×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иран атакува Израел до часове?


Иран атакува Израел до часове?
САЩ, Великобритания и Франция се противопоставиха на внесена проектодекларация на ООН за осъждане на нападението срещу иранското посолство в Сирия
Ключови думи: ООН Израел, Иран, Израел, Сирия
04 Април 2024, Четвъртък, 08:07 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Gettyimages

Съветът за сигурност на ООН не осъди удара по Иран в Сирия
 

ЦРУ е уведомило Израел, че Иран може да удари Израел в рамките на 48 часа, пише руският военен анализатор Борис Рожин в своя телеграм канал.

Той припомня, че Иран официално обеща да отговори на нападението срещу консулството в Дамаск.

Междувременно върховният лидер на Иран аятолах Хаменей написа на иврит тази нощ, за да може съобщението му да достигне до Израел и израелското население, че „С Божията помощ ще накараме ционистите да се разкаят за агресията си срещу иранското консулство в Дамаск“

Очаква се Иран да използва дронове и ракети за въздушен удар по Израел. 

Voxnews съобщава, че израелските военновъздушни сили вече са в бойна готовност. В региона вече започнаха проблемите с GPS.

Междувременно САЩ, Великобритания и Франция се противопоставиха на внесена от Русия проектодекларация на Съвета за сигурност на ООН за осъждане на нападението срещу комплекса на иранското посолство в Сирия. Техеран обвини за атаката вашингтонския съюзник Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изявленията на 15-членния Съвет до медиите се договарят с единодушие. Дипломати казаха, че САЩ, подкрепени от Франция и Великобритания, са заявили пред колегите си в Съвета, че много от обстоятелствата около случилото се в понеделник в Дамаск все още са неизяснени и че на заседанието по въпроса във вторник не е бил постигнат консенсус между членовете на Съвета.

"Това е красноречив пример за двойните стандарти, прилагани от западната "тройка", и за техния фактически, а не само декларативен подход към реда и законността в международен контекст", заяви в социалната мрежа "Екс" руският постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски.

Съветът за сигурност на Обединените нации в миналото е излизал с декларации, осъждащи нападения срещу дипломатически сгради. В сряда ЕС осъди удара с мотива, че неприкосновеността на териториите на дипломатическите и консулските сгради и на техните служители не бива да бъде нарушавана, и призова засегнатите страни към сдържаност.

САЩ заявиха, че все още не са потвърдили статута на поразеното здание в Дамаск, но добавиха, че ако се окаже, че действително става дума за дипломатически обект, това би било повод за безпокойство.

Израел не пое отговорност за атаката, при която беше разрушена консулска сграда, намираща се в съседство с комплекса на посолството. При удара бяха убити седем членове на иранската Революционна гвардия.

Иран обвини Израел в погазване на Устава на ООН и международното право и приведе в своя подкрепа няколко конвенции.

Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. и Виенската конвенция за консулските отношения от 1963 г. определят като територия на дипломатическите сгради сгради, части от сгради и земя - независимо от собственика - използвани за нуждите на дипломатически или консулски мисии, включително от ръководителя на дипломатическата мисия.

Тези конвенции постановяват, че територията на дипломатическите и консулските сгради "е ненарушима". Но там е записано и че тя "не бива да бъде използвана за никакви други нужди, несъвместими" с дипломатическите и консулски функции.

Иран цитира и Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъпленията против лица, ползващи се с международна закрила (1973 г.), включително и дипломатическите агенти. = 


 


В категории: Политика


Флагман.БГ Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей 30/04/2024, Вторник 11:00 0
Флагман.БГ Топим се и ни мързи Топим се и ни мързи 30/04/2024, Вторник 10:05 9
7
Коментара по темата
7.
Макмърфи
05.04.2024 06:47:12
4
3
Иран не трябва да отговарят демонстративно.
Евреите са го разиграли този сценарий. Без значение от мотивите, жертвите, икономическите последици, хуманитарни кризи и бунтове, те ще продължат да управляват света.
Впрочем същото е направил и Путин. Той води икономическа война, опита се да наводни Европа с бежанци през Беларус. Той е робот, компютър, всичко е прекалкулирал, но си остава психопат.
Не ми е любопитно, имам деца и семейство, ако съм сам , като кукувица , щеше да съм безразличен.
6.
Наденица
04.04.2024 11:38:10
2
17
Дай Боже да отговарят. Ние като сме без глас и без армия ще ни лашка кой както иска, даже няма нужда да ни стрелят. Иран запука ли израхел, демоните ще отвърнат, а тогава се намесва Русия и започва партитайм- разпад на световната търговска мрежа, глад, войни, безредици... Не си давам огромен шанс да доживея края, но ще е много вълнуващ период от събития.
5.
Капитана
04.04.2024 11:32:34
1
16
Виж срещу кого не е позволено да се говори и ще разбереш кой управлява света! Джордж Оруел
4.
Ако
04.04.2024 09:01:44
11
31
Иран основателно отговори на това, поредно - не за първи път трепят иранци без причина - престъпление, ще се окаже виновен (както Русия в Украйна след осем години трепане на мирни жители в Донбас от укронацистите), а вечните жертви, знаем си кои, извършили престъплението, пак ще се пишат жертви.
3.
ХХ
04.04.2024 08:59:51
13
25
Това ООН е излишно.
САЩ, Франция и Великобритания са остра на тероризма!
2.
Марк Твен
04.04.2024 08:46:30
3
16
Мир ще настъпи тогава, когато изчезнат от лицето на земята онези, за които не говорим. Онези, които дори не споменаваме. Да! Искариотите.
1.
6matarok
04.04.2024 08:39:59
3
17
stana panaira
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей За нея сякаш времето е спряло  Белото и хашиша донесоха много проблеми на тези български звезди Белото и хашиша донесоха много проблеми на тези български звезди Положителните тестове за дрога им създадоха главоболия Ученици от Търговска гимназия участваха в „Деня на отворените врати“ на Бургаската окръжна прокуратура Ученици от Търговска гимназия участваха в „Деня на отворените врати“ на Бургаската окръжна прокуратура След посещението в съдебна зала учениците беседваха с окръжния прокурор Георги Чинев Срокът за деклариране на доходите изтича днес, припомнят от НАП-Бургас Срокът за деклариране на доходите изтича днес, припомнят от НАП-Бургас Над 707 000 декларации вече са подадени, близо 85 % по интернет Бум на български и румънски туристи в Поморие, идат и британци за Великден Бум на български и румънски туристи в Поморие, идат и британци за Великден  Гостите от Полша пък търсят предимно спа услугите ОД на МВР в Бургас разпореди проверка за неправилно паркирал служебен автомобил, вижте резултата ОД на МВР в Бургас разпореди проверка за неправилно паркирал служебен автомобил, вижте резултата Установено е от записи на контролните камери за видеонаблюдение, че органите на реда съдействат на гражданка  Черна прокоба сее смърт в семейството на Чирков Черна прокоба сее смърт в семейството на Чирков Неговият брат Дилян е погребал сина си Борис, а дни по-късно самият той се споминал от мъка по детето си Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Топим се и ни мързи Топим се и ни мързи В България 3,7 милиона могат да работят, но го правят само 2,9 млн. Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Яйца, козунаци и ангешко - как и колко да консумираме по Великден Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Яйца, козунаци и ангешко - как и колко да консумираме по Великден Лекарката ще преглежда на 19 май в ДКЦ „Бургасмед”
Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори