×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спиралата от блъфове на ПП-ДБ и ГЕРБ ни тласка към избори 2 в 1


Спиралата от блъфове на ПП-ДБ и ГЕРБ ни тласка към избори 2 в 1
Кристиян Шкварек е категоричен, предсрочните парламентарни избори са неизбежни, защото политиците не могат да излязат от спиралата от блъфове
05 Март 2024, Вторник, 09:42 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Коалиция имаше де факто, но защо се „разпърдя“ тя, пита политическият анализатор Кристиян Шкварек

Политиците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ блъфират, а няма как, когато си влязъл в такава система от блъфове, да излезеш, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия политическият анализатор Кристиян Шкварек. Това сме го виждали няколко пъти в политиката през последните три-четири години, добави той.

„ПП-ДБ блъфираха с меморандума, за да вземат още повече власт, отколкото беше договорено на това прословуто джентълменско споразумение преди девет месеца. Това бе посрещнато с „айде 50 % или отиваме на избори““, коментира Шкварек.  

„Коалиция имаше де факто. Защо се „разпърдя“ тя?“, пита той.

„От 9 месеца се опитваме да анализираме, прогнозираме последващи действия на политици, които сами не са убедени в това, което искат, мислят, трябва да стане и най-вече казват. В този смисъл устойчивостта и на нашите прогнози е не не толкова валидна“, каза пък политологът Росен Стоянов.

„Има категорична нужда от коалиционна култура, която включва и нищо страшното сключване на официален документ между две страни, които са решили заедно да правят нещо. В Европа се нарича коалиционно споразумение“, добави той. 

„Не виждам логиката да развалят това, което трудно постигнаха и няма много алтернативи. Ако отидем на избори, ГЕРБ ще бие с доста повече, но пак с тия хора ще трябва да се разбира или ще им даде сладката роля на опозиция. Градските либерали особено на жълтите павета са много силни“, коментира пък социологът Първан Симеонов. 

„Може да се измисли някакво алтернативно мнозинство в това Народно събрание, но ще изглежда като някакво инженерство. ПП-ДБ се държат така сякаш ДПС вече не им трябва. Минаха гласуванията за Конституцията и представителите на движението се чувстват използвани и изоставени“, добавя той.

„Текат освен това демонизации. Сега Борислав Сарафов ще бъде демонизиран. Това го гледаме години наред. Колко още трябва, за да е ясно, че има две групи – балканци и едни либерални, прогресивни и прозападни същества, които сега имат попътният вятър на войната. Те трябва да се разберат, защото през това време хората ще се оглеждат за нещо трето. То се видя на Шипка“, заяви социологът. 

„Може и да счупят сглобката. И бе друго ще има скоро избори и затова част от тях искат те да са 2 в 1“, добавя той.

„На партията на свободата на Шипка се видя от каква енергия може да бъдат увлечени хората – от доста по-националистична, по-произточна. Това в доста широки слоеве от българското общество се споделя“, коментира Симеонов. 

„Предложението на изкуственият интелект за Христо Иванов да е външен министър е интересно“, каза още той, а Левон Хампарцумян обясни, че ставало въпрос за алгоритми, които изискват по-ясни дефиниции, защото ако нещо се държи като коалиция, най-вероятно е. „Не е камила, не е крокодил и нищо друго, а за да вземаш рационални решения, е много важно да дефинираш точно понятията. Ако не е, се получава това, което имаме днес – бъркотия“, подчерта той. 

Няма логика сега да отидем на нови парламентарни избори, но нелогичните неща понякога стават, каза Първан Симеонов. 

„Мисля, че ще се опитат да ни убедят в „непорочното зачатие“, модифицирано за политически цели, като се разберат някак с болка на душа, с кървави сълзи, но ще имаме базата – подкрепата на Украйна, което е важно, защото съветските танкове са се „търкаляли“ по жълтите павета. Не ги щем пак“, заяви пък Хампарцумян.


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
ХХ
06.03.2024 06:39:42
0
0
Избори няма да има.
Защото така е по- европеаски демокрятично.
4.
Прав е социолога
05.03.2024 11:20:04
1
3
Има две групи :
Балканци, които хубави или лоши са си хора и....
Прогресивни и прозападни "същества" с неопределен пол, които попътният вятър тласка на еди-къде си...!
3.
Кой
05.03.2024 11:16:59
0
8
спря разследването в Испания за виличката ?
Сарафов!
Кой спря разследването за снимките с чекмеджето и златото?
Сарафов!
Кой е на снимка , ухилен до уши, с Петьо Еврото?
Сарафов!
И какво по-точно има да се демонизира при него, че не се разбира какво трябва да направи още?!
2.
ХХ
05.03.2024 10:01:57
4
2
Избори няма да има, защото ще пречат на емропейсщата демжкрация за която 85% глосуваха.
1.
ако се придържаме
05.03.2024 10:00:11
1
7
към "изискания" изказ на г-н Шкварек,можем да кажем с пълно основание,че политиците се "разпърдяха",а политическите анализатори се на....ха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян 
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори