×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Усик в болница след победата над Фюри
  • Само за няколко часа в Крим са свалени 9 ракети ATACMS и един дрон
  • Предстои дъждовна неделя
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шок и ужас в Търговската гимназия на Бургас! Заради Орешарски изхвърлят брутално директорката Савова


Шок и ужас в Търговската гимназия на Бургас! Заради Орешарски изхвърлят брутално директорката Савова
Наш екип завари днес следобед само пом.директора Йовка Янакиева, която бе толкова стресирана, че не искаше дори да ни каже за кои ресори отговаря
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Януари 2014, Вторник, 20:15 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка Радостина ГЕОРГИЕВА

Незадоволен мерак за зам.директорския пост бил в основата на политическата чистка


Учениците от 10-и, 11-и и 12-и клас на престижната Търговска гимназия в Бургас започнаха подписка тази вечер за спасяването на дирекорката Диана Савова, която си е прибрала днес вещите с намерение повече кракът й да не стъпи в училището. Потресът е пълен, защото учителският колектив смята, че самият премиер Пламен Орешарски е станал причина да бъде унизена и смазана една от най-достойните учителки в историята на училището. Савова е на 54 години, самата тя е възпитаничка на Търговската гимназия, има 30 години преподавателски стаж като математик, бивш председател на Съюза на математиците, била е и 6 години пом.дирекор. Печели конкурса за директор през юли 2012 г., когато РИО на МОН се ръководи от ГЕРБ.
„От утре сме готови да обявим протест, към нас ще се присъединят и преподавателите ни, както и първа смяна от учениците”, съобщиха за Флагман.бг  група десетокласници.
Историята се оказва повече от гадна. През април м.г. Савова наказала със забележка преподавателката по макро-и микроикономика Маргарита Бакалова, затова че не спазила издадена две седмици преди това заповед за неучастие в политически мероприятия в рамките на парламентарните избори. Бакалова демонстративно завела дванадесетокласници на среща с кандидат-депутата Пламен Орешарски в хотел „България”, на която били и други от бургаската листа на БСП  - Павел Маринов и Атанас Зафиров. След смяната на правителството в гимназията пристигнала група от петима експерти от новия състав на МОН, които предприели комплексна провера на работата на директорката.
„Пратениците на министър Клисарова се държаха с нас  арогантно, заключиха и запечатаха канцеларии, стаи. Стресираха ни сякаш не са пристигнали колеги от просветата, а фашисти. Докато траеше тази проверка, през всичките тези седмици г-жа Савова се срина психически, отслабна до неузнаваемост, мачкаха я, тъпкаха я, заяждаха се за най-малкия детайл, който не им харесва – като напр. защо на дневниците не сме изписвали паралелките с римски, ами с арабски цифри и прочее дребни забележки”, съобщиха за Флагман.бг преподаватели, които веднага след това са пратили жалба до РИО-Бургас и до самия министър – срещу нецивилизованото отношение на министерските чиновници. Тази жалба е била подписана от целия учителски колектив, с изключение на Маргарита Бакалова и Юлия Нейчева. Според учителите, щателната проверка на МОН е била предизвикана след сигнал на наказаната през пролетта Бакалова. По непотвърдена информация, Бакалова  се оплакала директно на самия Орешарски, очаквайки възмездие за претърпяното по политически причини наказание.
Всъщност омразата на тази учителка към Савова тръгнала от това, че при сформирането на новия ръководен екип през лятото на 2012 г. е била пренебрегната като кандидат за пом.директор. Затова след смяната на политическата власт Бакалова решила, че е дошло време за реванш.
Вчера вечерта в Търговската гимназия е имало Учителски съвет и до тогава никой не е предполагал, че нещата срещу Савова са толкова груби. В края на съвещанието директорката взела думата и съобщила, че ще си тръгне, тъй като за нея оставането й в училище би било непоносимо предвид резултатите от проверката.
Какво точно са установили пратениците на Клисарова не е ясно, но наш източник довери, че имало над 70 нарушения и че предстои Савова да бъде отстранена дисциплинарно.
„От вас чувам за случващото се в Търговската гимназия, никой не ни е информирал”, каза по телефона зам.кметът по образованието Йорданка Ананиева.
Търсихме Савова, но тя не вдига телефона си.
Диана Савова е вдовица, има три деца, едно от които е с тежката диагноза „Синдром на Даун”.

Очаквайте подробности от поредния училищен скандал в Бургас, ще търсим още и началника на РИО на МОН Георги Даутев, както и Маргарита Бакалова, за да чуем доколко са верни обвиненията на колектива срещу нея.

В категории: Просвета


Флагман.БГ Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! 19/05/2024, Неделя 08:00 0
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
134
Коментара по темата
134.
****
25.02.2014 10:20:00
0
6
Йовка Янакиева от стрес не могла да каже за кои сектори отговаря, хахахаха, ми тя едва ли знае за какво отговаря, бавна, мудна и неориентирана. Обаче, забележете, активистка на ГЕРБ, там отговаря за жените в партията. Абе Диана, кой ти я натресе тая Йовка, или ти точно такива търсиш, безгласни букви. Тя и без да е стресирана е същата.
133.
--...---
13.02.2014 14:31:24
1
4
Ужаса продължава,с проверките благодарение на двете пачи които са в болнични..
132.
br
03.02.2014 22:15:37
0
2
25 какво прави савова?
Проекти?Работии?ЗАБАВНО!!
131.
колега
30.01.2014 11:32:07
1
7
Узова най наглярски отива на срещите с Първанов -АБВ,и стои още при наличие на нарушения на всяка крачка.
130.
ЖЕЛЯЗКОВА
29.01.2014 13:50:38
3
9
СЪВСЕМ БЕЗПРИСТРАСТНО И БЕЗ ДА ЗНАМ НИЩО ЗА КОНФЛИКТА, КАТО НАПЪЛНО СТРАНИЧЕН И НЕЗАИНТЕРЕСУВАН ПРЯКО ЧИТАТЕЛ,ПОПАДНАХ НА ТОЗИ ОБМЕН НА СТРЕЛИ И КУРШУМИ И ИСКАМ ДА КАЖА САМО ЕДНО - ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ НЕГРАМОТНОСТТА НА АНОНИМНИ И НЕ ДОТАМ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, ДИРЕКТОРИ И Т.Н....СРАМОТА!!! НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО И ТОГАВА ХВАЛЕТЕ, ХУЛЕТЕ ИЛИ ДОРИ ПРОСТО ИЗКАЗВАЙТЕ МНЕНИЕ!
129.
georgi
29.01.2014 13:05:28
8
6
Всички комунистически изчадия на кладата в газови камери и веднъж за винаги да си решм въпроса с тая пастмина гнусна.
Не се предаваите Г-жо Савова.
Смърт на комунизма Свобода на Фашизма
128.
УЧЕНИК (БИВШ)
29.01.2014 12:57:09
4
10
НАЙ-ДОБРАТА ГОСПОЖА ПОДКРЕПЯМ Я НАПЪЛНО!!!!!!!!!!
127.
Арнаудова
29.01.2014 12:56:39
2
15
Докога , питам аз, ръководните длъжности ще се разпределят на партиен принцип? Нямат ли си друга работа политиците, че се захванаха и с образованието? Не виждат ли, че направиха от образователната ни система една кръгла нула? Ама и аз защо ли питам? Те се ръководят от максимата - прост народ, слаба държава. Нямам честта да познавам лично госпожа Диана Савова, но затова пък отзивите за нея като човек и професионалист са чудесни. Щастлива съм, че преподаваше математика както на внучката ми, така и на мои бивши ученици. Долу ръцете от кадърните учители! А на недоказалите се в професионален план министри - вън от кабинета. Нищо лично, защото съм безпартийна и членувам единствено в партията на "СПРАВЕДЛИВОСТТА".
126.
родител
29.01.2014 12:12:25
1
11
Не въвличайте децата в тези интриги,те нямат право на това което става в училището.НЕ ВИ ли е СРАМ от всичко това?????
125.
Нед
29.01.2014 10:39:15
3
13
САВОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПИЧ!!! Незнаех че е станала директор, но според мен с право, пък това за политическия натиск що ли не ме учудва? ... Тия комунисти още малко и ще почнат да изключват ученици, ако не ги подкрепят...wtf
124.
Сваровски
29.01.2014 09:52:15
34
9
Савова е алкохоличка и луда. Тя заедно с колежката си Пепа Чорова по цял ден пият водка за срам на учителската гилдия. Савова от сутритна е пияна... Ето какво спасявате
123.
Бивш ученик
29.01.2014 03:27:56
23
18
Завършил съм преди близо 20 години, тогава училището се казваше Икономически техникум, Диана Савова ни преподаваше по математика. Нямам спомени да е била чак пък толкова невероятен и прекрасен човек. НЕ я обичахме, даже изобщо, може и да е добър математик, но доста посредствен преподавател. Помня, че имаше твърде високи и неадекатни изисквания. Много често от целия клас само единици разбираха за какво иде реч....не зная дали го правеше нарочно или просто си беше куку.....Пишеше доста слаби оценки, а онези времена това беше от голямо значение, защото оценките по математика бяха балообразуващи и понякога стотни решаваха дали ще те приемат в университет или ще се ходи в казармата. Стана така, че почти всички момчета бяхме по казармите и загубихме по 2 години от живота си, за да се прави Савова на велика, и точно като излязахме махнаха казармата..... Даже едно от момчетата, Любо седеше на чина зад мен, нещо се разболя докато служеше, дълги години боледува, и наскоро разбрах, че е починал.
Иначе е артистична, правеше се на желязна лейди, на мъжкарана, което от дистанцията на годините ми се струва вече смешно и жалко. Обаче тогава въобще не ни беше до смях...Бяха времена, когато от учителите имаше голям респект, не както сега.
122.
Rashev
29.01.2014 01:30:28
9
10
Направете страница във Facebook.Подкрепете Савова.Направете протест в училище,подписка стига сте писали.Действайте.Моята комшийка,майка и учителка е уникален човек Няма друго мнение.
121.
Заставам зад Савова!
29.01.2014 01:16:23
4
20
Всички ученици на ТГ (бивши и настоящи) застават плътно зад г-жа Савова. Защо ли? Защото тя е един невероятен човек, винаги готов да ти помогне. Докато "г-жа" Бакалова си играе на учител и само си въобразява, че върши нещо, г-жа Савова помага за изграждането на личности със сериозни ценности и убеждения. Само това мога да кажа - ГОСПОЖО САВОВА С ВАС СМЕ ДО КРАЯ НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО!
120.
Бивша ученичка
29.01.2014 00:04:22
7
18
В това училище винаги са ставали измами и то в огромни размери! Още си спомням как бившата директорка Панова правеше схемите за пари, но имаше дълбоки връзки и не я гониха много години. Сега тази г-жа не ми е преподавала, но за да е директор има защо. Може да е превъзходен учител, но когато човек заеме пост, който е различен от учителската заплата може би се променя. В Търговската гимназия имаше множество скандали още навремето за педофилия, изнудвания и разбира се това, което се коментира писане на оценки. Още си спомням как един учител пишеше оценки 6 , защото любимият му футболен отбор Ливърпул (ако не ме бърка паметта). Всички, които са били при този г-н знаят за кого говоря. Има адски много нередности, но истината е, че 90 % от учителите там са комунистически издънки и съответно, ако ученик прояви други разбирания и виждания бива изгонен от час и т.н.
119.
Теменуга Карчева
28.01.2014 23:58:52
3
18
Не се крия и не се срамувам да напиша името си,за разлика от повечето,които коментират тук. И се гордея че познавам Диана, защото за мен тя е Диана, не г-жа Савова. Завърши ли сме заедно Икономическия техникум. Знам и за част от това,което и поднесе живота. И мога да кажа само едно - невероятен човек. Като характер, като майка, като приятел, като математик,като учител. Същите думи би повторила и дъщеря ми,която също е завършила там. И която и преди и сега говори с възхищение за нея. Както и съучениците и. Мога само да се гордея, че я познавам. Наясно съм,че това не би и помогнало, защото знам какво е да те смачкат така. Но въпреки всичко се гордея,че я познавам, възхищавам и се и бих искала да бъда като нея.
118.
?????
28.01.2014 23:51:15
3
14
Всичко е на политическа основа,Бакалова и мъжът са другарчета на БСП,а директорката Савова е със ГЕРБ.Понеже в момента БСП е на власт,нормално е Савова да бъде изместена.Уча в ТГ вече 4та година и искам да поясня,че Пеев,Нейчева,Гайдова и най-вече Евтимова е време да си ходят.Те преминаха всички граници.Точните думи за тях са:Тиранин,Психо,Интригантка от Средец и ку*ва,С особено самочувствие за себе си и най-вече интригантка която се опитва чрез интриги да се издигне в йерархията на Търговска гимназия ! Не може Пеев и останалите учители по ФВС,да си носят тостер за филийки и когато ученик влезе да ги попита нещо да му отговорят с пълна уста(Сипи ми малко кола)говоря конкретно за Пеев,защото съм свидетел.Има още много потресаващи неща!НЕ Е НИКАКВА ЕЛИТНА И РЕНОМИРАНА ГИМНАЗИЯ !!!
117.
xax
28.01.2014 23:43:08
0
1
116 i tova kakvo obshto ima.. demkoraciq e vseki ima pravo da izbira v kakvo da vqrva i kogo da podkrepq
116.
B.N.
28.01.2014 23:32:02
1
2
Понеже Бакалова ми е приятелка във Фейсбук, ето как преди време е коментирала едно проучване на Социалната мрежа, публикувано на стената й:
Margarita Bakalova answered 2 questions.
July 23 - September 17
Трябва ли правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка?
Не, трябва да остане и да работи

Подкрепяте ли протестите срещу правителството на Орешарски?
Не
115.
достойна викате?
28.01.2014 23:15:33
9
6
абе, флагман. по изборите не изкарахте ли тъкмо вие, че достойната герберска директорка е фалшифицирала оценки, за да гласуват децата за герб?
114.
ychenik
28.01.2014 23:12:03
3
6
Замислете се малко, 2 госпожи срещу всички останали, че да не са те най-компетентните и образованите в това училище. И подкрепата е от учениците, не си измисляйте, че някой ни "налива" акъл и не се излагайте като казвате, че сте наясно защото си личи, че не сте.
113.
do 112
28.01.2014 23:00:27
1
4
Защото пише неграмотно, съвестта й не е чиста и е срам за българските учители. Та нали ако си каже името, още утре ученици и родители ще й набият шута. И без това същата стана достатъчно за резил тука...
112.
Ученик от ТГ
28.01.2014 22:55:30
1
9
Искам да попитам въпросната "истина", щом обвинява учениците от гимназията в незнание и в това, че са "марионетки" на своите учители, щом твърде, че знае много повече от тях и съдейки по думите ѝ явно е чела протокола, присъствала е на учителския съвет, проведен в понеделник, защо просто не си каже името? Какво я спира? Щом знае толкова много работи, да вземе да се представи и да ни ги разясни и на останалите, които сме в "неведение"! ;)
111.
jalki ste
28.01.2014 22:54:46
2
4
sreshtata s oresharsharski ne beshe s politicheska cel i koito e bil na neq moje da potwurdi..i dvete uchitelki sa profesionalisti..jalkii sa tezi neshta koito se sluchwat.. i kakuwto i problem da ima toi trqbva da ostane v rukovodstvoto a ne da stava dostoqnie na uchenicite
110.
Бивш ученик, випуск 2008
28.01.2014 22:51:55
4
17
Г-жа Савова е страхотен педагог и човек, но определено за някои хора, човек се определя само по партийната му принадлежност. Малко преподаватели успяват да намерят подход към учениците, така че да научат нещо, но и да те уважават и ценят. Сигурен съм, че половината ми бивши съученици не могат да се сетят за имената на повече от 5-6 от нашите преподаватели, като за повечето ще се сетят с лоши чувства. Ако имаше повече преподаватели като нея, нямаше да е такова положението на образователната ни система. А за невярващите да потвърдя, че г-жа Савова е преживяла такива неща, които не мога да ги пожелая и на най-големия си враг.
Випуск 2008 е с Вас, г-жо Савова!

От дипломиран бакалавър и магистър "Бизнес икономика", понастоящем втора магистратура в Германия по специалност "Финанси, одит, контролинг и данъци".
109.
пхахахаха
28.01.2014 22:46:27
1
3
http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/fekalii-vzriviha-kravarnik-6003990 :))
108.
:)
28.01.2014 22:40:02
1
4
#podaipodpiskatatam
107.
YCHENIK OT TG
28.01.2014 22:38:47
0
6
do 98. Ти много ли си запозната със случая и знаеш как стоят нещата, че коментираш? Кажи и на нас да не се излагаме така пред теб.
106.
българин
28.01.2014 22:38:16
2
5
Колко сте жалки само това съсловие на учителска сган,стига спрете се не ви ли е срам,толкова помия излята И ТОВА СА ХОРА КОИТО УЧАТ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ БУДИТЕЛИ БИЛИ,КОЛКО жалко за интелигенцията на страната!!!
105.
wssw
28.01.2014 22:35:30
1
6
bakalova kakvo se kriete i pishete gluposti are izchezvaite izrud gaden zloben i kakvo kato go napravihte tova mnogo li ste dovolna che vi namrazihme vsichki aide patq
104.
Ученичка
28.01.2014 22:35:30
2
7
Току-що излезе нова статия, в която г-жа Савова изказва своето мнение. Да я подкрепим и там!
103.
Някоя
28.01.2014 22:34:02
2
7
Добре говорите, че не знаем истината. Споделете я де, не да намилате едно и също. Аз съм за г-жа Савова !
102.
Дебора
28.01.2014 22:33:53
1
10
ДО ycgheniCHKA OT TG ти като гледам си много информирана..Тези,които наистина знаят какво се случва в действителност подкрепят г-жа Савова,защото има за какво!!!А и повечето,които я подкрепят не се притесняват да си напишат имената,за разлика от вас анонимни защитници на Бакалова!!!!
101.
Дарина Алексиева
28.01.2014 22:33:32
0
4
до 100 - истината... Г-жо анонимна, не защитавам, а констатирам. Четете ме внимателно. Пише се "аргУментираш", а не "аргОментираш". И вече стана кристално ясно защо не излизате с името си. Дерзайте!
100.
истината....
28.01.2014 22:27:04
7
1
Даринче,преличаш на дете с тези разсъждения ....уж юрист пък не можеш да се аргоментираш.Задавам ти въпроси - не отговаряш. Е ясно защо защитаваш САВОВА - приличате си....Съжаление не мога да предизвикам мила моя адвокатке - ти като юрист би трябвало да знаеш що е констативен протокол. Ами вземи го и го прочети де!!!Образовай се...запознай се с фактите.
99.
18-ти
28.01.2014 22:24:55
4
9
Тази г-жа Бакалова няма никакво право да обвинява и да се опитва да отстрани г-жа Савова, защото тя е много добър директор и преподавател, а това че някоя си г-жа е ходила да прави четки на този и на онзи за да отстранят Савова е напълно потресаващо и нередно!!!
98.
ycgheniCHKA OT TG
28.01.2014 22:23:41
10
1
KATO NE ZNAETE NE MOGA DA RAZBERA ZASHTO OPLUVATE BAKALOVA NITO ZNAETE KAK STOQT NESHTATA NITO NISHTO .. I KFO KATO SAVOVA E UJ MNOGO DOBUR UCHITEL I TAKA NATATUK ? ZA DA Q IZGONQT QVNO IMA PRICHINA I DRUGOTO KOETO E BAKALOVA E MNOGO DOBYR UCHITEL POLOVINATA NE ZNAITE INACHE KOMENTIRATE . I KATO SAVOVA E DOBUR UCHITEL ZASHTO TURGOVSKA NE SE PODOBRI AZ LICHNO NE VIJDAM GOLQMA RAZLIKA UJ MNOGO STROGO NE ZNAM SI KAKVO
97.
Дарина Алексиева
28.01.2014 22:23:03
1
7
до 95 - истината... "Дете" ли? "Мило" ли? Г-жо анонимна, аз съм жена на 48, юрист, с две големи деца и прекрасен брак. А на Вас искам да препоръчам да осмислите поговорката "Утрото е по мъдро от вечерта". Защото наистина до момента предизвикате само смях и съжаление.
96.
SFGD
28.01.2014 22:21:29
2
3
bakolova kvo se kanite, ne vi li stigat vsichkite shteti, koito nanesohte qdolna zlobarka izchezvaite iy ne moga da vi gledam shok i ujas !!!!
95.
истината....
28.01.2014 22:17:28
6
3
до 93: Даринчееее,няма мило за какво да изпитвам гузност. Вие сте тези ,които сте неубедителни в протестите си. Съветвам те да прочетеш констативния протокол и да зададеш въпросите си към САВОВА. Но няма отговори да получиш. Попитай я колко смъкна от това училище,защо пожертва Бакалова,Стефанов ???Питай бе моето дете,дано да ти отговори....
94.
Кристина
28.01.2014 22:16:13
0
1
до истината. . аз не знам кой и кога е извикал ученици! мен никой не ме е викал ;) това, сме смятате, че е нужно някой да ни каже какво да правим е обидно ;) всеки има глава на раменете си, с която сам да прецени какво да прави
93.
Дарина Алексиева
28.01.2014 22:10:04
0
3
до 88 - истината.... Не Ви вярвам. Та вижте. Дори не пишете с името си. А така Истината е винаги някъде там. Не сте убедителна. Явно сте гузна,
92.
Дебора
28.01.2014 22:09:32
1
10
Бакалова и Нейчева не мога да ви гледам по коридорите на това прекрасно училище!!Не заслужавате да преподавате нито тук,нито където и да било другаде!!Нямате ли малко себеуважение?!?!Как може да постъпвате по този долен начин?!!Вън от Търговска гимназия!!!
91.
пхахахаха
28.01.2014 22:09:17
3
4
до 90:Браво на вас учениците ! МНого неща ще "научите" от времето прекарано в протести :)) нали така? Приятни простести
90.
ПРОТЕСТ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА САВОВА
28.01.2014 22:06:55
1
12
ДОРИ И ДА ИМА ПРОТЕСТ ИЛИ НЯКАКВА ПОДПИСКА БЪДЕТЕ СИГУРНИ,ЧЕ НИЕ УЧЕНИЦИТЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ВСИЧКО И НИКОЙ НЕ НИ НАРЕЖДА КАКВО ДА ПРАВИМ
89.
XXXXXXX
28.01.2014 22:05:05
0
10
г-жо Бакалова не мислите ли , че достатъчно навредихте на всички , хайде събирайте си багажа и се махайте , достатъчно негативи получихте
88.
истината....
28.01.2014 22:04:19
3
2
84: Дарина,моля те, аз не хуля и не ругая....обиждаш ме. Напротив ,тези от коментаторите които го правят защитават Савова...Ние сме интелигентни хора.Не ни е нужно да ни извикат в салона на ТГ и да ни кажат " деца правете подписки и спасявайте САВОВА, но да не излиза от нас".
87.
пхахахаха
28.01.2014 22:01:40
4
3
Айде бе правежи какво се оплаквате от преподаването и ? НАли накрая всичките сте с високи оценки? Много одбре се знае ,че всичките ученици в гимназията за бележкари и зубрят колкото да ги изпитат и до там .. не се оплкавте като видите 6-ците в бележниците , а сега не ви преподавала добре , ами да и го бяхте казали на нея не да го пишете тука като изтъкване на проблем . Честно това училище много скоро трябва да затвори врати за "основен ремонт" в йерархичната система като се почне от най - горната позиция :))
86.
Margarita Komsalova
28.01.2014 22:01:34
3
9
Уникален човек и преподавател е госпожа Савова, казвам го в качеството на нейн възпитаник.И не знам що за хора има в тази държава, които ненавиждат тези, които си вършат работата.
85.
пхахахаха
28.01.2014 22:00:44
2
4
Айде бе правежи какво се оплаквате от преподаването и ? НАли накрая всичките сте с високи оценки? Много одбре се знае ,че всичките ученици в гимназията за бележкари и зубрят колкото да ги изпитат и до там .. не се оплкавте като видите 6-ците в бележниците , а сега не ви преподавала добре , ами да и го бяхте казали на нея не да го пишете тука като изтъкване на проблем . Честно това училище много скоро трябва да затвори врати за "основен ремонт" в йерархичната система като се почне от най - горната позиция :))
84.
Дарина Алексиева
28.01.2014 21:59:46
0
8
Забележете нещо важно от коментарите. Всички, които ругаят и хулят, защитават някоя-си Бакалова. Това е показателно. Аргументираните и конкретните - говорят за Савова. Това е показателно.
83.
ЗА ПРОТЕСТА
28.01.2014 21:59:15
3
6
71. БАКАЛОВА МОЛЯ ВИ СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ ЗА ДА НАСТРОЙВАТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ННА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ !!!
ВСИЧКИ ВИ РАЗБРАХМЕ КАКВА СТЕ!!!
ЗНАМ,ЧЕ ТОВА Е ТЯ ЗАЩОТО ИМА 3,4 ПОСТА В ГРУПАТА НА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ В ФЕЙСБУК,А ТЯ Е РЕДОВНА С КОМЕНТАРИТЕ СИ !!!
МОЖЕ БИ СЛЕД КАТО Е ПРОЧЕЛА КОМЕНТАРИТЕ В ГРУПАТА И СЛЕД КАТО Е ВИДЯЛА,ЧЕ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ СА СРЕЩУ НЕЯ Е РЕШИЛА ДА НАПИШЕ НЯКОЛКО КОМЕНТАРА В НЕЙНА ПОЛЗА !!!
82.
истината....
28.01.2014 21:58:11
4
3
Кристинаааа - моля те миличка,не пиши глупости...ще те попитам един въпрос - чела ли си констативния протокол???Отговора ти е "НЕ" - и няма и да го прочетеш,защото няма да ти го дадът.Прочети го и пак ще си говорим.Кажи ми и на въпросното събрание ,за което пише в статията , целия персонал ли беше??? Май неееее - е за каква честност и истина говорим???
81.
roditel
28.01.2014 21:56:07
3
4
Parvo trqbva da se mahnat povecheto ot uchitelite , zashtoto povecheto ot tqh ne sa na mqstoto si , tova ne e elitna gimnaziq , tova e parodiq ....... Jalko e ,che ot vsichko tova stradat decata ...Ot edin cql kolektiv da ima 3-4 uchiteli , koito naistina razbirat ot raboatata si.Da si uchitel ne trqbva prosto da sedish zad buroto,trqbva da izpalvash sarcata i uma na badeshtoto pokolenie na Balgariq, da gi vdahnovqvash chrez predmeta si,ednovremenno s tova da badesh polezen,otzivchiv,da vlizash ponqkoga v polza na uchenika,da go savetvash,trqbva da si edin psiholog...no povecheto ot uchitelite v Targoska gimnaziq,nqmat nikakva dobrota,nqmat interes da prepodavat,kamoli da obrashtat vnimanie na uchenicite,da im pomagat-v nikakav sluchai!Povecheto sedqt kolkoto da izkarat chasa,da vzemat zaplatkata,da si izbiqt kompleksite,da se skarat,da narogaqt nqkoi uchenik,da napishat dvoiki,zashtoto e po elsno taka da se popalvat grafite s praznite ocenki,ne da sednat i da obqsnqt,da pitat koe ne razbra,koe da povtorq,da te pohvalqt dori ne umeqt.....jalki ste povecheto...Mnogo sajelqvam ,che zapisah deteto si v tazi gimnaziq,imenno zaradi uchitelite....
80.
roditel
28.01.2014 21:56:07
3
3
Parvo trqbva da se mahnat povecheto ot uchitelite , zashtoto povecheto ot tqh ne sa na mqstoto si , tova ne e elitna gimnaziq , tova e parodiq ....... Jalko e ,che ot vsichko tova stradat decata ...Ot edin cql kolektiv da ima 3-4 uchiteli , koito naistina razbirat ot raboatata si.Da si uchitel ne trqbva prosto da sedish zad buroto,trqbva da izpalvash sarcata i uma na badeshtoto pokolenie na Balgariq, da gi vdahnovqvash chrez predmeta si,ednovremenno s tova da badesh polezen,otzivchiv,da vlizash ponqkoga v polza na uchenika,da go savetvash,trqbva da si edin psiholog...no povecheto ot uchitelite v Targoska gimnaziq,nqmat nikakva dobrota,nqmat interes da prepodavat,kamoli da obrashtat vnimanie na uchenicite,da im pomagat-v nikakav sluchai!Povecheto sedqt kolkoto da izkarat chasa,da vzemat zaplatkata,da si izbiqt kompleksite,da se skarat,da narogaqt nqkoi uchenik,da napishat dvoiki,zashtoto e po elsno taka da se popalvat grafite s praznite ocenki,ne da sednat i da obqsnqt,da pitat koe ne razbra,koe da povtorq,da te pohvalqt dori ne umeqt.....jalki ste povecheto...Mnogo sajelqvam ,che zapisah deteto si v tazi gimnaziq,imenno zaradi uchitelite....
79.
///
28.01.2014 21:55:05
0
1
do N+++naide da razkarame yzowa na TOX==
78.
///
28.01.2014 21:55:04
0
1
do N+++naide da razkarame yzowa na TOX==
77.
///
28.01.2014 21:55:04
0
1
do N+++naide da razkarame yzowa na TOX==
76.
///
28.01.2014 21:55:04
0
2
do N+++naide da razkarame yzowa na TOX==
75.
пинко
28.01.2014 21:54:50
1
12
Маргарита Бакалова ми е преподавала двойни часове по макроикономика. През първия преписвахме учебника, а втория никога не карахме. Безценно.
74.
Анастасия
28.01.2014 21:54:40
1
4
Д.Димова, Вие сте възпитана, учтива и грамотна. Също като класната Ви, нали? Личи по учениците, на които преподава какъв човек е. Нали, г-жо Бакалова?
73.
иван от 10
28.01.2014 21:54:24
2
11
Интересно ми е Бакалова утре как ще понесе всичкия този срам?
Всички ученици ще я гледат странно и с злоба
Но тя си го е направила,всеки си носи кръста !! Колкото и да коентираме тук нищо няма да стане,утре като отидем на училище ще се решава какво да се прави!!
Аз СЪМ ЗА ПРОТЕСТА !!!!
72.
nz
28.01.2014 21:53:18
0
0
nqmam nikakvi vpechatleniq ot Savova no vsichki kazvat che e chovek na chestta i dobar prepodavatel sigoren sam i che e taka ,towa koeto sam vidql v gospoja Bakalova e che prepodava dosta dobre hareswa mi stilat i na prepodavane zabelqzal sam che dosta se strahuva ot nakazaniq wika ne moa da va pusna shtot samo me debnqt da me nakajat :D Kato cqlo ne moga da zaema strana
1 ZNAM SAS SIGURNOST POLITICITE POD NOJA !!! Nachelo s PLAMEN oresharski !!!!
71.
az
28.01.2014 21:52:17
11
5
Савова е най-голямата актриса, която познавам щом успя всички да ви накара да повярвате в едни лъжи без да се замисляте какво е всъщност
70.
do 56
28.01.2014 21:52:08
1
7
Самолюбивото цвете се нарича НАРЦИС - ето тази Станка Узова е нарцис т.е. обича само себе си ,затова са и много прави прави колегите в коментарите си...
Била е комсомолска секретарка и по една щастлива "СЛУЧАЙНОСТ" я главят за директор , но никакъв "ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ" НЕ СТАВА ОТ НЕЯ ...Амбициозно ЗЛА , със МНОГО СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ НА МОЗЪКА , което много и пречи в работата : МОЖЕ ДА БЪДЕ ПЕНСИОНИРАНА И ПО БОЛЕСТ !!!
69.
Кристина
28.01.2014 21:52:02
2
5
до истината.. имала съм удоволствието да разговорям и работя с г-жа Совова и мога да заявя, че е от малкото учители в гимназията, които ще те изслушат и подкрепят.. ии даноо след време шефът ми прилича на нея! Когато има разбирателство между учителският колектив, то си личи! При Бождерменова преди 2 годшни беше хаос.. :)
68.
Д.Димова
28.01.2014 21:50:48
8
2
кой е с изплезен език и ококорени очи бееее аз вее, не съм лубимка на никой не ме познаваш и неможеш да говориш за мен ЯСНООО защитавам класната си щот я познавам много по добре от всеки един от вас, много хора взеха да я нападат нещо ми се струва ама утре като отидете на училище никой нищо няма да и каже в очите щот всички сте насрааниии лапетааа ай като сте мнго отворени кажете й всичко в очите даааа ама неможетеее анонимциии еи Ванко от 10: ай кажи кой си бе слънце нали си много отворен кажи кой си утре да те закарам при класната и да и кажеш вс в очитеее
67.
www
28.01.2014 21:49:17
0
4
53 e прав,как ще се отиде Савова,а дъртата вещица Узова седи и прави на всяка крачка тъпотий...докога ще си правят такива неоснователни чистки,като тая.един изключително добър и честен човек като савова трябва да бъде ЖЕРТВА?
66.
www
28.01.2014 21:49:17
0
2
53 e прав,как ще се отиде Савова,а дъртата вещица Узова седи и прави на всяка крачка тъпотий...докога ще си правят такива неоснователни чистки,като тая.един изключително добър и честен човек като савова трябва да бъде ЖЕРТВА?
65.
XXXXXXX
28.01.2014 21:48:43
1
6
Искаме си директор Савова, нека изгонят Бакалова и без това е достатъчно нежелана, няма място сред нас вече......
64.
125
28.01.2014 21:46:26
3
3
до 61: Много си прав пич - тя освен да пуши и да се мотае безцелно ,нищо друго не прави. Аааа невинността и е изразена в ремонтите ,които прави- чудни и почти без пари - ха-ха-ха
63.
Ванко от 10
28.01.2014 21:45:30
1
5
Димова, ти любимката на класната ли си? Онази с изплезения език и ококорените очички? Споко! Ще ти пусне на Държавния :)
62.
N+++
28.01.2014 21:44:46
0
3
Готови сме за тоха
ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ ДА ИЗХВЪРЛИМ
ТАЗИ МРЪСНИЦА ДОЛНА !
61.
пхахахаха
28.01.2014 21:43:39
10
5
Много ли ви е приятно г-жо директорката да ни разваляте последната година в "прекрасната" гимназия с вашите интриги и страх от другите? Моля ви седнете си на директорския стол ( или си дръпнете една цигарка) и спрете да се правите на невинна и честна :)
60.
Нина Павозова
28.01.2014 21:43:26
4
19
Диана Савова беше мой преподавател, класен ръководител. За мен тя бе стожер, символ на всичко, което искам да съм някой ден! Тя сплотява и вдъхновява, тя е всеотдаен, борбен и принципен 1овек.. Всички клевети, които прочетох по неин адрес, ме отвращават. Оставете политиката на некадърните и кадърни политици. Учителите трябва да вдъхновяват и възпитават, а не да вменяват собствените си пол. убеждения и разбирания. Оцених всичко, Което Диана Савова е направила за мен, когато постъпих в университета.. Учителите вече не се стремят да подкрепят учениците, те са озлобени и безхаберни. Методите им на праподаване са със страстта на мраморен блок... Как един млад българин да избере посока, като навсякъде среща сивота, безхаберие, презрение и апатия. не очаквайте коментар от Савова спрямо тези грозни нападки. Ако е все още такава, каквато я помня, не би се унизила да им отговори! Подкрепяме Ви и Ви обичаме, г-жо Савова!!!
59.
врагове
28.01.2014 21:43:10
9
1
искате да се върне,ама няма....ха-ха-ха.Оставкааааа-долу лъжите и кражбите.
58.
do istinata
28.01.2014 21:42:32
0
0
КАЖИ МИ КЪДЕ НЕ СЕ КРАДЕ? КЪДЕ? А?
57.
ПНМ
28.01.2014 21:42:27
1
5
ВСИЧКИ ДА ОКУПИРАМЕ ТОХ И
ДА ИЗПРАТИМ БАБА СТАНКА "ПАРТИЗНКА"
В ПЕНСИЯ !!!
ОЩЕ УТРЕ !!!
56.
нещо си
28.01.2014 21:42:06
1
3
Аз искам само да попитам коя е тази Узова - Нарциса?
55.
fgtyh
28.01.2014 21:40:54
1
7
Искам да кажа, че директор Савова е страхотен човек, изключително добра, разбрана и заставам плътно зад гърба и да се върне отново в училище и да заеме поста, който и се полага !
54.
Д.Димова
28.01.2014 21:38:43
7
2
значи вижте ся ко ще ви кажа аз си пиша името и като сте много отворени напишете си и вашите класната ми е супер добър човек. чуйте ме внимателно ЛИЧНО АЗ НЯМА ДА ПОЗЗВОЛЯ КЛАСНАТА МИ ДА БЪДЕ ТЪПКАНА И УНИЖАВАНА ЯСНООО НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯ, ЗАЩОТО Е ЕДИН СТРАХОТЕН И МНГО ДОБЪР ЧОВЕК И НАИСТИНА КАТО НЕЗНАЕТЕ КАКВА Е БИЛА СИТУАЦИЯТА МОЖЕ ДА СИ СТОПЛИТЕ МЛЯКО И АКО ИСКАТЕ С БЕБЕРОН ГО ПИЙТЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, МНОГО СТЕ ОТВОРЕНИ АНОНИМНИЦИ....
53.
patoka
28.01.2014 21:38:28
1
6
Така значи - Диана Савова да си ходи ,а ггаггаУзова от ТОХ-а да остане ???
Ами,че нали "знаменития" ПЕТКО ТАНЕВ срещу ТЛЪСТ РУШВЕТ и с протекцията на ГЕРБ я "поставиха" на това така авторитетно школо ?
Тя се превърна по-късно в "КРЪВОДАРИТЕЛ" на някои червени отрепки , защото виждаше накъде духа вятъра ...Каква корумпирана гад е тая гагаУзова,какво ненаситно ламтене за власт и за пари , какво нахалство да е пенсионерка и да не пуска "КОКАЛА" със своята магарешка и тъпа упоритост?
Всички сме "ЗА" махането и завинаги от това прекрасно училище ,което съсипа с откровеното си безхаберие и тъпа упоритост - няма полза , от такива , като нея - некомпетентни , некадърни , комплексирани и неможещи да управляват кадри .
Финансовото състояние на училището е плачевно - присвояват се безотчетни средства , сметките "преливат" от една в друга без да се спазват правилата и законите , в счетоводството е пълен хаос , учителите са изправени на нокти и чакат като мана небесна ПОСЛЕДНИЯ И РАБОТЕН ДЕН !
ЗАПОМНЕТЕ : НЯМА ПО ГОЛЯМА БЕЛЯ ОТ "НАРЦИСА" ,ОТ ТАКОВА БОЛНО ,СТРАДАЩО ОТ ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ ЧУДОВИЩЕ !
52.
истината....
28.01.2014 21:37:39
1
1
до 48 - Значи на тебе не ти пука,че се краде и ви шантажират ,така ли.Викаш си :" кво ми пука - то навсякъде е така,даже и аз като завърша ще го правя"!!! Стига бе елитно училище. Подписите си и имената си да сами ги поставяте,но кой ви каза за случващото се и кой ви даде изобщо идеята за това. И когато попитахте защо Савова си отива - какво ви отговориха???
51.
11 a
28.01.2014 21:37:27
1
1
are begaite be kompleksirana gospojo bakalowaa..shto ne stanete edna metachka na ulicite v komluka kato ne wi oturwa tuka wahwhawhahwhahwhahwha KOMPLEKSIIII
50.
ПРОТЕСР ЗА ВРЪЩАНЕТО НА САВОВА
28.01.2014 21:36:00
2
5
НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА НАПРАВИ СЪБИТИЕ И ДА ПОКАНИ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ
ДЕЦА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ !!
аз съм възпитаник на Савова тя е просто уникален човек !!!
НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ПРАВАТА СИ
49.
pxpapxpxpaxp
28.01.2014 21:35:05
0
2
44 : най - вероятно става въпрос за г-н Стефанов , на който му е била поискана оставката?
48.
до истината
28.01.2014 21:33:21
1
4
само да ти кажа, че като ученик на гимназията подписките се правят от нас и сами си поставяме имената, нито един учител не ни е карал..4-та година съм тук и сменям трета директорка.как мислите ,че това влияе на учениците а? а относно кражбите-само в нашето училище ли е така или в цяла България , а? ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ СТЕ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
47.
Кмета на Нет-а
28.01.2014 21:33:04
2
4
Наистина ли смятате, че ръководството и учениците от гимназията ще допуснат да бъде уволнена разумната директорка Савова и на нейното място да седне некадърната и психясала Бакалова?
46.
сателит
28.01.2014 21:32:47
1
5
Интреганта в Тг е Бакалова мръсна долна душица преподавател нула .Разликата между Бакалова и Савова е от тук до космоса в полза на Савова ???
45.
сателит
28.01.2014 21:32:47
2
4
Интреганта в Тг е Бакалова мръсна долна душица преподавател нула .Разликата между Бакалова и Савова е от тук до космоса в полза на Савова ???
44.
125
28.01.2014 21:32:46
3
3
до 38 - Колега не съм въпросната БАКАЛОВА,но .....щом така ти харесва да ме наричаш - давай...Няма значение кой и за какво пада в очите ви,но си задайте въпроса защо си отиде друг член на ръководния екип в началото на годината , мили деца-ще се сетите за кого ви питам. А и нали сте възпитаници на ТГ - елитното училище???
43.
mnff
28.01.2014 21:32:02
2
3
Димова, идеално! Вие да си хванете пътя, пък какво ви пука какво се случва в училището, нали? "Тос скапан протест" определя дали като завършиш ще станеш сервитьорка или те чака терминал 2! Think about it!
42.
ДО ДИМОВА
28.01.2014 21:31:04
3
4
след днес никой няма да и се усмихва на комплексираната ти класна
41.
az
28.01.2014 21:30:14
5
4
ае ко си вкарвате филми че бакалова пише коментарите. има хора които застават напълно зад нея и аз съм един от тях и ще я защитавам до край, защото знам цялата истина за ставащото а не тия злобарски истории дето е разправял някой си
40.
Д.Димова
28.01.2014 21:29:43
9
7
това са глупости , класната ми никога не е говорила че иска да разкара савова, а и на тази среща на която ходихме с орешарски никой не ни е карал на сила ние само изявихме желание и като сте много отворени що не си пиете имената всички много плюете тука а като я видите по коридорите и се усмихвате като незнаете за кво става въпрос си мълчете защото много класни ръководители в момента си карат класовете да ходят на тос скапан протест. Само едно ще ви кажа тези който сме 12 клас не ни занимавайте с глупости останаха ни 3 месеца оставете ни да си заършим като хората , не ни занимаайте с глупости....
39.
истината....
28.01.2014 21:29:28
3
3
Мила ми Кристина - влез само за 1 ден в ръководството на ТГ и ще разбереш за какъв шантаж и кражби става дума.....но щом ви харесва да подкрепяте хора,за които нищо незнаете,щом ви харесва да подкрепяте действия ,за които не сте уведомени - ваша работа.Дано след време да не ни управлявате вие.....А това ,че инициативата тръгва само и единствено от вас - учениците - моля Ви...Кажете как ви инструктират как и къде да си напишите писмата и подписките....
38.
Протест за връщането на САВОВА
28.01.2014 21:26:53
3
12
ДО НОМЕР 125 !!!
ГОСПОЖО БАКАЛОВА МОЛЯ ВИ СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ В ВАША ЗАЩИТА !!!
До днес ви уважах,но от днес нататък ви ми паднахте в очите,а и не само на мен !!!
37.
пхахахаха
28.01.2014 21:26:15
18
3
ей г-жо директорката с болното дете и дрън дрън , колко лв платихте за тази "реална и обективна " статия
36.
Кристина
28.01.2014 21:25:57
1
6
до истината. ... г-жа Савова е един изключителен човек и директор! аз съм 12 клас в ТГ и заставам плътно зад нея! това е човек, който винаги ще намери начин да ти помогне! на никого, нищо не се козва! моля, инициативата е организирана единствено и само от ученици ! не си позволявайте да говорите за човек, който не познавате !!!!
35.
ПЛАТЕНИ
28.01.2014 21:23:57
3
8
абе много знаете вие каква е савова и каква бакалова.Кво е направила Бакалова за училището , нищо? КАТО НЕ И ОТЪРВА ДА СЕ МАХА НИКОЙ НЕ Я ИСКА. А след това, което направи по-добре да не се вясва в училище.Савова да не е малоумна, че да си вкара сама автогола с тия оценки и да остане без работа.Ебаси простия народ сте чесно...мелези долни
34.
125
28.01.2014 21:23:43
10
8
Нееее,вярвайте ми-училището само ще спечели от премахването на САВОВА. Не е достатъчно само да се усмихваш на учениците,да не предприемаш никакви мерки срещу безразличието им,да им пишеш наготово високите оценки,да толерираш само определени учители от приземния етаж....Нужно е да знаеш какво става в училището ти!!! Като учител по математика е невероятен специалист,но че е личност която лъже,играе театър е призната.
33.
Кристина
28.01.2014 21:23:01
2
7
до истината. ... г-жа Савова е един изключителен човек и директор! аз съм 12 клас в ТГ и заставам плътно зад нея! това е човек, който винаги ще намери начин да ти помогне! на никого, нищо не се козва! моля, инициативата е организирана единствено и само от ученици ! не си позволявайте да говорите за човек, който не познавате !!!!
32.
4512
28.01.2014 21:23:00
2
10
г-жа Савова е професионалист и добър човек ...жалко ако това е политическа чистка на БСП и ДПС
31.
ххх
28.01.2014 21:22:51
2
2
Не мога да разбера защо все се гледа от политическа гледна точка, а не кой е кадърен и кой не! Едно елитно училище беше пред провал при предходния директор! Сега мисля че не е коректно! Всичко си е наред има ред и дисциплина!
30.
ученичка
28.01.2014 21:22:37
1
3
според мен не трябва наистина да се намесват учениците , които не знаят как точно стоят нещатат , не са били свидетели и прочие , в този спор само учителите могат да споделят точно своето мнение , защото всички те , знаят фактите и точно как стоят нещата . А колкото до двете госпожи , мисля , че трябжва да си решат спора на саме , не да замесват и други хора в техния така наречен спор
29.
Икономист-историк
28.01.2014 21:22:30
4
12
Бакалова не веднъж е заявявала, че докато не разкара Савова от гимназията няма да кандиса.
28.
Ученик от 10клас
28.01.2014 21:21:41
3
13
БАКАЛОВА ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ СЕГА ПИШЕТЕ ПОДЛИ КОМЕНТАРИ ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ ... ТО СИ ЛИЧИ
НЕ ВИ ЛИ Е ЖАЛ ЗА САВОВА,ЖЕНАТА Е ВДОВИЦА И 1ТО И ДЕТЕ Е БОЛНО ОТ СИНДОРОМА НА ДАУН!!!
ВИЕ СТЕ БЕЗСЪРДЕЧНА
27.
Росица Тодорова
28.01.2014 21:20:11
2
18
Имам честта да познавам лично г-жа Савова, бях неин възпитаник в Търговска гимназия. Рядкост са учителите като нея, знам колко обича училището, знам какво прави за учениците си, знам колко прекрасен човек и преподавател е. Не познавам толкова борбен , силен, честен човек. Няма ученик, който да не изпитва уважение и респект към нея. Жалко , че живеем в такава държава, жалко, че политиците ни са такива. Може би именно заради това образованието в България с всяка година става по -зле.
Училището, образованието ще загуби много.
26.
az
28.01.2014 21:19:51
3
16
Г-жа Савова е един уникален преподавател, който заслужава да остане в училището. Доколкото познавам М. Бакалова, защото ми преподава вече 2 години, тя не е учител-знае си работата, да, но не преподово както трябва и постоянно се заяжда с някой ученик.
25.
з.
28.01.2014 21:19:03
3
16
Външни лица да не коментират без да знаят какво наситина става, че са смешни.Въпросната Бакалова е толкова комплексирана и ядосана, че не са я направили заместник-директорка, че ще си даде и гъза, за да направи мръсно..Аре моля, знаем си учителите, кой какъв е
24.
az
28.01.2014 21:18:49
10
4
не мога да повярвам как всичко е обърнато на обратно и кой тъпак е платил за тази невярна статия. как може да обвинявате някой, който си е извършил задълженията , а друг не го е направил. стига моля ви се не ставайте смешни и не коментирайте без да знаете какво става наистина
23.
Доло БСП
28.01.2014 21:16:25
3
5
Мамиту им мръсно.Как може да има такива гадове като тая кокарджа как ще кара децата на среща те дори не могат и да гласуват какво им промиват мозаците комунисти!!!И сега идват някакви и почват да правят проблеми боклуци мръсни.
22.
12314
28.01.2014 21:16:15
1
6
15 за коя директорка говориш ,за Узова ли ?
Не я знам тая,но според мен Савова е голям професионалист,а и допринесе много за спорта в училището като цяло !!
21.
истината.....
28.01.2014 21:15:57
13
7
Абсолютно същата госпожа с шестиците,но тогава пак по политическа линия случая се покри. И не точно покри,а пак имаше жертва от колектива,както и със случая с Орешарски....Наглост. А на учениците - за какво точно ще стачкувате??? Защото не знаете истината , а ви се казва кога,къде и как да направите нещата и то от определени учители в момента. Стига мили млади хора - Вие сте нашето бъдеще.Научете се да гледате монетата от двете страни....
20.
duda
28.01.2014 21:15:38
2
3
ПРи това положение,трябва да се сложе външен човек и тази Бакалова да я побъркат гадина мръстна.
19.
duda
28.01.2014 21:15:38
2
2
ПРи това положение,трябва да се сложе външен човек и тази Бакалова да я побъркат гадина мръстна.
18.
Ученик съм аз
28.01.2014 21:15:17
1
12
Не ви ли е срам г-жа Савова не само е добър професионалист а и е човек на честта не малко глупости сме правили и винаги ни е поучавала не само да ни накаже и да хвърли ръце от нас това е най-добрата директорка която съм виждал да се държи с учениците добре а не надменно просто тези учители които са го направили това нещо ако не с добро с лошо ще се отнесе към тях
17.
U4eni4ka ot Xa
28.01.2014 21:14:54
3
16
Г-жо Бакалова, не пишете тук. Рехавият стил, които използвате, ви издава. Вие сте жена без чест и морал. Заради вас се срамувам, че уча в Търговската гимназия. Вие ни учите на подлост и простотии, отколкото на професионализъм. Нега всички знаят това.
16.
itg
28.01.2014 21:13:49
9
6
Не можете да говорите нищо лошо за Бакалова, не я познавате и не можете да съдите за нея по това, което са казали колегите и или някъв си сайт. А колкото до Савова няма да коментирам що за човек е
15.
...
28.01.2014 21:13:21
7
4
Директорката написа въпросните оценки .. това е всеизвестно ..
14.
Бургас
28.01.2014 21:11:27
10
5
Това същата преподавателка ли е, която беше написала шестици на всички абитуриенти, за да гласуват за ГЕРБ?
13.
Мен
28.01.2014 21:09:46
9
2
"Горката" г-жа Савова , дано наистина изпълни заръката си от първите редове на платената ви статия :))
12.
истината....
28.01.2014 21:08:19
10
6
А защо медиите и въпросните защитници не поискат да погледнат констативния протокол,че даже го дайте и на учениците да го видят???Нека медиите покажат и двете страни - обвиняем и обвинен. Защо въпросната проверка се превръща в политическа война??? Толкова е гнусно и противно да се намесват и учениците в такива подли игри. Такъв шантаж върви из учениците в момента,така се манипулират и им се обеснява какво да пишат и къде да се подписват. Стига с тези игри....Разкажете истината за срещата организирана от Маргарита Бакалова, учениците и Пламен Орешарски. Разкажете как ръководството на гимназията знаеше за въпросната среща и как под натиск застана срещу своя преподавател. Така им беше удобно ,но жертвата е голяма. Нека и сега ръководството разкаже за начина си на управление. И нека този "учителски колектив" каже дали знае истината за въпросната проверка и констатациите от нея??? Жалко ,че самите учители в гимназията също живея в заблуда,защото им се представя нещо много погрешно. Нека директора на РИО Бургас се изправи пред колектива на гимназията и да каже какви са откритите нарушения. Да не си мислите,че само заради римски и арабски цифри ще тръгнат да уволняват един директор???
11.
Ученичка
28.01.2014 21:05:31
4
14
По-добре Бакалова да си отива! Не е нужно доказан специалист и талантлив преподавател като г-жа Савова да носи негативите на Бакалова, която освен всичко друго е и с доста спорни качества като преподавател!
10.
mejc,
28.01.2014 21:04:06
1
9
да си ходят комунистите, кадруването им е нагло и безпардонно
9.
mejc,
28.01.2014 21:04:06
1
10
да си ходят комунистите, кадруването им е нагло и безпардонно
8.
Burgas-tg
28.01.2014 21:04:00
0
17
Как може ?
Не ме интересува утре ако трябва ще протестираме,няма да влизаме в часовете обаче всички си искаме САВОВА.Тя е най-добрата учителка по математика в Бургас
7.
Г. Априлов
28.01.2014 20:57:40
2
18
Нека да ясно, че М. Бакалова заслужава Оскар за интригантство. Паралелно с това е изключително некомпетемтна, но затова пък надменна. За да постигне целите си използва децата и ги настройва помежду си. За едни е майка, за други - мащеха. Това се забелязва и от ученици, и от учители. Но най-фрапантното нещо при нея е изключителната й некомпететност. Не веднъж е показвала открито неприязън и злост към колеги и ученици, които открито й казват истината в очите. Тази жена може единствено и само да продава семки на гарата. Но и това не е сигурно.
6.
мони
28.01.2014 20:55:37
0
10
Диана трябва да остане, а да се ходи ДРУГАРКАТА УЗОВА -съсипа всичко що е градено от Далева,това е една некомпитентна мижатурка, алчна за стотинка, мръстна гад...
5.
мони
28.01.2014 20:55:37
1
9
Диана трябва да остане, а да се ходи ДРУГАРКАТА УЗОВА -съсипа всичко що е градено от Далева,това е една некомпитентна мижатурка, алчна за стотинка, мръстна гад...
4.
учител
28.01.2014 20:50:23
4
6
Боже до къде стигнахме,,,,Савова която е страхотен човек и професионалист да си отива ,а да остава първичната ,глупава УЗова която срина училището.....колегите за да пълни в несвяс джоба си...какво чакате г-н началник????
3.
учител
28.01.2014 20:50:22
3
7
Боже до къде стигнахме,,,,Савова която е страхотен човек и професионалист да си отива ,а да остава първичната ,глупава УЗова която срина училището.....колегите за да пълни в несвяс джоба си...какво чакате г-н началник????
2.
Катя Коева
28.01.2014 20:45:57
1
14
Завърших Търговската гимназия 2008 година, учих в два университета до сега и мога смело да твърдя,че основата, която получих там беше безценна. Там учителите не са само преподаватели, те ни учеха да сме хора. И сега като чета какви вътрешни конфликти се получават ми става много болно. Маргарита Бакалова ми е била преподавател, беше професионалист. Савова не знам що за човек е, но какъвто и да е проблемът, нещата винаги могат да се решат и по по-безболезнен начин. В Търговската гимназия всички учители са професионалисти, учениците им винаги са били едно ниво нагоре (поне по мое време), запазете го и занапред това. Това е призив и към учители и към ученици! Не водете излишни битки, пазете енергията си, за да направите от вашите ученици хора! :)
1.
Учителка
28.01.2014 20:32:29
4
12
Така е, инспекторите ще се заяждат, коде с основание, къде без. Че защо, колеги, не пишете класовете с римски цифри, както е по правилник? А в главната книга, дневници, бележници изписвате ли пълното наименование на предметите? А в главната книга, ако имате предмет от 3-4 часа един след друг във всяка графичка ли пишете темата на урока? Явно не сте били на мушката на РИО да ви се заяждат за щяло и нещяло.иначе щяхте да свикнете, и нямаше да имате 70 нарушения.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори