×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С право или с безправие шепа демонстранти от "Възраждане" две седмици разиграват шоуто на спонтанността


С право или с безправие шепа демонстранти от "Възраждане" две седмици разиграват шоуто на спонтанността
Недоволните и в Бургас заявили, че ще продължат с митингите в интересно време на интересно място, защото не харесвали реда в държавата, но редно ли е това
19 Февруари 2024, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

 ГКПП-а и важни артерии в областните центрове в страната са затваряни за часове, а оправданието, което недоволните обявяват, е, че е внезапно решение

Кой стои начело на спонтанните протести на борците за справедливост от ПП „Възраждане“ и кой носи отговорността за евентуални безредици по време на спонтанните им митинги, които блокират ключови точки на страната ни? Това се пита всеки здравомислещ човек, добре запознат с правилата при организираното недоволство.

От близо две седмици ГКПП-а и важни артерии в областните центрове в страната са затваряни за часове, а оправданието, което недоволните обявяват, е, че става дума за внезапно решение. Щяло да има протестни действия в интересно време на интересни места, казали вчера в един глас депутатите, членовете и симпатизантите на партията на Костадин Костадинов в Бургас.  

Точно в 10 часа преди обед пиарите на ПП „Възраждане“ разпространили съобщение до медиите, че ще има блокада, а в 10:06 часа 30-40 знаменосци демонстративно блокирали входа на стратегическия обект за нашия регион, а именно Пристанище Бургас – запад. 

Оказва се, че недоволните не са пуснали уведомление по каналния ред, а от Порта са нямали никаква информация за техните намерения. Щастлива случайност било, че в неделя не били планирани товаро-разтоварни дейности и уж спонтанният протест не успял да попречи на работата на едно от най-оборотните товарни пристанища в страната и да предизвика истински транспортен ад в района.

Ако обаче е имало товари, със сигурност внезапното спиране на работата щеше да блокира целия трафик на юг от Бургас.

Полицията провери 30-40 души развели лозунга "Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна", но никой не се определи за организатор

Кой им е дал разрешение и кога?

Правилният отговор е никой, но пък това изобщо не ги интересувало. Уведомлението по каналния ред се подава до Община Бургас и до ОДМВР-Бургас, но те нямали никакво намерение да го правят, за да го имало елементът на изненадата.

Недоволните от „Възраждане“ заявили на свой ред, че ще продължат с протестните действия в интересно време на интересно място, защото не харесвали на реда на държавата.

То хубаво, ама все пак уж самите те се борят за този ред и за законови, че дори и конституционни изменения. Поводът за недоволството е именно решението на Конституционния съд, който отхвърли искането на политическата организация за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев. Защото правото на 604 000 българи да гласуват на референдума било отнето, а демокрацията –унищожена.

Блокадите на пристанища стартирали в събота от Варна, а ние сме били следващата точка, за следващите дестинации на самоорганизиралите се 30-40 знаменосци да сме тръпнели в очакване.

Оказва се, че в Бургас недоволните имали и лека конфронтация с правоохранителните органи, тъй като нямат право да блокират пътни отсечки, без да предупреждават никого. Освен това никой от тях не се идентифицирал като организатор на протеста, какъвто винаги има, затова полицаите събрали и описали личните карти на всички присъстващи.

С лека нотка на надменност дори, демонстрантите припомняли на униформените, че при ковид кризата, когато в страната имало КПП-а и се пишели актове на хора, които не спазват ограниченията, на по-късен етап те падали в съда.

Щастлива случайност е, че не е имало планирани товаро-разтоварни дейности в неделя, 18 февруари, затова Бургас се размина с транспортния ад от 10 до 12 часа

Флагман.бг обаче провери как стоят нещата юридически. Оказва се, че спонтанните протести и пътни блокади, които уж са хрумнали на някого внезапно, нарушават няколко нормативни акта – Закона за митингите, събранията и манифестациите, Закона за движение по пътищата, като блокират път, както Закона за МВР, тъй като подчиняването на разпорежданията на полицаите е задължително.

Изводът: ПП „Възраждане“ протестират против неадекватно законодателство. Никой от тях не се определя като водач, организатор, ръководител на уж спонтанния протест, а се сърдят, когато униформените упражняват своите правомощия.

Резултатът: Около 40 души спретват блокада за около 2 часа на входа на пристанището.

От 30 души трима били народни представители - Борис Аладжов, Климент Шопов и Никола Димитров

„Случайно избрахме това място. Произволно. Във Варна беше така, ние също решихме. Не сме пуснали уведомление до Общината и имаме причина, която посочваме в нашата позиция. Не съм искал от полицаите да се оттеглят и да не пречат на протеста. В интерес на истината те дойдоха малко преди края“, каза Борис Аладжов, лидер на ПП „Възраждане“ в Бургас и депутат от 49-ото Народно събрание.

Той е бил един от народните избраници на мястото, а освен него са присъствали Климент Шопов и Никола Димитров от Ямбол. Вижте позицията на ПП "Възраждане" за протеста ТУК

Ето и хронология на спонтанността:

18 февруари – Пристанище Бургас – запад

17 февруари – ГКПП Силистра – Кълъраш и пристанище Варна – запад

11 февруари – ГКПП Дунав мост и ГКПП Гюешево

10 февруари – ГКПП Калотина, ГКПП Лесово, ГКПП Йовково

"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна", е основният лозунг, който развяват шепата демонстранти, които вече две седмици разиграват шоуто на спонтанността. Но право ли е тяхното или безправие - кажете Вие.


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
14
Коментара по темата
14.
До 5
20.02.2024 07:58:15
2
16
Подкрепям те напълно. Бях там с други блокирани. Тези малоумници не бяха повече от 20 човека. Чак на края на изявата им разбрахме какво искат, но много от тях още не са разбрали, важното е че си заработиха 20-сетте лева. Факт е, че ако не бяха полицаите да ги пазят щяха да си вземат много.
13.
Bgman
19.02.2024 22:16:10
4
14
рубли, рубли, рубли...
12.
ТБС
19.02.2024 22:08:39
16
4
Кое е безправие бе малоумни роби? Да си търсите правата и да отстояване себе си е изконно човешко право, паразити долни.
11.
до 8
19.02.2024 19:43:57
23
5
ти кога си изкарал 5 лв , че да се обясняваш колко евро били панелките и кой каква кола карал. Спри да шмъркаш и се огледай какво става около теб. България не е София , не е и Бургас. Крайно време е дебили като теб да чукат камъни или да чистят себеподобен боклук
10.
Разграждане
19.02.2024 19:30:03
5
33
Крайно време е полицията да се намеси и да ги приберат за 24 часа тези безделници!
9.
Браво Флагман
19.02.2024 19:13:17
30
5
След като ви натрихме муцуната че не ни отразявате, ето вече статията е факт. Браво!
Ще гласуваме в общински съвет за увеличаване на субсидията ви. Обичаме ви.
От групата на Възраждане в ОС Бургас.
8.
Боби до 3
19.02.2024 17:59:39
14
32
Ква държава я няма ве нещастник? Даже в Бургас панелките вече са по 1500 евро квадрата, всеки втори кара кола след 2017-18. Хората вече имат пари, а тва, че вие сте кухи лейки и не можете да си подредите живота и да изкарате кинти никой не ви е виновен.
7.
И аз да кажа
19.02.2024 17:59:22
10
45
Руските мастий от Вгъзраждане ще настъпят мотиката
6.
Боби
19.02.2024 17:55:11
8
52
Някой да каже на тия мизерници, че няма да успеят да ни върнат в съветския съюз. Още малко ше ги траем и следва Законът на Линч!
5.
Свободно движещ се български гражданин
19.02.2024 17:29:55
13
61
Какво се прави, ако човек случйно попадне е незаконно блокиран път, което възпрепятства неговото свободно движение!
1. Спиране в страни с колата.
2. Отваряне на багажника.
3. Вадене на козия крак (може и ключ за гуми).
4. Чупене на няколко капачки на протестиращите (ако протестиращите са от Насаждане е позволени и бичове).
5. Прибиране на инструмента в багажника.
6. Потегляне с автомобила и свободно движение на гражданина в него.
4.
хахаха
19.02.2024 17:28:01
3
19
пак претоварени камиони се виждат
3.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
19.02.2024 17:12:46
77
18
Добре че са Възраждане да протестират иначе сте си навряло кухите кратуни вгз , а държавата я няма поради безхаберието Ви.
2.
селянин
19.02.2024 17:10:55
10
49
Аз да ги прекарам там , щеим строша знамената в тъпите кратуни
1.
дебили бургас
19.02.2024 17:10:34
10
64
Така е като няма държава, лумпените си дерибействат. Я кмета да изкара една водоноска с пръскалките отпред с която миеха улиците... Пуска водата на макс и мие входа на пристанището...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори