×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Видове работни обувки за максимална безопасност на работното място


12 Февруари 2024, Понеделник, 16:29 ч.

През последните няколко години предпазните обувки със стоманени бомбета и композитни материали подобриха външния си вид. Новите техники за дизайн и производство означават, че предпазните обувки днес изглеждат по-добре от всякога. Някои хора дори избират да носят работни обувки извън работната среда. Това направи предпазните обувки много модерни, което увеличи търсенето.

Нови технологии и стилове се произвеждат всеки ден,  както при дамските, така и при работните мъжки обувки. В сравнение с обувките със стоманени пръсти, композитът все още е твърде нов. Новите разпоредби и подобрения означават, че предпазните обувки са на най-високо ниво. Богатият асортимент от предпазни обувки вече включва много други предимства, като устойчивост на масло, антистатични, противоплъзгащи, водоустойчиви и много други свойства.

Очевидно е, че стоманата е естествено много по-обемна и по-тежка. Освен това е проводник на топлина, така че не винаги е идеалния материал при горещи условия. Това е още една причина, поради която някои хора вместо към обувките със стоманена шапка, се обръщат към композитните предпазни обувки.

Характеристики на работните предпазни обувки

Има три основни материала, използвани при създаването на стоманена шапка на работните обувки:

•          Стоманени;

•          От сплави;

•          Композитни.

Стоманената шапка традиционно се изработва от стомана, което й позволява да бъде едновременно здрава и издръжлива. Тези обувки обикновено се правят да бъдат по-евтини и да предлагат максимална защита на работниците. Има някои недостатъци при използването на стомана, като например, че тези обувки са тежки, което означава, че могат да бъдат неудобни. Друг недостатък е свързан с това, че не можете да ги носите, докато пътувате през металотърсач като в някои складове, но композитът решава този проблем.

Ако обувката ви е изработена от сплав, ще откриете, че те са направени от материали като алуминий и титан, за да предложат превъзходна защита, като същевременно позволяват на обувката да бъде възможно най-лека. Основният факт за получаване на алуминиева шапка е, че такива обувки обикновено са около 40% по-леки от стоманените обувки със стоманени пръсти. Въпреки това имат и недостатъци като повишена цена и подобно на продуктите със стоманени пръсти, те задействат металните детектори.

Композитните капачки за пръсти са проектирани да осигурят добро ниво на защита, въпреки че преминават съответния тест за стандарт на качество, обикновено не са толкова здрави, колкото металните алтернативи. Те обикновено се изработват от материали като въглеродни влакна, пластмаса, фибростъкло и въглеродни влакна, което позволява на продукта да поддържа прилично ниво на здравина, като същевременно се отличават с голяма лекота. Композитните капачки на пръстите понякога могат да се напукат или счупят при удар, което означава, че ще трябва да вземете нови обувки, ако ги повредите.

Композитните капачки често се използват от електротехниците, тъй като нямат металната част на обувките, която помага за предотвратяване на токови удари.

Качествените модели обувки трябва да осигуряват различни нива на защита като:

•          Устойчивост на пламък;

•          Водоустойчивост;

•          Антистатичност;

•          Устойчивост на пробиване;

•          Устойчивост на срязване;

•          Шок абсорбция.

Разликата между обувки със стоманени и композитни материали?

Композитните обувки са нова форма на предпазни обувки. Този тип защита се осигурява от неметални материали. Най-често срещаните композитни предпазни обувки използват въглеродни влакна, фибростъкло или пластмаса.

Композитната защита на пръстите на краката е добра, защото е лека и удобна.

И двата вида предпазни обувки имат своите плюсове и минуси. Предпазните обувки със стоманени пръсти са добри, защото могат да издържат на голям натиск, малко повече от композитните предпазни обувки.

Композитните предпазни обувки са добри, защото са леки и удобни, въпреки че производството им струва повече.

Стоманените предпазни обувки са традиционен метод и са изпитани. Някои хора твърдят, че композитните предпазни обувки са по-практични, защото са направени от неметали. Стоманата действа като проводник, така че стоманените обувки не са идеални за хора, които работят около ток под напрежение. Това означава, че работниците с композитни предпазни обувки могат да преминават и през металдетектори на мястото, на което работят.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка
Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори