×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов контраатакува ПП-ДБ и поиска от тях извинение за ГЕРБ и Габриел


Борисов контраатакува ПП-ДБ и поиска от тях извинение за ГЕРБ и Габриел
"Първото, което може да ни върне на масата, е едно голямо "извинявай". По-ясно как да ви го кажа?"
20 Март 2024, Сряда, 08:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Той обаче пак отказа лидерска среща с "Продължаваме промяната - Демократична България"

"Очаквам извинение за епитетите и обидите", каза Мария Габриел по повод пресконференцията на ПП-ДБ от вчера. От ГЕРБ дадоха брифинг в кулоарите на Народното събрание, в който участва и председателят на партията Бойко Борисов. Той пък обвини лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), че не се научили да не използват епитети. 

Борисов също призова неколкократно за извинение - и към Габриел, но и към ГЕРБ. Той обясни, че има път назад към преговори за правителство с ПП-ДБ. Но подчерта, че това минава през извинение, което трябва да приемат Мария Габриел и партията му. 

Бойко Борисов отхвърли обвиненията в близост с ДПС и контрира, че ПП-ДБ имали "много по-голяма дружба" с партията на Доган и Пеевски. 

След журналистически въпрос председателят на ГЕРБ заяви, че не иска да се среща с водачите на "Продължаваме промяната - Демократична България". Причината е, че лидерът на ГЕРБ бил един в негово лице, докато лидерите на ПП-ДБ били пет-шест, "награквали" го и се държали невъзпитано. 

"И ако Вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, ще искате ли пак лидерски срещи", попита гневно Бойко Борисов. 

Мария Габриел отново заяви, че България има нужда от правителство, и че ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да бъдат равнопоставени в него. 

Макар че поиска извинение и призова за запазване на добрия тон Бойко Борисов отправи нов куп обвинения към ПП-ДБ. 

Гласуването на предложеното от Мария Габриел правителство засега не е заложено в седмичната програма на Народното събрание (НС). Това бе подчертано и от Бойко Борисов, заявявайки, че преговорите може да продължат с нов срок - петък. Той отново даде да се разбере, че правителство с втория проучвателен мандат ГЕРБ не би подкрепило. 

"Първото, което може да ни върне на масата, е едно голямо "извинявай". По-ясно как да ви го кажа... И ако не получим извинение, значи нямат 69 гласа. С БСП, с "Възраждане", с който искат, да гласуват", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Неговото тълкувание е, че единственият проблем за ПП-ДБ бил смяната на военния министър Тодор Тагарев. Припомняме, че в проектокабинета си Мария Габриел номинира на поста депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

Стигнало се до разбирателство и за енергийния министър. ПП-ДБ се съгласили поста да заеме бургаският депутат от ГЕРБ Жечо Станков, като поискали настоящият министър в оставка Румен Радев да стане шеф на Българския енергиен холдинг. 

Борисов увери, че бил готов да подпише проектоспоразумението с исканията на ПП-ДБ. 

"Те искаха да вкарат отзад БСП, аз не се съгласих. Казах: "Възраждане" и БСП за ГЕРБ са едно и също. Не!", посочи Бойко Борисов. 

Той отхвърли обвиненията, че предложеният от Мария Габриел е "фалшификация", въпреки че 11 от предложените за министри обявиха, че не са давали съгласие да участват в него. Лидерът на ГЕРБ обясни, че с ПП-ДБ имали съгласие да управляват заедно 18 месеца след ротация. Това според него означавало съгласие и по предложения състав на правителство. Което е странно тълкувание на ситуацията, след като преговорите с ПП-ДБ до вчера не бяха стигнали до положителна развръзка. 

След това пред репортери в парламента говори и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Той обвини само единия от лидерите в ПП-ДБ - Христо Иванов, за новата кризисна ситуация. Иванов бутал нещата към избори, защото не му се случвали нещата с овладяването на съдебната система, след като правел игри с "олигарсите".

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
42
Коментара по темата
42.
Поткан
20.03.2024 13:41:08
2
9
Няма по противни от банкянската свиня и неговите подлоги! Трябва да си пълен идиот за да гласуваш за тия нещастници! Това е мафия, бандити, снимките с кюлчетата и пачките в спалнята са реални и децата го знаят вече, 3 милиарда даде за тръба за Путин от която ние не печелим нищо, дори никакъв газ не ни се доставя по нея, а имаме заеми да изплащаме с огромни лихви! За 12 години държавата му стана бащиния на Тиквата, прави си каквото си иска, назначаваше каквито си иска калинки, факт е че Доган и Пеевски бях облагодетелствани и недосегаеми при неговото управление. Пеевски направи милиарди. Съдебната система виждаме за какво става въпрос с Пепи еврото и Мартин нотариуса. Дебелият мазен банкянски тулуп е вреден трябва да се разкара от политиката колкото може по-бързо.
41.
Лизоблизач
20.03.2024 13:32:56
0
11
Шефе, леко се осрахме тоя път! Ти не си виновен вожде наш, ние се осрахме. Ся ко ши прайм?
40.
Мара си плю на кариерата
20.03.2024 12:20:08
1
21
"Очаквам извинение за епитетите и обидите", каза Мария Габриел по повод пресконференцията на ПП-ДБ от вчера.

Хехе, тая не я броят за жива, тя се опитва пак да е в светлината на прожекторите. Бита карта е. Вече и в ЕС няма да искат да я видят. Излъга че е доктор на политическите науки, сега направи нещо нечувано като внесе проекто кабинет, който не е бил договорен... Това ли е лицето на европейските политици? Това е по-скоро ала политика в стил бай Ганьо
39.
Българин
20.03.2024 11:50:04
1
9
Гласувайте за боко сигурен съм, че до 4-8 г. Ще изправи България.... С ирония.
38.
Хахаха
20.03.2024 11:44:30
2
13
Боков ззатъваш по бързо от Кирчо и кокорчо, егати фурнаджииската лопата...
37.
еленка поптодорова
20.03.2024 11:42:17
1
17
Тези селски пръчки дето и за ебане на стават, ги пуснал да преговарят а бе банкевски тъпанар стига се прави на български шейх,
щото си толкова голям боклук колкото не можеш да си представиш ,махай се вече от политиката и ти като и мен миришеш на почва ,даже на мърша щото два пъти си по дебел от мен !!!
36.
Мюнхен
20.03.2024 11:38:05
1
18
Безочлив,безграничен,жалък наглец…..
Дано бъде разследван и осъден за огромните си кражби и безброй престъпления….
Крадеца казва дръжте крадеца и иска да му се извинят!!!!
35.
До 18
20.03.2024 11:20:57
5
2
Ясно ми е, че си див селянин, който за жълти стотинки списва опорките на ПП_ДБ, така че ми е доста трудно да се обидя от простотиите ти. Вместо да се занимаваш с майка ми, по-добре списвай за Магнитски, за високите пенсии и т.н., т.е. придържай се към опорките, че за друго няма да ти платят....
34.
Xax
20.03.2024 10:43:22
3
17
Борисов не е политик, не е бил и никога няма да бъде, той е престъпник и такъв ще умре, ако изобщо хората някога го помнят, то ще е, че е престъпник същото важи и за всички от ДПС, въпросът е защо суверена им дава такива права..събудите се хора
33.
С тия машинки
20.03.2024 10:43:19
4
4
Избори без избори вече няма смисъл.
32.
Мара си я употребиха
20.03.2024 10:37:46
0
10
Еднократно засега.
31.
При избори ППърдаците изтичат в канала.
20.03.2024 10:25:43
10
24
Ристю Мореплаватела от Росенец има само един полезен ход: при избори да се отлепи от ПП (ПеПерудите) – Харвардските боклуци и да изрита миниатюрното генералче Наско.
Защото Наско може да му донесе само 2 гласа – неговия и на Бат Ваню Циганина.
30.
Бойко е велик
20.03.2024 10:22:09
9
16
Ако ПП-ДБ приемат този състав на правителството, рискът е по-дългосрочен, стратегически. Ако не приемат обаче се изправят пред краткосрочния риск от представянето си на едни скорошни национални избори, където потенциалът им е по-малък от на ГЕРБ!
Мертен ли, "Магнитски" ли? Посланикът на САЩ, който е и резидент на ЦРУ, изигра любимия ход на Компанията - "ЦРУ не играе в тази игра, дори така да изглежда".
Лидерите на ПП-ДБ се взривиха, след като Бойко Борисов и Мария Габриел ги вкараха в капан с кабинета "Габриел".
29.
Шмиргел
20.03.2024 09:58:12
19
19
Не искахте и плюехте Тодор Живков? Сега си имате нов,само името му е различно.Селски тарикат с еднолична власт. Всички му се кланят, той се величàе и ви се кàра назидателно.
28.
Един от народа
20.03.2024 09:51:43
12
11
Вчера в детската градина ток удари двама трима.... Забавачката става все по забавна, пълно със сърдити и обидени деца, най едрото дето яде обяда на половината е и най обидчиво, другите сърдита и неадекватни. Поне да покажат учителката че да гласуваме за нея.
27.
?
20.03.2024 09:51:04
19
19
Къде е Томислав Дончев, Тома Биков, къдравата Сю? Цецка Цачева, Цветанов, Искра Фидосова?
26.
haha
20.03.2024 09:49:18
0
2
и ти верваш ли ?
25.
292
20.03.2024 09:48:56
12
15
Атаки, контраатаки, обиди, извинения, обвинения, контраобвинения. Сглобка ли е, коалиция ли е, заваркал и е, или кой дявал знае какво е, ама ми писна тези да ми обясняват, че ще се изтрепят, само и само да се съюзят за мое добро. Иначе, като гледах скеча на Боко, наречен пресконференция, спокойно може да смени рачков във всеки от форматите, в който се опитва да се шегува. Много по-добре ще се справи.
24.
ХХ
20.03.2024 09:48:44
25
8
Че Тиквата ВИ го каза още преди 2 години, на про'с'таците дето гласувате за ЕС, че само за мачкане ставате.
Какво ревеш?
23.
Хаха
20.03.2024 09:48:26
23
28
Крадливата свиня от банкя е за затвора.
22.
Кисинджър от банкя
20.03.2024 09:46:38
31
24
Кефи ме как се гърчи банкянската мастия само като чуе за ППДБ. Пак ще гласувам за тях за да може все да му е вътре на сикаджията. Леля Асен ще свърши останалото.
21.
XX
20.03.2024 09:44:25
8
20
До 5

"... не искат законност , не искат правосъдие " - про'с'так неграмотен, в доклада си Европейската комисия пише, че в България НЯМА ПРОБЛЕМ С ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. Факт.
Нa6ий си го у т'пата глава!
20.
Хахахагага
20.03.2024 09:42:24
22
26
Най-накрая след женския отбор на преговори, най-голямата путк@ излезе да говори.
19.
ХХ
20.03.2024 09:40:46
3
12
До 3 "Герб и ПП си подливат еода- съответно не работят в интерес на хората.Да се махат!" - па не гласувайте за тях!
18.
Do 17
20.03.2024 09:39:32
20
12
Ами тя и на майка ти тката е объркана ама ти се изхождаш тука, нали?
17.
до 13
20.03.2024 09:37:54
11
27
От кога педалетките набиват, а не им го набиват? Освен объркана сексуална ориентация, явно имаш като цяло обърквания и в главата...
16.
N11 , Г-н Манафян
20.03.2024 09:37:28
15
6
го е написал кратко, точно и ясно.
Право в целта. Браво.
15.
САМО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
20.03.2024 09:31:10
24
12
СМЯНА НА СИСТЕМАТА, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА.
14.
Гешефтурата
20.03.2024 09:22:50
15
15
Педерастите от ПП-ДБ са обидени на мафиотите от ГЕРБ-ДПС. Класика...
А народа да го духа с управляващи като Кирчо и Тиквата!
13.
Никога повече гр0б!
20.03.2024 09:20:36
30
30
Така им го набиха педалетките, че свят им се зави на гейберастките мафиоти. А още оня списък не е излязъл. Това не са ВМРО, РЗС и останалата гняс дето само се съгласяваше и крадеш с тях. Пак ще гласувам за нежните!
12.
Дедовия
20.03.2024 09:19:11
18
21
На следващите избори пак за същите да гласувате,ей!
Щом ви харесва да ви правят на маймуни...
11.
МАНАФЯН
20.03.2024 09:12:22
27
34
ГЛЕДАМ ТУК МНОООГО КЛЕТИ ГЕйРБАВИ ДРоГАРе ТУЛу́ПИ ☭, СЕ ТРЕВОЖАТ, ЧЕ СА НАРЕКЛИ СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа АГЕНТ на ДС "БУДА"-ла☭......И ШАЙКАТА МУ СЪС ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА..... МУ-ХА-ХА
10.
Как да се договорят с педалетките
20.03.2024 09:11:36
12
34
ГЕРБ има един лидер, аз не приемам да се срещам с по 5-6 души и после да ги слушам по телевизията да гракат. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано, а Кирил Петков да чупи шишета по масата. Не искам такава среща!
9.
хи
20.03.2024 09:10:34
3
13
Извини се, бе!
8.
ХХ
20.03.2024 09:08:30
28
33
Тиквата е права. Факт.
7.
Дуньо простия от Банкя
20.03.2024 09:07:58
33
48
Да се извиняват защото ви нарекоха с истинските ви имена?!?!?хахахахахахахахахахахахахахахахаха..
Вие нацяло сте се самозабравили, идиоти малоумни!
Луди калинки ви направиха пИдалите.
Хахахахахахахахахаха.
6.
Баце ги насра педалите
20.03.2024 09:07:20
34
37
След снощните изцепки на петимата влъхви от ПП-ДБ, днес ще трябва да целуват всичко на Баце, в добавка на мазното кафе в скута на ДПС :))))
ПиПетките за властта и парите, продават си душата, въпреки че снощи си изядоха месата и си отрязаха клона!
Могат да ходят в командировки, ама уж не искали ....
Тотална шизофрения, а и Киро чупил бутилки в абсистенция...
5.
Идиот
20.03.2024 09:05:06
33
47
Всички вие сте тоталния идиоти,
Този див селяндур Б.Б. не спира да лъже , маже , говори глупости , не знам как останаха идиоти да му вярват. Тези хора не искат промяна , не искат законност , не искат правосъдие защото всички ще влязат в затворите за гражбите последните 10години. Само сляп и прост човек няма да фи види това ...
4.
Ко ?
20.03.2024 09:03:45
9
25
Кенет Мърсън и Галя от Посолството, кога ще дадат пресконференция да разкажат, КАКВО ЗАБЪРКАХА У НАС ?

Ко е туй ма Гальо ?
Имате 3500 чиновника на работа в Посолството и накрая да родите ТУЙ ли ма ?
Корените от Сливен са си корени в Сливен.
Ще отида да запаля свещ пре къщата-музей на дядо и.
3.
Бс
20.03.2024 08:57:30
22
23
И Герб и ПП си подливат еода- съответно не работят в интерес на хората.Да се махат!
2.
ГМО
20.03.2024 08:47:05
14
42
Ако Бойко Борисов оплоди Кирил Путков ще се роди съвършеният политически идиот !
1.
Адолф
20.03.2024 08:41:30
48
62
Толупа пак дрънка глупости!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори