×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР: Съпругата на Нотариуса е назначена в структурите на МВР със заповед на Бойко Рашков


МВР: Съпругата на Нотариуса е назначена в структурите на МВР със заповед на Бойко Рашков
От МВР не казват дали Мартин Божанов е бил нещатен сътрудник
01 Април 2024, Понеделник, 18:48 ч.
Автор: Флагман.БГ

Дали едно лице е доброволен сътрудник на МВР е държавна тайна

Правомощията на МВР са строго регламентирани и се отнасят до охраната на изборния процес и недопускане на престъпление против политическите права на гражданите“, се казва в позицията на вътрешното министерство.

Дали едно лице е доброволен сътрудник на МВР е държавна тайна. Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в структурите на МВР със заповед, подписана от министър Бойко Рашков. Това се казва в позиция на вътрешното министерство, изпратена до медиите по повод на случая с Мартин Божанов.

Вижте пълния текст на позицията на МВР:

„Във връзка с нестихващите опити за неверни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи по отношение на твърдения за умишлено отбягване на отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен сътрудник на МВР, категоричното становище е формулирано в Приложение № 1 т. II. 3 и 5 към чл. 25 от Закона за защита на класифицираната информация. Дали едно лице Е ИЛИ НЕ Е доброволен сътрудник на органите на МВР представлява ДЪРЖАВНА ТАЙНА по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна възможност за защита от наказателно преследване на лице, приело доброволно сътрудничество с МВР. В отговор на често изтъквания упрек кой и кога е назначил съпругата на Божанов в структурите системата на МВР прилагаме копие от заповедта за нейното назначаване".

"Вменяването на вина на Министерството на вътрешните работи за бездействие по отношение на ефективното противодействие на престъпления, свързани с купуване на гласове по време на местните избори, то категоричният отговор се съдържа в публикуваната в интернет-страницата на МВР статистика от проведените последни избори".

"Недоумяващият въпрос е защо шест месеца по-късно се извежда спекулативно заключение, с което се омаловажава трудът на хилядите служители, ангажирани в охраната на изборния процес и борбата с т.нар. купен вот. Нека припомним и факта, че точно в този период „неработещата“ система въведе новия момент – използване на специализирано приложение Географска информационна система „Изборни процеси“ – инструмент, създаден да подпомага МВР при произвеждането на избори".

"Обръщаме внимание и на факта, че провеждането на изборния процес и неговата организация по закон е възложена на Централната избирателна комисия. Правомощията на МВР са строго регламентирани и се отнасят до охраната на изборния процес и недопускане на престъпление против политическите права на гражданите", се казва в позицията на вътрешното министерство.




В категории: Животът


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
ХАЙДЕ СТИГА СПЕКУЛАЦИИ
02.04.2024 10:51:50
2
2
Човека каза,че подписвал "ан блок". Когато бил на една седмица служба.Списъка с новоназначените бил подготвен от тогавашния шеф на ГДБОП, той е организирал и безпрецедентния външен конкурс!
15.
според мен
01.04.2024 23:23:14
5
3
Според мен не е коректно така публично да се изнася служебна информация. Май някой негонен бяга.
14.
Ха
01.04.2024 23:15:31
0
6
По държавната тайна ще познаете държавата.
13.
Карчев
01.04.2024 21:23:36
12
13
Мартин Божановци в МВР дал бог. Зад всека кандидатура и зад всеки издигнал се до ниво Началник, стои един такъв Мартин Цожанов. От 1989г. до настоящия момент в МВР няма правила. Няма ред за израстване, натрупан стаж, натрупан опит и тъй нататък и всеки в системата го знае. Тия липса на правила подтикват злонамерени и връзката да го правят и да израстват в структурите на ведомството. Нужни са РЕФОРМИ и ясни ПРАВИЛА. Но не се отчайвайте защото ще ви кажа кога м МВР ще има реформи ТОЧНО НИКОГА. Тъй че Божановците ще си кадруват донасят. За съдебната система ореваха орталъка, а за МВР мълчание.
12.
Капи
01.04.2024 21:03:45
11
6
Флагманченцааа,вие ли не знаете ,как е станало....гърди,гъдиии. Нали и вас така ви....
11.
ако
01.04.2024 20:53:45
10
19
Ако работеха службите мвр служителите и институциите тази молба за назначение нямаше да дойде до Рашков за подпис.
10.
Rtf
01.04.2024 20:38:26
11
20
Дон Дамаджани дали е знаел какво подписва, сигурно пак е бил опиянен от сутринта . За една бутилка Джони с тъмен етикет всичко подписва.
Много имоти има този дългогодишен служител на държавата, само босове от Сицилианската долина имат толкова.
9.
Стоян Калинов
01.04.2024 20:38:11
16
20
Конкурсът е бил обявен, проведен и приключен по времето на Терзийски, който като бивш шеф на ГДБОП много добре е знаел, че за тази служба никога не са провеждани конкурси. Заповедта за назначаване е била пробутана на Рашков на седмия ден от встъпването му в длъжност. Ибрикчиите от Флагман това го спестяват, защото не е удобно на тиквата от Банкя и слугите му...
8.
С такива кадри като Рашков,най-добре
01.04.2024 20:14:47
7
23
Лидерите на ПП-ДБ да поканят за гуру на предизборния щаб Кирил Буданов, шеф на ГУР, военното разузнаване на Украйна.
След израелците и американците, само този ход им остана....
7.
Рашков,Рашков пиле шарено
01.04.2024 20:03:21
7
30
Кой пак ти сра в гащите бре маскара?
6.
Do 1
01.04.2024 19:54:52
28
12
И не само. За къщата в барцилона и бутика също е отговорен нотариуса.
5.
Смятам,че
01.04.2024 19:51:01
23
12
е обратното. Човекът, от когото се страхуват съдиите не е бил Нотариуса. Той е бил слуга на мафията и когато мафията се страхува от изтичане, разчиства.
Преплитане на политици с власт и престъпници. Има ли изненадани, чи изскочи Белия.
4.
нарочно
01.04.2024 19:37:15
34
22
Нарочно са пробутали молбата за назначение на Рашков без да го информират за да имат бъдещ компромат срещу него.
3.
ами
01.04.2024 19:33:55
38
28
Ами като дойде молбата за назначение при него много ясно че ще я разпише. Тук въпроса е защо службите и компетентните органи не са информирали министъра че лицето и съпруга и са криминално проявени.
2.
Обаче
01.04.2024 19:14:01
54
34
"Дали едно лице Е ИЛИ НЕ Е"!
Не пише дали едно лице "е било или не е било"!
Министъра прикрива Мафията!
Тона е недопустимо в Европейска България!
Този не е достоен за работа в Министерството!
Трябва да бъде изгонен и съден за действията си!
Самият факт, че се опитва да пропуква ченгеджийски-"симеоновски" номера го прави недостоен за системата на МВР!
Позор!
1.
Корумпето Дамаджан Чашков
01.04.2024 19:00:20
41
53
Е задължен на Нотариуса!
Толкова много имоти с чиновническа заплата, определено без помощ от Нотариус, срещу услуги, няма как да се придобият ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори