×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Февруари, 2013 г.: Провален зрелищен арест на прокурор в Бургас, живите факли и падането на правителството


Февруари, 2013 г.: Провален зрелищен арест на прокурор в Бургас, живите факли и падането на правителството
Недоволството на хората през февруари м.г. ескалира от високите сметки за ток, хиляди въстанаха срещу монополите, дни по-късно правителството на ГЕРБ падна
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Януари 2014, Петък, 14:53 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Архив

Недоволството на хората ескалира от високите сметки за ток, хиляди въстанаха срещу монополите

Горящите хора, протестите срещу монополите и падането на правителството на ГЕРБ  белязаха февруари 2013 г. Надутите сметки за ток изкараха на улицата хиляди абонати на електроразпределителните дружества още в началото на месеца. Недоволството се разрасна през следващите дни, а в края на месеца в 35 града в страната граждани излязоха на един от най-масовите протести у нас. Те настояха за национализация на енергоразпределителните дружества, както и отговорност за лицата, подписали неизгодни за страната ни договори. Вандали замеряха полицията и жандармерията с камъни и стъклени бутилки, на което органите на реда отговориха с газ.

На 18 февруари млад мъж се самозапали на пешеходна пътека в центъра на Велико Търново. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина.


36-годишният Пламен почина на 3 март м.г.

Знаково беше самозапалването на Пламен Горанов пред общината във Варна на 20 февруари . В ранните часове на деня мъжът поиска оставка на кмета и общинския съвет, след което се заля с бензин. 36-годишният Пламен почина на 3 март м.г., а десетки хиляди варненци излязоха по улиците на морската ни столица в негова памет.

53-годишният Венцислав Василев се самозапали в Община Раднево на 26 февруари. Безработният мъж влязъл в сградата и казал на служителката на пропуска „Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци.

Събитията в страната разклатиха правителството на ГЕРБ. На 18 февруари м.г. вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставка. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пое поста му. Мотивите за уволнението на Дянков бяха, че има голямо недоволство в обществото заради замразените доходи, лоша комуникация с Брюксел, което води до забавяне в европейското финансиране, на което България основно разчита.

На 20 февруари премиерът Бойко Борисов депозира оставката на кабинета в 11.23 ч., която на следващия ден бе приета от парламента.

Оставката поведе лавинообразно икономиката надолу. Само за един ден основният индекс на Българската фондова Борса - SOFIX се срина с 4,79 процента и стигна до нивата от 365,03 пункта. Протестите, оставката на кабинета, липсата на алтернатива и реална представа как да се преодолеят проблемите предизвикаха панически разпродажби на пазарите на акции.

В Бургас също не липсваха екшъни, този път те бяха в Темида. При зрелищна полицейска акция бе арестуван на 15 февруари прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура – Бургас, докато пил кафе с адвокат Марин Стефанов в късния следобед.


Прокурор Ангел Георгиев се завърна все пак в Окръжна прокуратура на бял кон

Тогава около 10 цивилни служители на ГДБОП нахлуха в заведението, разположено на ъгъла на бургаските улици „Ген. Гурко” и "Трайко Китанчев”, известно още като „адвокатското кафене”. Последва обиск на двамата, според първоначалните изявления прокурорът бил хванат с рушвет от 8000 лева, но обвиненията срещу него набързо се разпаднаха. Поредната провалена акция на ГДБОП...

На 22 февруари Бургаският окръжен съд отстрани кметът на Несебър Николай Димитров  и главният архитект на общината Валентин Димов от длъжност заради аферата Дюнигейт.


БОС острани от длъжност кмета Димитров на 22 февруари м.г.


Според прокуратурата кметът не оказал контрол върху дейността на Общински експертен съвет по устройство на територията като при вземането на протоколно решение за заявлението на фирма "Сле груп" ЕООД за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж,  не са присъствали всички включени членове на съвета в съответствие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Месец по-късно Бургаския апелативен съд отмени решението на първоистанционния.

През февруари 2013 година започнаха серия от заседания, на които се гледаше мярката за неотклонение на Пламен Дишков – Кела. Обвиненият за убийството на Димитър Стаматов Мастара изрева в съда от тежка коксартроза. В крайна сметка Пламен Дишков вече е извън ареста /виж тук с какво се занимава в момента Кела/.  


В категории: Животът


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 7
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
3
Коментара по темата
3.
деян
03.01.2014 22:15:55
0
1
Кмета на Несебър е за затвора,ама защо го гали така Бургаския съд,прокурор Чапкънова и Ангел Георгиев не мога да разбера...Облаги ли...,интереси ли,протекции от високо ли...,незнаем ние обикновенните хора.
2.
1122
03.01.2014 16:44:27
0
3
Prokurora Angel Georgiev ne mozeshe da smogne da rita parite pod masata kogato policaite vlezli.

konia mu e tolkova bial, kolkoto Bango Vasil ot romskata mahala.
1.
Yorski
03.01.2014 16:38:20
0
2
Трудно ще се забравят случаите със самозаплавания на хора. Истината обаче е, че голяма вина за вълната от подобни актове беше именно начинът по който ги отразиха медиите, както и опитът на определени обществени групи да героизират хора като Пламен Горанов. Още си спомням как говореха за българсият Ян Палах и хвърляха в медийното пространство някакви техни си теории. Което доведе до вълна от имитатори сред отчаяни хора. А истината беше, че Пламен не е имал намерение да се пали, а само да привлече внимание, нещо което прокуратурата доказа след обстойно разследване. Твърде грозно го употребиха за протестите си някои хора и се възползваха от смъртта му.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори