×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 ефективни начина да започнем новата година пълноценно


02 Януари 2024, Вторник, 20:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Поставяйте си малки цели и празнувайте успехите си

Докато календарът преминава към новата година, много от нас обмислят решения за положителна промяна. Въпреки че изкушението да се впуснем с главата напред в екстремни диети и интензивни тренировки може да е силно, възприемането на устойчиви и здравословни навици може да постави основите на една успешна и пълноценна година напред.

10 практични и приятни начина да започнете да бъдете по-здрави новата година.

1. Разумно хранене

Вместо върху ограничителните диети се съсредоточете върху разумното хранене. Обръщайте внимание на вкусовете, текстурите и усещанията от всяка хапка. Бавното хранене може да ви помогне да се насладите на храната и да разпознаете кога сте сити, като по този начин насърчавате по-здравословна взаимоотношения с храната.

2. Хидратирайте се

Водата е еликсирът на живота. Поставете си за цел да бъдете достатъчно хидратирани през целия ден. Носете със себе си бутилка с вода за многократна употреба и си поставяйте напомняния да отпивате редовно. Правилната хидратация поддържа цялостното здраве, подпомага храносмилането и дори може да повиши енергийните ви нива.

3. Направете съня приоритет

Качественият сън често се пренебрегва, но е от решаващо значение за физическото и психическото благополучие. Установете постоянен график за сън, създайте успокояваща рутина преди лягане и се погрижете средата за сън да е благоприятна за почивка. Адекватният сън подобрява настроението, когнитивните функции и имунното здраве.

4. Движете се повече, седете по-малко

Включете движението в ежедневието си. Независимо дали става въпрос за бърза разходка, танцов клас или домашна тренировка, намерете дейност, която ви доставя удоволствие. Стремете се към поне 150 минути упражнения с умерена интензивност седмично, за да укрепите сърдечносъдовото здраве, да намалите стреса и да подобрите цялостната си физическа форма.

5. Яжте повече растителни продукти

Увеличете приема на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Диетата на растителна основа е богата на витамини, минерали и антиоксиданти, които са полезни за по-доброто здраве. Експериментирайте с цветни и разнообразни ястия на растителна основа, за да откриете нови вкусове и текстури.

6. Стресирайте се по-малко, дишайте повече

Борете се със стреса с техники за релаксация. Практикувайте дълбоко дишане, медитация или йога, за да насърчите усещането за спокойствие и баланс. Включването на кратка почивка в ежедневието може да ви помогне да се справите със стреса и да подобрите психическото си състояние.

7. Дигитална детоксикация

Вземете си почивка от дългите периоди от време, прекарани пред екрана. Определете конкретни периоди, в които да се изключите от мрежата и да се занимавате с дейности, които не включват електронни устройства. Тази почивка може да подобри съня, да намали напрежението в очите и да насърчи по-смислени връзки с хората около вас.

8. Развивайте положителни взаимоотношения

Подхранвайте социалните си връзки. Прекарвайте време с приятелите и семейството си, присъединявайте се към клубове или групи с общи интереси и полагайте усилия да изграждате положителни взаимоотношения. Социалните връзки допринасят за емоционалното благополучие и могат да ви донесат повече житейски баланс.

9. Научете нещо ново

Стимулирайте ума си чрез придобиване на нови умения или знания. Независимо дали става въпрос за чужд език, музикален инструмент или хоби, непрекъснатото учене насърчава здравето на мозъка и може да добави чувство за удовлетворение в живота ви.

10. Проявявай благодарност

Започнете да водите дневник с нещата, за които сте благодарни. Макар да звучи нетипично, това ще ви помогне да забележите положителните аспекти на живота си. Редовното признаване на нещата, за които сте благодарни, може да подобри настроението ви, да насърчи устойчивостта и да повиши цялостната удовлетвореност от живота.

Не забравяйте, че ключът към по-здравословна нова година е да правите устойчиви избори, които съответстват на начина ви на живот. Чрез постепенното въвеждане на тези навици можете да подготвите почвата за една година на положителен растеж и благополучие. Наздраве за по-здрави и щастливи хора през следващата година!


В категории: Здраве


1
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
1
Коментара по темата
1.
Eli
02.01.2024 23:59:17
0
1
Тоя с виаграта само тук не се е рекламирал
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори