×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уникални кадри! Показаха как изглежда слънчевото затъмнение от Космоса и разкриха как ни влияе то


Уникални кадри! Показаха как изглежда слънчевото затъмнение от Космоса и разкриха как ни влияе то
Луната напълно скри Слънцето на 8 април 2024 г. минути след 21.00 ч. българско време
10 Април 2024, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Явлението продължи малко повече от 4 минути и премина през 13 американски щата и завърши в Канада

Милиони жители на Северна Америка наблюдаваха пълното слънчево затъмнение на 8 април 2024 г. минути след 21.00 ч. (българско време). Луната напълно скри Слънцето. Явлението продължи малко повече от 4 минути и премина през 13 американски щата и завърши в Канада.

Геостационарни спътници, обикалящи на 36 000 километра над повърхността на Земята, заснеха рядкото небесно явление.

На спътниковите снимки виждаме сянката на луната, движеща се над Северна Америка.

Ето как е изглеждало затъмнението заснето от Международна космическа станция

Какво влияние на времето оказва слънчевото затъмнение?

Слънчевото затъмнение може да има влияние върху времето, но това влияние обикновено е временно и ограничено. Ето няколко примера, по които слънчевото затъмнение може да повлияе на метеорологичните условия.

Слънчевото затъмнение ще доведе до охлаждане на атмосферата: По време на пълното слънчево затъмнение слънчевата светлина временно спада, което може да доведе до охлаждане на повърхността на Земята. Това може да предизвика краткосрочно намаляване на температурата в района, където се наблюдава затъмнението.

Ето как е изглеждало затъмнението заснето от Международна космическа станция

 

Влияние върху атмосферното налягане: Затъмнението може да промени атмосферното налягане в близкия регион. Това може да създаде временни вариации във вятъра.

Влияние върху облаците: Затъмнението може да влияе на облаците и влажността в атмосферата. Някои доклади съобщават, че затъмнението може да доведе до временно намаляване на облачността в региона на затъмнението.

Въпреки че оказва влияние -  то обикновено е временно и не води до дългосрочни промени. Повечето слънчеви затъмнения не оказват съществено влияние върху дългосрочните метеорологични условия. Важно е да се има предвид, че слънчевите затъмнения са естествени явления и се случват периодично, без да причиняват сериозни промени в атмосферните условия.

Симулация на слънчевата радиация и появата на Слънчевото затъмнение. Виждаме как реално стойностите на слънчевата радиация по време на затъмнението се доближават до 0 W/m2. Това ще доведе до понижение на температурата, предава Метео Балканс. 

 

Преди затъмнението. Прогноза на температурата на 2-метра и слънчевата радиация. Виждаме, че от югозапад се наблюдава спад на слънчевата радиация.
Малко след затъмнението. Виждаме, че температурите над Тексас се понижила от 30 на 25 градуса по Целзий. Сянката на луната се намира над централните щати.
След затъмнението, температурите отново се повишават. Слънчевата радиация се повишава до максимума си.

Ето, каква би била температурата, ако нямахме затъмнение...

От картите горе, виждаме, че температурите се повишават. Те са за един и същ период, но без затъмнение. Виждаме, че температурите не се понижават.

 


В категории: Животът


Бунт в "Икеа" и "Метро"
Бунт в "Икеа" и "Метро" 01/05/2024, Сряда 18:20 1
8
Коментара по темата
8.
плоскоземец
11.04.2024 06:48:11
0
0
Разгледах " уникалните" кадри от МКС, публикувани тук и ОНЕМЯХ !

Обилното медийно отразено слънчено затъмнение, е преминало през 13 щата и е продължило малко повече от .. ЧЕТИРИ МИНУТИ.
Т.е. според наредбата, на въртящите са на наклонената сфера хора, за 4 минути слънцето хвърля сянката на луната върху земята.

А сега вижте ВНИМАТЕЛНО "снимките" (това е комп обработено нещо) !
Първият кадър е от 17.00 а третият от 18.00.

Т.е. НАСА за нещо, което е продължило 4 МИНУТИ ни е предоставило кадри с продължителност ЧАС ли ?!?

За да сме коректни да отбележим, че "кадрите" са отпреди да премине сянката през щатите.
Но тогава пък означава, че затъмнението не е било 4 мин а няколко часа + 4 мин, а 4 мин е било над щатите ли ?

Добре, че съм стъпил здраво на твърда и неподвижна Земя, в която хилядолетия преди Коперник да ни завърти, хората безпроблемно са предсказвали слънчеви и лунни затъмнения.
7.
123
11.04.2024 06:14:21
0
1
Пълно слънчево затъмнение, видимо над нашия регион, на 11 август 1999 г. Опустошително земетресение 7.5 по Рихтер в района на Измит на 17 август 1999 г. Дали е случайно? Не вярвам.
6.
Льульу
11.04.2024 04:54:34
0
0
НАЧАЛО НА КЛАСИЧЕСКИЯ СЛЪНЧЕВО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР - 1 НИСАН: На 9.04 Вечерта до Залеза на Луната на 10.04 протече Първият Лунен Ден според класическият Слънчево-Лунен календар, който се нарича от древни времена Първи Нисан. На този ден, както и в деня на Пролетното равноденствие протичат редица знамения, които показват каква година предстои. Това важи както на глобално, така и на лично ниво. В този период Луната направи съвпад с Юпитер, Уран и Селена, докато Слънцето съвпада с Меркурий и Ерида. Успоредно с това няколко часа след края на 1 Нисан протича и точния съвпад на Марс и Сатурн, които все още невидими започват своя двугодишен цикъл. Тази ситуация от една страна дава големи надежди и подкрепа, идваща от Духовния свят, от друга страна показва голямо военно напрежение, а от трета става видно, че Божествено активно работи по ликвидацията на някакви интриги и конспирации. Подкрепата от Духовния свят е налице, защото съвпадът на Юпитер и Уран говори за издигане на знанието за Вселената на ново по-високо ниво, навлизане на човечеството в нов етап на Космическо развитие, както на ниво съзнание, така и на ниво технологии, като това се случва, защото се Интуицията и Вярата се сливат в едно.

5.
Язон
10.04.2024 22:36:29
0
4
Нищо немогат да покажат извън орбита освен компютърно генерирани изображения,всичко е една голяма манипулация на овчиците от самото им раждане от време библейско
4.
Дрън дрън ярина
10.04.2024 21:55:53
1
6
Рикията намаля в бурито и дамаджаната
Баджанака каза че е от затъмнението само моята пача и балдъзата мълчат и клепат кът мишки
Само те са я изпили мамицата им странджанска
3.
6matarok
10.04.2024 21:32:15
1
2
mejdu 2 i 5 slan4evi zatamneniq ima vsqka godina na planetata, ne vijdam kakvo po specialno ima6e tozi pat 4e se otrazqva vse edno e poslednoto
2.
Льольо
10.04.2024 21:26:46
3
2
Първи Нисан, 2024 г. Няколко предварителни бележки преди изгрева.

Появата на първият лунен сърп след пролетното равноденствие е наричан във Вавилон Първи Нисан. Всички небесни феномени, съдържащи се в този месец, бележели особеностите на годината и по тях са се правели прогнози за цялата година. Този месец е под управлението на Ану – Върховния Бог, господарят на Небето и Енлил – Господарят на Въздуха, този, който определя съдбите. (Ану е дал печата си на Енлил да управлява света. Така всъщност Енлил е най-активен по волята на Ану.)

Тази година, Първи Нисан настъпва на 09.04.2024 г. в 19:40 ч. за Варна.
Очакваме появата на младата Луна (след SE в 25 гр. на сидерични Риби) при ясно небе в 9 гр. (близо до царския 8 гр.) на съзвездие Овен, в съвпад с неподвижната звезда Мезартим и апликираща към Юпитер. Звездата Мезартим е свързвана с решителността и амбицията, но и с изблика на агресия, конфликти и нетърпимост, разрушител на правилата заради нови цели. Като цяло младата Луна поема атмосферата на нестабилност и опасности и поради домакина си Марс. Какви, ще можем да оценим по изгрева му, евентуално по-късно през месеца. Освен това, липсата на стабилност се подчертава и от факта, че Венера, владееща термата на Луната е отвърната и невидима. По пътя си към Юпитер, младата Луна ще пресрещне аспекта, хвърлен от двата злотвореца, които очакват новите си цикли. Сатурн като представител на консервативните сили е обединил активността си с Марс, но юпитеровата терма, в която се намират и двамата разкрива мотивиращото влияние на либералните сили. Оказва се, че Юпитер и Марс са във взаимна рецепция по терма, което говори за екзистенциална обвързаност, освен външната връзка чрез аспект.
Самият Юпитер не дава много надежда, защото приключва цикъл и природата му е компрометирана от владетеля Марс и последните градуси на знака (терма на Марс), т.е. в част от последните си изяви Юпитер е мотивиран от войнствени сили. В глобален план либералната теза за света носи инстинктите на войната. Тази година либералните сили трябва да се оттеглят (при скриването на Юпитер) от сцената на политическия театър и да преформулират политиката си.
Невидимият Юпитер не вещае добро време за религиозните, духовните хора, тъй като е архетип на вярата.
За поредна година се усеща резонанса с марсовата додекатемория на епохата (равноденствената точка като Асц. на човечеството е в додекатемория на Овен).

През този важен месец очакваме няколко астрологични събития:
- очаквана поява на Сатурн като сутрешна звезда в 21 гр. сидеричен Водолей около 18.04;
- обръщане на Меркурий (фаза невидимост) в директен ход 24-26.04 в сидерични Риби;
- ингресия на Марс (фаза невидимост) в сидерични Риби 24.04;
- ингресия на Венера (фаза невидимост) в сидеричен Овен 25.04;
- очаквана поява на Марс като сутрешна звезда в 4 гр. сидерични Риби (съвпад с точката на Пролетното равноденствие) около 28.04;

Изгревът на Сатурн около Водите на Живота, които се изсипват върху еклиптиката, вещае надигане на позитивни морални сили. Ще трябва обаче да разчита основно на архетипната си сила, защото в първичната му мотивация има нещо неовладяно и хищническо (терма на Марс, Марс невидим). Ще видим какви методи на действие ще избере (къде и как ще изгрее Марс). Иначе сутрешната поява на Сатурн говори за изява на сили, свързани с висшия Небесен порядък, справедливост, реализъм и истина. Ще ги усетим в икономическите тенденции и в структурните процеси. Възможност за държавите да обновят силите, които ги изграждат, дори чрез репресивни мерки (терма Марс). От друга страна, изгревът на Сатурн е предпоставка за изява на консервативни идеи, почиващи на реализъм и морал. Ограниченията ще се окажат положителни, защото сутрешната поява на Сатурн в дневната му обител връща нещата по местата им и посочва истината.
Ако Сатурн се появи на небето по-рано от очакваното, това не е добър знак.

Промяната в движението на Меркурий в директен ход носи предпоставка за обновяване и промяна в тона на медии, ментални нагласи и всички сфери свързани с разпространение, наука, познание, лечителско изкуство и пр. Разбира се, влиянието на термата на Марс, в която се случва обръщането, ще придаде известна нервност, напрежение, прибързаност и скандалност. Влагата на Риби, както и двутелесната природа, предразполага към множество намеци за тайни и скрита информация, плодно поле за конспиративни теории, демагогия и пропаганда... на нов глас.

Ингресията на Марс в сидеричните Риби ще подготвят сцената за сутрешната му поява. Нагласата му се изменя от взаимната рецепция с Юпитер и водната стихия. Предразположен към увеличаване на мащаба на действията си и привличане на по-солидни стратези, всъщност не получава видима подкрепа (Юпитер отвърнат, Венера невидима). В реалността разрушителните сили се напомпват от спонсор или покровител (Юпитер), но източникът на тази подкрепа решава собствени задачи (отвърнат) и не действа открито (Марс в невидимост). Още повече, че скоро Юпитер ще се скрие и няма да разполага с реални сили за директна намеса в поднебесния свят. От друга страна, първичната суха и гореща природа на Марс е овладяна от влагата на Риби и ще манифестира като защита и миротворчество. Друг момент е, че двутелесната същност на Риби има възможност да създаде една двулика изява на марсовия принцип, който ще води атаката си на две нива – скрито и явно (като разширяване на активността). Много вероятно да се активизират военоморските сили и акциите по море.
При всички случаи навлизането на Марс в знака на пролетното равноденствие ще усили безпокойството. А ако проявата му се случи върху самата точка на пролетното равноденствие, атаката ще бъде върху облика на съвременната цивилизация. Както казват социалните учени, като точка на бифуркация, в случая подпомогната от военните.
Очакваме да видим истинските характеристики на Марс при изгрева. Ако закъснее за появата си, това не е добър знак.

Ингресията на Венера в Овен отслабва допълнително природата и и я подчинява на марсовите сили. Тя е във фаза на невидимост (очаквана поява като вечерница около 05.07.2024 г.) и се е отправила към горен съвпад със Слънцето, за да изпълни ролята си на богиня на изкуплението. В тази си роля, Венера проектира в света нагласи, свързани с ползата от връзките, правилният взаимообмен, нежелание за компромис или посвещаване на духовна работа като активна помощ на другите, целомъдрие.
Разбира се, при ингресията, веднага се осъществява взаимната рецепция на Венера с Марс, който вече е преминал в Риби (зона на екзалтация на Венера). Оттук в обективния свят се увеличава интензивността на скрития обмен между финансите и силите на войната, ценностната система и инстинктите, сребролюбието и нагона.

Нека очакваме новото озарени със знание и с вяра, че всичко е за добро!
И Бог знае най-добре.
1.
плоскоземеца
10.04.2024 21:24:55
1
5
ХА ХА ХА ХА
И защо ОТНОВО от МКС не направиха най-обикновена снимка на СЛънцето по време на това затъмнение ?
Една, единствена.
Но уви.
Дълги статии, вместо една снимка обърната към черното звездно небе снимано с телефон от МКС.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни, съобщиха от ПП Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет Трети случай на коклюш в Сливенско Трети случай на коклюш в Сливенско Всички случаи са хоспитализирани, протичат леко, без усложнения На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ Вижте програмата, която са подготвили от Общината МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева Приходите, помощите и даренията по КФП към март 2024 г. са в размер на 15 757,1 млн. лв. или 20,9 % от годишните разчети Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница „Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва председателят на ДПС Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори