×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затворникът – депутат Митхат Табаков топил жена си пред ДС


Затворникът – депутат Митхат Табаков топил жена си пред ДС
Бившият депутат първо проучил любимата си, докладвал я и чак тогава се оженил
07 Февруари 2014, Петък, 20:34 ч.

Избраникът на ДПС имал цяла папка с доноси за близки хора


Бившият избраник от ДПС, който тази седмица започна да излежава присъда във Варненския затвор, д-р Митхат Табаков е работил дълги години за Държавна сигурност. В началото като студент по медицина във Варна той е секретен сътрудник Арабски. После става агент на Първо главно управление на ДС под псевдонима Леонид. Разпределен е под ръководството на офицер от отдела "Разработка на граждани от капиталистически страни на територията на НРБ". Продължава да доносничи като лекар в болницата в Дулово.

За дейността като агент той получавал не лоши хонорари от по 40 и 150 лева, колкото е заплатата на млад висшист тогава. Най-потресаващият донос на Леонид е свързан с неговата съпруга. По време на възродителния процес тя се казва Нина, сега е Нигяр. Драмата на нейния ухажьор Митхат Табаков е дали тя и семейството й имат връзки с Турция, които евентуално биха попречили на неговата бъдеща професионална реализация. Действието се развива през далечната 1987 г. Леонид обяснява в доноса си до ДС, че се е постарал да изясни произхода на момичето. Тя е от добро семейство. Баща й е медицински фелдшер. Майка й е медицинска сестра. Интелигентно семейство са, лоялни, добре обезпечени към мероприятията на народната власт, докладва той.

Водещият го офицер от ДС допълва: Увери, че ако съществуват връзки с Турция, би прекратил отношенията със своята приятелка. Разясних му, че това не представлява сериозен проблем и не би попречило на реализацията му. Той обаче бе категоричен, че няма да осъществавя каквито и да било връзки с подобни лица. Помоли да бъде проверено дали съществуват връзки с Турция като каза, че ще ни бъде лично задължен.

Леонид и друг път използва за лични нужди връзките си с политическата милиция. Той търси влиянието на ДС, за да помогне на майка си, която имала проблеми с началниците си. Любящият син се оплаква на всесилната ДС, че искат да махнат мама Виолета и да назначат на нейно място близка до ръководството на предприятието. Това не било редно, защото онази, другата, имала съмнително минало и не била от проверено семейство.

Голямата част от сведенията на Арабски, а по-късно и на Леонид обаче са посветени на неговите познати, които са против възродителния процес. Един от героите на доносите му е Гюро Адрианов (Гюнай Хасанов). Той също е студент по медицина и стажант в болницата в Силистра. Вината на Гюро, както и на семейството му, е, че не харесват възродителния процес. Сергей Бедриев, секретар на читалището в Преславци, пък гледал турски филми! Без да знае, че разговаря с доносник на ДС, въпросният Сергей Бедриев обяснил на Митхат Табаков, че приятел от Разград му доставя чуждите филми на касети. Посочено е и къде са скрити филмите в библиотеката, под книгите. Бдителният

Леонид не пропуснал да наклевети и свой колега, прекъснал медицина Алдин, също от Преславци. Той въртял чейндж във Варна и слушал турските радиостанции. В папката с доносите е отбелязано, че ще бъдат предприети незабавни мерки срещу Бедриев и Алдин. Като студент в Медицинския институт във Варна Митхат Табаков проучва свои колеги студенти, пристигнали от Близкия изток. Подпитва арабите дали имат връзки в Западна Европа, изяснява и какво е отношението им към възродителния процес. Вече като лекар старателният агент на ДС споделя пред офицера от ДС, който го ръководи, че международните шофьори могат да носят интересна информация, включително и да работят като шпиони.

На тези -мисли го навел разговорът му с Ибрахим бей, шофьор от Турция. Той му споделил, че има син, от турската армия. Освен това шофьорът казал, че според него животът на българските мюсюлмани е тежък и затова те се изселвали в Турция. Имало опасност турската армия да предприеме мерки спрямо България, веднага щом се прибере реколтата. Възрастният шофьор разбрал това от сина си офицер. Леонид допълва, че чуждите шофьори си уреждат срещи по паркинги в Пловдив и София. Изплашил се, купувал долари и абски денти като чул за военни действия, но не могъл да изкопчи повече информация.

Това е и последното запазено донесение на Леонид. След това той изчезва. В папката с доносите на Митхат Табаков са запазени и писания на други агенти на ДС. Те на свой ред го топят пред ченгетата. Агент Гарбис например пише, че студентът по медицина Митхат е създал връзки с доценти и асистенти в института и посредничи между тях и арабите за оправяне на оценките. Чужденците плащали за бележките с подаръци и валута. Според Гарбис една част от доларите Леонид наистина давал на преподавателите, но другата част я вземал и си купувал вносни дезодоранти, защото бил конте. Пикантно описание на младия Табаков дава агент Бъчваров. Той го описва като любител на охолния живот,пуши вносни цигари, пие уиски от най-скъпото, посещава заведения и има краткотрайни връзки с лековати момичета. Проявява известна надменност с хора под неговото образование, пише ШОУ.

В категории: Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
1
Коментара по темата
1.
Smith
08.02.2014 11:55:12
0
0
А кухият БСП/ДПС избирател гласува за тази жалка пасмина от уроди, да ръководят държавата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори