×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кмет въведе Крумов закон – чупи крака и ръце на цигани


Кмет въведе Крумов закон – чупи крака и ръце на цигани
Извиках крадците и им казах - ако хвана някой, ще го осакатя, за да не мръдне от мястото си, заяви решително кметът Ангел Исаев
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Ноември 2012, Петък, 15:30 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Предупреждението е към всички крадци: Ако ви хвана, ще ви осакатя на място

Един любопитен и показателен случай в полицейската сводка преди ден ми привлече вниманието, защото макар и дребен на фона на големите зверски убийства и инциденти, касае ежедневието на хиляди хора, някои от които живеят само на няколко километра от областния център Бургас. 52-годишният  Антоний Ковачев от м.с. Черно море разигра истински екшън, за да спре крадците, оставили къщата му в селото без ток. Преследвал ги с джипа си „Митцубиши” и стрелял по мургавите апаши с ловна пушка. Антоний живее в къща накрая на Черно море, той е от Бургас, но в селото отглежда животни. Очевидно привлечени от факта, че къщата е отделена от останалите, приходящи бандити от Ямбол с лека кола „Фолксваген пасат” за пореден път откраднали кабели от електрически стълбове. Срязаните проводници захранвали и къщата на Антоний, който се събудил посред нощ и видял, че няма ток. Апашите не случили, тъй като в Черно море познават Антоний като човек със сприхав характер, който не търпи чуждо мнение. Той хванал пушката, скочил на джипа и последвал крадците. Опитал се да ги спре и стрелял по колата им. Случката може да изглежда като стандартен сюжет за екшън, но показва, че очевидно на хората вече им е писнало, особено пък в села като Рудник, Черно море, Равнец, където цигани от години тровят ежедневието на хората, но наказани няма. Във всяко село могат да ви посочат безпогрешно поне пет имена на мургави младежи, за които всички знаят, че са крадци, но това изобщо не им пречи да са на свобода.

Преди няколко месеца нервите на кметовете на Рудник и Черно море Ангел Исаев и Любомир Събев бяха опънати до крайност заради серия кражби на кабели от уличните стълбове, които оставяха половината им села без ток. След няколко дни случката се повтаряше. Двете села са непосредствено едно до друго, в Черно море живеят 15% роми, а в Рудник - мургавото население е многолюдно.

Двамата кметове спретнаха хайки, дежуряха денонощно и сами хванаха крадците в момент на кражба и сигнализираха в полицията. Униформените служители задържаха през май 35- годишния Александър Узунов, както и 28-годишния Коста Митев от Рудник. Кражбите изведнъж секнаха, явно от страх сред останалите местни бабаити. Хората масово обаче говорят, че обект на крадливите набези вече е друго съседно село – Брястовец.

Какво се случва днес с тези крадливи цигани, както ще нарека тези двама граждани на село Рудник от ромски произход не поради расистки подбуди, а за по-кратко и защото са точно такива?

„Притеснява ме факта, че до този момент прокуратурата не е повдигнала никакво обвинение срещу тях и това се знае в селото. Само дето писах хиляди обяснения”, възмутен беше днес кметът Ангел Исаев. Затова той е решил да вземе нещата в свои ръце.

„Извиках на среща всички крадци в селото, те са 10-тина души, придвижват се с две-три коли и им казах: Ако хвана някой друг да краде – ще го осакатя така, че да не може да мръдне от мястото си”, заяви Исаев. Проблемите му с крадците и ние сме отразявали многократно (виж темата в развитие).

Едни ще похвалят Исаев, който между другото е приятел на ромското население в Рудник, че е герой, други ще го обвинят в жестокост и ще подчертаят, че би трябвало да сме надраснали Крумовите закони. Но очевидно точно тези закони влизат в действие тогава, когато няма институция, която да приложи днешните, така че да няма крадци, които обикалят селата и тормозят денонощно жителите им, вместо да са по затворите или да полагат някакъв труд, от който да има поне минимална полза.


В категории: Крими


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 1
5
Коментара по темата
5.
мария
12.11.2012 17:54:50
0
3
Той Красимир Кънчев от Хелзинкския комитет само това чака - някой да закачи крадлив циганин и тръгва да го съди в Страсбург.Според мен трябва да намалят заплатите на държавните служители,от които зависи да прекратят кражбите - полиция,прокуратура,съд.
4.
а тъйй
09.11.2012 22:14:10
0
7
еми циганите да изчезнат безследно в някой тъмна и мразовита зимна вечер и проблема ще бъде решен КАРДИНАЛНО..
ДА АМА НА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МУ СТИСКА ДА ГО НАПРАВИ ...ТУЙ ДА НЕ Е КАТО ДА СВАРИШ 200 ЛИТРА РАКИЯ
3.
дафи
09.11.2012 18:22:46
1
11
ехаааа, як кмет
2.
Винету
09.11.2012 17:38:44
2
12
Дайте пример на кмета на Созопол дето заселва мангалите да гласуват за него?
1.
гербер
09.11.2012 16:57:39
2
21
БРАВО ,КМЕТЕ .САМО ТАКА ,ИМАШ ВТОРИ МАНДАТ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори