×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помните ли бизнесмена Иван Нончев, който разора дюните на „Каваци“


Помните ли бизнесмена Иван Нончев, който разора дюните на „Каваци“
Поръчителят Иван Нончев (вляво) и извършителят Манол Пазвантов затвориха тази страница в живота си
23 Февруари 2024, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Наказанието му е незначително – 3 хил.лева глоба и освобождаване от наказателна отговорност

Бургаският бизнесмен Иван Нончев, който в началото на 2019 година придоби нежелана национална слава, влизайки в мейнстрийма заради желанието си да премахне дюна, която пречи на караваната му на къмпинг „Каваци“, узна своята присъда.

Той и „съучастникът му“ – Манол Пазвантов от Равадиново бяха осъдени пет години след деянието. Бургаският окръжен съд ги призна за виновни, но предвид чистото им съдебно минало ги осъди на административни глоби от по 3 хил.лева. И двамата обаче бяха освободени от наказателна отговорност.

Според назначената по делото експертиза дюната струвала 10 хил.лева, извършено е престъпление според Закона за защитените територии, но деянието не е толкова сериозно, че да получат по-тежки наказания, става ясно между кориците по делото.

Манол Пазвантов и Иван Нончев преди пет години за една вечер се превърнаха във врагове на народа, а имената им се размахваха от трибуната на НС, политици, прокурори и анализатори настояха за най-строгото наказание – ако може и затвор. Двамата бяха арестувани, а впоследствие освободени под гаранция.

 


В категории: Животът


13
Коментара по темата
13.
Мария
24.02.2024 19:16:17
0
1
Голям праз
12.
Петрова
24.02.2024 15:41:28
0
2
Ами не ни е виновен нито съда,нито управниците ,виновни сме си само ние ,че търпим всичко това.
11.
(Не)сериозно?!
24.02.2024 11:36:42
0
18
Разорали неква си дюна.На съдиите кво да им пука,те си ходят на плаж в други държави,където дюните са запазени,децата им учат по чужбините и немат намерение да се връщат.След нас и потоп!Изривайии....
10.
Бай....
24.02.2024 11:28:10
0
13
Поговорките с годините се променят. Едно време имаше: " Лакомо дупе - кръв сере " и " Сговорна дружина - планина повдига". А сега: " Лакомо дупе - планина повдига" и " Сговорна дружина- кръв сере" !
9.
Докато не започнат
24.02.2024 11:16:16
2
23
МАСОВИТЕ РАЗСТРЕЛИ нищо няма да се промени. Тр да има само и единствено един казън : ПУБЛИЧНИЯТ МАСОВ РАЗСТРЕЛ. По един Бабияр на ден. След 1-2 седмици - МИР И БЛАГОДАТ ВО ВЕК И ВЕКОВ.
8.
Веъеран
24.02.2024 10:23:47
1
7
Думата започва с буква М ,и завършва с .Я.или М , , , я.а по красиво е сговорна дружина.
7.
Hunta
24.02.2024 08:26:45
0
24
Едно време рекетираха мутрите да застраховаме,сега рекетират директно от съда и ако не плащаш,те зануляват и в панделата.
6.
Софиянец
24.02.2024 07:56:13
6
25
За милиони няма закони ,за кокошка няма прошка. Такова е правосъдието в БГ като онази съдийка Цариградската мъжа й от ъндърграунда на Плевен, тя е приближена до ДБ , Прокопий, Отворено общество . На хранилката при НПО та и хич не са обвързани с никой, чисти като сутришна роса.
5.
дебили бургас
24.02.2024 07:14:20
4
46
Жена му е съдия в Окръжния съд!!!! Какво очаквате?
4.
Ако не се
24.02.2024 04:15:18
3
69
Лъжа май жената на поръчителя работеше в съда . Още тогава стана ясно ,че това ще е наказанието. Това е не е държава с независим съд . Една банда престъпници са яхнали властта, може и да не се познават но ги свързват държавните постове и правят милиони и милиони . 99,9% от хората заемащи държавни постове са престъпници злоупотребяващи със служебно положение . Това е от най-ниско ниво до най-високо .
3.
плешив
24.02.2024 00:00:17
5
42
тоя е бизнесмен, колкото аз съм къдрав
2.
club ss
23.02.2024 23:34:49
5
21
Tolkova 6te platqt na darjavata a kolko sa platili pri marto notariusa za da otarvat leko tova e drug vapros , edni 100K erva pone
1.
Бургас
23.02.2024 22:40:46
5
84
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ТАКИВА ЗАКОНИ НЯМА ТАКЪВ СЪД!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори