×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бурята "Хенк" удари Великобритания, евакуират различни региони


Бурята "Хенк" удари Великобритания, евакуират различни региони
Опасната стихия се превърна в убиец, вече има и жертви
03 Януари 2024, Сряда, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Британците са предупредени да не напускат домовите си още във вторник, а синоптиците издават кодове за опасно време

Опасната буря „Хенк“ взе първата си жертва във Великобритания. На Острова е страшно, а властите не спират да издават предупреждения към гражданите да не напускат жилищата си. Стихията първо премаза кола. Тя бе направена на пихтия под напора на вятър със скорост от 94 мили в час (Около 150 км. в час). Всичко това на фона на истински метеорологичен хаос, който цари из цялата страна. Бурята е отнела живота на 50-годишен мъж. Той е загинал на магистрала А433 в Глостършър.

Британците са предупредени да не напускат домовите си още във вторник, а синоптиците издават кодове за опасно време. Агенции призовават шофьорите да избягват наводнените пътища, а причината са няколко кошмарни инцидента от вторник вечер.

В Бирмингам смел минувач е спасил 3-годишно дете и водач от кола, потопена от наводненията. След това героят успял да закрепи автомобила към моста, за да не бъде отнесен, разказват местни ченгета.

Мъж спаси замръзваща жена от река Севърн в Уорчестър, след като я забеляза да се носи „като манекен по водата“. Много семейства са били принудени да изоставят караваните си в Нортхемптън този следобед заради усложнената обстановка. Един човек пък вече е първата официална жертва на бурята, след като колата му бе ударена от дърво на осем мили северно от Малмсбъри.

А433 остава затворена и в двете посоки, пише Блиц.

Инцидентът е станал около 15:15 часа. Спешни служби, включително и въздушна линейка са отишли на мястото.

„Въпреки усилията обаче мъжът е загинал. Близките му роднини вече са информирани. Пътят остава затворен, тъй като работата по възстановяването и разследването продължават. Шофьорите биват призовавани да намерят алтернативен маршрут“, разказаха ченгета.

Времето обаче остава кошмарно над цяла Великобритания. Влаковите услуги са прекъснати заради бурята и многото инциденти. Очаква се движението им да не бъде пуснато в рамките на днешния ден.

Подадени са близо 400 сигнала за наводнения. Властите са издали повече от 300 предупреждения за наводнения.

Масово властите евакуират хора от различни райони на страната. Проливният дъжд и силен вятър причиниха огромен хаос на Острова.

Днес сутринта в Англия и Уелс бяха в сила повече от 300 предупреждения за наводнения. По данни на Асоциацията на енергийните мрежи, която обобщава информациите, подадени от всички доставчици на електроенергия, около 10 000 потребители все още са без ток.

Компанията Нешънъл хайуейс, която управлява магистралите, обяви, че няколко основни пътя ще бъдат затворени поради наводнения. "Тъй като в много райони се очакват нови валежи през деня, пътищата вероятно ще останат затворени за няколко часа", гласи предупреждението. 

Шотландия и Северна Англия вече бяха засегнати от бурята "Герит" в края на декември. Тогава трима души бяха открити мъртви в автомобил, завлечен в река в Северна Англия, припомня АФП.




В категории: Животът


5
Коментара по темата
5.
G0400lu
03.01.2024 19:39:43
12
20
Всевишния го връща майка ви и боклуци да еба... Още сме трети януари от новата година смятай какво ще е до края на годината.... Оня горе бави но не забравя
4.
Go40
03.01.2024 19:36:23
12
17
Дано и Путин да ва бомбардира да еба ваща майка англосаксонска да иба и боклуци да еба долнопробна да еба фостата....
3.
автоджамбазин
03.01.2024 19:22:59
3
5
нов внос, баба англичанка я карака, на топло в гаража седяла.

След 6 месеца всичко в ръжда...
2.
ХХ
03.01.2024 19:14:46
14
4
Жалко, че няма да са 10 метра под вода, та да празнуваме!
1.
Бургазлия
03.01.2024 19:08:23
13
11
Малко им е на тия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Корнелия Нинова Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори