хареса дъщерята на Глория? Двамата гостуваха в подкаст, където стана ясно, че много си подхождат, дори зодиакално Гласуваме и с изтекла лична карта, но с бележка от МВР Гласуваме и с изтекла лична карта, но с бележка от МВР 480 000 българи са в “забранителния списък” за европейските избори Ето кои зодии могат да се разведат с половника си още при появата на първите проблеми Ето кои зодии могат да се разведат с половника си още при появата на първите проблеми Водолеите ценят свободата и не обичат да се чувстват ограничени 3000 лева средна заплата в България от 2027 година, прогнозира КНСБ 3000 лева средна заплата в България от 2027 година, прогнозира КНСБ Минималното възнаграждение да бъде 1500 лева Тихомир Атанасов:  Ще се застъпвам за политики, насърчаващи икономическия растеж, социалното равенство и екологичната устойчивост Тихомир Атанасов: Ще се застъпвам за политики, насърчаващи икономическия растеж, социалното равенство и екологичната устойчивост Нека бъдем заедно, уверени в силата си като средно голяма европейска държава, и да работим за по-светло и проспериращо бъдеще за България и Европа, призова кандидатът за евродепутат от КП "Граждански блок" Няма да сме част от коалиция, чиито цели се описват просто като „евроатлантически“ Няма да сме част от коалиция, чиито цели се описват просто като „евроатлантически“ Необходимо е да направим средата в България благоприятна за отглеждане на деца, с достойни доходи за работещите, с адекватно здравеопазване и пълноценно образование, коментира Ваня Григорова от „Солидарна България” Ще има ли проблеми с обработването на протоколите за изборите? Ще има ли проблеми с обработването на протоколите за изборите? Ето какви са подводните камъни Съвременните хора постепенно се „подкиселяват“ Съвременните хора постепенно се „подкиселяват“ Въпреки че е кисел на вкус, лимонът спада към алкализиращите храни ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургаска област с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургаска област с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц В 18:30 часа на площада в Приморско цялата листа с кандидати за народни представители и кандидатът за евродепутат Борислав Киров, който е от Приморско, ще направят финалните си обръщения към обществеността От следващата учебна година ддигат студентските такси От следващата учебна година ддигат студентските такси Средният размер става 1010 лева, а за кандидатстване - 60 лева
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори