×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До 3 години Путин иска руската армия да достигне Балканите, през 2024 г. ситуацията в Украйна ще се промени драстично


20 Декември 2023, Сряда, 14:21 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Украйна очаква западни изтребители и ракети с голям обсег, които кардинално ще променят случващото се на фронта

През следващата 2024 година ситуацията на фронта в Украйна ще се промени кардинално в полза на украинците. Киев не трябва да дава възможност на руската армия да се възстанови, защото голямата цел на Владимир Путин е да стигне до Балканите през Приднестровието.

Такава прогноза направи военният експерт и летец-инструктор Роман Свитан пред Obozrevatel. Той заяви, че украинската контраофанзива през тази година не е постигнала значителни успехи, защото е липсвала бойна авиация, както и далекобойни ракети. Догодина обаче това може да се промени, защото сега ЗСУ очакват именно такива оръжия.

Като цяло през 2023 г. украинските сили трябваше да се задоволят с оръжия, чийто обхват не надвишава 25 километра. Но през 2024 г. ситуацията може да се промени драматично. С голяма вероятност може да се очаква Украйна да получи както системи за голям обсег, така и бойна авиация. И тогава всичко ще бъде по-бързо, скоростта на напредване ще бъде ускорена десетократно и нашите загуби ще бъдат намалени, каза Роман Свитан.

По думите му големият проблем на руската армия не са толкова загубите на жива сила, защото Москва има огромни ресурси, а загубата на бойна техника. Свитан смята, че руската окупационна армия няма сили да извърши настъпление на фронта в Украйна, затова голямата цел сега е запазване на окупираните територии.

Путин сега иска да възстанови своята армия, има пет години за това. Той няма проблем с броя на войниците, а с военното оборудване. Ето защо Путин може да реши да постави икономиката във военно положение. За пет години той трябва да възстанови броя на загубените във войната срещу Украйна танкове, оръдия и т.н. Ето защо в никакъв случай не можем да спрем военните действия, за да не дадем възможност на Путин да се възстанови, каза Свитан.

Ако му дадете възможност да събере сили, да се възстанови, след 3-5 години той ще отиде по-далеч. Една от задачите му е да стигне до Балканите, а там може да стигне само през Украйна и Приднестровието, заяви украинският военен експерт.


В категории: Войната в Украйна


13
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
Путин
21.12.2023 14:52:07
2
9
Блажени са вярващите...
Балкани не ми трябват...
12.
Мм333
21.12.2023 09:37:29
8
14
"ЩЕЛИ ДА УВЕЛИЧАТ СКОРОСТА НА КОНТРААТАКАТА И НА ВРЪЩАНЕТО НА ЗЕМИТЕ СИ..Ами те за сега само губят земи.Връщането е НУЛА. Нула по колкото и да я умножаваш пак си е НУЛА.Явно укрите имат проблем и с математиката.Там май всички имат мозък колкото Кличко ,а той може би е и най умния щом ги управлява.
11.
въпрос ?????
21.12.2023 02:27:49
6
7
явно приликата с хитлер е под индиго и мозъчно и все по видимо, ама сега руснаците масово се изселват в чужбините с пълни джобове крадено и драно и не им се ходи на война. времената иванушка са други ,за олигарси стават, но за войници не искат.
10.
До 4
20.12.2023 23:46:23
3
7
Ще ти пръснат газъ бърже бърже
9.
Сашо
20.12.2023 21:12:57
5
13
Каквото кажат украинците всичко е вярно!ВЕрвайте!
8.
ХХ
20.12.2023 20:17:05
6
13
Роман Свитан част ли е от тази победоносна укроармия или грантаджийски плъх?
7.
Помнете историята
20.12.2023 17:27:25
13
21
Забравихте ли Хитлер как превзе половин Европа, защото всеки си мислеше, че не го засяга!?! А, че СССР, начело със Сталин, му бяха съюзник, до момента, в който ги нападна!?! А знаете ли, че СССР е изпращал провизии на Германия до деня, в който е нападнат!?!

Неудобна е историята, ако можеше да се забрави... Всъщност тя е забравена! Кланяйте се на Путин, ближете му г@за, само знайте, че той няма списък с г@зоблизците и ще трябва да вдигате ръка и да викате: “Аз близах, аз близах”!
6.
Иван
20.12.2023 17:14:08
5
0
Абе ни давайте напразни надежди
5.
Владимир Владимирович
20.12.2023 14:54:46
11
30
Лисицов ти ли ги пишеш тив небивалици? Стегни се момче
4.
Ехааа
20.12.2023 14:54:26
42
30
От 3 дни в Киев станахме 3 години до балканите.

Чакам да ви посрещна с олово мършава руска сган ненаядена.
3.
1
20.12.2023 14:47:52
13
42
Някоя друга простотия ще напишете ли?
2.
Шок и ужЪс.
20.12.2023 14:43:14
22
44
Нови стотици декари за гробища с укробайряци ще си получи зеления наркоман. Ако до тогава не са го прибрали в САЩ или усмъртили неговите подчинени.
1.
Флегма-“само най-тъпото”
20.12.2023 14:32:39
22
64
Добре ве флегми, давате някакво предположение на някъв украински цървул дето е притиснат до стената и се чуди как да излъже съседните страни и те да влязат във войната!
Изобщо има ли кой да ви се върже?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори