×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов държи на вътрешния министър и е бесен на ПП и медиите


Борисов държи на вътрешния министър и е бесен на ПП и медиите
Лидерът на ГЕРБ отправи куп критики към ПП, обръщайки се към техния пиар Найо Тицин
15 Февруари 2024, Четвъртък, 09:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Обяснявате по студиата колко сте готини и как ГЕРБ ви пречи - няма такова нещо, избухна той срещу пиар на "Продължаваме промяната"

Бойко Борисов е ядосан на „Продължаваме промяната“ (ПП) и (част от) медиите. Той говори пред репортери в парламента тази сутрин. Борисов отново подкрепи вътрешния министър Калин Стоянов, чието отстраняване искат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

На брифинга на лидера на ГЕРБ присъства пиарът на ПП Найо Тицин. Това накара Борисов да се обърне към него с дълга тирада и критики към партията му. 

След въпрос за ротацията в правителството той каза: "Аз не знам дали Найо Тицин ги съветва непрекъснато (че го гледам), но аз всеки ден разбирам от тях, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, да ни предложат това, което парламентът би трябвало да гласува, ако евентуално има ротация. А в същото време те не слизат от студиата от интервюта. Просто не мога да разбера кое от двете трябва да спазваме. Освен това в тези изказвания аз виждам, нека да го кажем, неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имат, като някакви антикорупционери. Аз искам да напомня - при такива скандали, каквито имаше през последните месеци при тях, най-малкото им отива такъв образ. В спортно министерство - десетки хиляди лева рушвети. Колегата Денков казва "сглобката дори малко ни стеснява възможността". Да, стеснява ви възможността, защото вместо десетки хиляди лева рушвети щяха да са стотици хиляди. В Министерството на електронното управление нямаше да са 500-600 милиона, а щяха да са няколко милиарда, най-вероятно. Ако това, че ние сме спрели тези неща, е някакво стесняване... аз така го разбрах. И затова - език мой, враг мой. Когато те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиленце в кълчища и трябва външният министър да ти оправя нещата, защото какъв по-естествен въпрос, когато са двама външни министри и премиер, за Северна Македония, за Албания, и да отговориш така, както всеки може, който е работил по темата, да отговори. Ние не сме виновни за това."

Освен това за две години милиарди от "Лукойл" отишли при Путин. 

"Левчето, което крадоха от вашите джобове, е факт. Заради това те искаха да си подават оставка. Вие, част от вас (обръща се към репортерите), обслужвахте тази теза - че, видите ли, ако се спре дерогацията, нямало да може да работи с неруски петрол, че цените на горивата щели да отидат... където бяха с дерогация и какви ли не апокалиптични сценарии. Оказа се, че нито цените се вдигнаха, рафинерията в момента работи със 100% неруски петрол и аз вчера на обяда, който имах, разказах на колегите", посочи Бойко Борисов. 

Той призова да се разреже която и да е газопреносна тръба у нас - тогава щяло да се види, че "в България в момента се харчи само руски газ". 

Борисов продължи обръщението си към Найо Тицин и по повод оттегления от правителството проект, свързан с узаконяване на отсечки, които са строени със спорни процедури. ГЕРБ нямало да подкрепят такова решение в парламента. 

"И вие не само че го изтегляте, бламирате си министъра, а излизате на трибунка да се похвалите! Все едно на нас ни дреме на шапката", каза видимо ядосан Бойко Борисов. 

Той продължи със старата си теза, че през последните три години не било построено нищо. 

"И литнахте по студиата по твои указания, Найо, да обяснявате колко сте готини, а едва ли не ГЕРБ ви пречи. Няма такова нещо! ГЕРБ отговаря за външно министерство сега. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши! Всички! И последните три години са били ваши! А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там", посочи Бойко Борисов. 

"На вътрешните работи ние имахме един зам.-министър - вие го уволнихте! Без да ме питате, без нищо! Факт ли е?", попита ядосаният Борисов пиара на ПП и продължи: "За скрининга - пак се опитвате да си го припишете на вас, а ние говорихме с Кирил, че ще го направим. Гледам, че мина на първо четене, но той пред партньорите иска да го изкара негово само решение, едва ли не! Ми няма да го допуснем!" 

"Защо го правите? Какво искате да се случи, кажете", продължи да се гневи Бойко Борисов на клетия пиар на ПП. 

След въпрос на "Флагман" - как ще отговори на питането на президента чий е вътрешният министър Калин Стоянов, Борисов се засмя и каза: "А чий е (министърът) на електронното управление? Или чие е на спорта - където ги хванаха с маса пари."

На повторно питане - чий е вътрешният министър, лидерът на ГЕРБ отговори: "Вътрешният министър е министър на България."

След въпрос - защо го крепи, Бойко Борисов каза: "Аз не съм преговарял с него за министър. Преговаря г-н Петков. Това, че ние почваме в работата си и го подкрепихме много... в Шенген, в това, което правеха, особено за границата и той не се е съгласил, доколкото разбирам, да смени поголовно всичко, както е искал г-н Петков - той вика "ами той е на ГЕРБ". Добре! Той не е на ГЕРБ, той е на България. Ние за разлика от колегата Денков не считаме, че министрите са партийни; че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват на някоя партия повелите. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи - тогава стават министри на цяла България. Точка."

Лидерът на ГЕРБ отново се обърна към Найо Тицин, като обвини ПП в много голяма близост с БСП. 

"Много сте близки! Кажи им - ние с "Възраждане" никога няма да направим нито коалиция, нито съвместно управление, както вие във Варна! Въпреки че журналистите не искат това да го пишат. А гледах по една телевизия как някакъв наш представител бил преди време с някакъв от "Възраждане", или обратното беше; едно такова измислихте, някаква - като връзка. Във Варна вие работите с "Възраждане" за избор и на Общински съвет и на всичко. Ние с "Възраждане" няма да работим. Аз уважавам този противник, защото той е силен противник. Но вие си шушукате непрекъснато с БСП, заради които нито дадохте оръжие на Украйна, нито приехте каквито и да е закони. Защото просто г-жа Нинова беше ваша вицепремиерка", добави Бойко Борисов. 

Малко след него се изказа отново и парламентарният водач на ДПС Делян Пеевски, който по традиция удари рамо на ГЕРБ - в случая в спора им с ПП във връзка с ротацията, и повтори тезите на Борисов. 

"Смятам, че трябва да има спокойствие между всички. Смятам, че Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага, да види кой е правилният и признатият от света външен министър...", каза Пеевски. Според него Мария Габриел трябва да стане премиер, като едновременно си остане и външен министър, за което настояват и от ГЕРБ. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
16
Коментара по темата
16.
Българин
16.02.2024 20:26:01
0
1
Харварските помяри и бандеровците ще споделят съдбата на Навални . Българския народ ще съдействие за прочистване на държавата от мършата евроатлатици помяри
15.
Бесен кюпек
15.02.2024 19:58:36
0
1
Бесните кучета, за които лечението е закъсняло, се упоявят
14.
Зада се
15.02.2024 16:07:49
0
1
Успокои да вземе да държи оная бабалюгата на шиши.....поне е всикнал
13.
seahorse
15.02.2024 14:30:31
1
9
До 4 Ти луд ли си или на луд се правиш .Д ругото е ,че си бил явно на хранилката му и така ви еудобно да се правите на ни чул. ни видял, Да кажеш нещо за едни милиарди раздадени за магистрала "Хемус" инищо не е свършено.нещо да ти говори Арена Бургас. Ограбването на КТБ .Следващия Магнитски ще е този бай Ганьо !
12.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.02.2024 13:47:56
0
13
ДО №1 ХАХА ТОЙ ПРОСТАКА ОПЛЕТЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА В МРЕЖИ ОТ ПРОСТАЦИ И СЕГА НИ ГЛЕДА СЕИРА ХАХА !!!!!!
11.
Бургазлия
15.02.2024 12:36:53
4
30
Toc пак ли са кара и сърди ве.
Ей не си фактор вече.
Отивай са пенсионираш и си харчиш откраднатите милиардите от българския народ .
10.
Do 4
15.02.2024 12:27:13
1
30
КГБ е срещу Боко -> той толкова услуги им направи дъртия комунист, че той винаги е лавирал между Русия и Запада, никога не е бил само за единия...
Той си е абсолютен крадец и може би убиец и само слепците не виждат това. Толкова бизнеси е окрал и фалирал, че всеки има все някой познат който се е опарил от гербаджиите. Освен това Боко козирува и на Доган, което също си е директна връзка с Кремъл. Доган го мразят в Турция, той е руски агент...
9.
Някой
15.02.2024 11:20:36
6
38
Къде ги дават по цял ден от ППДБ? Аз само Боко гледам. Все се жалва нещо, все прухти и грухти някъде.
8.
Доко
15.02.2024 11:08:02
6
39
Боко не(?!)КРАДЕЦА вика - "кировата партия е крадеца!".
Боже, Боже... докога така ще може?
7.
000
15.02.2024 11:04:06
8
20
Избори, нищо не става!!!
6.
Дуньо простия от Банкя
15.02.2024 10:46:49
9
43
Педалетките не дават на кухото да краде и да си напълни чекмеджето. За това Ганьо е бесен. Не стана схемата със зърнарите, ПП го държат на къса каишка а и тая галя от посолството му диша във врата.
5.
работа работа работа
15.02.2024 10:34:23
9
43
Бойко НЕ си я дава КалинкатаТЯ е му скъпа на чекмеджето все пак Калинката МВР е била верно"овчарско куче" като шеф на РПУто в Приморско яростно и осторожно е пазело далаверите със земи,хотели,морски имоти на аверите на БОКО Асан Чаушев(бивш шев в Нефтохим ,на Чаушев се води къщата на мис Бикиви във БАРСЕЛОНА)
Валентин Златев руски КГБрезедент (бивш шев в ЛУСойл изгонен от руснаците щот откраднал 40 милиона евра от тях
ИВАН САЗДОВ(бивш УБО теляк заедно с БОЙКО мачкали масажирали телесата и ушите ня бай Тошо ) Саздов 1 бизнес партньор на Бойко.Саздов държи Аквапарка в Примарско и няколко хотела ,много парцели и имоти също като Чаушев и Златев
В обсега е и ЛОЗЕНЕЦ там са имотиту ня всичси корумперани шопски магистрати там са хотелите ня БРЕНДО все близки на Чекмеджето хора
За да вземеш толковя много земи БЕЗ пари иимоти и хотели на морето е нужен Полицейски ЧАДЪР тоес шефя на РПУто трябва да ти верно куче РОБ-слуга който да покрива схеми с имотни измами
Точно тва е правел любимеца на Боко и кръга"Правец" който назначавял и други министри с оглед ФИННСОВИТЕ ИНТЕРЕСИ на кръга"Правец" като тези интереси в повечето случай са служели на ЧУЖДИ Руско-Мжсковски интереси(Златев и Чаушев са КГБ-ЛУКойлски резиденти помагнале ня мнаго Руснаци да изперат милиони в имоти в Примарско и регеона,помогнали е лобирали КГБ бизнесмени да се сдобият със златни БТ паспарти за да могат да пътуват перат и крадат в омразния и лош за Москва ЕС
4.
До2
15.02.2024 10:32:27
41
11
Като оставиш клюките за острови и къщи и фотошоповете на русоробите по поръчка на кгб .Кажи за едно престъпление на този "престъпник" Че да го научим и ние които не знаем за такова....Нещастник!!
3.
А сега де
15.02.2024 10:25:38
22
17
Е чак бесен не беше Не се опитвайте с гръмки заглавия да внасяте напрежение в сглобката Такова няма...Човека обесни между другото съвсем спокойно за министъра и за кмета на варна, че работи с хора на копейкин .
2.
Ива
15.02.2024 10:20:02
15
53
Мисирките явно добре са охранени, че умишлено обръщат внимание на този абсолютен престъпник, който отдавна трябваше да гние в затвора... или под земята. Повръща ми се от наглия му поглед, който все едно ти казва "българино, стъжних ти живота и грам не ми пука."...............
1.
на
15.02.2024 10:03:55
6
51
На простака му дай власт и му гледай сеира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори