×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Само дано не умра между ламарини" - да си спомним за Милен Цветков


"Само дано не умра между ламарини" - да си спомним за Милен Цветков
На този ден преди 4 години журналистът бе убит в брутална катастрофа в столицата от надрусан водач
19 Април 2024, Петък, 11:53 ч.
Автор: Флагман.БГ

Той притежаваше не само остър ум и провокативен стил, но и черно чувство за хумор, самоирония и сарказъм

"Само дано не умра, размазан между ламарини. Дано смъртта ми е лека. Въпреки, че ако умра в катастрофа, вероятно няма да усещам болка. Тогава тялото отделя твърде много адреналин, който действа като упойка и притъпява болката. Или поне така казват“.

Да, това са думи на Милен Цветков и звучат като лошо пророчество. Бяха изречени малко преди да бъде убит от поредния друсан зад волана пъпчив пубер, хвърчащ в градски условия с мощна кола и няколко вида наркотик в кръвта, пише trud.bg.

Милен си отиде на този ден преди 4 години.

Той притежаваше не само остър ум и провокативен стил, но и черно чувство за хумор, самоирония и сарказъм. Беше неспокоен тип, странен, нетипичен. Много уважаваше нас, вестникарите. Изобщо пишещите журналисти.

Може би никога не е допускал, че земният му път ще приключи точно така - между ламарини. При това навръх Великден, прибирайки се при семейството си. Препасан с колан, чинно спрял на червен светофар на бул. „Черни връх“. По това време София е пуста заради празниците. Няма трафик, в столицата е полупразна. Неделният ден изглежда спокоен. Тръгва към вкъщи, готвейки се да празнува Великден. Тогава, на празния булевард, журналистът е ударен от джипа на дрогирания Кристиан Николов. Посред бял ден окриленият от наркотици Николов кара мощното си возило с около 100 км./ч в градски условия. Не прави никакъв опит да спре. После - знаете. Още едно почернено завинаги семейство.

Впоследствие бе установено, че Николов е бил с няколко вида наркотик зад волана. Въпреки опитите си да излъже съда, че не е знаел какво приема, както и че някой му ги е сложил в чашата без да разбере, подобни кьорфишеци не минаха за достоверни  пред магистратите.

Парамедиците на свой ред бяха категорични, че Цветков не е имал шанс за спасение и оцеляване, въпреки опитите на случайни минувачи да го извадят от колата. Травмите от удара не са били съвместими с живота, а органите му са спрели да функционират веднага след бруталния удар. Журналистът и водещ издъхва минути след катастрофата, оставяйки две деца сирачета.

Върховният касационен съд (ВКС) осъди окончателно Николов миналата година през лятото. ВКС постанови присъда от 9 години затвор и 10 години лишаване от правото да шофира. Върховните съдии измениха присъдата, като признаха Николов за виновен в условията на евентуална умисъл. Едно заради наркотиците, второ – заради факта, че дори не се е опитал да спре, а продължил да натиска газта.

Разбира се, размерът на присъдата не удовлетвори близките и семейството на Милен Цветков, но адвокатът на децата му Менко Менков определи решението като прецедент в последните 3 десетилетия. Повече от 30 години в съдебната практика не е имало формулировка „евентуален умисъл“.

Близки и родители на деца, избити от дрогирани шофьори всеки ден плачат, че всяко дело от подобно естество трябва да се гледа по съкратена процедура и с категорична умисъл на водача, дръзнал да кара автомобила си под влиянието на дрога. Но никой не ги чува.

Какво се промени след смъртта на Милен Цветков?

Освен, че животът му бе оценен на 9 години затвор - нищо друго. Няма ден без пияни и надрусани зад волана. Редица "известни" личности също оставят своя отпечатък и диря в черната статистика. Такъв е примерът, който дават на подрастващите и обществото - лъскави возила, наркотици в кръвта, бясна скорост, циничност,  арогантност, наглост. Чалга като стил на живот.

"Милен си отиде с бум. Героите не си отиват незабелязано. Дано смъртта му доведе до промяна. Той беше справедлив, с неспокоен дух. Винаги ще ни липсва", спомня си неговият колега и приятел Даниел Петканов, с който навремето бяха тандем в "Часът на Милен".

Всички се надяваме на промяна, но сводката на МВР сочи друго.

А днес, днес е ден за размисъл и цветя на улица "Милен Цветков" в столичния квартал "Подуяне".

Някои казват, че орлите умират в полет. Други – че не умират, а просто отлитат и се скриват в Безкрая. С него отлетя и нещо истинско от българската журналистика. Чувството за непримиримост, чепатост, отричане на политически коректното говорене и унизителното до срам ухажване на властимащите. Гонен, уволняван, противоречив, за някои краен и скандален.

Но никога не успяха да го укротят и вкарат в рамката на послушанието.


В категории: Животът


6
Коментара по темата
6.
Ха ха
19.04.2024 18:53:11
1
0
Иврит миврид не ги навирайте Тея....
Не сме длъжни да слушаме за вас...
Колкото по малко говорят за вас толкова по добре за всички останали....
5.
До 2
19.04.2024 14:18:26
0
4
Прав си.
Аз даже не съм ходил на БЧК, по мое време нямаше.
4.
Kiro Breika
19.04.2024 13:47:09
6
0
Hora sabudete se sega e momenta na 9ti Uni otidete i glasuvaite za Ivelin i polkovnik Markov- partia Velichie .. samo te shte opravqt neshtat !
3.
Поредният
19.04.2024 12:28:57
6
6
жалък опит да се припише умишлено убийство на "случайност"! Неслучайно, дори думата "случайност" не съществува в иврит!

"убит от поредния друсан зад волана пъпчив пубер, хвърчащ в градски условия с мощна кола и няколко вида наркотик в кръвта"

Да, наистина има много малоумни и деградирали пубери, продукти на също умишленото унищожаване на територията в последните почти 35 години, но те убиват случайни невинни хора.

Очевидно, Милен Цветков е предчувствал че ще бъде убит. Единствената "случайност" е, че дори е уцелил КАК ще бъде убит!
2.
майнак
19.04.2024 12:00:18
8
8
Технически ако си беше останал между ламарините щеше да се спаси, но явно сме неподготвени да даваме първа помощ. Необходими са кардинални промени при получаването на шофьорска книжка! Не само фиктивно да присъстваме на БЧК.
1.
Катастрофата с Милен Цветков
19.04.2024 11:51:09
6
17
Си беше предумишлено убийство, организирано ,с цел отстраняване на неудобен за властта журналист.
Нещо като падане от проZореца .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори