×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички имаме тази вещ в дома си, но дори и не подозираме какви рискове крие


Всички имаме тази вещ в дома си, но дори и не подозираме какви рискове крие
Ключови думи: чехли, суеверие, дом
15 Февруари 2024, Четвъртък, 16:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Суеверията казват, че това как обувате чехлите си и къде ги поставяте, може да определи личния ви живот

Мнозина от нас вкъщи ходят с чехли. Някои използват и джапанки, но удобството на чехлите не може да се сравни с нищо друго. Днес ще поговорим именно за чехлите и ще разкрием няколко неща за тях, които дори и не подозирате! Можете да изживеете огромна част от живота си, без да знаете как чехлите пряко влияят върху живота ни… дори Съдбата ни! 

Узнаете ли тези неща може просто да „видите светлината“ - оказва се, че много неща, свързани с чехлите правим погрешно и се предполага, че те дори могат да доведат до сериозни проблеми в ежедневието ни.

Оказва се, че не можете да подарите такива обувки на всеки, а също така, че не бива да ги споделяте – едни чехли трябва да се носят само от вас и от никой друг! Дори когато дойде време да ги изхвърлите, трябва да се придържате към определен ритуал.

Ще се запитате защо? Ами оказа се, че всички нещастия в живота ни, в дома ни, в семейството ни, може да произлизат именно от чехлите! Да, точно така! Те може да се окажат „енергиен вампир“.

Има още нещо важно - някои чехли просто не могат да се носят. Смята се, че скъсаните, мръсни, износени, стари обувки носят бедност на хората и „отнемат” здравето им.

Защо не трябва да давате чехлите си на гости - пазете се
От древни времена някои хора са вярвали, че нещата, които човек често използва, като гъба, „поглъщат“ неговата енергия. Това важи особено за неща, с които човек е бил в контакт от дълго време. Чехлите са точно това, което е достатъчно близо до тялото, така че те уж могат да съхраняват част от енергията на човек и няма смисъл да я „хабите“.

Освен това има и материалната част на въпроса. Чехлите са много лично нещо и гъбичките по краката не са рядкост. Затова си струва да се предпазите и ако искате да бъдете гостоприемен домакин/домакиня, вземете обувки за еднократна употреба за гости.

Възможно ли е да носите чужди чехли?
Опитайте се да не влизате в контакт с обувките на други хора, особено ако се опитват да ви ги натрапят. Добрите маниери и тактът са добри неща, но трябва да се научите да защитавате границите си и да не се поддавате на убеждаване. Ако чувствате, че наистина не ви харесва предложението да носите нечии чехли, просто кажете уверено „не“.

Интересни знаци за домашни чехли
Когато говорят за обувки, хората често използват думата „чифт“. Това е идентичен израз и за двойка (двойка хора). Може би затова има суеверие, според което самотните хора трябва да имат чисти и нови чехли у дома. Ако все още не сте срещнали сродната си душа, можете да си купите нови обувки и да ги скриете от всички - някои смятат, че по този начин можете да привлечете своя човек в дома си. Има и едно интересно поверие, което засяга личния ви живот - ако намерите чехъл, скоро можете да намерите любим човек.

Ето някои други суеверия, свързани с чехлите:

-ако случайно обуете лявата чехла на десния крак, а дясната на левия - приятелите могат да клюкарстват зад гърба ви;
-домашният любимец прешишка чехлите – ще имате неочаквани гостите;
-изгубени обувки - сбогуване с токсични хора, нелюбима работа или обременяващи отговорности;
-кучето ухапа обувката – това ще доведе до скандали в семейството;
-сложите чехлите до входната вратата - някой от близките ви скоро ще се изнесе от къщата;
-разпръснати обувки - загуба на енергия;
-ако носите чехлите на починал човек, тогава може да се случи бедствие. Смята се, че може би същата болест, която е имал починалият, ще се „залепи“за вас;
-смесването на женски и мъжки обувки означава раздор в семейството.
Народно поверие!
-Ако човек умре и чехлите му останат, измийте ги с течаща вода и ги изхвърлете навън в кофа за боклук.

Възможно ли е да приемете чехли като подарък?
Етикетът казва, че можете да подарите такива обувки на тези, които са много близо до вас и те определено няма да търсят някаква уловка във вашия подарък. Като цяло хората свързват чехлите с предстоящия път, тоест те са почти предвестници на раздяла. 

Освен това има страх, че поради такъв подарък не само раздялата, но и смъртта и кавгите могат да „влязат“ в жилището ви. Тоест такъв подарък може да предизвика доста сериозни опасения сред хората, които са суеверни.

Какво да правим със старите чехли
Оказва се, че не можете просто да вземете чехлите си, да ги поставите в торба за боклук с други отпадъци и да ги хвърлите в кофата. Всичко е много по-сложно поради факта, че хората вярват в „импрегнирането“ на това нещо с енергия.

Ето какво трябва да направите, преди да изхвърлите тези обувки в кошчето:

вариант едно - увийте го в торба;
вариант две е да ги поставите в кутия.
Много хора вярват, че най-добрият начин да се отървете от нещо е просто да го изгорите, но за съжаление изгарянето на каучук, например, не е екологичен и опасен вариант.

Защо мъжът трябва да носи чехли в къщата?
Някои смятат, че ако съпругът не носи чехли у дома, той уж ще се „отдалечи“ от жена си. Има и друго поверие за чехлите, което се отнася до верността - за да няма предателство в семейството, се препоръчва да поставите чехлите си близо до леглото, а не под него. / jenata.blitz.bg


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Неграмотна раЛта
15.02.2024 20:02:23
0
2
- Всички имаме тази вещ в дома си
- Мнозина от нас вкъщи ходят с чехли

Последно? Всички или мнозина? Че май не е едно и също, а?
1.
Аз
15.02.2024 16:52:32
0
11
Вие сте за психото, бре.
По-големи тъпотии не бях чел.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян 
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори