×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Телевизиите ни заливат с чалга за Нова година


Телевизиите ни заливат с чалга за Нова година
Ако не харесвате сръбско или чалга - не пускайте телевизора си на Нова година
26 Декември 2023, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Нова ТВ залепя Лепа Брена за речта на Държавния глава, а бТВ вклиняват "Планета"

Чалгата, която от години убедено прониква на всички нива в държавата и обществото ни, за пореден път превзема и новогодишната нощ по двете частни национални телевизии. Това става ясно от програмите, които те разпространиха. Първите часова на 2024-а Нова тв смята са запълни със сръбски турбо фолк – концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович, а Би Ти Ви ще миксира речта на президента с шоу на звезди на родната телевизия „Планета”.

„Животът ми е попфолк” ще пеят в нощта на 31 декември срещу 1 януари и двете ни големи частни телевизии. Открай време те пускат еднотипни програми, които противопоставят една на друга в борба за зрители, няма да направят изключение и в празничната нощ. Както цял сезон предлагат избор между „Фермата” и „Игри на волята”, а след това – между турски и български сериал, така и сега зрителите, ако решат да ги гледат, ще могат да избират разновидност, но не тип програма. В случая изборът е между сръбска и българска чалга.

Нова телевизия пуска концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович, който двете звезди на турбо фолка направиха в София в края на ноември. Тогава Петя Дикова излъчи в „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви дълго и напоително интервю с Брена, което беше подготвила в два варианта – съкратен и цялостен.

Кратката версия беше пусната точно преди концерта, а дългата – през уикенда след него. Сега пък Нова телевизия смята да пусне и самия концерт и то като черешка на тортата на новогодишната си програма. Шоуто ще започне точно след полунощ заедно с гърменето на шампанското и фойерверките и след речта на президента.

Валери Божинов и Гала допълват новогодишната картинка по телевизиите 

Това, че Нова ще залепи Лепа Брена за държавния глава, далеч не е най-оригиналното решение в програмите на родните телевизии тази година. Конкурентите й от Би Ти Ви са още по-креативни. Те ще вклинят честитката на Румен Радев вътре в концерта на най-кръшните български фолк звезди. Речта е планирана за излъчване 5 минути преди полунощ, а преди нея и след нея ще върви концерт на звездите на телевизия „Планета”. Това означава, че Би Ти Ви ще смеси президента с лекия жанр, в който се изявяват звезди като Преслава, Галена, Фики Стораро, Анелия, а при по-голям късмет може да се окаже, че в шоуто са намерили място даже народни любимци като Азис и Софи Маринова. След финала на въпросния концерт нивото ще вдигне певицата на народа Ивана.

Извън тези меко казано оригинални до крайност решения двете частни телевизии залагат на традиционни за програмата си идеи като празничен концерт на „Гласът на България” по Би Ти Ви и специално издание на „С Рачков всичко е възможно” по Нова.

На този фон БНТ е избрала традиционализма с редовната си „Щръклица” – този път е „Балканска”. Пред Лепа Брена и телевизия „Планета” това изглежда направо като висок стил в изкуството. Шоуто ще бъде посветено на балканската тема, ще включва не само български изпълнители, но и звезди от Северна Македония, Сърбия и Гърция – съответно Наум Петрески, Бобан Здравкович и Аристос. Освен тях участват Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Албена Михова, Мая Бежанска, Филип Аврамов, Тео Елмазов, Николина Чакърдъкова с дъщеря си Мария, Гуна Иванова, Славка Калчева, Деси Добрева, Ивана, Илия Луков, Петя Панева, оркестър „Канарите“ и др.

След това програмата ще мине към родната поп музика с Васил Найденов, Богдана Карадочева, Георги Христов, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Мими Иванова и Развигор Попов, Веселин Маринов, Миро, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др. С подобно шоу миналата година БНТ стана най-гледаната телевизия през празничната нощ. При тази слаба конкуренция от страна на частните канали най-вероятно ще повтори успеха си.


В категории: Лайфстайл


16
Коментара по темата
16.
Хохохо
27.12.2023 20:46:16
0
2
Тя чалгата не е само в телевизиите, но и в смешните медийни сайтчета, които работят под благоволението на Шиши. Сещате ли се за някоя регионална медия?
15.
Русалка
27.12.2023 11:48:55
2
5
Не ми пука да тъпите новогодишни програми! Ние ще празнуваме в клуб с приятна музика!
14.
....
27.12.2023 09:38:42
2
14
Драйфа ми са от чалга !
13.
Кую
27.12.2023 07:48:18
2
15
Кеф за малоумниците от малоумници.
12.
Мъка
27.12.2023 06:01:30
1
8
Миналата година си го причиних,пускам едната обществена тв,ще посрещат Нова година с Били Корган.Абе всичко хубаво,ама все пак е Нова година,не върви да я посрещаш депресивно.Добре,че по другата вървеше концерт на живо на Евърклиър.Тая година си пускам някакъв свестен концерт и така.
11.
...
27.12.2023 01:23:42
4
7
Не трябва да се празнува нова година докато не вдигнат заплатите на по 3000 лв без да вдигат цените на всичко останало. То няма кво да се празнува. Те вдигнаха всичко 3 пъти заплатата още 1000 лв после ми говорят за празненства. И тия дето четат тва имат пари не тяхни и се смеят да знаят, че ще дойде деня на страшния съд, деня на разплатата, деня на възмездието и ще им се стъжни нещастни живот.Неможе олигота ку..ви и пед..а..и само да се радват. Имала пари от прости... ия имаш наследство или тати много бил крал. Който не е добър човек да умира в картофите на село за тор за да бъде полезен.
10.
SeferiPedala
26.12.2023 23:08:19
1
33
Стига с тази чалга!!! Стигнахме дъното с нея!!
9.
Б2
26.12.2023 23:04:22
0
18
БНТ ще е първа по-гледаемост на 31 Декември, а останалите ще продължат да правят постна продукция с Гала-Мала по Нова и изтърканите Гласът на България. А Господарите на уебъ ще пръскат пак злоба, по БНТ както редовно го правят през последните години след 1 Януари, защото БНТ е първа и българинът е избрал тях на Нова година.
8.
СТЕФАН АНЦУНГА
26.12.2023 22:39:07
1
12
Ше залива ма друг веднъж съм ги видял по телевизията и ще нокаутирам екрана пляс пляс
7.
Ще ни залива,
26.12.2023 22:21:16
0
13
ако и се позволи! ;-) Не е цунами.
6.
Бургасмед
26.12.2023 21:55:10
1
18
Тя и една "НОВА ГОДИНА ЩЕ Е"?
5.
Борис
26.12.2023 21:44:45
0
34
Противно! От известно време не гледам телевизия, а на Нова година да си причиня това няма нужда.
4.
Чалгата лекува
26.12.2023 20:59:58
1
48
То това е целта! Опростачване на населението.
И Валерчо да ръси бисери.
3.
искам
26.12.2023 20:44:09
3
19
катя касабова да рапира
2.
Ряпа
26.12.2023 20:41:38
4
10
Flagman da izlqzat da peqt nali hodqt s mikrofoni seki den
1.
129
26.12.2023 20:09:09
2
41
Ами в новогодишната нощ с БНТ1 тогава :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори