×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво се случва в елитното ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, училището се тресе от скандали


Какво се случва в елитното ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, училището се тресе от скандали
Директорката Снежа Любомирова е поставена в безпрецедентна ситуация за бургаската Просвета
19 Февруари 2024, Понеделник, 13:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Общественият съвет скочи на директорката, учителите отказаха да й гласуват бюджета

Членове на Обществения съвет към елитното бургаско училище ОУ „Братя Миладинови“ изпратиха до Флагман.бг отворено писмо, в което изразиха своите притеснения за случващото се в школото. С редакцията се свързва Стоян Николов, който говори от името на няколко от членовете на Обществения съвет (ОС).

Основните упреци са срещу Снежа Любомирова, която според ОС не се справя с работата и била загубила дори доверието на колегите си.

Замразен и встрани от делата в училището бил държан и Общественият съвет, който би следвало да е коректив на ръководството. След избирането му били проведени едва 3 заседания.

„На първото така и не успяхме да получим смислен отговор на въпроса защо избора на нов съвет се е забавил с година и половина след изтичане мандата на стария. Скоро след това получихме покана за свикване на второ заседание, с предложен от г-жа Снежа Любомирова дневен ред. Бяхме смутени от факта, че 9 от 10-те точки, касаеха прегласуване на стари решения на предишния Обществен съвет. Направихме консултация – с юристи, с компетентни служители от Община Бургас и взехме решение да не гласуваме, точки, които касаят изминал период“, разказа Стоян Николов.

Той посочи, че Стратегията за развитието на училището, която е представила директорката Снежа Любомирова имала редица пропуски и „откровени глупости“.

„Имаше множество двусмилици. Личеше си, че е преписано отнякъде и дори не е вложено елементарно старания. В Стратегията, например пишеше, че учениците защитават успешно и ДЗИ, а в ОУ „Братя Миладинови“ учат ученици до седми клас и нямат ДЗИ“, допълни Николов.

По думите му в отчета на бюджета имало и редица неудобни въпроси, на които не са получили отговор.

Ето и част от тях:

Защо има забавяне със заплащането на осигуровките на учителите?

Защо училището е едно от малкото, които не работят по програмата „Без свободен час“?

Как ще се справи със заплащането на обезщетение на неправомерно уволнен от нея учител, който наскоро осъди училището?

Откъде ще вземе пари за ремонт на покрива на стола, който тече?

Защо басейнът на училището не работи?

„След като първите три заседания на Обществения съвет не бяха особено ползотворни, в края на януари получихме запитване от г-жа Любомирова кога ще е удобно да направим нова среща. Тя държеше това да се случи в седмицата – 12-18 февруари. Преценихме, че е най-добре да се срещнем на 13-ти. Снежа Любомирова изпрати покана, спазвайки 10-дневния срок както е по закон и ние започнахме да се запознаваме с представените от нея бюджети и да се готвим за заседанието. На 13-ти февруари от 18 часа всички отидохме в учителския кабинет, за да установим, че директорката е излязла в платен отпуск (!), който се оказа е планиран преди да насрочи тази дата за съвета. Т.е. - знаейки, че нея няма да я има ни е поканила на съвет, като е издала заповед  да я замества зам.-директор, с ресор свързан изцяло с педагогическата дейност на училището и никакво разбиране към бюджета. И двамата зам.-директори бяха много добре настроени към нас, но за съжаление не можаха да отговорят на въпросите, които им задаваме, защото не бяха от тяхната компетенция. По-късно разбрахме, че нашият съвет не е единственото събитие, което Снежа Любомирова пропуска през тази седмица“, допълни Стоян Николов.

По информация на Флагман.бг на 14-ти февруари са насрочени още две събития, на които директорката не е присъствала -  „Общо събрание“ и „Педагогически съвет“. Колегите на Снежа Любомирова са гневни, защото и двете събрания не са провеждани повече от половин година, а навръх празника са насрочени съответно да 18 и 19 часа. Директорката пък отсъствала.

Отговорът на учителите обаче е подобаващ. На двата бюджета за трето и четвърто тримесечие от 2023 г., представени и предложени за гласуване, нямало нито един гласувал служител със „за“, а мнозинството било „против“, което е безпрецедентно за Бургас.

Преди публикуването на днешния материал репортер на Флагман.бг потърси г-жа Снежана Любомирова на служебния й телефон. Колегите й казаха, че тя е в отпуск до края на месеца. С готовност сме да й предоставим право на отговор. 

Снежа Любомирова (вляво) с Евгени Минчев и колежки по време на парти в София 
Тук са на ежегодната сбирка при президента, на която обикновено отива началникът на РУ на МОН Бургас и най-заслужилият директор в областта. Практиката е това да е ръководител с дълъг стаж и с добро име, който ще се пенсионира скоро. При една от последните срещи обаче г-жа Любомирова е получила този жест, което е малко необичайно

 


В категории: Просвета


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
183
Коментара по темата
183.
МАНАФЯН
05.03.2024 22:12:32
2
3
ЯРКО ГЕйРБАВА КАЛИНКА ☭, ......
182.
Трябва
05.03.2024 18:59:46
5
15
Трябва да се потърси отговорност на тези които са я назначили и да им се искат оставките.Стига с експерименти в образованиетo.
181.
Трябва
05.03.2024 18:57:20
4
13
Трябва да се потърси отговорност на тези които са я назначили и да им се искат оставките.Стига с експерименти в образованиет
180.
До 174
02.03.2024 19:10:34
6
16
Така е- без екипност нищо не може да се случи. Но директора трябва да е обединител, а не разединител. Но докато там е това ТО едва ли ще се случи нещо. Още по- голямата наглост е тази" началничка" да е на този пост. Защо са тези проформа срещи? Да отчита само дейност и да печели време, за да мине избора на избраните вече директори.
179.
До 178
02.03.2024 10:33:53
6
18
Сън не спите да я защитите! Тя жената си дойде спъната, лошото е, че продължава да се препъва. Пък и други повлече, ама те са малцина. Доколкото е известно на всички ТЯ е най-голямото протеже. Даже и учениците знаят, затова го изписаха преди година по стените на училището.
178.
178
02.03.2024 02:08:07
16
12
Спъват жената от месеци, за да сложат онова протеже. Жалко, че се намесват учители и родители, още по жалко ако им се получи играта.
177.
Родител
01.03.2024 15:56:13
7
24
Вчера късният следобед имаше среща в РУО. Коментирахме колко грешно назначение е това и всички бяха на мнение, че трябва да си ходи веднага. Само ТО, седи и гледа тъпо и на въпрос дали може да продължи да работи с тези родители и колеги, ТО отговори тъпо "Да". Как може да има такива тъпири? От къде ги намират се чудя.
176.
Ха-ха
29.02.2024 13:40:14
6
10
Изходихте ли се всички? Сега очаквайте родителите да се надпреварват да си записват децата при вас. Мнофо умно постъпка
175.
До реалност
29.02.2024 13:37:37
3
16
Уважаеми, не от всяко дърво става свирка, не от всеки човек става ръководител.Каква приемственост, какви пет лева.Запознайте се по - подробно с реалното състояние на училището и действията, по скоро с "бездействията" на сегашната директорка.Престанете да пишете глупости и платени статии.Учителите и родителите категорично свалиха доверието си към тази госпожа.Време да си ходи.
174.
До Реалност
29.02.2024 10:31:32
7
27
Къде е Вашата реалност? Няма Директор, който за 2 години успява да превърне едно училище в успешно. Има приемственост. Основата е била отлична и просто въпросният Директор е имал добър екип и учители.
173.
Родител
29.02.2024 09:07:05
3
14
Имайте уважение към личноста на уважавани учители и хора с по-голям образонателен опит.Не знам до колко познавате ситуацията в училището, но аз съм запознат, защото детето ми учи там.Чувам и отзиви от учителите за настоящата "Директорка".Помощник директорите и учителите се мачкат като кучета от Любомирова, как очаквате да поемат някаква отговорност.Който и да поеме училището ще е временно, защото закона предвижда конкурс, а не постоянно времянки.Но при всички положения, който и да е ще е по- добре от Любомирова.Щилянов има много повече опит в образователната система, в частност това училище.Знае проблемите в детайли.За другият пом.директор нямам наблюдения.
172.
До 162
28.02.2024 21:57:06
6
12
Още една смехория Щилянов директор ха-ха тази въртиопашка и мижитурка де лиже и маже пред силните на деня и никогаж не смее да поеме сам отговорност за нищо
171.
До 170
28.02.2024 14:06:59
8
21
Тя го играе помощник директор. Кара се на колегите, че се разписват на сигнала срещу директорката и ходи в инспектората да обяснява колко добра, умна и красива жълтопаветна директорка си има. Крайната и цел е да стане зам., но видно няма капацитет.
170.
До 168 Родител
28.02.2024 11:02:13
4
13
г-жо или г-н Родител, вие заставате за г-жа Тотева но не разбрах г-жа Тотева ли е директор на училището и върху нея има хвърлени обвинения или тя е жертва в конкретната ситуация?
По дяволите коя е г-жа Тотева?
Вие защо я защитавате от какво е заплашена?
169.
Драго
27.02.2024 22:02:17
4
13
То във всичките коментари само изключителни, безценни и несменяеми кадри Веее в това тресавище Братята.Само протежета и връзкари.
168.
Родител
27.02.2024 20:56:46
11
13
До г- го “ Някой” , който всъщност е вече НИКОЙ ! Г-жо уволнена учителка, Вие може и да си почакате доста , докато г-го Тотева напусне. Целият клас и всички родители стоим зад нея, тя е изключителен педагог, а Вие… някога сте била, сега сте само злобна жена , която настройва колегите си срещу тези, които НЕ близват и капка алкохол , милее за всяко дете от класа и е изключителен УЧИТЕЛ. По въпроса за директорката само на нея й стискаше да се опълчи срещу тази надменна, злобна алкохоличка!
167.
Учител
27.02.2024 14:24:12
7
14
Колеги, докато тук се води дебат, относно ниската компетентност на една пишман директорка, днес тихомълком премина първият етап от конкурса за директори на 16 учебни заведения. В учителските стаи на ПМГ, Електрото, Немската и Автото цари погребално настроение. Победителките са ясни. Губим всички ние, които сме част от бургаското образование - ученици, учители и родители.
166.
Божидар
27.02.2024 11:17:34
0
21
Абе, госпожи и господа спрете да плюете учителите, аз съм изучил и двете си деца в това училище и двете с отлични резултати и реализация.Знаете ли, че те останаха последните мохикани при тези сложни схеми и интриги там.Рибата се вмирисва от към главата.Как така се раздават часове без знанието на директора, как така се случва нещо без знанието на директора, ако той самия не е вътре в схемите.Бочев държеше училището на ниво, въпреки сприхавия си характер, но през последната година в училището има разединение, личи напрежение, липса на уважение от директора.Училището върви назад, не заради учителите.Относно скритата среща.Какво очаквате - "Гарван гарвану око не вади".Време е някой да си ходи.
165.
Родител
27.02.2024 10:50:36
2
7
https://burgascouncil.org/sites/default/files/2024-02/15230_sayt.pdf
164.
До 162
27.02.2024 10:50:02
2
12
Очаква се от 01.03 единия от заместниците да е изпълняващ длъжността директор. Мисля че ще е този, който споменахте.
163.
Лъжи Лъжи
26.02.2024 23:42:25
1
10
Никой няма да обърне внимание на проблемите ви в тая държава. Проблемите са навсякаде. Учителки лъжели други надписвали часове други тормозили деца с турски език други давали часни уроци през училището други плюли на предния директор други спасявали удавени деца Абе то държава няма вий училището не можете да разделите. Пишете си колкото искате кервана пак си върви.
162.
пенсионерка
26.02.2024 23:25:24
5
12
Чета коментарите повече от седмица и понеже бях част от колегите на това училище до скоро ще кажа какво видях през последните години. Господин Бочев беше добър директор дълги години но накрая го подведоха група учители. Когато питахме нашия замесник ни каза че интересите са там където са парите. При нас началните колеги пари няма. Парите бяха при прогимназиалните учителки. За да няма пари и сега пак те са виновни и многото часове. Да влезе проверка за парите които се изплащат там. При началните колеги освен работа друго няма.А кой им раздава часове питайте който ги пази. Сложете единствения който знае истината господин Щилянов да управлява и който от години ни казва истината за надписаните часове.
161.
Някой
26.02.2024 21:03:02
14
15
Срещата не е оповестена! Някой има интерес да я скрие. Някаккви учителки днес са правили родителски срещи и са обяснявали на родителите, че ще напускат. Чудесно! Отдавна всички го очакваме!
160.
До медиите
26.02.2024 15:47:05
5
23
До представителите на обективните медии. На 29.02 в сградата на РУО е организирана среща с началничката на инспектората, Обществения съвет на училището, представители на двете синдикалнит организации и директорката със заместниците си. Би следвало срещата да е публично обявена и за нея да бъде информирана цялата бургаска общественост. За огромно наше разочарование, продължават задкулисните игрички в полза на "наши хора", което задълбочава проблемите в бургаското образование. Моля отразете срещата и присъствайте на нея. Интересно ще е! На 29.02 ще стане ясно, кой кум, кой сват и кой на булката брат! Очакваме ви!
159.
Решено е
26.02.2024 12:09:49
3
23
Взето е решение! Смяна ще има!
158.
Родител
26.02.2024 11:53:27
3
17
По моя информация, 29.02 ще е последен работен ден за някои недоразумения! Дано след това да докарат някой читав, който освен от образование ще трябва да има и доста познания по отношение на бюджетите за да спаси положението.
157.
Човек от града
26.02.2024 11:49:18
3
15
Очакваме тази седмица да я сменят. В краен случай през следващата.
156.
Джони
25.02.2024 20:50:05
5
12
Нито учителите, нито учениците стават. Пращайте ги всичките с лодки към Крим, руснаците ще ги употребят подобаващо!
155.
Стратег
25.02.2024 14:00:33
0
7
Пуснете им армиите на Селяхаддин!
154.
112
24.02.2024 21:40:02
1
21
Спешно изпратете екипи от психиатри в това училище, децата ни са в голяма опасност! Моля и за дрегери защото са прекалили и с алкохоля!
153.
*********
24.02.2024 20:04:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
152.
Продава
24.02.2024 19:57:54
0
2
Продавам тристаен апартамент в кв. Изгрев .
Състои се от дневна с кухненски кът-30кв.м., две спални, два санитарни възела и коридор.
151.
Ние към 145
24.02.2024 19:41:25
2
2
И ние знаем коя си
150.
СЕРИОЗНО
24.02.2024 18:00:38
1
1
ОКОЛО КАРНОБАТ НЕ ЩЕШ ЛИ
149.
Търговец
24.02.2024 17:39:02
1
2
Купувам земеделски земи около Бургас
148.
Одит
24.02.2024 17:28:20
5
14
Имаше проверка на предишния директор и всичко си беше точно
147.
Реалност
24.02.2024 17:25:09
29
12
Директорката на Братята е поела училището от две години! Мислите ли, че ако е установила нередности, за да си защити гърба, нямаше да информира началничката и да съставят план, за да изчистят името на директорката. По-важно е какво е направила през последните две години, откогато е директор! Има централно училище, и то се знае кое е, което за две години е с нов облик и изключителен прием на ученици. Нещата са несъпоставими - едно училище рухва за две години, друго - става за пример! Явно не е въпрос на минало, а на добро управление през настоящето!
146.
До 142
24.02.2024 17:23:47
5
15
Както казах в предходния коментар - Ти си поредната партенка!

Въпросния Бочко..... и госпожа Директорката......
Въпросния Бочко беше уважаван и успешен Директор години наред!
A мисля че и "протежето" както ти се изрази за заместник директора са по успешни от коментираната госпожа Директорката!
А госпожа Директорката за по малко от година служба сега я коментираме във Флагман.......
145.
Аз
24.02.2024 16:23:28
8
7
До 144
Аз знам коя съм не подкрепям въпросната госпожа Директорка но знам въпросния Бочко какъв е защо нямаше Одит когато той си тръгна за да не се пишат глупости сега кой крив кой прав редно е когато той си тръгва да се направи Одит и да поеме новият директор поста но разбира се лесно е да говорим истината очи в очи и моля кажете кой стоеше зад кадърният Бочко който добре че бяха зам директорите и политическата партия за да стои изправен на този пост дори и след пенсия
144.
До 142
24.02.2024 13:38:28
5
16
Ти си поредната партенка....
г-н Бочев докато беше директор на училището то беше в топ 5 на училищата в България! А не само в Бургас!
Това че защитаваш горката директоркс която всички знаят на кой е човеk и как ръководи училището.
143.
До 142
24.02.2024 13:36:46
5
12
Ти си поредната партенка....
г-н Бочев докато беше директор на училището то беше в топ 5 на училищата в България! А не само в Бургас!
Това че защитаваш горката директоркс която всички знаят на кой е човешки как ръководи училището.
142.
Аз
24.02.2024 11:26:04
16
9
Някой замисли ли се че Бочко крадеца остави училището в немотия и сега като не стана директор неговото протеже зам директорката му хулят по новия директор
141.
До 140
23.02.2024 20:14:59
9
21
И тя не знае как е фамилното и име, но казват, че е Андреева. Няма доблест, няма срам, няма да прекрачи повече прага на институцията, няма да я пуснат там!
140.
Родител
23.02.2024 15:06:37
10
23
Г-жо Еди коя си/фамилията не е ясно как е/, имайте малко доблест, хората не ви искат, не се справяте, това не е лъжица за вашите уста. Запазете се и си тръгнете още днес/нищо че сте в "болничен"/, всеки ден в който прекрачвате прага на институцията, вие допринасяте за поредния опропастен ден. Довиждане!
139.
До 138
23.02.2024 14:55:55
5
23
Натресоха ни ги ПП-ДБ-СЕК, не намесвайте другите. Чакаме сега да видим, ще си поправят ли грешките или друг ще спаси положението.
138.
До Гласуващ
23.02.2024 14:40:30
6
20
Заради нея аз няма да гласувам нито за ПП, или СЕК/които ни ги натресоха/, нито за ДБ/където те членуват/, нито за ГЕРБ/които нещо не правят за да ги разкарат/. Това да гледаш и да траеш едно такова недоразумение, да оставиш деца, родители и учители да страдат, това не е човешко! Оставки чакаме, оставки.
137.
Родител
23.02.2024 14:35:32
5
22
Гледам я на снимката с онова нещо Е. Минч., ми те много си приличат, все едно са брат и сестра. Абсолютно еднакви са ми. Да отива при него и да ни остави на мира. ОСТАВКА!!!
136.
Гласуващ
23.02.2024 14:33:02
7
27
Какво стана? Смениха ли я или ще сменят първо началничката и?
135.
IT
23.02.2024 13:42:50
3
3
IP - тата!!!
134.
До 133
23.02.2024 13:19:18
3
18
Това, че Вие не знаете, не означава, че представител на Обществения съвет не е член на комисията. Запознайте се с изискванията за провеждане на конкурс за директори. Обидно е когато не се зачита мнението на Обществения съвет. Нали това е и негова първостепенна задача. Да подсигури добра атмосфера в училище и да не позволява на някой самозабравил се властник да всява хаос и напрежение. И това, че се пише за нещата, които се случват в Бургас през последните две години в образованието не е размиване на коментарите.
133.
Наблюдател
23.02.2024 11:56:09
4
19
Кой член на ОС участва в конкурса? Размиха се коментарите...Иде реч за друго. За безхаберието и некомпетността на на г-жа Снежана Любомирова Андреева! Може да отправите въпроси към ОДК за безхаберието и през изминалите години, за интригите, които е създавал там и за арогантнто и отношение към родителитте.
132.
Обществен съвет
23.02.2024 10:16:05
6
22
След като член на Обществения съвет участва в конкурса за директори зако не се уведомява от началничката за смяна на директори по средата на годината? Това не е ли феодализъм? Колко училища бяха подложени на стрес от г-жа Петрова по никое време? Кой се допита до нас? Махна директори, за да сложи отново приятелите си! Гадост!
131.
Ясна е
23.02.2024 06:57:37
6
22
Къде е мон? Защо не ми публикувате коментара? Питам- да не е в космоса? Тези на снимката са привилегировани, сама награди от началничката, похвали, приеми, а другите ги тормози и мачка!!!
Сложи провалени бивши директори на най- хубавите училища!!! Къде е мон? Къде е?
130.
срам
22.02.2024 22:36:37
9
17
Как не ви е срам да делите деца и пари.Сина ми е 7 кл беше подложен на заплахи унижения от класната калина иванова като го извикаха при психоложките и го заплашиха да признае вина която нямаше за побои в класа.Сина мви е с турски език по скромен и страхлив е а калина иванова го заплаши че ако не признае вина ще го изключат само децата които са при нея на уроци по математика имат защита,Как не ви е срам да делите децата Ще напиша за слчката до софия
129.
LUSKATA
22.02.2024 21:12:16
6
11
GENOVA ZNAEM 4E PI6E6 KOMENTARITE YA SI GLEDAI TAM OSINOVENITE VNUCI I MIRYASAI 4E LO6O
128.
съседката
22.02.2024 20:45:56
10
15
съседката ми жана работи в даскалото питали сме я заради внучето за басейна каза обаче че предния директор бочко му са свидели парите за това го затворил а жорката от блока до нас който хвана дете да се дави преди години в басейна казал че са нямали спасители а шамандури и струвало пари които бочко взел за това басейна ще стои празен
127.
алооо общината
22.02.2024 18:38:26
26
13
Интересна статия и интересни коментари. Отдавна семейството ми не живее в Буургас но се връщаме всяко лято. Преди 2години бях на Fabric август моя роднина която работи в общината ме запозна с жена която скоро щяла да бъде директорка на училището в Братя Миладинови. Жената се казваше Светла и беше с някой си Иван който не спря да я хвали и обещава на моята роднина колко поръчки ще имат когато Светла стане директорка. Сега ми се изясни че нещо се е объркало
126.
До 127
22.02.2024 15:53:18
4
14
И да пишеш тъпотии за да не се четат коментарите..... Файда йок!
Тролче или Гномче на директорката .....
125.
Iii
22.02.2024 13:32:42
2
2
Има два вида българска баба.
Една, която "за 80 години всичко е видела",
и друга, дето "за 80 години такова чудо не е видела."
124.
Мими
22.02.2024 12:46:49
1
15
Повръща ми се от системата "Образование"!
123.
Емо
22.02.2024 09:32:32
2
5
- Докторе, може ли все пак да ми мине и без операция - имам жена, деца, ипотека!
- Няма начин! И аз имам жена, деца, ипотека...
122.
дзак
22.02.2024 08:44:58
1
9
Евреин, пристигнал до вкъщи с такси, излиза мълчаливо от колата и започва да бърка по джобовете си, а под нос си мърмори:
- Май съм си изтървал портфейла в колата.
Чувайки това, таксиметровият шофьор изчезва с мръсна газ. Евреинът гледа след таксито и казва:
- Хмм, значи Моше не лъже, тоя номер наистина работи.
121.
Омммм
22.02.2024 07:08:14
0
17
Отишъл Тодор Живков на посещение във Франция. Завели го в Лувъра. Влезли и той се насочил към първия обект: - Хехехе, това е картината на българския художник Дичо Петров "Селянинът с каскет".
Домакините недоумяващи му казали: -Не, мосю Живков, това е венецианско огледало.
120.
Доставчик
22.02.2024 06:26:37
6
4
IP по подразбиране:192.168.0.1
119.
Кр
22.02.2024 00:07:20
1
11
Роднина посещава претърпял автомобилна катастрофа в Пирогов: Кире , кажи ми как си , защото на село ще искат да знаят подробно за състоянието ти?Абе , зле – Счупен десен крак , фрактура на лява подбедрица и разкъсан триглав мускул , счупени прешляни и пукнат таз! Слушай , аз това посмъртно не мога да го запомня . Ще кажа , че си умрял!
118.
Какво се случва ли?
21.02.2024 22:35:53
56
18
Случва се това, че бившия директор има едно протеже в училището, което мнооого иска да стане директор, но се страхува, че няма достатъчно,, връзки,, и капацитет да спечели конкурса. Затова е тази атака, за да откажат всеки друг кандидат. Грозното е, че в тази схема оплетоха родители, ученици, изкараха цялата жлъч която имат. Какво достойно има в това поведение? И тези хора възпитават деца!
117.
До 117
21.02.2024 21:07:08
5
17
Аз всеки ден съм с тях и виждам, не само аз, лицемерието им. Отвратително нещо. Пред колегите- мили очички, зад гърбовете им - плюят. Те били най- великите!
116.
До 103 от родител
21.02.2024 20:15:08
15
17
Нямам думи, относно изказването Ви. И госпожа Димова и госпожа Тотева са много ерудирани учителки и принципни хора и класовете им - настоящи и бивши ги обичат много. Относно госпожа Любимирова - има много работа да изнесе горката, но отнася само негативи, а неправомерно уволнената учителка - въобще не беше неправомерно освободена. Всички много добре знаеха в училището за какво става въпрос…
115.
Недоумяващ
21.02.2024 18:19:19
6
26
Нима в Петканов няма проблеми с временно изпълняващия директор? Скоро ще се появят и в Любен Каравелов и френската. Целта на началничката е явно да има проблеми не само в Братята. Умна стратегия!
114.
Да така е
21.02.2024 16:03:24
5
26
Доста хора са наясно какво и как става в бургаското образование и аз имам такава информация като от последните коментари . Този Симеонов който беше депутат когато Петрова "спечели : конкурса бе председател на комисията по образование. Всичко се разплита.
113.
до 112
21.02.2024 15:11:16
6
29
Ама кажете го кой е тоя учител. Да не би да имате предвид Христо Симеонов от хората на Бачийски? Дето назначи приятелката си Петя Петрова за шефка на РУО. Петя под егидата на Симеонов съсипаха образователната система в Бургас. Уволниха наред директори и учители. Господ гледа. Симеонов вече не е депутат. Скоро и Петрова ще й бият шута.
112.
До 111
21.02.2024 14:37:41
7
22
Много станахте олигофрените, които се изказвате по теми, за които ви липсва умствен и интелектуален капацитет!!! То бива, бива овце, но на обикновения читател му идва в повече! Влез и прочети, кои лица в каква връзка са в конфликт на интереси! Ползвай тълковен речник ако не разбираш думите!
111.
до 110
21.02.2024 14:27:49
3
26
Назначението е на един учител, който за известно време бе депутат. Иначе групата около него включва и още няколко временно изпълняващи директорки. Оплетени са яко и дерибействат в бургаското образование. Съсипаха Братята, съсипват ПМГ, Електрото, Вечерната, в Славейков едното училище и така
110.
КОМПИ
21.02.2024 14:22:19
6
30
От изчетеното в коментарите разбирам че началничката на РУО и директорката са в конфликт на интереси. Едната е кума на другата. По смисъла на нашето законодателство, те са сродени. Това че е назначила роднина и е пряк началник и орган по назначаване на същия е 100 % доказателство за конфликт на интереси. Трябва да бъде сезирана комисията за установяване на конфликт на интереси и да ги отстранят и двете незабавно!
109.
Заинтересован
21.02.2024 14:18:02
5
27
Защо тези, с чиито протекции е назначена началничката на РУО мълчат? Защо не поемат и те отговорността за случващото се в бургаските училища? Кога Бургас е бил на такова посредствено място с резултатите от НВО и ДЗИ, както през последните две години? Това са важни, значими проблеми за града. И не трябва да се подминават.
108.
Схема
21.02.2024 12:07:45
6
15
В училището има ОПГ, да влиза полицията и да ги извежда.
107.
Родител на дете от класа на уволнената учителка
21.02.2024 10:35:21
3
32
Благодарете се, че бяхме много възпитани и не се обърнахме към медиите. Иначе много отдавна щяхте да сте уволнена. Благодарете и на бившия си директор, вече пенсионер че замиташе всичко под килима, защото беше в конфликт на интереси и си пазеше гърба. Разбира се с подкрепата на РУО. Иначе що не отидите да работите в някое друго училище? Дали ще ви вземат, като знаят какво ви е състоянието. Не го споменавам нарочно, защото не желая да ви излагам, но целия град го знае.. Браво, че се намери някой да ви отрезви..
106.
105
21.02.2024 09:27:19
4
12
....достиска да уволни....
До 106- А мислите ли ,че проблеми,които са трупани с години,могат магически да бъдат разрешени,от който и да е директор,от раз ?Запознайте се първо със съдържанието на делата,които са водени срещу горката уволнена учителка и тогава говорете.Сега се връща на работа и скоро ще изреве поредния клас.Делото трябваше да е наказателно,а не -административно.
105.
Родител
21.02.2024 09:17:33
8
20
До коментар 97 - Личи, че неистово искате да замажете и заметете случващото се в това училище, но статията е реална, фактите са реални, ние на пасем трева имаме приятели, които работят и деца, които учат в това училище, мислите ли, че няма проблем.ИМА и то унизителен за българското образование.Когато фактите говорят и боговете мълчат.По важното - писаното тук е така, но да се вслушат и институциите! Пародия ще е ако Любомирова се яви на конкурс и стане редовен "Директор".Това ще е върха на корупцията и наглостта!
104.
Родител
21.02.2024 09:12:34
4
19
А знаете ли,че само на тази директорка и доставка да уволни въпросната учителка,срещу коато има оплаквания в последните 10години? Това,че кьопав адвокат е допуснал процедурна грешка, заради която онази има очите и наглостта да оспорва уволнението си,сега става проблем на директорката.Съдът не казва,че въпросната учителка е невинна,а че процедурата по уволнение не е спазена.Прочетете съдебното решение преди да пишете. Вижте също,че тази госпожа не е съдена за първи път.
103.
До 97
21.02.2024 08:33:18
3
7
Ако лъжеш по-малко ще ти повярват хората :) ИП-та не можеш да видиш. Така че издишаш и губиш стойност. А започна добре коментара.
102.
Учител
21.02.2024 07:47:50
9
30
Питайте директорката защо не се представя с фамилията си и защо си е сменила малкото име. Съобщава си само презимето и новото си първо име. Питайте предходният и работодател и бившите и колеги в училището в Свети Влас какви ядове браха с нея, какви проблеми забърка и там. Дано това журналистическо разследване да продължи, да потърсят мнението на предишният и работодател, на предишният директор на братята и на последните двама зам. директори, които вече не са там.
101.
Промяна
21.02.2024 07:43:36
6
35
Трябва промяна в РУО.Нов директор Е РЕШЕНИЕТО.
100.
До 98
21.02.2024 06:59:12
6
28
Има съдебно решение на две инстанции. Извършила е незаконосъобразно уволнение на служител и това не е лично мнение, а влязло в сила решение на СЪД! Назначи си зам. директорка, която избяга на втория месец. За 2 години учениците намаляха от 1200 на 800! Мога да напиша още куп незаконосъобразни действия, които погребват това училище. Вярвам че освен съд, ще се намекят и други органи. Въпросът е КОЙ допуска всичко това и с каква цел?
99.
До 98
21.02.2024 06:23:20
18
7
Това, което сте изредил/а е в почти всяко училище! Вие как така решихте, че по бъдещ проект нищо няма да се прави? Някакви ясновидски способности ли имате? Нещо, което ще се върши и още е в срок не е нарушение! А и фирмата носи отговорност за несвършената работа! Назначавала неподходящи хора! Ахахаха! Та вие коя сте, че да определяте вместо директора кой е подходящ и кой не?!?! Тя може да счита, че и вие сте неподходяща!
98.
до 96
21.02.2024 03:33:42
9
30
Жената е там от доста време вече. До момента не решава проблеми, а само създава такива. Не поддържа базата, няма нормална комуникация с колегите си, назначенията които прави са крайно неподходящи/като самата нея/, уволнява дългогодишни учители/след това съда ги възстановява и тя плаща огромни обещетения от бюджета/извършва плащания от бюджета за които не може да даде нормално обяснение/сега плати 15 000.00 лв. за проект на нещо, което няма да се прави?!?/, с две думи - човека не става.
97.
Бургас
20.02.2024 22:18:34
30
14
Едни и същи мрънкачи, пишещи от различни телефони, реват! Броячът чука според интереса на поръчал статията! То всъщност е така при всички статии! Седнали да плюят и да говорят за шуробаджанащина и всякакви измислици! Моля?!?!?! Та какво и как беше при Виолета Илиева-?!?!?! Мачкане, уволнения и назначения по партийна линия! Без ГРОБ си без работа или унижаван ако ще и живота си да дадеш на образованието! Да започна ли да пиша кои са нейните приятелки, братовчедки, съпартийки?!?!?! Още са в училищата и понеже не могат вече да мачкат и да си правят каквото искат, лаят под всяка статия! От едни и същи айпита! То и стилът им на писане е еднакъв! Само глупак може да се върже на този треторазряден театър с “Братя Миладинови”!
96.
Ivanov
20.02.2024 22:04:27
32
12
Какво ви става, бе хора?! Жената е там от скоро. Мислите ли, че е лесно да се справи с натрупаните проблеми и СТАТУКВОТО! Много ясно, че ще я плюят, когато иска да въведе ред! Това отнема време! Бъдете разумни!
95.
ОСТАВКА
20.02.2024 21:56:29
8
40
ПЕТЯ ПЕТРОВА ПОДАЙ ОСТАВКА ВЕДНАГА.НЕ СТАВАШ ДОКАЗА ГО С НАЗНАЧЕНИЯТА НА ДИРЕКТОРИ И НА ИНСПЕКТОРИ.
94.
Бургазлия 24
20.02.2024 21:46:32
4
16
До 45: Абсолютно точно казано! Аз добавям, обаче, че не само директори но и заместник директори на доста училища в града са за махане /щото и те са с връзки назначени, за особени заслуги към някой си.... /!
93.
Така е...
20.02.2024 18:33:56
8
36
Хората са го казали "Вола като рие- хвърля пръстта върху себе си!" Така и г-жа Петрова "изрови земята " да създаде хаос, напрежение, стрес, да си държи високомерно, да унижава, да размахва пръст...само в някои училища.
За други очевидно си затваря очите.
92.
Истина
20.02.2024 18:04:54
6
41
Каква е тази наглост да сложиш роднина или близък за директор на училище който изобщо не става да ти го казват хиляди хора и нищо да не предприеме . Това е непокизъм уволнение за ПЕТРОВА.
91.
Наблюдател
20.02.2024 17:38:23
2
29
Много пухкави директорки / от снимките/, усмихнати, като лорда. Охраниха ги с тез високи заплати, че забравиха ред и дисциплина в управление и в ядене!
90.
?
20.02.2024 17:34:24
7
26
не викайте висши институции, тя жената началничка има съвест и сигурно сама ще се откаже.Вярвайте! Ще дойде по компетенте я заместник директор, я директор от някое елитно училище!
89.
Иван
20.02.2024 14:07:19
3
33
С възмущение прочетох коментарите до тук, силно се надявам компетентните институции да се намесят в това политическо и пошло недоразумение.Тази порочно пхрактика с назначаване на кумове и т.н.т трябва да спре.Учителите не са виновни, нито пък родителите.Благодарение на добре подготвените кадри в училище Братя Миладинови, особенно учителите с по - дългогодишен стаж, все още поддържат реномето на училището.Моето дете учи там.Но за съжаление след Любомирова - потоп!
88.
До МОН
20.02.2024 13:42:53
9
47
Господин министър, ако милеете и мислите за образованието в Бургас, незабавно отстранете началничката на РУО преди да се проведат определените за 27.02. конкурси. Целият град знае кои ще са директорите. Какъв е смисълът от конкуса тогава!
87.
Парите следват ученика
20.02.2024 13:42:19
16
30
Уважаеми родители местете си децата от Братя Миладинови, оставете учителите там да си скубят косите и да се плюят колкото искат... Да отидат малко на борсата, да поработят малко по магазините, ако ги вземат де.. А някой ще пеят по ресторантите... Е, да видят как се изкарва хляба, щото на държавна хранилка е лесно..
86.
До 85
20.02.2024 12:58:04
4
30
Напротив ще направят, като се раздуха какво се случва в училището и в РУО, като се докарат медии, като се разчуе истината навсякъде, а истината е най - голямото оръжие.Има видьов ден.Трябва будна позиция.Всеки ако каже нищо няма да стане е лошо.Трябва тази порочна практика да спре, ще следим стриктно какво се случва, как се обявяват и реализират конкурси, кой с какви протекции се явява.Няма да им се случат нещата.
85.
до 84
20.02.2024 12:46:30
4
31
Нищо няма да направят. Шуробаджанащината и далаверата са им затворили очите и са им запушили ушите. Назначават се за директори хора, които са били освободени заради несправяне с работата или са правили документни измами и фалшиви дипломи. Думи нямам. Да се махат!
84.
До РУО, До МОН
20.02.2024 12:40:14
3
37
Не чувствате ли капка срам, от тези назначения, без изобщо да се притежава нужният потенциал и компетенции, уронващи образователната ни система, мачкаща учители, родители, деца.Няма да спрем до тук.Вземете спешни мерки!!!
83.
РУО
20.02.2024 12:29:45
7
43
Назначения като тези в Братята и ПМГ ще доведат до смяна на началника на инспектората. Очаквам съвсем скоро някой общински съветник да го поиска официално. Крайно време е нещата да се нормализират.
82.
!!!
20.02.2024 12:22:07
4
11
Заплати срещу резултати !!!
Това никъде го няма !!!
81.
*********
20.02.2024 11:49:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
80.
Родител до 68
20.02.2024 11:45:02
6
29
Тя тази в ПМГ ги разбира незаконните неща. Питайте я дипломи как се правеха в английската...
79.
*********
20.02.2024 11:05:51
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
78.
МВР
20.02.2024 11:01:21
6
42
Пълен абсурд.Тук трябва да се намеси полиция и МОН.Писна ни от политически назначения, чадъри и некомпетентност.Любомирова вън от училището.Петрова вън от РУО.Личите от далеч!Няма да ви търпим схемите от тук нататък!
77.
!!!
20.02.2024 10:57:16
2
32
Образованието в града е закопано и няма връщане към живот. Образованието е овладяно от предишните и сегашните ръководители. Повече от 10 години помагах на училища, университети, защото образованието е кауза. Необразованите убиват, било то в катастрофи, трудови инциденти, или чист мързел. Когато детето ми влезе в тази "система" установих, че няма никакво значение колко и какво си направил за да има прогрес. Всяко дете(освен тези на общински и държавни служители) биват мачкани, тормозени и унижавани от "учителите" си. След 4ти клас нещата стават апокалиптични. Не се променят и в гимназията. Като човек видял много от тези "среди" мога да кажа, че моята мисия вече не са училищата и децата в тях. Моята мисия е моето дете. Спасявайте децата си. На никого не му пука. Нито на учители, нито на директори.... иначе хигиениските са по-големи директори и от тези в РУО. Дори и да ви се усмихват, хората от тази система ви се подиграват в момента, в който си тръгнете. Гнусно е. Ужасно е! И не, няма изключения. Не се залъгвайте. Хората от тази "система" се самозабравиха истински!
76.
До РУО
20.02.2024 09:56:58
5
29
Направете директорка на Братята началната учителка, че вече не се търпи... Ако не се случи, ще подлуди всички дайте й власт много я иска
75.
Бях на събранието за обществен съвет на братята
20.02.2024 09:00:20
8
30
Абсолютно всичко беше пародия при избора на обществен съвет! Половината ако не 2/3, които бяха избрани са от ГЕРБ и общината. Тодор Колев смешния директор на Кметство Славейков, някакви още хора, които въобще не знаят за какво става въпрос. Включително и аз! Никой не беше запознат с правилника, по средата на събранието решиха, че след като някой е номиниран или се предлага сам трябва да се представи. Бяха избирани хора, които не присъстват в залата. Избираха се родители, които децата им завършват след 5 месеца, защото щели да имат опит! Какъв опит, те да не правят ядрени опити!!! Някаква юристка от общината стана и каза, че всичко е пародия, че не се прави така, за което бях съгласен, обаче накрая издигна Тодор Колев!!! Тоше знам, че ще четеш, да е жив и здрав Варто, че без него и в Чистотата няма да те вземат. Още един палячо се самономинира и вика “Аз мога да се справя, защото съм се доказал много. Всеки път като кмета ми звъни да му помогна и не го разочаровам!!!!”
Гнусно е хора! Много в гнусно! Крадете, но не се бъркайте в бъдещето на децата ни. Детството е невинност. Не ги обременявайте с алчните си амбиции, защото не е правилно, редно и морално. Ама какво ви обеснявам вие сте такива ……
74.
Анкета
20.02.2024 08:39:34
0
19
Така и така сте подхванали темата, нека всеки да пусне коментар за училището, в което е тормозен. Независимо дали е учител, родител или хигиенист. Хубаво да се видят тука! Че една птичка пролет не прави. И повечето нямат куража да се опълчат на хиените, защото ще ги разкостят.
73.
Косю
20.02.2024 08:05:01
5
9
И пишат в 3:40 през нощта :) ха ха
изобщо не е интригантсване, нееее!
72.
точен
20.02.2024 08:02:47
3
9
малии, много разбирачи. пълно, а се търсят качествени хора. ми ето ги, те били тук
71.
Алергичен
20.02.2024 07:48:32
1
28
Повръща ми се от тая система. Правени по калъп селски учителки и директори! Неграмотни, алчни, завистливи, интриганти, клюкари и най-важното - схемаджии и крадци! Файда от проверки и ревизии няма, всичко е фиктивно! Най-важното е, че заплатите скачат, а те все са недоволни и неразбрани!
70.
Полиция
20.02.2024 03:59:26
5
37
Време е Икономическа полиция да се намеси. Нека да установят защо има проблем с плащането на задължителни осигурителни вноски на служителите в Братята. Как така Братята и ПМГ са с най-големи бюджети, а са реално докарани до фалити. Време е да им се потърси отговорност. Както и от "временните" директори, така и от тяхната ръководителка.
69.
Недоразумения
20.02.2024 03:54:36
5
41
РУО, Братята, ПМГ и т.н. Прецакаха хубавите училища.
68.
Родител
20.02.2024 03:44:57
5
33
В ПМГ направиха незаконен подбор на родители за нов Обществен съвет. Без да проведат родителски срещи, "назначиха" удобни родители. Схемите им са еднакви. И в Братята и в ПМГ. Фалираха училищата, не спазват законите, време е им е да си ходят.
67.
ПМГ
20.02.2024 03:40:57
3
25
При нас е същата работа. Много е зле положението.
66.
РУО
20.02.2024 03:40:03
5
41
Събират се в едно кафе в Сарафово и само схеми въртят. Необходима е промяна в РУО! Нужна е промяна и в ПМГ и в Братята и в още 4-5 училища.
65.
Запознат
20.02.2024 03:37:12
6
35
ППМГ, ОУ "Братя Миладинови", Вечерната гимназия и още няколко са учебните заведения са с много големи финансови и разни други проблеми. Всичко това се случва с благословията на Началничката на РУО. Време е за ОСТАВКИ! Нека Общината, като първостепенен разпоредител с бюджетни средства да им направи по една качествена проверка. Време им е да си ходят.
64.
Въййй
20.02.2024 02:14:22
4
31
Тази на две магарета плявата не може да раздели пък те директорка я направили . Дебела връзка има май ....иначе метачка !
63.
Васко Жабата
20.02.2024 00:29:22
5
24
И пак стигнахме до тоя наболял въпрос днес! Всички директори поели властта се самозабравят! Гонят на ред се едно училището им е бащиния.... Мандатност без право на друг мандат в същото училище! Само това е спасението! И да се жалва човек от тях то инспектората ги пази! Медиите, телевизия че да нашуми яко!
62.
Истина е
19.02.2024 23:24:19
3
14
Всичко. И не е само това.
61.
Неприятно, но факт
19.02.2024 22:40:57
8
53
Ако написаното е истина-това е подигравка! С всички- родители, учители...Това "нещо" е пародия на директор! Но тя не е виновна. Зад нея стои друго "нещо" - Началник РУО.
Началник ли казах?! Пардон! Пародия на Началник!
60.
Отчетник ветеран
19.02.2024 22:18:44
10
11
Всички тънки познавачи на образователния мениджмънт и педагогика гледам са се изходили по темата ! Лягайте си вече . Всичко е точно...
59.
До 45
19.02.2024 22:13:34
0
41
Точно така е! Не само лелки, но и дядовци! Я вижте един Сашо Диджея в “Княза”?! Коли и беси, а училището с деца наполовина! В централно градско училище, а само маломерни паралелки и раздут щат! Сега се чува, че нямал стаж за пенсия. Как да има, работил на черно по банкетите без осигуровки, свивал си парите в джоба, а училището продължава надолу и постепенно умира!
58.
До 54 (до 40)
19.02.2024 21:59:43
7
22
Има, има желаещи. Всички знаят, но е публична тайна. Сега от злоба и завист ще се пръсне, че не е психото- “ценния кадър” и явно общественият съвет се е вързал. Ех, да могат да сложат тази отрепка, тогава ще разберат какво е некадърна болна овца! Ама народът прост- народът сложен. Училището стана заложник на долни страсти на неуспяли некадърници!
57.
До 45
19.02.2024 21:56:50
3
23
И в детските градини са същите! Но има Видьов ден, не забравяйте!
56.
Койчо
19.02.2024 21:32:15
1
22
Да прочете стихотворението на Христо Смирненски- "Стълбата". Тогава ще разбере, ако може, че е никоя и дори подмазвачите, ще спрат да я поздравяват!
55.
Гневен родител
19.02.2024 21:29:32
1
23
Ще споделя нещо , което се случи на моето дете.Тест по английски.Не се е подготвил и не се е справил го разбирам,получава съответно слаб 2,но не една, а две двойки.Нанесни на един път.Едната била за граматика ,а другата за лексика (уточнявам един тест).Тази си мисли за "учител" като си играе с детската психика.Не,не си и никога няма да бъдеш.Искала да го мотивира,да учи уроците си.Голяма мотивация ,че тя направо му уформил годишната оценка.Имам още какво да кажа,но ще се въздържа.
54.
До 40
19.02.2024 21:14:25
2
39
Не знам дали е уйдурма, но никой нормален не би искал да стане директор на това болно, западащо с всеки ден училище! Жалко, срамно, отвратително!!! Един индивид успя за по-малко от 2 години да съсипе всичко! Търпете си я още, тя няма и къде да отиде. Жалка картинка!
53.
*********
19.02.2024 20:49:25
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
52.
До 42, нещото наричащо себе си Gigi
19.02.2024 19:45:45
1
1
"колофиум" ?! Ъъъ, кво е тва животно бре Gigi ?
51.
Пожар
19.02.2024 19:44:45
5
25
Много ми е интересно някой дали може да ми каже защо на предните обявени но не състояли се конкурси за директори за немската е имало 4 ма кандидати а сега е само един ??? Казаха ми , че чистачките в немската се обадили на 112 помислили че има пожар като видели какви кълбета дим излизат от пушилнята . Дааа имат си пушилня в немската.
50.
Мечо
19.02.2024 19:44:30
3
27
Това училище е пълен ужас,нищо общо с ларвите от едно време! Учителите за нищо не стават- повечето са връзкари!
49.
до 42
19.02.2024 19:31:33
1
8
Гиги, присъствието в музикално училище не прави детето музикант. Освен че трябва да си го носиш, като възможности, се иска ОГРОМНО постоянство, за да може И УЧИТЕЛЯ ДА РАБОТИ и подготвя детето. Не всеки има възможности, може и носи на такова темпо. Все пак там децата от 8 до 14 учат наравно като другите общообразователни предмети, а след това им предстоят часове упражнения. Това е една изморителна всекидневна заетост. И хайде да не генерализираш! Обидно е да подценяваш успешните ученици там. Изудхват някои, други не . Проблема не е само в преподаватели, директор или пък деца. Учителите не пишат 6ци на некадърници, напротив. Изобщо, що за говедо си позволява да нарича децата некадърници. Може би в по малките класове ги поощряват, но след това не е така. Деца некадърници няма! Липсва едно добро запознаване още в началото с пътя музиканта, нужните средства и време, стрес, и много погрешни очкавания. Позаинтересувай се колко и кои са 6-те по колоквиуми и годишни изпити, както и на приемни. Малко са и повярвай не са некадърници, а изключителни малки герои. А това, че някой не владее добре инструмента на нивото на учениците по конкурси, не означава че не е музикален или пък бъдещ добър инструменталист или теоретик. Факт е, че са малко преподавателите, които могат да подготвят добре и по инструмент и теория - те за това се ценят от родители и ученици. Освен, че се ценят и вече пенсионираните преподаватели, които продължават да са в голяма помощ на учениците. Училището си има проблеми, доста, но те няма да се решат със постове в клюкарски сайт, а само ще навредят. А изключителна глупост е да си мислиш, че някъде излизат цели потоци ученици музиканти, актьори и др. Ще се броят на пръсти, винаги е било така. А конкурсите са друга тема. Също там се ходи ако искаш и ако ти стиска.
48.
Трол
19.02.2024 19:15:15
1
30
Само в Комлука може учител да започне работа без връзки, евентуално. Що не проверите как се назначават, особено в ЦГЧ. Тая сега ще и напишат предписания от РУО и толкова. Колкото по-високи стават заплатите на учителите, толкова повече върви шуробаджанащината и случаен човек не може да припари в училищата. Всички по веригата се пазят.
Изобщо образованието в момента е бизнес. Знаете ли с колко процента се увеличи цената на "безплатните" учебници от както са безплатни? Да, вярно не си ги плащаме сами. Плащаме ги всички и то на доста висока цена. Защото е много важно учебниците, особено тези за начален курс да са направени от възможно най-скъпата, тежка и гланцирана хартия. Направени така, че рядко издържат 2 години без да се разпадат. Защо?
Айде, нали сте медия. Проверете.
47.
41
19.02.2024 19:03:26
8
60
Госпожа Петрова си назначи приятелки и роднини за директори. Какво искате да се случи? Хайде да се позаинтересувате директорката на ПМГ и директорката на НЕГ кои са и как се озоваха на тези длъжности.
46.
Към 40 един въпрос
19.02.2024 18:58:54
7
29
И къде сте я гледали тази постановка, че и ние да я гледаме?
Браво на обществения съвет. Една повярвала си разиграва толкова народ.
45.
До повечето директори в Бургаско
19.02.2024 18:55:12
9
58
Толкова много директори са за разкарване. Ако започна да ги изброявам... Не ми е удобно да ги унижавам публично. А толкова много имам да разкажа за тях. Настанили са се по креслата си, като безсмъртни и вечни. Гаврят се с интелигентни и образовани хора, държат се диктаторски, колят и бесят, а не се виждат в огледалото на какво приличат и колко им е умствения багаж. Юркат слугите си да им вършат цялата работа. Отвратителни същества са повечето директори!
Уважаеми директори на училища, ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ СВЕТЪТ НЕ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ВАС И ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ! АБСОЛЮТНО ВСИЧКО! МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ СТРОГИ, НО СПРАВЕДЛИВИ И КОРЕКТНИ, НО НЕ И ТАКИВА СВИНЕ! ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ СЕ ОТСТРАНИ? КАК СПИТЕ НОЩЕМ? ЗНАЕЙКИ, ЧЕ ВСЕКИ ВИ СЕ УСМИХВА, НЕ ЗАЩОТО ВИ ХАРЕСВА, А ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВА ОТ ВАС. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ? НАСРЕЩА СИ ДА ИМАТЕ ПОДЧИНЕНИ, СТРЕСИРАНИ РОБИ И РАБОТАТА ДА ВЪРВИ?! ЕМИ НЯМА ДА СТАНЕ! ЕДИН ДЕН И ВАШАТА ПЕСЕН ЩЕ СЕ ИЗПЕЕ И ТОГАВА ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА СЕ ВИДИТЕ В РЕАЛНОСТТА, КОЛКО СТЕ НИЩОЖНИ И НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩИ ПРОСТОСМЪРТНИ ЛЕЛКИ.
БЪДЕТЕ ХОРА! С ХОРАТА! ИМАЙТЕ ДОСТОЙНСТВО НЕ ОТ ДЕСПОТИЗМА СИ, А ОТ ИНТЕЛЕКТА СИ И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ЧОВЕКЪТ ВЪВ ВАС!
ОТНОСНО ПЕТЯ ПЕТРОВА-НИЩО ПРОДУКТИВНО! ПОДЛУДИ УЧИТЕЛИТЕ И УЧИЛИЩАТА С НИЩО НЕСТРУВАЩИ ОБУЧЕНИЯ, ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКВА КРЕАТИВНОСТ. ХОДИ ПО РАЗНИ ИЗЯВИ ДА СЕ СНИМА И ТОЛКОВА. ИМАЙТЕ ДОСТОЙНСТВО! Какво правите? Освен да всявате стрес и унижения! Стрес, стрес, стрес! И много обиди! Жалко! Животът е кратък! Ама многа кратък! Приземете се и бъдете ЧОВЕЦИ!
АКО ВЪЗПИТАНИЕТО И КУЛТУРАТА МИ НЕ МЕ СПИРАХА С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ВИ СЕ ИЗХРАЧА НА ВСИЧКИ В ЛИЦЕТО.
44.
Дебелянова
19.02.2024 18:47:22
3
38
СУ “Димчо Дебелянов”, ж.к. Славейков
Заради дете във втори клас, чиято агресия е от повече от година деца, персонал и учители биват бити и плюти.
Институции, закрила на детето, директор …. нищо не помага!!!
Останаха 10 деца в класа.
Защо трябваше да си преместим децата, заради едно, което някой пази???
43.
Възпитаник на Кралев и Бочев
19.02.2024 18:15:20
3
37
Нааашето училище любимооо - Братя Миладинови в Бургас....
Най хубавите години, нямаше скъпи джаджи, маркови дрехи, децата дори и с по-богати родители по нищо не се различаваха от другите.
42.
Gigi
19.02.2024 17:56:23
6
20
Музикалното училище е пълен леш. Дъщеря ми учи там за първа и единствена година. Домашна се дава само по математика. Масово децата приписват и уж не ги товарят за да имат време да се упражняват. Нивото на музикантско ниво е толкова ниско, че вече се чудят кой да вземат за да набутат да запълнят бройките след 5 клас. Пантелеева Изобшо не се интересува от успехите на музикантите, иска да развива рисувателните паралелки и акт. Майсторство. Опорочила е смисъла на тази институция. Интересува се само от текущия строителен проект и това е.
Учителите по специализираните предмети пишат само 6-ци на пълните мързеливци и некадърници. Може да чуете и видите децата на колофиумите как свирят, което е пълна пародия за музикално училище. Навсякъде масово по националните конкурси ни издухват, защото назначените преподаватели по муз инструменти са пълни некадърници и не могат да накарат и да стимулират тея деца да свирят. Всички се оправдават с децата, а истината е, че в Пловдив, София, Плевен школите в музикалните са светлинни години по-добри, имат изисквания и там са най-добрите деца на България… Пантелеева ОТСТАВКА!!!
41.
До 40
19.02.2024 17:54:01
8
40
Кой ще иска да наследи училище с проблеми? Началничката е умна, тя разчиства места в успяващи училища за своите хора. И Братята беше водещо училище, но за съжаление затъна. От кадърно управление! Сега ще баталяса и други училища.
40.
40
19.02.2024 17:43:27
43
17
Някой май иска да стане директор на “Братя Миладинови” и се чуди каква уйдурма да направи, за да сложат него. Не е за първи път тази постановка, този път чрез Обществения съвет, гледали сме я тази постановка многократно при Илиева! Явно някой от нейните некадърници!
39.
34
19.02.2024 17:38:38
6
55
Петрова само обикаля по представи за да я ВИДЯТ!!!Тя не е началник ,а метла по проекти,изяви,събирания и т.н .Политическо лице -злобно ,незнаещо.
38.
До 37
19.02.2024 17:36:48
2
29
От която беше кандидат за общински съветник.
37.
До 35
19.02.2024 17:20:12
0
12
От коя партия?
36.
Поправка на “Справка” :)
19.02.2024 17:17:46
3
16
Покрива на стола и друг път е текъл, вярно е ,но не се е чакало месеци наред за да се отремонтира.
А относно басейна бе затворен 2020 заради ковид. Ковид вече няма.
35.
До 34
19.02.2024 17:17:13
5
44
Абсолютно е прав 34 ,Петрова ни показа само как се назначават свой хора и как се ходи по мероприятия.Всичко друго се върши от заместничката и която е истинския професионалист . Петрова е политическо назначение.
34.
Ние
19.02.2024 17:01:52
5
60
Знаем, че не е луд този, който яде зеленика, а този който му го дава. Първо да си ходи субектът Петрова, защото знае как е била освободена Любомирова от предишното училище, но нали са кумове трябва да и осигури училище. За тези две години този субект Любомиров не е забила и един пирон. Само ходи до Вик да пуши. Докога властимащи ще назначавате такива за ръководители? Учениците веднага разбраха колко е неадекватна тази и постоянно и правят номера като запушват тоалетните. А висшестоящите се правят на слепци. Защо не обяви Петрова мястото за конкурс? Поздравления за Обществения съвет!!!
33.
До 27
19.02.2024 16:54:28
0
12
В “музикалното”, което е училище по изкуства, където се изучават освен музикални дисциплини и рисуване, актьорско майсторство и балет наред с общите предмети в пълен хорариум. Наблягат на всичко, защото освен ДЗИ, матури и подобно имат годишни изпити по специалности и няколко изпита за прием. Недей приказва глупости. И изобщо защо се намесва това училище тук. Ей така за спорта и хулите?
32.
Бивш Ученик
19.02.2024 16:38:57
10
32
Миналият директор г-н Бочко Бочев беше най-добрия и най-подходящия за тази позиция.
31.
Още 20%
19.02.2024 16:28:32
3
28
Още им увеличете заплатите ! :-D
30.
читателка
19.02.2024 16:09:24
4
52
Като ги гледам на снимката тез директорки ,бих се засрамила да се нарека учител.Никаква визия ,а учителя трябва да е преди всичко образец,а и умствения им багаж не е на ниво явно!
29.
Справка..
19.02.2024 16:07:39
9
27
Покрива на стола тече от години, ремонтите бяха ежегодни. Басейна не работи повече от 5 години... Така, че търсете отговори и от старото ръководство... Никой не защитавам, но нека да сме точни, когато търсим виновните...
28.
Наблюдател
19.02.2024 16:07:01
5
33
Мандатност и публични конкурси за "Братя Миладинови", "Елин Пелин" и всички назначени до момента. Нека излязат и покажат какво знаят, досега само на песни го докарват.
27.
до №20
19.02.2024 16:03:41
7
15
В музикалното се набляга единствено на солфежа и инструмента ,всичко останало е под нулата.Всички останали предмети са между другото.
26.
Селянин
19.02.2024 16:03:27
5
55
Тя от първият ден стъпа накриво. Рядко некадърна директорка. И няма как да е другояче, когато се назначават на роднинска основа, а няма реален конкурс. И другото е, че не от всеки учител става добър лидер и мениджър. искат се съвсем други компетенции там. От тази съвсем нестава.
25.
Учител
19.02.2024 15:55:24
4
72
Не е виновна г-жа Любомирова, а началничката на РУО, която я назначи и замита нарастващите недоволства от обществеността. Не насочва усилията си за преодоляване на проблемите в проблемните училища, а безхаберно създава проблеми в безпроблемни училища! Публикуваните снимки са доказателство за деградацията на образованието в Бургас! Засрамете се, г-жо НАЧАЛНИК!
24.
Запознат
19.02.2024 15:48:54
2
30
В това училище и повечето учители са с връзки назначени там, затова Христо Ботев в Акациите е по-добре
23.
Учител
19.02.2024 15:48:53
3
56
Когато директорът е с права да харчи парите от бюджета, а няма компетентности за това, се стига до парадокси, че при около 4500000лв.няма средства за покриване на разходите по издръжка и заплати. Погледнете на сайта на Община Бургас и вижте, че училища с по- малък бюджет имат преходни остатъци.
От 2 години за ОУ" Бр.Миладинови" се говори само, за да се съобщават нередностите на директора, или за жалби срещу него.Жалко, защото преди това се говореше само за успехите на учениците.
А и защо ли е забранено на Бочев, Ненков и всички пенсионирани учители да влизат в сградата на училището? Може би от страх, да не видят опропастяването на едно от добрите училища в града.
22.
Някой
19.02.2024 15:29:50
6
54
Упадъкът на това училище започна още през последните години на предишния директор, а сега при тази ще бъде нацяло довършено.
21.
Бай Ставри
19.02.2024 15:20:11
1
45
Хванала кумата за полата и кой като нея.
Да не и се дава възможност да затрие и новия бюджет, и да и се направи ревизия на тая.
20.
Какво чуват ушите ми…
19.02.2024 15:13:47
21
12
Верно ли е, че единственото училище с наистина качествени възпитаници в Бургас е останало Музикалното?
19.
учител
19.02.2024 15:11:09
3
58
Последните снимки са скандални.
Как може? Имахте толкова заслужили директори които се пенсионираха а Вие да вземете Любомирова. Защо я взехте да ви носи чантата ли? По статията става ясно, че за друго не става! Госпожо Петрова, засрамете се!
18.
Не знаещ
19.02.2024 15:04:59
6
77
Не знам защо се гневите на госпожа Любомирова , нали знаете КОЙ я е назначил и на кого е близка . НЕ ЗНАМ и защо има само по един кандидат за директор на училище на бъдещите конкурси. Ами защото няма смисъл да се явяват други.
17.
дзен
19.02.2024 15:02:47
3
44
Ама как така ще ги назначи тези съвети и ще си пусне отпуск? Защо и се плаща заплата на кучето умряло. Направо да не се връща!!!
16.
Безкрайна безхаберност
19.02.2024 14:45:08
2
62
Няма пари за това, няма пари за онова.. Все няма пари, а накрая връщат по 200 000 лева. Директорите не се научиха да изразходват правилно средства, а училищата плачат за ремонт. Покривите им ще паднат, стаите са мухлясали, тоалетните плачевни… Същото безхаберие е и в Славейковото училище, Елин Пелин, Автото и Иван Вазов.
Браво на този Обществен съвет! Вие сте за пример! За всяко нещо и стотинка се държи сметка на ръководствата, защото си клатят краката и чакат пенсията. Пълни хрантутници! Общественият съвет не е за парлама!
15.
аз
19.02.2024 14:28:53
10
95
Не исках да го нашиша, но ще трябва. И образованието в града ни затъна със същата тази скорост, с която затъна икономиката и духа на града ни. Добрите училища ( елитните думички ги оставям за Флегманите ) вече затъват със страшна скорост. Съвсем скоро ПМГ, ще бъде изцяло асимилирано от ИТ гимназитя в Меден Рудник и това няма да е несправедливо, след като в сайта на ПМГ ще видите повече инфо за спортните отбори на гимназията и валентинките направени там. Последното качество от тази гимназия ще си отиде през следващата година, випуск 2025 и от там нататък - дупка. Същото важи и за Немска езикова гимназия., същото важи и за други добри училища като Бр. Миладинови, Елин Пелин, Петко Росен, Константин Преславски - все училища, които класираха свои ученици на престижни състезания по математика, български език и физика, И защо ли всичката тази плява се появи след рязкото, систематично и неадекватно с икономическата ни среда и училищните резултати заплащане на учителите. Задайте си въпроса, дали тези пари не опорочиха системата и професията учител и дали тези пари във вид на заплащане не породиха само диви интереси и страсти, сред които попаднаха и много случайни индивиди. Бургас е в капан, пък ние нека чакаме развитие и задържане на младите деца в града ни.
14.
Жалко
19.02.2024 14:18:39
2
42
Намесиха и директори на училища при ремонти на училищата. Обществени поръчки дадени от общината на не случаен строител и само схеми. Ние ще бачкаме и плащайте данъци а те да ги присвояват.
13.
Ачо
19.02.2024 14:16:02
11
37
В Бургас няма елитни училища! Материала е лош!
12.
*********
19.02.2024 14:09:08
3
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
19.02.2024 14:04:16
4
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
....
19.02.2024 14:02:06
7
60
Кадрите на Отворено общество са превзели ръководството на образованието и си назначават калинки директорите на училищата. Преди бяха кадри на слънцето и червените ,сега на Христо лодката.
9.
Оруел до 1 и 2 един и същи човек.
19.02.2024 13:53:34
17
10
Дрън дрън, всеки може са се представи за Възраждане и да пише глупости от техен адрес. Най-вероятно си ППДБ плюнка. И почти всеки може да пусне VPN и да ти сложи безброй + и - на всеки коментар.
8.
Съветник
19.02.2024 13:49:05
50
20
Статия от бивш зам директор с мечти за директор...
7.
!
19.02.2024 13:48:44
4
76
Директорката е НЕ-А-ДЕ-К-ВА-ТНА !!!
6.
???
19.02.2024 13:46:37
7
66
"елитното" ??? Какво му е елитното ?
5.
Пенчо Питанката
19.02.2024 13:45:56
4
89
Как така въпросната директорка продължава да управлява училището въпреки некадърността си?
Защо няма обявен конкурс за директор на ОУ "Братя Миладинови"?
Явно близките и контакти с шефката на Инспектората по образованието я пазят!
4.
Адриана
19.02.2024 13:39:13
2
82
Ново ,, Чудо без кости” е напъдено от предишното училище заради въпиюща некомпетентност.Като компенсация приятелката й , която е шеф на РУО я направи директор на най- голямото Основно училище в областта.
Браво на Обществения съвет !Законът му дава огромни права върху контрола и дейността на училището.
Тая шматка да не бяга, а да седне да прочете закона!
3.
BG
19.02.2024 13:28:07
8
40
Pepa Zaprqnova ot uchiliste Elin Pelin tormozi slujitelite si i vurshi zadkolisni nerednosti!!!
2.
До 1
19.02.2024 13:27:41
15
28
"Разграждане", има ли ви още на картата?
1.
Само Възраждане
19.02.2024 13:19:58
52
12
Тодор Ангелов шеф на РУО-то и ще
Се оправи всичко в тоя измърхавял град.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори