×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имаме институции за всевъзможни глупости, но не и Министерство на демографията*


Имаме институции за всевъзможни глупости, но не и Министерство на демографията*
Населението ни се топи скоростно, всяко правителство задължително да излъчва вицепремиер по демографския въпрос, категоричен е Кристиан Шкварек
04 Април 2024, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

България вече официално е най-бързо изчезващият народ в света. Поне в нещо сме първи

България е изправена не пред демографска криза, а пред катастрофа и ако не се вземат спешно мерки, ще се задържим като абсолютни рекордьори в света по отрицателен прираст на населението, докато просто не изчезнем. Това констатира политическият анализатор Кристиан Шкварек.

И докато по думите му у нас имаме министерства за всевъзможни глупости, то все още липсва може би най-важното - Министерство на демографията. Ето какво написа още Шкварек:

Всички се смяхме на глупостите на Кирил Петков за уж огромния скок в плодовитостта на българите при тяхното управление, но е хубаво освен шегите да видим и реалните данни, защото те не са никак забавни.

България:

Раждаемост 2019: 61 538
Раждаемост 2020: 59 086
Раждаемост 2021: 58 678
Раждаемост 2022: 56 596
Раждаемост 2023: 49 610

(Източник НСИ)

Плодовитост и раждаемост са две различни метрики и скокът в първото на графиката на Петков е плод изцяло на статистическа грешка в едно изследване след последното преброяване.

Всъщност миналата година ООН "повиши" България от втория най-бързо изчезващ народ на света на първия. Задминахме балтийските страни и официално станахме най-бързо топящата се страна на Земята. До 2050-та демографската катастрофа тук ще безпрецедентна спрямо всяка друга държава.

Нужни са спешни и радикални мерки за повишаване на раждаемостта до поне базисната 2.1. Тъкмо това е каузата на Месец на семейството и голямото Шествие, което организираме на 22-ри Юни. В България има министерство и агенция за всяка възможна глупост, а няма за буквално най-важното: Министерство на демографията. Страната трябва спешно да възприеме тази кауза като основен национален проект и партиите да възприемат правилото, че всеки кабинет ще излъчва задължително вицепремиер по демографския въпрос.

*Текстът е от фейсбук профила на политическия анализатор, заглавието е на редакцията


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
rwg
05.04.2024 09:02:26
0
10
И кой българин ще прави деца с 900 лв заплата? Той само тока,водата, интернета и тела като плати и половината заминават. А да не говорим ако плаща наем, кредит, данъци и т.н. За храна, дрехи и продукти да не говорим. Той себе си не може да изгледа, а какво остава и за деца?
При ромите е друго. Детето от 5 годишно се скита по улиците. Момченцата крадат, момиченцата проституират. Майките точат Нои, а бащите криминално проявени. Данъжи, ток, вода не плащат.
10.
...
05.04.2024 07:44:18
5
3
Проблем с демографията НЯМА! Точно толкова сме колкото трябва. Икономиката ще се завърти и намести според броя хора и техните нужди. Стига с тези драми.
9.
Докато не спрете да крадете, тъй ще е
05.04.2024 07:02:57
0
8
Не ни трябва министерство на демографията. Демографията е пряка зависимост от икономическите условия, които създават правителствата. В последните 15 години се извършва геноцид срещу населението
8.
Царство България
05.04.2024 01:30:08
3
6
Населението на България винаги е било оптимално като брой . Повече изобщо не е нужно. Сега градовете са претъпкани , ако населението е в повече , ще има криза за всичко и истински глад. Явно враговете имат интерес да натъпчат България със чужди елементи , но няма да им се получи. България не е Бангладеш !
7.
Кочо
05.04.2024 01:10:22
3
11
Можем да се гордеем и с още престижни места. Например че сме най бедната и западнала държава в Европа. Също така че ние сме единствената държава в света където мафията си има държава. Може би е логично това че сме най бързо изчезващия народ. Ще станем като евреите и циганите, ще бъдем пръснати навсякъде из света и ще се скитаме като не мили не драги без дом и родина. Човек който не се грижи за градината си, след време се покрива с плевели.
6.
с.Труд
05.04.2024 00:10:29
2
5
БЪЛГАРИЯ е като трупя ня умиращ КИТ от който АКУЛИТЕ (БГ политеци) ръфат

Бойко хранеше реголярно ЛИВАНската,Кувуйтскята и Катярската иконамика изнасяйки тонове с чували пачки над 10 мелиарда$ със "Спартана"Авиоотряд28
Пеевски хранеше индийцете и пакистанцете в ДУБАЙ езнасейки национялнету блога в пясъчните острови ня ОАЕ
БКП/БСП изнесаха парите ня бащете,дядовците и майкете не в ВИЕНА Австрия
БСП,ГЕРБ,ДПС друоно 30гаод хранухя крадциту ат Москва(ЛУКойл,Газпром,Росатом)
СДСарь Костов подаре активи зя 100 милиардя $ за едва 2милиарда
Кунева зягри 2 АЕЦблока ктруващи сега 25 милиарда$
Соломон Паси апросте на НАЙ-багатете нефтуне страни Либия,Ирак над 4 милиарда$
3 милиарда лева подярък зя Путен от Бойко с вашите пари
300 милиона левя подарък от Бойко е Доган за руски/белоруски фирми за удълбоване порт Варна
2,5 милиарда подарък ат Бойка за реактари на Росатам
По 5 ТОНА ЗЛАТО на годена взимя ДЪНДИ Прешъс БЕЗплатно от България
По 3-4 Милиарда се губят от конграбанда всяка година от БГ митници (за щастие на брокерите на имоти в Халкидики)
Казват че ПАРИТЕ са ЕНЕРГИЯ ,ененргията ЖИВОТ ,живота е новородени деца
Сумирайте МИЛИАРДИТЕ левове,евра USдолари ИЗТЕКЛИ от България за 20 год НАДхвърлят 200 МИЛИАРДА лева и ЩЕ разберете ЗАЩО НЕ се раждат деца и България е бг народ изчезват с 200 (любимото число на диктатора от Банкя)
БГ народ има 1 поговорка:
Маймуни с трици НЕ ставя

В тоя ред на мисли:
С европейски ВИСОКИ ЦЕНИ и с АФРИКАНСКИ НИСКИ доходи
ДЕЦА НЕ се отглеждат е никащва думаграфия НЕ може да има
5.
Има
05.04.2024 00:03:15
2
6
една много проста формула ,с която демографския проблем ще се реши.. Но..но... всички трябва да си повярваме,че ДЪРЖАВАТА това сме ние ...обикновените хора!! А не ,близо 10К паразити в страната ни окрали труда на бащите ни и дедите ни.Еее,за целта ще има же@ртви и ще се лее...но в тях е цялата властова машина...по Конституция има три власти ...те измислиха нова ПОЛИТИЧЕСКА...240 вълка уж с различен цвят на козината но с еднакъв хъс към неоглозгания кокъл...някои от тях,ще се пенсионират там...не повече от 2 мандата .. Всички са милионери заедно с кметовете на големите градове, всички крадат..най- голяма вина има съде#бната власт...но и тя е корумпирана...Младите бягат в чужди ,,къщи" , вместо да си подреждат бащината....ама там те ще бъдат винаги емигранти докато не се претопят...Тези ненаказано злодеи ,,българи" знаят страхливата душица на простолюдието....Та формулата за рашавне на демографския проблем е да обориме Славейков ,,НЕ НАРОД,А МЪРША"..да изметем пол$итическата хунта,тотална експроприация на имотите им,банкови сметки в България и офшорки и затвор.Забрана на политически партии в България както през 1934...никакви партизани...и начело само умни професионалисти във всяко министерство! Достойно заплащане на всеки труд!! Тогава младите ще са тук...а другите ще се върнат.Обезличаване на анклава София...и забрана да се назовават всички други места провинция.Заселване на всички обезлюдени места със свестни българи от Русия,Украйна, Молдова...Формулата ще проработи и до 10 г... България=Швейцария!!
4.
Аmerican way
04.04.2024 23:44:12
0
8
С крадци кото БОКО Доган,Пеевски демография НЕ може да има
ТЕ са тумори "изяждащи" ресурсите и благата които ВСИЧКИ трабва да имат
Тяхните милиарди в арабски и други банки МОГАТ да изхранят и отгледат милиони новаредуни българчета
1,8 милиона българи за 12 год са преселили в отвъдното по време на ГЕНОЦИДНОТО управлениета на ГЕРБ(2009-2021) World Fact Book C.I.A(Ц.Р.У)
България държа световен рекорд по СМЪРТНОСТ при премиер Бойка Банкята(38 промила на 1000 души в Габровско ,Видинско и Монтанско при средно 6 промиля за ЕС страните и 5 пржмила на 1000 във "фалиряла"Гърция)
3.
Инфлу
04.04.2024 21:40:45
1
15
А, така! Само вицепремиер по осеменяването ни липсва.
Вместо рязко вдигане на доходите и стандарта на живот, които да спрат изтичането на хора от България и да дадат финансови възможности за отглеждане на повече деца, поредният див популизъм, които ще роди нови чиновници и ведомства издържани от данъкоплатеца
2.
Обективен
04.04.2024 21:23:41
2
13
Раждане на дете в тази шибана държава е равносилно на убийство.
1.
Restoran flagman s rodopski kalmari
04.04.2024 21:09:49
3
5
To s takav sait novinarski
S reklami za janet supermarketi efbet zalagania bolnici nqkakvi skyscanner samoletni bileti winbet ra4kovci
I drugi evtini reklami
Snapdragona na ITto ne6to hlopa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори