×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На всеки два дни един бар на Острова фалира


09 Март 2024, Събота, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

 Клубовете и дискотеките във Великобритания масово затварят

Великобритания е заплашена да остане без нощен живот до 2030 г., ако затварянето на клубове и дискотеки продължи със същите темпове. Преди дни най-голямата верига за клубове в Европа обяви, че ще затвори 17 свои обекта на Острова, защото се сблъсква с непрекъснат отлив на клиенти и с растящи разходи за издръжка.

Неин представител каза, че дори в студентските градове през седмицата нямат никакви посетители. На практика работят само в петък и събота вечер, което е твърде недостатъчно, за да продължат заведенията да съществуват. В подобно положение са и много други нощни клубове.

Затворени заведения и празни улици. Така с днешна дата изглеждат улиците в малките английски градчета. Браншът отчита, че на всеки 2 дни един бар фалира. „В Обединеното кралство е вече много скъпо да имаш заведение. През последните години разходите скочиха заради поскъпването на енергията и в резултат на това, за съжаление, за много бизнеси тази сфера вече не е рентабилна. Те са принудени да прехвърлят голяма част от разходите си върху клиентите, като увеличават цените.

Но това е нож с две остриета, защото тогава мястото започва да се струва твърде скъпо на хората и те вече не го посещават. Това прави тези бизнеси нежизнеспособни. Нещо друго, свързано с разходите независисещо от правителствената политика, е икономическата криза в Обединеното кралство. Цените по цял свят се повишиха, но тук имаме наистина висока инфлация, която не спадна много през последната година”, коментира диджеят Карл Томас.

Той допълва, че конкуренцията става все по-сериозна, след като властите разрешиха и на ресторантите и кръчмите да работят до късно. „Преди пъбовете трябваше да затварят в 23 часа и единствените заведения, в които можеше да отидеш след това, за да ти сервират алкохол, бяха нощните клубове. Само те бяха отворени до късно през нощта. Но това се промени преди години, когато се позволи на всички пъбове, барове и ресторанти да работят след 23 часа. Така нощните клубове започнаха да губят клиенти, или пък те отиваха на нощен клуб много по-късно, поради което поръчваха и по-малко. Това очевидно се отрази на оборота и клубовете бяха принудени да компенсират загубата в продажбите си”, казва Томас.

Заради високите цени в заведенията младите хора търсят други начини на забавление. Те не само имат по-малко пари за харчене, но и пият по-малко. Проучване показа, че 39% от англичаните между 18 и 24-годишна възраст въобще не близват алкохол и не проявяват интерес към места, в които той се предлага.

„Основният начин, по който хората общуваха преди, беше лице в лице. Днес те могат да се видят и през телефоните си. Да общуват и да се забавляват заедно чрез онлайн игри. Ако аз искам да играя с някой, мога да го направя веднага. Мога да разбера какво правят приятелите ми чрез техните сторита в Instagram. Докато преди трябваше да се срещнем лично, за да наваксаме. Това вече някак си изчезна. Пандемията и затварянето у дома ускориха един нов процес за социализиране. Доведоха до това все повече хора да свикнат да общуват чрез технологии, а не лице в лице. Вече имаме цяло поколение от хора, навършили 18 години, които просто не познават друг начин на общуване. Това, в крайна сметка, означава и по-малко посетители в места като нощни клубове. Мисля, че технологиите са основен фактор за отлива от тях”, посочва диджеят.

Новите поколения искат и повече изживявания, отколкото просто пиене. Затова експерти предупреждават, че ще оцелеят само тези нощни заведения, които успеят да предложат нещо наистина вълнуващо и различно.


В категории: Животът


14
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
Знаем знаем
09.03.2024 12:52:06
7
7
Във Англия умряха от студ и изсякоха дърветата по парковете и ги изгориха барабар с пеийките, да се греят горките англичани и катеричките и плъховете изядоха, защото магазините празни и няма храна. И всичко това ни го пишехте преди повече от година, та нормално е да няма нощен живот.. Преди месец ни осведомихте за гражданската война в САЩ и разпада на щатите, ама нещо не казвате жертви, победители хахаха
И за мобикизацията в България ни осведомявахте русчовци шизофрени платени биполярки. Хахаха.
Спирайте кадировските блянове и пръскането на просташки опорки кадировска мутрофанска осведомителна агенция.
13.
До #8
09.03.2024 11:51:13
2
6
Евала братко ! Ако тази схема работи на острова направо ще станат гето за нула време. Обаче защо България взема мигранти ? В България не се печатат евра ! България не може да стане гето защото : 1.ще бъдат изтрепани навлеците преди да са се размножили.2-българската земя не търпи паразити.
12.
Ха
09.03.2024 11:44:49
1
8
Важното е , че в Бургас пращи . Мани ги тея на острова . Тука заведения дискотеки всичко на макс , понеделник вторник няма места до 5 сутринта . Евала на собствениците , знаят как се прави нощен живот . Нека завиждат . Ей къде сме ние къде са те
11.
do 10
09.03.2024 11:30:05
0
3
е чак пък 3 милиона БГ-е педали не ми се вярва,ама знае ли човек....???
10.
До 2
09.03.2024 11:17:09
2
2
Ами емигрират към "гниия Запад" , защото са гейове, нали това иска да ти каже номер 1 !?
9.
ДА БЕ...ВеРВАЙ СИ.......
09.03.2024 11:11:32
0
5
Щото пък ингилизите пасат трева и ,дават кредити,ей така ..на сульо и пульо,за разнообразие............
Аре бегай....

до 8
8.
:)))
09.03.2024 11:05:33
3
6
Знаете ли защо 90% от хората от Африка, Близкия изток, Източна Европа отива на Запад? Отиват за да започнат работа за 1800-2000 евро на месец, нужни са им 6 месеца стаж на тази заплата за да изтеглят кредит 80 000 - 100 000 евро. През това време той търси работа за близките си. Отиват още 7-8 човека - негови роднини, приятели. Всички на трудов договор на 1800 - 2000 евро. От там всеки един от тях може да изтегли такъв кредит. Теглят кредити всички и не ги плащат. После напускат и търсят друга, дали работа, там или в друга европейска държава, работа, при която се плаща на ръка и не им влизат пари по банкова сметка. Нямат и нищо на тяхно име и живеят под наем. И така чуждата банка, от която са взели кредита не може да им вземе нито едно евро, като след 10 години, кредита им се погасява по давност. В централна и западна Европа отдавна има закон за бедните кредитополучатели, когато нямаш никакви постъпления в сметката и никакво имущество в този период от 10 години, това значи че си под прага на бедността и ти се опрощава заема. И така 10 човека група - дали роми, сирийци или африканци, отмъкват над един милион евро за няма и една година.
7.
оффф...
09.03.2024 11:04:40
4
7
Ето колко е хубаво да си извън Европейския съюз.
Мечтата на Възраждане!

Миналия ден казаха, че щом Великобритания можела да е извън ЕС, значи нямало проблем да не сме обединени
6.
Островитянин
09.03.2024 10:59:11
1
9
Наистина инфлацията се усеща доста. Но и заплатите на квалифицирания персонал се вдигат пропорционално с инфлацията. По-големия проблем, е че никой не иска да се хваща да бачка в тея пъбове за £11.50 на час. Бизнеса страда от недостатъчна работна ръка по-скоро!
Иначе хората пак си излизат и купонясват петък и събота.
5.
ДО 4
09.03.2024 10:36:22
12
6
Изнасят се,щото ги мързи бе,помияр български.....Навън такива помияри като теб,дето само мрънкат и се оплакват,никой не ги търпи,веднага им бият шута...боклук
4.
Ник Щайн
09.03.2024 10:15:27
5
13
Кой ти каза, че всеки емигрира на запад, мухльо?Аз познавам маса хора, които се изнасят поголовно от Германия защото не искат да чуват за джендърския запад!
3.
Солим
09.03.2024 10:11:08
2
7
Яко експлоатация на която управлаващите, де факто робовладелци, наричат ефективност.
2.
ТИ ЗАПАДА
09.03.2024 09:51:59
9
9
Не го мисли,гледай у БГ-ето какъв батак е,ама всеки емигрира към ,,гнилия Запад,, но никой не драпа към така мечтаната за много българи Раzzия.....Що така бе друже....????
Между другото англетата,излязоха от ЕС,ама за тех работи целия свят и им дреме на дедовия ,дали са в съюза или не.....

до 1
1.
Бургазлията
09.03.2024 09:36:48
11
4
Прогниващият и западащ Запад .
Време е света да се ориентира към цъфтящата и просперираща Руска федерация
Там няма икономическа криза , всичко е цветя и рози , но без гейове!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори