×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С модерно пристанище в Сарафово местните рибари ще запазят поминъка си


08 Януари 2013, Вторник, 13:36 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Десетки лодки се разбиваха по вълноломите, работата по изграждането на новото съоръжение ще започне веднага

- Г-н Вълков, за пристанище в Сарафово се говори от години, днес беше подписан вече договора за изграждането му. Как се стигна до него?

- По това пристанище се работи 5-6 години, по време на първия мандат на нашите общински съветници и администрация в Бургас през 2007-2011 година, когато беше сформирано рибарско сдружение в Сарафово, в което участват 100 собственици на лодки. Неколкократно имаше разбити лодки по вълноломите. Работеше в насока за изграждането на пристанище по ОП "Рибарство и аквакултури". Съоръжението, което ще бъде строена сега, ще бъде само рибарско пристанище, няма да има яхти категорично. Ако има яхтено пристанище, то трябва да бъде обособено ново такова. Това ще бъде само за рибари. Към него трябва да има прилежаща инфраструктура – съответно пътя да бъде ремонтиран, да има ток, канализация. Всичко това е възможно. Очаквам тази година да започне обособяването на съоръжението, което ще бъде изключително важно за рибарите, за да може да бъде съхранен поминъка им.

- А кога реално ще започне работата и кога ще бъде готово?

- Не мога да кажа с точност сега. Реалната работа ще започне веднага, когато бъдат изготвени тръжните процедури и избран изпълнител. Общината има проект за рибарското пристанище, но конкретни и точни дати можем да говорим едва след като приключат тръжните процедури.

- Къде другаде ще има рибарски пристанища?

- Най-важното е, че съумяхме да докажем необходимостта от изграждането на едно такова съоръжение и неговата реализация, защото сме черноморска община. Мога да кажа, че промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, направени миналата година, дадоха възможност на общините да кандидатстват по тези програми. Няма да остане само това пристанище. Такива ще има в Черноморец, Поморие, Царево и в Приморско. Във Варненски регион има подготовка за изграждането на 2 пристанища. 25 млн. евро ще бъдат оползотворени от рибарската общност с тази цел. Това е реална полза от законодателната ни дейност в момента.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
5
Коментара по темата
5.
гербер-гмо на ален мак
10.01.2013 22:12:54
1
0
КОЛКОТО СТЕНАТА ЗА ШУМА ОТ САМОЛЕТИТЕ ,ТОЛКОВА И ПРИСТАНИЩЕ ЗА РИБАРИТЕ
4.
Канарис
09.01.2013 21:35:17
1
1
Верваш ли си Вълков? нЕ СИПИТАЛ бОЙЧЕВ, НАЛИ,ПРЕДИ ДА СЕ ИЗХОДИШ? Е как така не спазваш герберастката (ФАШИСТКАТА да кажа ЛИНИЯ) на поведение? Ти се правиш на по-голем от Фюреро???
3.
ima logika
09.01.2013 09:26:06
2
1
ami letishteto e tam. moje bi ima logika da ima pristanishte. ako se razvie transport kato tozi v garcia i turcia, ot letishteto s podhodiasht voden transport barzo moje da se stigne do vsiaka tocka na cernomorieto, barzo i priatno vmesto po susha.
2.
Рибар
08.01.2013 22:01:32
2
6
Този бастун е най-голямото политическо недоразумение в парламента, но с адски високо самочувствие. Почти се е помислил за Бойко Борисов и Цветанов, взети заедно. Пълен нещастник, но много алчен нещастник. Считайте, че сарафовския киртак ще свитне поне половината от евро кинтите!
1.
ДОДО
08.01.2013 19:42:45
0
1
Този Вълков кой е -Началник на кой е,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Според социолога Димитър Ганев „сглобката“ може да се окаже невъзможна след изборите, ако „промяната“ съвсем олекне електорално Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка
Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори