×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От 20-ти декември Дядо Коледа и Снежанка ще са на Тройката, снимайте се безплатно


18 Декември 2012, Вторник, 12:11 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора

Елхата ни тази година е само 15 метра, но пък е с рекорден брой лампички – 17 хиляди

- Г-н Парушев, какви средства отдели тази година Община Бургас за празничната украса на града?

- Бюджетът е 67 хил. лв, като тази година е доста по-нисък. С всяка година сумата намалява с 10-15 %. Това не зависи от нас, в цялата страна бюджетите са намалени.  Все пак успяхме освен старата коледна украса да осигурим и много нови неща.

- Какво е различното в украсата от миналата година?

- поставихме украса на пътен възел юг – Детелината, на стълбовете около кръстовището и на входа на жк. „Меден Рудник“. Дърветата на Богориди също са с нова украса – нови и много повече лампички. Над „Делфините“ също има украса. Това е истинска рибарска мрежа, конфискувана от бракониери. На входа на подлеза на Операта също има нова коледна украса. На кръстовището на Трапезица имаме нови елементи, както и на ул. Цар Симеон.

- Но центърът изглежда като миналата година, има ли нещо ново на площад Тройката?

- Разбира се подновихме коледната украса и там. Коледната къщичка е изцяло обновена. Вътре има маса, стол, голямо кресло и коледна елха. Нови коледни лампички светнаха отгоре, както и елени в естествен размер. 15 метра е коледната елха в центъра на Бургас. Може да не е най-високата, която сме имали, но имаме рекорд за брой лампички върху нея – тази година те са 17 хиляди.

- По комплексите ще има ли нова коледна украса?

- Не, тази година нямаме предвидени нови елементи за жилищните комплекси на Бургас. Поставихме старата стационарна коледна украса. Осигурили сме и украса за съставните селища около града. Но не можем да обхванем всички централни места. Ул. „Фердинандова” например и тази година ще остане без украса.

- Кой може да участва в тазгодишния конкурс за най-красива коледна украса на Община Бургас, има ли много желаещи?

- Могат да участват както фирми, така и граждани. Комисия ще отсее най-ефектно аранжираният офис, жилище, къща или блок. На победителя ще бъдат връчени грамота и предметни награди. В момента не мога да кажа точния брой участници, понеже постоянно се записват нови.

- А автомобили могат ли да участват в конкурса?

- Да, защо не. Зависи от украсата, разбира се. По принцип конкурсът е за оформление на стационарни обекти, но комисията може да прецени други, стига да е достатъчно впечатлена от изпълнението.

- Какво ще се случва по улиците на Бургас по време на празничните дни?

- На 21 декември има два концерта от 18:30 ч. Единият е в Дома на НХК, а другият в зала „Петко Задгорски“. На тези две събития си струва да се отиде. Друго събитие е „Коледно Кабаре“, което ще се състои на 20 декември от 18:30 ч. в ДТ „Адриана Будевска“. Спектакълът ще е един нетрадиционен поглед към празника. На 25-ти и 27-ми декември пред сградата на Общината ще има концерти на Бургаския духов оркестър.
От 20 до 30-ти декември в града ще има аниматори, които ще създават допълнително коледно настроение на жителите и гостите на града. На Тройката ще има Дядо Мраз, Снежанка и елфи, които ще радват най-малките. На място ще се правят снимки на голямата шейна, които ще се отпечатват на момента и ще бъдат раздавани на всички абсолютно безплатно.
По улиците „Александровкса“ и „Богориди“ групи от аниматори, облечени в шарени костюми, ще раздават коледни късмети. Някои от тях ще се качват и в автобусите от градския транспорт и ще раздават на пътуващите пожелания за новата година.

- Кои ще са участниците в Големият концерт за Нова година?

 - В него ще участват Любо, групата „P.I.F.“ и ПФА „Странджа“. Избрахме  Георги Мамалев за водещ, понеже само с присъствието си създава празнично настроение в хората.




Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
1
Коментара по темата
1.
Светла
19.12.2012 10:54:42
0
1
Разбрах, че Дядо Мраз ще е на Тройката. Къде ще е Дядо Коледа - при Нептун, може би?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори