×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задължително слагайте сода, когато перете хавлии! Резултатът ще ви изненада!


Задължително слагайте сода, когато перете хавлии! Резултатът ще ви изненада!
Ключови думи: хавлии, пране, флагман, сода
11 Април 2024, Четвъртък, 15:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Содата за хляб се слага директно върху хавлиите в пералнята

Содата бикарбонат е универсален помощник в кулинарията, дома и градината. С нейна помощ засияват от снежна белота и усмивката ни, и плочките в банята, и мивката, и кухненските уреди, а растенията са предпазени от вредители. Можем с лекота да изброим поне 99 приложения на содата извън кухнята, но има едно, което сме пропуснали – прането на хавлии със сода. Логично е първо да се запитаме защо е необходимо това, а след това – какви са правилата и стъпките, по които се осъществява прането на хавлии със сода за хляб.

Защо да перем хавлии със сода бикарбонат?
Използваме хавлиите многократно и често, оставяме ги мокри в банята, с което допринасяме за появата на мухъл и плесен и свързаната с тях неприятна миризма. Бършем потни чела с хавлии във фитнеса, после ги оставяме в коша за пране мокри, а това е идеалната среда за развитие на бактерии и поява на зловонна миризма.

Като добавим към тази картинка хавлиите и кърпите, с които си служим в кухнята и трапезарията, обсипани с петна и остатъци от храна, не е учудващо, че именно хавлиите се нуждаят от по-специално внимание по време на пране, за да премахнем лошите миризми, попили в тях, както и за да се насладим на аромата им на чисто и свежо. Изпирането на хавлиите със сода за хляб постига именно това, ако знаете как да го направите. Нещо повече – содата помага за премахване от хавлиите на натрупаните в резултат от многократни изпирания препарати, които пречат за попиването на вода – тоест правят хавлиите по-малко ефективни по отношение на основната им функция.

Как се извършва прането на хавлии със сода – трикове и правила

Сред най-честите въпроси, вълнуващи домакините, решили да освежат и обезмирисят хавлиите си със сода за хляб, е къде се поставя тя. Груба грешка е разбъркването ѝ с праха за пране, изсипването ѝ в отделението за препарати, смесването ѝ с омекотителя или препарата за котлен камък и прочие. Тези правила ще ви помогнат да не допускате тази и други подобни грешки:

Содата за хляб се слага директно върху хавлиите в пералнята.
Количеството за едно стандартно пране е около половин чаша. Не прекалявайте. Употребата на прекалено голямо количество няма да направи содата по-ефективна, а е възможно да има отрицателни ефекти. Твърде малкото количество няма да има ефект върху хавлиите.
Не само не се допуска смесване на содата с препарати за пране, но тя трябва и да не се поставя в техните чекмеджета и гнезда.
При прането на хавлии със сода пропуснете сапун, прах, омекотител – всичко това. Единственото в пералнята ви следва да бъдат содата и хавлиите. И разбира се – вода.
Помислете за цветовете на хавлиите, преди да използвате сода. Тя е идеална за белите и светлите, но може да обезцвети, отмие и отнеме от цвета на тези с наситени багри. По-добре потърсете друго ефективно средство за обезмирисяване на хавлиите, с което да заместите содата, известна с избелващите си свойства – не е случайно, че търкаме зъбите си с нея за блестяща усмивка.
Когато използвате сода при пране на хавлиите, изберете програма с топла или гореща вода.
Няма да повярвате колко ароматни, чисти, блестящи ще станат хавлиите ви, а бактериите няма да имат никакъв шанс с прането на хавлии със сода в пералнята.

Содата може да е полезна и за прането на ръка впрочем. Ако има петно, натриването му с кашичка, получена от сода и вода, го изтрива като с гума.

Содата намира приложение и при почистването на самата пералня машина. Така че пригответе си опаковка от нея под ръка в мокрото помещение, за да я имате винаги налична и да се възползвате от качествата и свойствата ѝ.


В категории: Животът


Почина популярен журналист
Почина популярен журналист 09/05/2024, Четвъртък 10:44 0
4
Коментара по темата
4.
Монтьорите на перални
11.04.2024 16:45:14
0
6
Харесват това.
3.
Хахахахахаха
11.04.2024 16:02:07
1
6
Има си в праховете :) Не слушайте съвети на измислени "журналисти". После да не ревете, че уредите ви се скапват бързо!
2.
Whirlpool и акащият
11.04.2024 15:48:50
0
5
Харесват това.
1.
Ami
11.04.2024 15:44:35
0
5
То си има сода специално за такива работи и хората в цял свят я ползват, ама Ганьо от къде да знае!?! Пак измисли топлата вода!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази любима тв водеща поема по нов път, сбогува се с телевизията Тази любима тв водеща поема по нов път, сбогува се с телевизията Меги Димчева от "Търси се" съобщи за голяма промяна в професионален план Тя ми каза, че ще прави с*кс с мен, ако ще и земята да се продъни! Ужасих се, каза този актьор Тя ми каза, че ще прави с*кс с мен, ако ще и земята да се продъни! Ужасих се, каза този актьор Случаят е отпреди години, когато Фицата бил още млад актьор, а "лелята" натолича лиги в първия миг, в който се озовали на една сцена в театъра Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, обяви президентът Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, обяви президентът Очаква се да наложи вето  Почина популярен журналист Почина популярен журналист Негова е заслугата читателите дори на британския вестник „Таймс“ чрез статиите му, публикувани там, да научат повече за България“ Концертът на „Молец“ в Бургас е сред гвоздеите в програмата на Летния Никулден Концертът на „Молец“ в Бургас е сред гвоздеите в програмата на Летния Никулден Иван Звездев разкри каква е тайната на вкусната бургаска чорба, ще я раздават безплатно днес Бях в кома, с минимален шанс да оцелея, призна тази звезда от Ергенът Бях в кома, с минимален шанс да оцелея, призна тази звезда от Ергенът Тя гостува в подкаста "Не съм такъв човек", където разкри една строго пазена тайна Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Спипаха бизнесмен от Свети Влас да кара джипа си на кокаин Иво Петков е задържан, а Мерцедесът му иззет Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион Рачков му се плаче от тази новина, ще загуби половин милион От няколко години насам Митко печели сериозна част от доходите си именно от участията си в мащабни рекламни кампании на популярна верига казина Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се Бургаски моторист се блъсна с висока скорост в тротоара в ж.к."Изгрев", потроши се "Сузукито" му се преобръща и буквално пада върху него Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Майката на убития Пейо притеснена за внучетата си, защото не се знае психическо състояние на Габриела Знаете, че има много случаи, в които майки посягат на децата си, каза Иванка Пеева
Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина За последните три десетилетия компанията се превърна в символ на стабилност, прозрачност, иновации и добро обслужване на своите клиенти Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори