×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдебни лекари със зловещи разкрития след аутопсията на Нотариуса


Съдебни лекари със зловещи разкрития след аутопсията на Нотариуса
Мартин Божанов бил жестоко пребит преди да бъде застрелян
10 Февруари 2024, Събота, 15:33 ч.
Автор: Флагман.бг

Мартин Божанов е със счупен нос, травми на черепа и множество охлузвания

Мартин Божанов - Нотариуса е бил пребит брутално точно преди да бъде застрелян в главата. Това разкриха лекари, които са прегледали снимки на жертвата след аутопсията й, съобщава "България днес".

По мнението не медиците, които пожелаха анонимност, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение. Божанов е със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са категорични, че тези удари са настъпили преди смъртта на Божанов и са нанесени със страшна сила и странен предмет. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит.

Според лекарите, с които "България Днес" разговаря, побоят е бил сериозен и е нанесен преди смъртта на Нотариуса, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е след смъртта.

Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да се стане от куршум, било то фронтално или напречно, освен ако не е от упор. Но изстрел от упор е изключен, защото няма нагар по челото, дупката от куршума е идеална и няма следи от самото оръжие.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. Побоят е поредният факт, който буди недоумение.

От началото на разследването на широката публика се спестяват различни факти, свързани с убийството, а други са определено озадачаващи.

Така например стана ясно, че сигналът за убийството идва над 50 минути след ликвидирането на Нотариуса. Свидетел е видял стрелеца, но не се е обадил, друг свидетел е видял как Божанов уж се сгромолясва на земята от куршума, но и той не е подал сигнал. Накрая жената на Нотариуса вижда на камерите, че мъжът й лежи до колата си на паркинга в затворения жилищен комплекс в кв. Горна баня, където живеят. Първоначалната версия беше, че Нотариуса е застрелян пред жената и децата си.

Твърди се се също, че убиецът е стрелял скрит зад оградата на комплекса, в което се е намирал Нотариуса. Това няма как да се е случило, ако убитият е бил бит непосредствено преди смъртта си.

В същото време неясно защо частният клуб на Божанов, в който се твърди, че той се е срещал с десетки съдии и прокурори, бе претърсен дни след убийството му, както тогава и бяха иззети записи от камери в района. Подозрения бъди въпросът защо разследващите се бавят толкова с обиска, оставяйки достатъчно време заведението да бъде прочистено от всичко компрометиращо.

Не е ясно и как така в началото в един от телефоните на Нотариуса бяха открити имена на десетки съдии и прокурори. Само дни по-късно се оказа, че телефоните са били форматирани и на тях няма никакви данни за контактите на убития. Това ще предизвика вътрешно разследване в структурите на МВР, защото има опасения, че служители, които участват в схемите на Нотариуса, са заличили данни от телефоните му.

Нотариуса бе ликвидиран малко след 19 часа на 31 януари в жилищен комплекс в столичния квартал Горна Баня. Сигналът за убийството е подаден от жена му Гергана около 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазарува, но се забавил дълго. Съпругата започнала да му звъни, но Нотариуса не вдигал. Съпругата слязла на паркинга и видяла автомобила на мъжа си и неговото тяло до него.

По-късно се оказа, че камера е заснела как Нотариуса е прострелян и пада, но не се вижда извършителят. По оперативни данни изстрелът е направен извън комплекса от страната на реката, през ограда. Куршумът е калибър 9х19 мм, който е най-често срещаният патрон у нас. Това прави още по-трудно откриването на точното оръжие, с което е убит Нотариуса. Някои смятат че може да е ликвидиран с "Макаров", тъй като е изключително надежден пистолет и често бандитите са запасани именно с такъв.

В момента има две версии за разстрела на Нотариуса. Едната е, че зад покушението стои конфликт от миналото му. Според друга версия в дъното на поръчковото убийство са лобистки интереси в Темида. Разследващите предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България, както и прекият извършител.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов заедно с други прокурори влязоха в сградата на Софийската районна прокуратура (СРП), за да започнат проверка по дела, съобщават от държавното обвинение. В нея участват 21 служители от Върховната касационна прокуратура (ВКП), а ръководител е Виктор Малинов, завеждащ отдел "Инспекторат" на ВКП.

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че за периода от 2004 г. до момента във връзка с убития Мартин Божанов-Нотариуса има 25 преписки и досъдебни производства. По-голямата част от тях са водени в Софийската районна прокуратура и са във връзка с евентуално извършвани от Божанов измами с недвижими имоти и други, като Борислав Сарафов разпореди да бъдат проверени всички актове. Проверка вече тече и в МВР.

Действията на прокурорите са свързани именно с убития Мартин Божанов-Нотариуса, потвърди главният прокурор. Сарафов е категоричен, че няма да се колебаят да погнат магистратите, които са работили за Нотариуса.


В категории: Крими


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
35
Коментара по темата
35.
гумата
11.02.2024 21:31:40
0
12
При толкова много противоречива информация нещо не е наред у тези, които я пдонасят. Ама пистолета, ама 50 минути, ама после побой, ама бил с клуб, ама магострати. Просто нещо не е наред. Това не е онова, което се пуска пред медиите
34.
444
11.02.2024 20:53:56
0
11
20 години закъсняло възмездие .А този,който го е пречукал си от неговата групичка урод...Едва ли е някой пенсионер с апартамент в центъра на София..Такива като него взаимно си разчистват сметките и си превземат териториите.
33.
Габи
11.02.2024 14:26:38
0
18
Зловещо е всичко което е вършил този изрод. Зловещи са изнудванията и заплахите отправяни от него. В това което му се случи няма нищо зловещо. Просто една закъсняла справедливост заради която извършителят трябва да бъде възнаграден.
32.
Габи
11.02.2024 14:25:55
0
4
Зловещо е всичко което е вършил този изрод. Зловещи са изнудванията и заплахите отправяни от него. В това което му се случи няма нищо зловещо. Просто една закъсняла справедливост заради която извършителят трябва да бъде възнаграден.
31.
Мдааммм
11.02.2024 11:33:21
3
10
Значи жена му му е пратила биячи,за да прилапа собствеността,гледала е от прозореца как го млатят и убиват,после всички записи от камерите на паркинга биват изтрити както и в телефона му,и след 55 минути се обажда на 112
30.
До 7
11.02.2024 08:53:12
5
1
По тази логика няма разни видове пушки с болтов затвор, а има само пушка "Бердана" и нейни копия !
Защото тя е първата с болтов затвор!
А така и всички револвери трябва да са копия на Колт, защото барабана е патентован от него!
29.
До 25 и 27
11.02.2024 08:41:17
6
6
Хайде стига глупости, застани на 25 м и някой да стреля в тeб с Макаров като цели челото !
Гарантирано задната част на тиквата ти ще се отдели като зряла диня!
Макаров е всепризнат като опростена версия на Валтер ПП , по простата причина , че има значително по-малко части (28 на брой) в сравнение с подобните нему пистолети , които се движат от 34 броя части нагоре!
От там идва безотказността на Макаров- малко на брой и не толкова прецизно изработени части-също както Калашников К 47.Отказ може да се случи в 98% от случаите само от некачествен патрон!
А броя патрони е повече Холивудски ефект, не е толкова необходимост, особено за нашите полиции , на които по принцип не им се разрешава да стрелят !Ако трябват повече патрони , има Макарове с удължен пълнител , със 16 патрона!
Всеки оръжейник ще ти го каже това !
28.
Az
11.02.2024 01:50:07
2
16
Е аз мисля чее завлякъл някой и тоз човек повече няма какво да губи и го е смлял от бой и накрая го е очистил.Нещо не казват.Не може да е бит без камерите да го засекат.Има вариант да са го причакали и убили от бой да е успял с колата да избяга но оня го е настигнал и застрелял.Но камерите на ресторанта дето купувал храна и на улицата без проблем ще покажат това.А другия вариант е че са му оратили чистач понеже е заплашил тез които са го държели.И затова няма записи и данни.Но нее фатално.Един боклук по малко в бг.Поне да не лъже хората вече
27.
Nikoto
10.02.2024 23:18:25
2
7
Ще ви кажа за калибър 9×19мм най-често кое се използва.... използва се Glock 17 във всичките му генерации защото това е най-евтиното и добро оръжие и едно от най-разпространените в света. С пълнител от 17 патрона е мн по-добре от измислен макаров с 8 патрона.
26.
Уили от БургАЗ
10.02.2024 23:17:16
1
11
Този човек (лека му пръст) е ясно, че около него нещата не са били розови.
Да питам за един приятел жената му още ли е в ГДБОБ и дори да не е, защо няма протести?
За Дебора имаше, за женичката от Сливен и детенцет й няма.
Еми за този случай ще си отворим ли очите да излезем навън?
25.
Nikito
10.02.2024 23:12:39
4
4
Пак много простотия...макаров стандартно е с 9×18мм ПМ калибър! Само олигофрен може да използва такъв недъгав пистолет който на 15м плюе проектила и силата му на 20м е колкото на прашка. Всеки път се чудя как може да се използва изобщо такова недоразумние като Макаров за убийства чудното е че това недоразумение още се използва в родната полиция.
24.
Хан
10.02.2024 22:55:59
0
3
Има макаров 9×19.Не беше рядко оръжие през татово време.Служихме само спец частите с такова.Но може да се модифицира.На днешните технологии един добър оръжейник е ала бала за него.
23.
Съдебна система всъщност вече НЯМА !
10.02.2024 21:17:23
0
26
Дааааааа ... така нереченият мега измамник Нотариуса , се оказа със сменено име и сега забележете - СЪС СМЕНЕНО ЕГН !!!
Благодарение на тази корупционна дупка в системата , практически всеки пресъпник може да сдобие с напълно чисто съдебно досие , практически само за няколко часа !
Добре , че мутрите НЕ признават такива врътки !
22.
Дай
10.02.2024 20:17:16
0
21
Богу още такива новини ако може само че по на често да се пишат такива хубави статии
21.
Благодарности
10.02.2024 19:18:48
0
29
Браво на чистача,ще има още много работа!
20.
Да е жив и здрав
10.02.2024 18:58:18
1
32
Възмездието и истнината рано или късно ВИНАГИ идва!
19.
Сефте
10.02.2024 18:54:29
0
42
От Красьо Черничкия през Пепи Еврото до Мартин Нотариуса вечно лъсват схеми за тотална корупция, но всичко се изтрива и замита.
И сега ще се окаже, че умрелия - умрял и всичко е точно.
Приживе човекът си го е казал: ням а невъзможни неща въпросът е колко пари даваш
18.
аз имам едно предположение
10.02.2024 18:45:24
1
38
Такива като убитият, които се имат за недосегаеми, със сигурност трябва да са се застраховали за трудни времена с някакви записи и компрометиращи снимки. Гърбът си е гръб, но сигурно е знаел, че все някой ден ще му дойде Коледата. Надявам се да има както клипове на идващи в клуба, така и снимки и гласови записи, които да компрометират много от сегашните политически звезди. Дано е направил така, че след смъртта му да видят бял свят и всички да разберем каква тиня е в държавата ни
17.
Мафия
10.02.2024 18:40:05
1
57
Значи всички контакти са изтрити от телефоните,, и то явно от разследващите,, след 5 дни се прави обиск на клуб SS,, Никой за никъде не бърза, че ако разрови Ла,,, та требе половината Съдебна Система да напусне постовете си,, както и в МВР и разни Адвокатски Колегии,, явно всички работят за бързото си забогатяване,, без значение на каква цена, морал, съвест,,, както се казва--ще продадат и майките си за пари,, В Каква Невероятна Кочина живеем Дами и Господа,, "Нотариус" си сменя ЕГНто и името хахах
16.
Ха ха
10.02.2024 18:18:07
0
40
Много странно, наистина. Очаквах, че разследващите ще са бързи и ефективни в собственото си разследване и финално ще се самоарестуват, самообвинят и самоосъдят.
15.
Амин
10.02.2024 17:42:49
0
49
И останалите грабители и продажници на България да ги застигне такава съдба!
14.
Parahod
10.02.2024 17:27:41
1
39
Прокуратура, МВР и политическите партии са гробище за съвестта!
13.
Това е нова информация
10.02.2024 17:22:18
3
37
Ако е вярно написаното в статията, то тогава убийството не е професионално. Професионален убиец би го отстрелял от разстояние и след това би се приближил от близо, за да му тегли контролен в главата.
От написаното съдя, че са го били другаде заради някаква причина и някой от биячите си е изтървал нервите и го у трепал още при бушонирането. След това са го застреляли и са подхвърлили трупа му. Може и да не е така, но нещо криет "разследващите". С тези факти, убийството отива в девета глуха. Имам чувството, че нещо се прикрива. Явно и това убийство ще остане в графата "Неразкрити"
12.
Ти да видиш!
10.02.2024 17:19:33
5
32
"дупката от куршума е идеална"

Ашколсун! Барнали са го с перфектната дупка?
11.
T
10.02.2024 16:42:08
0
66
Кой знай колко душички е изгорил . Някой е нямал какво да губи повече.
10.
Хан Курбан
10.02.2024 16:40:33
1
25
Не знам да има Макаров 9х19. Стандартно е 9х18, има модификации 9х17 (.380 ACP).
9.
*********
10.02.2024 16:38:08
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Адвокат ВЕЛИМИР АТАНСОВ
10.02.2024 16:37:56
1
34
Епа ние с колегата д-р прокурор Иван Иванов сме си комбина и много престъпления сме извършвали заедно. Софийската Района прокуратура е моята кръчма, жалко, че другата която беше на гърба на СРП, ресторант 8-те Джуджета затвори. Така бяха едни страхотни срещи с другаря Пепи Еврото и други прокурори от СРП, за пари човеко съдби затриваме без значение невинен или виновен, за пари и хора можем да убием. Ние сме непобедимите, слушахме тази чалга много пъти. Дали сега и мен ще погнат да ме разследват, кой знае!!!
7.
дебили бургас
10.02.2024 16:32:52
10
17
Няма пистолет Макаров, това е Валтер РР и негови копия. Както няма пистолет ТТ /Тулски Токарев/ а има Колт 1910 и негови копия.
6.
Шок! Бонба! Хипотенуза!
10.02.2024 16:27:27
1
77
Всъщност никой нормален човек не го интересуват подробности как точно е почистен този боклук, а как да се изчисти съдебната система и МВР от тоталния гнилоч. Очевидно е, че главен прокурор, високопоставени съдии и служители на МВР са образували нещо като огромна помийна яма в която им е комфортно да виреят, а журналисти се опитват да сменят темата с малоумни предсказания на интернет "експерти", дето си цвъкат експертизата по снимки.
5.
Какъв Нотариус
10.02.2024 16:25:58
1
63
Този от снимката е поредния дебил и престъпник на прехода. Каквото е търсил, намерил го е.
4.
Здрасти
10.02.2024 16:15:57
1
29
Макаров бил надежден, ХАХАХАХАХАХА, иначе годината си е получил каквото заслужава
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.02.2024 16:13:08
4
20
ИСКАТЕ ЛИ ЯРКИ МОЗЪЧНИ ОРГАЗМИ ??????????????????????????????????????ЧЕТЕТЕ ФЛЕГ МЕН ХАХА ИД ==============OTI !!!!!!!!!!
2.
Даааа
10.02.2024 16:08:51
2
47
Рибата се вмирисва от главата но се чисти откъм опашката
1.
Бай....
10.02.2024 15:53:17
6
30
И какво от това ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори