×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В понеделник предавам готов новия общински пазар в Меден рудник


В понеделник предавам готов новия общински пазар в Меден рудник
Атанас Щерев
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Август 2012, Петък, 14:57 ч.
Автор: Ивелина ДОНЧЕВА Снимки автора

Получихме лош проект, върху който работихме допълнително, нямам вина за забавянето, жителите на комплекса ще имат най-хубавия общински пазар

Общинската фирма „Бургасинвест“ ООД си навлече гнева опозиционните медии в Бургас заради неизпълнено обещание, че ще построи за космически кратък срок най-големия обект в Меден рудник на друга общинска фирма - „Бургаски пазари“. Тази седмица управителят на „Бургасинвест“ Атанас Щерев бе подложен на кръстосан огън от репортерите кога ще пусне новия европейски пазар на жителите в най-големия и най-младия жилищен комплекс в Бургаска област. Наш екип снимаше репортаж със задържани джебчии в Пето РПУ, когато към 19 часа вчера вечерта завари инж.Щерев наблизо да дава разпореждания на 20-ина затворници. Той бе маскиран с шапка с козирка, но не можа да остане незабелязан от екипа ни. 

- Г-н Щерев, какво правите тук късно вечерта и какви са тези хора край Вас?

-  Намирате ме съвсем наблизо до новия обект на общинската фирма „Бургаски пазари“, който ние от „Бургасинвест“ трябва да построим. Това са работниците, на които разяснявам какво има за довършване утре. Не знам колко други пазари има общинската фирма в Меден рудник, но този ще е най-хубавият, построен тук от Община Бургас?

- Защо мислите, че е кой знае каква философия да се монтират 20-ина сергии?

- Това не са просто серии, а магазини - за месо, за риба, за пилета,  агроаптека, кафе-сладкарница, магазин за закуски  и отделно 16 сергии за производители на собствена стока.

- От кога е планът за този пазар в зона А, близо до Пето РПУ?

- От миналата година и е по идея на кмета Димитър Николов - на мястото на незаконните гаражи, които той разчисти около  блоковете, Николов обеща съвременен хубав пазар по европейски изисквания.

 

Маскиран с шапка шефът на „Бургасинвест“ООД Атанас Щерев даваше в четвъртък вечерта последните наставления



- Вие как получихте този обект?

- Спечелихме обществена поръчка. Всъщност не е точно така. Имаше две процедури. На първия конкурс най-ниската цена е била 780 хил.лв., но Общината не се навила да ги плати на фирмата-победител. На втората процедура се явихме ние и още една фирма, която просто само закупи документи, но не стигна до състезанието. „Бургасинвест“ поиска 540 хил.лв. за всичко по строително-монтажните работи. 

- Какво заварихте, когато дойдохте на обекта?

- На 3 януари бе първата копка, дадохме дума да отворим през май. Но подготовката на терена почна на 10 януари поради изключително ниските температури. Теренът се оказа насип, наложи се чистене и укрепване, което отне 20 работни дни, за да се подготви за реалното прокопаване на основите. Ниските температури не позволяваха да се излива бетон, върху който да се стовари метална конструкция от 50 тона. Говоря за конструкция, върху която да се изградят енергоспестяващите термопанели. Това ни затрудни най-много. Спряхме обекта с акт 10 и чакахме 70 дни,  за да ни издадат акт 11.

- Днес сме 9 август, кои са тези работници, изглеждат твърде необичайно?

- Затворници са, с тях работим много добре, всички които  виждате са специалисти в съответната област – зидаро-кофражисти, бояджии, монтажници, шпакловчици. Аз давам моята дума, че в понеделник сутринта ще връча ключовете на кмета с готовия обект. Но проблеми имаше и те не са по наша вина.

- Чия е вината?

- Целият обект е за 540 хиляди лева с ДДС, но планът бе изработен от някого толкова некадърно, е когато го разгърнахме и почнахме да работим, установихме че няма дори вертикална планировка. Всичко сме изработили както трябва – с наши изобретения и рационализации. Разбирайте ме както искате, но в крайна сметка предавам един завършен стабилен обект.

- Кметът притиска ли ви?

- Не, напротив, на последната оперативка той каза, че ни разбира и че ако трябва нека се забавим, но да предадем качествено свършена работа. Общинските пазари като фирма не са в добро финансово състояние, това е техният обект, платен е на 30% авансово, смятам обаче, че ще си получим парите от изработката. Общината не е дотирала този обект.

- Ако в неделя приключвате, кога кметът ще реже лентата?

- Не знам, строително-монтажните работи по договор сме ги изпълнили по най-добрия начин. Предавам ключовете на г-н кмета в понеделник, когато иска тогава да реже лента. Обаче първо трябва да се закачи пазарът към ЕвиЕн и да се вземе акт 16. Тук вече на ход е г-н Живко Панайотов – управител на „Бургаски пазари“.


В категории: Бургас


България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори