×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преговори без камери и с участието на Борисов, искат от ПП-ДБ – той се дърпа


Преговори без камери и с участието на Борисов, искат от ПП-ДБ – той се дърпа
Основна тема на преговорите според ПП-ДБ следва да са реформите в регулаторите, правосъдната система и други системи - това щяло да покаже имат ли обща визия с ГЕРБ
07 Март 2024, Четвъртък, 13:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Разговорът за министрите е второстепенен, обяви Кирил Петков

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) отново поканиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на преговорите за ротационно правителство. От формацията дадоха брифинг в Народното събрание след днешното изявление на Борисов от Букурещ по темата.

От ПП-ДБ канят председателя на ГЕРБ, Мария Габриел и другите дами от преговорния екип на партията на среща в петък в парламента в удобно за тях време.

Тя не следва да е публична, смята Христо Иванов, председател на една от партиите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков пък заяви, че държи поканите към съответните представители на ГЕРБ.

„Основната тема на преговорите от наша гледна точка, разбира се, са реформите в регулаторите, в правосъдната система, във всичките тези неща, за които досега говорихме, които показват дали имаме една обща визия за България, или не. На базата на тях, на тази основа ние ще продължим разговорите, разбира се, с идеята, че кабинетът на Мария Габриел трябва да стане реалност“, каза още Кирил Петков.

Разговорът за министрите бил "второстепенен". Но смяната на финансовия министър Асен Василев, както иска Борисов, било "безумна идея" на фона на преговорите за влизане в еврозоната. В този дух се изказа вчера и Христо Иванов, за което днес Петков му благодари. 

"Но това също - всичките тези отделни идеи, ще го говориме за хората, но искаме да сме сигурни, че г-жа Мария Габриел, аз вярвам в нейната визия за България, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стои реалните процеси, по който да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това. Не ги интересуват политическите - кой ще взема какви кресла, какви портфейли. Те искат да знаят някой ще ги пази ли от високи цени, някой ще ги пази ли от фалшиви новини, ще могат ли да имат справедлив съдебен процес", добави Кирил Петков. 

ПП-ДБ и вчера обявиха, че канят Бойко Борисов на преговори. Той обаче и вчера, и днес обясни, че няма място там. Сред доводите му е и това, че лидерите на ПП-ДБ се събирали "на тумби". Борисов не искал да слуша претенциите на всеки от тях и да участва в такъв "панаир". 

На въпрос на "Флагман" - публични ли ще бъдат преговорите, както заявиха вчера от ГЕРБ (в лицето на Росен Желязков), Христо Иванов отговори: "До мен не е стигала такава идея - да бъдат публични. Ние ги каним на обичайна среща в парламента, разбира се..."

А след питане на "Флагман" - ако Борисов не се яви, ще има ли преговори, Иванов каза: "То въпросът е какъв ще е резултатът и с кого преговаряме, ако не се яви Борисов."

"Вижте, ние преговаряме, с който трябва, за да си свършим работата. Така че ще преговоряме... когото пратят", заяви още депутатът от ПП-ДБ. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
Климбо
07.03.2024 19:33:28
1
1
Ами да,после как ще доказва,кой му е седял в скута,без камери!!
11.
Ами Да
07.03.2024 16:11:31
4
12
да вярваш в промяната е все едно да вярваш в комунизма
10.
истината
07.03.2024 15:52:57
0
10
ВсиЧко щеше да е прозрачно и публично---ама без камери---ХАХАХАХАХХА--иЗМАМНИЦИ!!!
9.
3 милиарда!!!!!
07.03.2024 14:19:40
0
19
Вие знаете ли колко пари са това?
Как няма да сме бедни?
Как да има пари за заплати?
Срам и позор!
Затвор!
Трябва да направим Български "Магнитски"!
Позор!
8.
....
07.03.2024 14:16:42
6
25
КОГА ЩЕ ИМА РЕГУЛАТОР ЗА „ПРОМЯНАТА“?! РЕГУЛИРОВЧИКА КИРО ПИТАМ!
А кога ще има закон за регулиране на фалшиви политици, които разпространяват фалшиви обещания?
Регулировчика Киро питам?
Не е ли фалшива новина и измама да обещаеш на хората завод за електромобили, три моста над Дунав, връщане в бюджета по 8 млрд.лв., които се крадат годишно, построяване на няколко магистрали и няколко тунела, а реално да си направил 14 км по инхаус с оскъпяване от близо 2 млн. лева на км?
Не е ли фалшива новина до посочиш конкретни хора като най-големите корупционери, да обещаеш да се бориш с тях, а после на тайно партийно събрание да кажеш, че си правил ала- бала с президента?
Или накратко – трябва ли да има регулатор за “Промяната” и подобните на тях фейкове, които ни заляха след разбиването на българската държава.
7.
Най-некомпетентният
07.03.2024 14:02:07
15
21
Преговори без камери и с участието на Борисов, искат от ПП-ДБ – той се дърпа

Дърпа се, щото изобщо не е в час и ще се изложи яко на разговорите.
6.
боко е пътник
07.03.2024 13:58:29
17
19
рашките ще го търсят за това, че е за помощта за Украйна, а Украинците, че е построил Турски поток. сретен йосич също не е забравил за него, предполагам.
Има защо да е отслабнал 11 кг.
Съдбата чука на вратата!
Боклук долен!
Мърша с мършите!
5.
ха ха ха
07.03.2024 13:52:41
17
21
Този тъп крадец разбира се че няма да отиде защото съзнава колко е прост и не може и едно правилно изречение да върже.
4.
кривак
07.03.2024 13:49:34
19
21
Простия крадлив Толуп го е страх, щото Кирето намерил пътната карта на Теменужка.
3.
Хитрец банкянски
07.03.2024 13:39:04
18
23
Ами баче Бочко, с изказа си на кюмюрджия- каруцар от Банкя , не се чувства удобно сред хора, които имат образование и доста повече ум от неговия в главата си. Много ясно, че ще се опитва да финтира до последно и да си търси аудитория да им ръси лафове, за да си помпи самочувствието. Лошото е, че много са по-тъпите от него , че и му вярват ...
2.
Народа
07.03.2024 13:23:55
23
8
Към долен джендър трябва да си,да харесваш пп или герб?
1.
Мата Хари
07.03.2024 13:14:08
20
28
Страх го и няма да дойде тиквата проста.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори