×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност


Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност
Петър Петров (вляво) бе отстранен още на първото заседание на новия служебен кабинет по искане на Пламен Тончев
18 Април 2024, Четвъртък, 19:30 ч.
Автор: Флагман

Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията

Министерският съвет прие решение, с което освобождава предсрочно Петър Петров от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Правителственото решение е във връзка с писмо на председателя на Агенцията, с което предлага освобождаването на Петров. Това съобщи в четвъртък миналата седмица пресцентърът на Министерския съвет (МС). Тогава бе първото заседание на служебния кабинет с премиер Димитър Главчев.

Председател на ДАНС от 2021 г. е Пламен Тончев. Той бе назначен от президента Румен Радев по искане на неговото тогава служебно правителство с премиер Стефан Янев.

С какви точно мотиви обаче Тончев е предложил отстраняването на Петър Петров като негов заместник. Това може да се прочете от стенограмата от правителственото заседание на 11 април.

Докладчик по проекторешението е бил самият премиер Димитър Главчев.

Той е заявил следното: „В писмото си председателят на ДАНС подробно излага, че в качеството си на заместник-председател на ДАНС от назначаването си до момента на г-н Петров е възложено да ръководи дирекции, чиито дейности са във фокуса на обществения интерес и имат ключово значение за сигурността на страната. Въпреки опита, който притежавал, показвал ниски нива на мотивация за подпомагане на председателя при изпълнение на неговите функционални задължения. Същевременно провеждал целенасочена дейност по дискредитиране постигнатото от Агенцията, като по този начин не изпълнявал служебните си задължения.

В писмото си председателят допълва, че със своите действия Петър Петров демонстрира пренебрежение към институцията, която му е възложено да представлява, както и че оказва целенасочено поведение, което накърнява престижа и доброто името на Агенцията в качеството му на ръководен кадър на ДАНС.

Допълнено е още, че политическата принадлежност преди назначаването му на настоящата длъжност, както и поведението му свидетелствали за целенасочено създаване на негативно обществено мнение, уронване авторитета и престижа на Агенцията и дискредитиране ръководството на ДАНС, както и обезсмисляне на резултатите от професионалната работа на структурни звена в защита на националната сигурност, което произтича от неспазване на субординацията и нарушаване на вътрешноведомствените разпоредби, регламентиращи осъществяване на контакти с представители на политически партии във връзка с дейността на Агенцията.

Според председателя на ДАНС всичко това поставя под въпрос изискванията за спазването на принципите за политически неутралитет от служителите на ДАНС. В тази връзка председателят на ДАНС предлага на Министерски съвет г-н Петър Петров да бъде предсрочно освободен от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Димитър Главчев след това е призовал министрите да одобрят освобождаването на Петър Петров, което е било прието единодушно.

Припомняме, че Петров бе депутат от „Продължаваме промяната“ в 48-ото Народно събрание и от „Продължаваме промяната – Демократична България“ - в 49-ото.

 Според медийни публикации той има повече от 17 години опит в службите за сигурност. В периода 2004 - 2008 г. е работил в Национална служба „Сигурност" – МВР, а след създаването на ДАНС продължава кариерата си там. От 2013 г. до началото на 2022 г. е заемал редица ръководни длъжности в структурата на ДАНС.

Петров бе назначен за зам.-председател на ДАНС от правителството на Николай Денков през юли 2023 г., заради което и тогава той подаде оставка като депутат.

Впоследствие водачът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно е критикувал това назначение заради партийно-политическия му оттенък.


 


В категории: Политика


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
seahorse
19.04.2024 16:28:32
1
1
Ето ни отново при троловете на Флагман.Вие не разбрахте ли,че първи при бай Ставри ще влязат разбойниците от мутренската партия ГЕРБ .Нищо не е забравено..Да му мислят и мисирките,които прикриваха и насърчаваха тези разбойници !
6.
ОПГ ПП-ДБ са корумпирани мафиоти
18.04.2024 21:57:27
2
20
Контрабандистите Двете Яри 10 пъти гостували на Бойко Рашков в МВР, а арестуваната Банкова 2 часа на спявка при бодигарда на Кирил Петков, който бе вкаран като зам.министър.
Цялото контрабандно ОПГ на Двете Яри влизало като у дома си при Продължаваме Промяната в МВР, идвали като симпатизанти за да договорират персонално спонсорство :))))
Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, за това е висш кадър на ПП-ДБ :)
5.
Един друг Киро
18.04.2024 21:29:25
1
22
Излиза един набор, журналист по национална телевизия и почва сладникакво да се пени ,че тези пачки и с пуделчето са политическа конспирация! Имало , ама не точно!Всичко било внушение към обикновеният зрител!Верно имало нещо такова ,ама не съвсем! С две думи сме малоумници!
4.
До 2
18.04.2024 20:14:31
7
41
Кире ти ли си бре тъпунгер?
По-големи мафиоти от ПП-ДБ не е имало в историята на България, те са вносна стока ....
3.
До 2 твоите ПП-ДБ са в истерия
18.04.2024 20:03:15
5
30
Какво да очакваш от тях, особено с връзките на Татко Петко, дъртото ДС, изнесло капиталите в Канада?!?
За Дамаджаната Рашков, трябва да са слепи за да го покриват ПП-ДБ, не можело да му се прави финансова разбивка, защото Спеца на Кокорко е издал констативен протокол-индулгенция, че Бойко Рашков е чист и светъл и не е корумпиран :))))
За морал вече изобщо не може и да се говори.
Денков и веселата му компания с изострен корупционен апетит, която продължава да се нарича „политическа партия“ и неизвестно защо още не е дерегистрирана и забранена!
По същата схема действат и сега, ама няма време, вече не са на власт и после отиват в миманса!
2.
До 1
18.04.2024 19:55:24
41
17
Тъп ка.ал си. Единственото което се завърна със страшна сила е мафиото-мутренското управление!
Няма как да го разбереш това. Казах ти, тъп си....
1.
Болат ли ви зъбите
18.04.2024 19:40:33
14
48
Предстоят ли арести на политици от ПП? На какво се дължи истеричната реакция на хора от ППДБ !
Изчегъртване на калинките-стръвници на ПП-ДБ е директен удар срещу ОПГ ПП-ДБ!
Бумерангът на Съдбата се завръка със страшна сила.... тежко им на харвардските шмекери!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори