×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Царево с рекорден бюджет от 57,9 млн. лв., приеха го с единодушие и аплодисменти


Царево с рекорден бюджет от 57,9 млн. лв., приеха го с единодушие и аплодисменти
Кметът Марин Киров благодари за подкрепата на съветниците, хард опозиционерите Емил Пейчев и Даниел Скулиев пък отсъстваха на най-важното за годината заседание
08 Февруари 2024, Четвъртък, 14:06 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

С 26 млн. лв. повече средства разполага Общината в сравнение с предходната година

57,9 млн. лв. е бюджетът на Царево за 2024 г. Съветниците приеха с аплодисменти и единодушие рамката, която е рекордна в историята на Общината – с 26 млн. лв. повече в сравнение с предходната година. 

Два са основните приоритети на тазгодишния бюджет – възстановяване от водното бедствие от 5 септември 2023 г. и изграждането на Медицинския център, който е на етап довършителни дейности.  

Целевата субсидия за капиталовите разходи е 925 хил. лв.; близо 1,4 млн. лв. са за инвестиционните разходи и благоустрояване. Акцент обаче не е само общинският център, предвидени са инфраструктурни ремонти във всяко едно населено място. Улици в периферията на града също ще бъдат основно ремонтирани, като някои от тях вече са в процес на работа. 

Това е първият бюджет на новоизбрания кмет на общината Марин Киров. Пълната подкрепа от съветниците и гласуването без дебат означава много висока оценка за денонощната му работа. 

„Благодаря на всички за подкрепата към общинския бюджет, включително  и на колегите от опозицията. Благодаря за това, че подкрепихте докладните свързани с дофинансирането на паралелки в училищата. Благодаря за това, че подкрепихте докладната за социалния център. Искам да благодаря и за това, че подкрепихте може би най-важната докладна според мен днес, а именно за промяната на правилата за инвитро подпомагане. С нея даваме възможност на двойки, вече възползвали се от подпомагането, но продължават да имат този проблем, да кандидатстват повторно при наличен ресурс”, каза кметът Марин Киров. 

 

Бюджетът бе приет с пълно единодушие от присъстващите съветници, но правеше особено впечатление отсъствието на двама. Става въпрос за хард опозиционерите Емил Пейчев и Даниел Скулиев от ПП. В началото на днешното заседание председателят на Общинския съвет Таня Янчева съобщи, че трима съветници отсъстват, като единият от тях – Даниел Скулиев, поради професионални ангажименти. Въпреки това някак странно бе от тяхна страна на най-важната за годината сесия на местния парламент местата им да останат празни.

Общински съвет прие още и Програма за управление на кмета на Община Царево за настоящия мандат, в която са включени всички обекти от първостепенно значение и ремонт на пристанището.

По предложение на кмета бяха променени и Правилата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, чрез което се дава възможност на двойки, които вече са получили подкрепа, да имат възможност за второ финансиране, ако няма други записани.
 




В категории: Царево


5
Коментара по темата
5.
хахахахаха
08.02.2024 19:09:37
1
1
Кметът даже може да дава пари, за да е на тази си позиция. За какво му е заплата? Възможностите са толкова големи. Дано не се подхлъзне на изкушението на дявола!
4.
И после
08.02.2024 18:54:30
1
1
защо кметът бил отказал по-висока заплата ??!?
Той изобщо ще опре ли до нея?
3.
Реалността
08.02.2024 15:14:12
2
12
Нека на всички е ясно,в Царево вече няма да опозиция,защото кмета Ни Марин Киров работи за всички и не дели хората!
С този кмет града ще продължи да разцъфтява и настъпва хармония и спокойствие не само сред управляващите но и сред живущите!
2.
A
08.02.2024 14:39:02
2
4
Някой знае ли,дали се прави пътя за Велика и Фазаново?Никой не дава информация след гръмкото начало.
1.
Слънцето
08.02.2024 14:36:14
1
5
Аматьори! Аз под 500 милки, не мирясвам
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори