×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи


Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи
Присъствието на Кирил Петков и Николай Денков при връчването на мандата за съставяне на правителство не е знак за разбирателство, а за недоверие, каза доц. Наталия Киселова
19 Март 2024, Вторник, 09:34 ч.
Автор: Флагман.Бг

Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова

Присъствието на премиера в оставка Николай Денков и на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в президентството при връчването на първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ бе недопустимо. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ конституционалистът доц. Наталия Киселова.

След като водещият Златимир Йочев я пита дали присъствието на двамата политици в момент, когато в залата трябва да са само представители на ГЕРБ и президента, е знак за разбирателство, преподавателката по конституционно право в Софийския университет каза, че по-скоро е симптом за недоверие. 

„В чисто житейски план тези хора не си вярват, да не би Мария Габриел да направи нещо, което те не са се договорили. Оставям на психолози да коментират действията на Кирил Петков и Николай Денков. Според мен това не е допустимо. Поканата е към представители на първата по численост парламентарна група. Когато влязат други хора, за мен това е противоконституционно и смущаващо. Изрично трябваше да бъде казано от заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС защо Петков и Денков са в залата“, добави тя.

„Нямаме информация защо, може и да е бил уведомен Румен Радев, но да се закъснява за среща с държавния глава, защото преговорите продължавали, ми се струва за проява на лошо възпитание“, коментира доц. Киселова.

„Аз за себе си не мога да си обясня къде е спорът. Ако са се разбрали на принципни въпроси, въпросът с министрите трябва да е последното, което се решат“, обясни тя.

„Когато на най-високо ниво неспазването на дребни правила, то се разпростира до най-ниско ниво в човешки отношения. Има и неяснота - защо Мария Габриел не иска да използва тези седем дни? Тези ултиматуми са част от диалога, който избива на публично ниво. Няма някакви свръхизвънредни неща, които да го налагат“, заяви експертът по конституционно право. 

„Двете групи представят пред обществото своята „по-правилна“ гледна точка, ако не се стигне до съставяне на правителство. А какво щеше да стане, ако президентът беше казал на Николай Денков и Кирил Петков да напуснат?“, попита тя. 

Според нея в случай на служебно правителство Румен Радев би избрал председателя на Народното събрание за служебен премиер.
 


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Иван
20.03.2024 13:05:43
2
0
Тая леля с купена диплома и открадната дисертация до кога мисли да се явява по телевизията и да дрънка глупости.Снощи по Канал 1 заяви, че Радев не нарушил Конституцията с приемането на мандата и издаването на Указ защото издава Указ на Мария Габриел, а не на министрите е това точно така. Мария Габриел и Народното събрание са тези които решават кои да са министрите и това става на пленарно заседание в НС.
Днес същата тая доцентка измислената след като Киро и компания са й обещали пачките в ефира на Нова телевизия говори, че била нарушена конституцията от Габриел.
Ама лельо с купената диплома, ти помниш ли само преди 10 часа какво говореше и сега какво? Пфу, срам ме от подобни "капацитети".
5.
В и К
19.03.2024 12:17:41
1
1
Да бе!!!?Какво правят тези 2 мишки в президентството???
4.
С И С
19.03.2024 12:01:41
1
3
И какъв е извода!?Гелосания и Ники Пътешественика не стават да управляват държавата.Замислете се!!!
3.
До 2
19.03.2024 10:24:29
13
1
Тя жената затуй е още доцент на тая възраст,щото толкуз и ги разбира нещата!Жената "конституционслистка" още НЕ е разбрала основният принцип на демокрацията е ,че след като нещо НЕ е забранено,то то е разрешено,а именно в Конституцията ни НЯМА ограничение личностно кой да присъства при връчването на мандата освен мандатоносителя!Няма забрана бре жена,Н-Я-М-А!!!
2.
Бай Люксембургски
19.03.2024 10:09:33
12
4
Тая пък, в стаята са се наредили един върху друг, гълъби, кокошки всякакви съветници на чорапа, а пък министър председателя ( макар и в оставка) не можел да присъства. Конституциалист та дрънка. Ако съм нейн студент ще искам да ми покаже къде в Конституцията е записано ограничаване до точно определен брой хора при връчване на мандата. НО мисирките не питат.
1.
я
19.03.2024 10:07:18
6
14
Тъпото Кире кога е спазвал законите в тази държава Той не се страхува плакат на пълен глупак На Денков също толкова му е акъла сапунджия в лаборатория така и не се научи за 9 месеца правилата в държавните институции тия двамата са пълен провал избори ще са най добрия вариант
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори