×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Забелязахте ли, че в Бургас няма тротинетки на „Лайм”? Предстои ъпгрейд на системата


Забелязахте ли, че в Бургас няма тротинетки на „Лайм”? Предстои ъпгрейд на системата
През зимния сезон няма да ги видите, но на пролет те ще се върнат - този път истински регламентирано и без възможност да влизат в пешеходните зони
12 Януари 2024, Петък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

В понеделник представители на местната власт ще се срещнат с ръководството на фирмата, за да обсъдят как ще продължи дейността и в града след зимата

Ако не сте забелязали, от няколко седмици по бургаските улици прави впечатление липсата на зелено-черните тротинетки на фирмата „Лайм”. Това съвсем не е случайно. В средата на декември компанията изпрати до Община Бургас уведомление, че прекратява дейността си в града и всички превозни средства са били прибрани още седмица по-късно - малко преди празниците. Това обаче съвсем не значи, че тротинетките няма пак да се появят лятото. Всъщност договорът е прекратен само за зимния период, когато от тях няма кой знае каква полза.

Електрическите тротинетки на фирмата се превърнаха в най-дискутираната обществена тема миналата година. Безразборното им ползване, липсата на контрол и най-вече - управлението им в зоните за пешеходци с бясна скорост от деца, станаха повод за старт на дискусия както между самите бургазлии, така и в местната власт. Начело на нея сега е общинският съветник от ИТН Тодор Иванов. Той си е поставил за задача да вземе най-добрите страни на този тип превоз под наем и да премахне максимално негативите.

За целта в понеделник предстои дискусия на местната власт с ръководството на фирмата. Тя няма да е открита за граждани, но на нея ще присъства не само мениджърът на „Лайм” Евани Попдончева, но и целия състав на Постоянната комисия по транспорт и безопасност на движението към ОбС-Бургас, началникът на Отдел „Транспорт и безопасност на движението” към Общината, представители на ОП „Транспорт” и редица други заинтересовани лица.

Ще бъдат обсъдени проблемите, създаващи ел.тротинетките, и ще бъдат потърсени решения. Основна тема на разговорите ще е начинът, по който те да се ползват и възможностите те да бъдат ограничени за употреба от деца.

„Идеята е да маркираме в приложението на „Лайм” зоните в Бургас, които са забранени за движение. Искаме да е задължително потребителите да се идентифицират, да има контрол по употребата на превозните средства и да не се позволява те да  биват захвърляни по средата на улиците и да ставаме свидетели на вандалски прояви”, обобщи пред Флагман Тодор Иванов.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
14
Коментара по темата
14.
Ти на мени, аз на мени?
13.01.2024 14:10:52
0
4
Тя няма да е открита за граждани
-----
Защо? Какви има да круят от гражданите?
13.
до 10
13.01.2024 14:02:56
0
6
То и нарисувани "велоалеи" отнемащи тротоарите на пешеходците няма, нито стълбове в средата на тротоарите, а при наличието на тези "велоалеи", в средата на останалите има-няма 50 сантиметра, нито други ръждясали стълбове до тях, тъй като липсва желание за възпитаване на дивашкото племе паркиращо по тротоарите по нормален начин, но Коруптостан е уникален във всичко, а пък Бурмутрогас държи първенството дори сред другите големи кочини и надминава дори и жълтопаветната столица по грозотии, простотии и неудобства.
12.
дебили бургаЗ
13.01.2024 13:41:47
8
1
А аз предлагам да има фейс контрол на входа на центъра и всякакви цървули облечени под 3-4к да не могат да влизат в него. Да си седят по комплексите и селата откъдето са изпълзели като ше си говорим за забрани става ли? Всички бедняци с облекло под 4000лв по тях да нямат право да влизат в ЦГЧ ! Да важи и за коли - кола произведена преди 2018 да няма право да влиза в центъра ;)
11.
Чичо
13.01.2024 10:28:27
2
13
В Париж ги забраниха още преди година.
10.
Никакви тротинетки
13.01.2024 10:17:11
2
14
аман от глупости!
Нито на Лайм, нито частни, особено в пешеходните зони Александровска, Богориди и Морската градина!
Нахални са, возят се с малки деца, младежи по двама! Това го няма никъде по цивилизования свят!
9.
7
13.01.2024 08:53:06
2
10
На един приятел малкия му брат така прави с неговата банда. Мятат ги от моста или морска гара, оставят ги на покриви на блокове, в контейнери за боклук ги хвърлят, палят ги. Големи мизерници са хахаха
8.
Пешко
13.01.2024 08:30:30
1
12
Никакво ъпдейтване нито на системата, нито на тротинетките ма Лайм. Да се забранят изцяло и частните. Онзи една ЖЕНА с дълга дреха, която всеки момент може да се увие в колелата на тротинетката от вятъра возеше детето си зад нея нагоре по ул. Левски. Кривуличеше като за слалом между пешеходците. Да не говорим, че по наскоро обновената ул. Левски денонощно пак паркират коли върху настилката от дясната страна, паркират и напряко и трябва да ги заобиколиш откъм пътното платно. Защо от Общината не идват да ги прибират?
7.
Аз чух
13.01.2024 00:47:07
1
19
че много готино ги хвърляли от моста в морето. Тия тротобоклуци възпитават пишлеметата във вандализъм и неуважение към чуждата собственост. Често се ползуват като пищящи играчки от малоумницита. Който днес троши и бута и се гаври с тях утре много лесно ке натрощи за кеф чужда кола или ще и нареже гумит. Същият ще строши пейка, детска катерушка и каквото се сетите. КРЕТЕНИЗЪМ и БЕЗОДГОВОРНОСТ !
Някой не се ли е сетил да отдава под наем АК 47 по улиците? Или пистолетчета? Ей така с приложенийце? Регистрираш се и си стрелкаш нанякъде срещу заплащане?
6.
Решението
12.01.2024 23:01:46
1
16
е много просто - проклетите боклуци, които са едно от многото неща с които умишлено се тероризира града, се хвърлят в казаните, където им е мястото!
5.
❤️Момчето с мангизите❤️
12.01.2024 22:55:37
1
17
"този път истински регламентирано и без възможност да влизат в пешеходните зони" Да бееее дааа хаахаа
4.
Конкурент
12.01.2024 22:07:28
9
10
Тодор Иванов -Тротинетката от ИТН май иска да им вземе бизнеса
3.
недоволна
12.01.2024 22:04:35
1
26
навсякъде има захвърлени ,под тераси ,по зелените площи и никой не ги прибира
2.
Възмутен
12.01.2024 21:16:19
2
35
Преди да дойдат в Бургас, на фронта в Украйна ли са ползвани? Външният им вид е отвратителен.
1.
Димо Пурата
12.01.2024 21:10:50
6
42
Махайте ги тия мързеливи тротинетки опасни за живота!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори