×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Възраждане“ викат брата на Христо Иванов в НС, Пеевски очаква лидерът на „ДА България“ да се отрече от него


„Възраждане“ викат брата на Христо Иванов в НС, Пеевски очаква лидерът на „ДА България“ да се отрече от него
Ново интервю на Христо Иванов - пред БНР, предизвика днешната гневна реакция на председателя на парламентарната група на ДПС
23 Февруари 2024, Петък, 10:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки-архив: Авторът)

Парламентарният водач на ДПС отново използва неприлични квалификации по адрес на колегата си в НС

Депутати поискаха изслушването на брата на лидера на партия „ДА България“ Христо Иванов. Става въпрос за енергийния експерт Антон Иванов.

Повод стана извънредна вкарана точка в дневния ред на Народното събрание (НС) днес, свързана с проекторешения за провеждане на преговори с потенциален строител на нова ядрена централа в Козлодуй.

Коста Стоянов обяви, че депутатите от „Възраждане“ настояват председателят на парламента Росен Желязков да извика седем лица – изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ Петьо Иванов, енергийният министър Румен Радев и още петима от управляващ комитет, които били назначени с цел осъществяване на координация при изпълнение и контрол на дейностите.

Коста Стоянов уточни: „Като лицата от управляващия комитет са Николай Николов – заместник-министър на енергетиката, Иван Андреев от БЕХ, Валентин Николов – изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, Валентин Илиев – АЕЦ „Козлодуй“, и Антон Иванов – енергиен експерт, съветник на министъра на енергетиката, брат на Христо Иванов!“

Росен Желязков отговори: „Въпреки че няма процедура по извикване на Петьо, Румен и петте лица, ще бъде уведомен министърът за дискусията по проектите на решения с вносители народни представители.“

Впоследствие Желязков заяви, че енергийният министър е уведомен и че потвърдил, че ще участва.

От „Възраждане“ поискаха пленарната дискусия да се излъчва на живо по обществените медии, което обаче бе отхвърлено от мнозинството. Това доведе до реакция на Искра Михайлова от радикалната партия на Костадин Костадинов, която направи леко объркващо изказване от трибуната: „Още отсега лицемерието започва и в процеса на дискусията ще се покажат много такива неща като например, както г-жа Йорданова преди време искаше да й бъде посочено поименно кой с кого и как е свързан като назначения. Днес, г-жо Йорданова, Ви посочихме, че съпредседателят на Вашата партия в момента е един от хората, който е слагал подписа си по една част от решенията и това е братът на Христо Иванов, Вашият колега-депутат."

Самият Христо Иванов в този момент бе в залата, но предпочете да замълчи.

После в кулоарите на парламента изказване направи председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Той отново атакува Иванов с неприлични квалификации и го обвини, че той бил човекът, който тласкал държавата към предсрочни парламентарни избори.

След коментар на Димитър Байрактаров – бивш депутат, а понастоящем репортер, че Христо Иванов все още не е признал за брат си – че е участвал в прекия избор на строител на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, Пеевски каза: „Той Христо Иванов може да се отрече и от брат си.“

Парламентарният водач на ДПС бе ядосан от ново интервю на Иванов днес - пред БНР. 

"Боравя с политически аргументи. Този тип опит за шантажиране – с това кой къде е ходил и в коя стая е разговарял, е изключителна пошлост и поведение на дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори. Поведение, свързано с опити за публичен шантаж, за злепоставяне с неполитически аргументи", каза Христо Иванов. 

"Не съм сигурен дали този тип поведение е проява на самочувствие или на нервност. Ако говорим за нервност, се намираме в съвсем друга оптика. Очевидно нервността е от това, че г-н Пеевски е смятал, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдва. Поради което предизвиква криза. Той иска да тласне страната към избори, защото не получава това, което иска."

Чакаме насрещна преговорна позиция, обясни Иванов.

"Ако има условия да продължим нататък, това ще си проличи. За момента не мога да съобщя, че е настъпило някакво раздвижване. Очакваме насрещната позиция на ГЕРБ. С ГЕРБ споделяме отговорността за това управление."

Формулата предвижда Денков да подаде оставка на 6 март. След това ще има преговори в условията на кабинет в оставка, колкото време даде президентът Радев, защото вече ще е в сила "неговият хронометър", посочи Христо Иванов.

В момента Пеевски се опитва да демонстрира, че може да събори правителството. Въпросът е ще позволим ли това, заяви още Иванов.

"Нашите избиратели са ни дали мандат за определени резултати, България да излезе от политическата криза. Дали ще са доволни какви компромиси сме правили, защото сме правили компромиси, те ще се произнесат на избори, когато те дойдат", обясни той и изтъкна необходимостта от яснота как ще се вземат ключови решения занапред.

Има определена политическа цена, за да го има това правителство, затова на ГЕРБ сме предложили определена механика как да се формират мнозинства, отбеляза още Христо Иванов.

"Ние предлагаме безпрецедентно амбициозен процес на проверки, включване на граждански организации и структури в процеса на номинации, така че да се гарантира максимална конкуренция на входа на процедурата", каза той относно избора на кандидати за регулаторите.

"Едва накрая на всички тези проверки предвиждаме това, което не може да не се случи в едно мнозинство – решение за кого ще гласуваме. Предвиждаме възможност за вето, с аргументи, които не са свързани с "този е мой, този е твой". Ако не можем да се съгласим, не избираме никого."

"Няма делкане", уточни той. По думите му, "има споделяне на политическа отговорност".

На питане дали е поставян въпросът за Андрей Янкулов да заеме позицията на главен прокурор, както твърди Делян Пеевски, Иванов отговори: "Ние, ПП-ДБ сме обсъждали различни кандидатури за различните постове, които се излъчват от Народното събрание. Името на Андрей Янкулов е фигурирало в тези обсъждания на различни етапи. Това изобщо не е било в режим на някакви пазарлъци."

По-късно Христо Иванов говори и пред журналистите в парламента. 

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да престане да се крие и да отговори на предложенията за продължаване на преговорите за правителство след ротация. 

За брат си - Антон, Христо Иванов каза, че е инженер и "известен специалист по ядрена енергетика" и имал "дълга публична история и биография". Такива специалисти в България нямало много. 

"По-скоро мисля, че е правилно в ситуцията да кажем, че той има брат, който е депутат, и това леко в момента му създава проблеми", заяви лидерът на "ДА България". Той призова да бъдат сезирани всички възможни институции, за да проверят дали има някакъв проблем в случая. 

Гледайте изявата на Делян Пеевски тук: 

Гледайте Христо Иванов тук:

 


В категории: Политика


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
4
Коментара по темата
4.
V
23.02.2024 13:45:54
2
12
Ицката го разбрахме, че е активен , пасивен, долен ляв п....л и е седял в скута на Пеевски, може и на задната седалка на Бобока при обсъждането на културни проекти да е имало еднополови отношения.
А Терзиев-Бонев като сядат в скута мляко с какао ли пият?
3.
Хахахах
23.02.2024 12:19:08
4
20
Пепедейбарски олигофрени! Видяхте ли за кой бити тъпараси гласувахте бе, бетери малоумни ХАХАХАХАХАХАХ!
2.
Хайде бе,
23.02.2024 11:43:52
14
17
няма ли да има нови избори и накрая пак Бойко да си дойде на власт, че аман от тези педалски боклуци. Всички боклуци от ПП-ДБ да се махат. Дори и с коалиция Герб-Дпс, пак по-добре от колкото с тия от ПП-ДБ. Не мога да ги понасям вече!
1.
Ивайло
23.02.2024 11:27:11
5
28
Пинокио...носът ти докога ще расте?!
СРАМ....
Промяна,замяна или каквото и да се нарече това!
Ако някой се разрови в досието на Пинокио ще се окажат и връзки с разни мастити бизнесмени,на които той изпълнява поръчките.
Брат-в холдинг...какво е по-различното от ББ...просто сега Пинокио е част от баницата.
СРАМ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори