×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа на косъм от нов „Чернобил“? МААЕ предупреждава за ядрен инцидент след взривове в АЕЦ "Запорожие"


Европа на косъм от нов „Чернобил“? МААЕ предупреждава за ядрен инцидент след взривове в АЕЦ "Запорожие"
Мощни взривове след атаки с руски дронове по украински нефтобази тази нощ. В същото време „Другая Украина“ съобщава, че АЕЦ „Запорожие" претърпя безпрецедентна атака
08 Април 2024, Понеделник, 09:03 ч.
Автор: Флагман.Бг

Русия обвинява Украйна за нападение с дронове по най-мощната атомна електрическа централа в Европа, властите в Киев отричат

Нова атака с дрон срещу Запорожката АЕЦ повиши риска от "голям ядрен инцидент", предупредиха от Международната агенция за атомна енергия, цитирани от БТА. Снощи Русия обвини Украйна, че е извършила атака с дрон срещу ядрената централа, която е най-мощната в Европа и 5-а в света, при която са ранени трима души. Киев отрича.

Според съобщение на руската държавна корпорация за атомна енергия "Росатом" тримата служители на атомната електроцентрала са били ранени при експлозия близо до столовата. Последвали са взривове в товарната зона и на купола на Шести реактор на Запорожката АЕЦ.

Алексей Данилов: Европа е в опасност, терористи завзеха Запорожката АЕЦ

Екип на Международната агенция за атомна енергия, който се намира в Запорожката АЕЦ, потвърди, че има нанесени щети при атака с дрон на един от 6-те реактора. Украйна отрече руските твърдения.

 

Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление заяви, че Украйна не участва в каквито и да било въоръжени провокации в незаконно окупираната от Русия АЕЦ. Запорожката централа беше окупирана от руската армия на 4 март 2022 г. - в самото начало на войната ѝ срещу Украйна.

Експертите от МААЕ зоват за край на бомбардировките по АЕЦ Запорожие

В същото време руският телеграм канал МОЛОТ съобщи преди минути, че самолети Су-34 са нанесли удар с авиобомби ФАБ-500 по команден пункт на Въоръжените сили на Украйна в на южнодонецко направление. Електронното издание цитира Министерството на отбраната на Руската федерация. 

 

МОЛОТ публикува и кадри от Новоград-Волынский, Житомирска област, където цяла нощ гори нефтобаза на Украйна, поразена след атака на руснаците с дронове "Геран". В телеграм каналът се съобщава и за силни взривове през тази нощ в Киевска и в Одеска области. Поразено е и пристанището в Черноморск.

Готвят удар по Запорожката АЕЦ? Зеленски обвини руснаците, че са поставили взривни устройства

Взривове са чути и в Славянск (Донецка област), в Житомирска област. „Геран“-и са долетели също и в Хмелницка област.

 

В редовното си вечерно видеообръщение в неделя пък президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че светът трябва да усети болката, причинена на източноукраинския град Харков от руските удари, и поднови призива си за „политическа воля“ за осигуряване на нужните на Украйна средства за противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Напълно явно е, че наличните ни способности за противовъздушна отбрана не са достатъчни и това е очевидно за нашите партньори. И светът трябва най-сетне да чуе болката, която руските терористи причиняват на Харков“, каза Зеленски.

Той допълни, че „по света има отбранителни системи, които могат да помогнат. Всичко, от което се нуждаем, е политическа воля за трансфера на тези системи на Украйна“.

Зеленски отдавна призовава за допълнителни американски зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“, припомня от своя страна ДПА. По-рано той каза в телевизионно интервю, че страната му се нуждае от поне 25 от тези комплекси, за да отблъсне руските въздушни атаки.

Както съобщи местната прокуратура, две руски бомби удариха Харков по обяд в неделя, раниха петима души и причиниха щети на 13 жилищни и други сгради.
 




6
Коментара по темата
6.
Пръцо Пърдев
08.04.2024 11:10:10
2
6
Да пускат руснаците големите ракета и да почва ядрената война вече. Да ексфолиират планетата веднъж завинаги хахахахахах
Кур за усрайна!
5.
ТраЛаЛа
08.04.2024 10:07:35
5
8
Хахаха Флегмана отново къртят миФки с простотия .... жълти, та сигнално жълти.

Атака е имало, но само един дрон е засегнал купола на един от реакторите, който е предвиден да издържа падането на самолет.

А снимките от купола показват само драскотини по бетона.

На косъм от нов Чернобил .... жълти флегмански дебили, пак сте "уникални".
4.
me
08.04.2024 10:02:12
0
11
Извънземните сигурно са атакували? Някой стрелял. Когато някой не се назовава по име, значи е Украйна.
3.
Пак ли
08.04.2024 09:54:21
6
6
Нищо хубаво не идва от иZток
2.
Калин
08.04.2024 09:36:31
12
25
Украинците явно са решили да завлекат в Отвъдното цяла Европа. Тяхната е ясна, но явно са на принципа "След нас и потоп".
1.
Зеленски
08.04.2024 09:33:35
7
22
Ще ви принудя за още пари аз.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори