×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българинът е ларж, предпочита да празнува Коледа във Виена


Българинът е ларж, предпочита да празнува Коледа във Виена
Нашенците най-често избират да празнуват в австрийската столица заради пищната ѝ украса и тематичните базари
26 Декември 2023, Вторник, 09:32 ч.
Автор: Флагман.бг

Лондон, Ню Йорк и Париж са челната тройка като желани места за почивка за останалия свят

Лондон е най-предпочитаната дестинация за коледните празници от хората по света, но за българите любимо място е Виена. Това показва карта, създадена въз основа на данни за търсенията в Google по често срещани ключови думи за това къде искат жителите на дадена нация да са на Рождество Христово.

От нея става ясно, че българите най-често избират да празнуват в австрийската столица заради пищната ѝ украса и тематичните базари. Виена обаче остава на второ място по популярност сред туристите.

Оказва се, че по-голямата част от света желае да отбележи най-светлото време от годината в Лондон. Търсения като “Коледа в Лондон” и “какво да правя в Лондон за Коледа?” са на първо място в 20 държави, включително Испания, Нидерландия, Канада и Австралия. Австрийската столица е предпочитана в 15 държави, включително Италия, Германия и САЩ.

Бронзовите отличия си поделят Ню Йорк и Париж, които са на първо място в осем държави. Те са следвани от Будапеща - четвърта в световната ранглиста и най-популярна в шест страни. Мадрид и Прага са предпочетени от три нации, което им отрежда петата позиция, а Брюксел и Токио са шести, като са желана дестинация за Коледа в едва две държави.

На седмо място в глобалната класация по търсения се нареждат три германски града - Берлин, Мюнхен и Нюрнберг. Компания им правят Амстердам, Копенхаген и Страсбург. Всички те са на първо място в само по една държава.

Картата е създадена от Cloudwards.net, уебсайт, чиято цел е да прави одит на софтуери и инструменти за защита на личните данни. Резултатите сочат още, че европейците са склонни да останат в Европа по време на Коледа, като избират близки дестинации като Виена (на първо място в 11 европейски държави) и Будапеща (на първо място в пет страни от Стария континент).

За британците мечтаната дестинация за зимна почивка е Прага, за Франция - Брюксел, за Португалия - Париж, а за Австрия - Нюрнберг. За разлика от тях, много от почиващите в Канада, САЩ и Австралия са щастливи да пътуват далеч от дома за мечтаното коледно посрещане, показват данните. В Латинска Америка Ню Йорк е общият победител с осем държави, включително Мексико и Перу, които го определят като дестинация номер едно.

Но в Хондурас, Колумбия и Аржентина предпочитаният избор е Мадрид, докато в Чили и Бразилия това е Париж, а в Парагвай - Лондон, сочат още данните от търсенето.

В Азия Лондон се оказва по-популярен и заема първото място в страни като Индия, Кувейт, Южна Корея и Индонезия. Тук Париж също печели няколко гласа, като най-търсената коледна дестинация в Япония, Тайван и Филипините.

Междувременно Тайланд е единствената азиатска страна на картата, която избира да остане по-близо до дома, поставяйки Токио като своя най-предпочитан избор в данните за търсене.


В категории: Животът


Флагман.БГ Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо 07/05/2024, Вторник 11:40 0
Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
12
Коментара по темата
12.
...
27.12.2023 02:46:46
0
1
Не е вярно това и аз съм Българин но имам само 300 лв и се чудя от къде да за работа някой лев да си платя сметките и храната. Няма да празнувам нищо а още по малко ще ходя до Виена само излишни пари да давам
11.
до 7 абе
26.12.2023 12:04:10
1
8
Кво богатство бе тъпанар? Тези социални мрежи ви промиха мозъка с тези снимки и че трябва да пътувате постоянно, за да не сте комплексирани завинаги.
10.
Флагмане
26.12.2023 11:23:07
0
7
Доблестният човек се извинява за грешката си и я поправя !
В първият вариант на новинката си бяхте написали "ларШ", очевидна правописна грешка !
След това сте я поправили, но едновременно с това сте изтрили постовете, които ви правят забележка за грешката !
Останали са един-два , но вече са неясни за какво се отнасят!
С изтриването на постовете вероятно смятате , че всичко е заличено, но не е така, става дори по-жалко!
Бъдете доблестни!
не вземайте пример от някои наши политици , държащи се като мекотели!
9.
Fagman
26.12.2023 11:11:12
0
16
Е как няма да празнуват във Виена, то до Велинград да идеш за 3 дни ще ти излезе 3 пъти по-скъпо! Ако пък караш ски, във Валдизер е два пъти по-евтино от Банско!
8.
Флегми много сте ларЖ
26.12.2023 10:52:26
0
5
Флегли от “ларж-статията” ви не стана ясно къде българите искат да празнуват Коледа! Написали сте я на базата на няква статистика от сайт, в който хора от цял свят търсят определени дестинации. Уви не става ясно, къде българина ЩЕ ПРАЗНУВА! Това са много различни неща- къде празнува и къде иска да празнува.
“Искам пак да ходя в Франция! Що бе, ти кога ходи? Не бе миналата година по това време исках да ходя, но можах да отида!”
7.
До1
26.12.2023 10:45:23
2
5
По-добре така отколкото професори,които взимат по 700 лв и си купуват айфони на децата . Пътуването е най-голямото богатство ,но хора ,които не са излизали от кварталите си трудно ще го разберат
6.
Ох
26.12.2023 10:20:37
0
8
ЛарЖ, бе неграмотници !
5.
ФлЕгман,
26.12.2023 10:12:38
2
8
Не във Виена,
Хората с Его до Луната празнуват в Абу Даби (أبو ظبي)
4.
Схема
26.12.2023 10:03:50
4
11
За 2024г. Кокорчо ще тегли нови 10 000 000 000 лева дълг.
Как се ядат толкова пари а ???

Теглят се за да се усвояват.
А после всички ще връщаме изяденият дълг.

Нещо като топлото на софиянци.
Натрупаха 2.6млрд дълг и накрая го обявиха за държавен и бургазлии солидарно ще им плащаме парното.
3.
Чоко
26.12.2023 09:53:55
1
8
Да, особено като спряха полетите от Варна до Виена и останаха само австрийските и билети трудно се намират… а от Бургас пък въобще няма. Пък да тръгна с автомобил - два дни път.
2.
3
26.12.2023 09:44:36
6
4
Нямат ми, могат само да преписват статии от Кремъл
1.
ХА - ХА
26.12.2023 09:39:23
6
15
ЦЯЛА ГОДИНА НА БОБ И ПОЛУФАБРИКАТИ, НО В ЧУЖБИНА СМЕ ЛАРШ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Тази певица чук 23 г. без своя любим, защо Остава загадка от кого е впечатляващият букет от червени рози, с който Лидия се похвали в мрежата   46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат 46% ръст на младежката безработица в България, сочи Евростат Страната е една от членките на ЕС с най-драстичен ръст Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Задържаха жена, пробола с ръжен съпруга си Мъжът ѝ е посочил пред разследващите, че ще се откаже да завежда съдебно дело От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик.
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори