×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивши бургаски съветници съдят Общината за неплатена заплата


Бивши бургаски съветници съдят Общината за неплатена заплата
Възнагражденията на съветниците са около 2200 лева, някои от бившите парламентаристи настояват парите да им се платят, независимо, че не са участвали в заседание
11 Декември 2023, Понеделник, 15:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимката е илюстративна

Претендират да получат възнаграждение за месец октомври, когато не се проведе заседание на ОбС

Поне 7 от бившите бургаски общински съветници от мандат 2019-2023 ще съдят Общината за неплатено възнаграждение, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник. 

Доскорошните парламентаристи претендират да получат заплата за октомври т.г., когато реално нямаха заседание, но според ЗМСМА са действащи общински съветници до полагане на клетва на новоизбраните.

Правното противоречие досега не е правило впечатление на никого в последните два мандата, когато службата в ОбС стана платена.

Но сега се получи проблем.

Казусът се заплете още повече, след като се оказа, че по спешност през октомври е заседавала една от комисиите и 7 общински съветници (Борис Ангелов (ГЕРБ), Васил Иванов (БСП), Антонио Душепеев (ГЕРБ), Виолета Илиева (ГЕРБ), Пеньо Мечков (ГЕРБ), Шерафет Мехмед (ДПС) и Стоян Колев (Ние гражданите)) са получили възнаграждения, защото в правилника за дейността на Общинския съвет изрично било подчертано, че заплата се дължи, ако се проведе сесия или заседание на комисия.

Проверка на Флагман.бг установи, че на 23 октомври се е провело едно-единствено заседание на комисията по социални дейности, с една точка - отпускане на на еднократни помощи за насърчаване на раждаемостта. То е продължило 30 минути. Започнало е в 14:30 часа и е приключило в 15:00 часа.

„Свикахме през октомври по спешност заседание, защото трябваше да вземем важно решение. На част от съветниците беше изплатено възнаграждение, но тези, които не участваха в комисиите, не получиха заплата. Това бе становището на секретаря на Община Бургас и смятах, че всички го приеха. Изненадвам се, че сега има недоволни. От вас научавам“, каза днес пред Флагман.бг проф. Севдалина Турманова, председател на ОбС (2019-2023).

Припомняме, че заплатите на съветниците в Бургас са около 2200 лева на месец и разбуниха духовете в обществено-политическия живот преди година, когато бе взето решение за тяхното актуализиране. По време на кампанията се чуха призиви за редуцирането им, но нищо подобно не се случи и възнагражденията отново си останаха на старите нива. Нещо повече - те ще се индексират по специална формула до края на мандата. 


В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
13
Коментара по темата
13.
Те за това ли сега ще вдигат местните данъци?
11.12.2023 21:30:44
0
4
Да имат за високите заплати ???
12.
Чичо Кмет
11.12.2023 19:15:43
1
9
Тихо тихо и това ще мине. Спете спокойно и цицайте по 2500 ката месец 4 години. Далаверите вървят, кучетата лаят…
11.
До бившите
11.12.2023 18:07:24
0
9
Малко сте лизали.Сори.
10.
аз
11.12.2023 16:43:49
0
26
Папагали! Що въобще се излагате? Герб съветниците трябва да са му благодарни на кмета, че въобще са влязли, щото тия изброените, ако не е той ни съветници, ни нищо щяха да бъдат. Срамота. На стари години станахте за резил.
9.
градски
11.12.2023 16:39:30
1
9
За нас го правят.
8.
Неа
11.12.2023 16:32:33
0
37
2200 лева за 30 минути празни приказки... Робите работят за 800 5 дни в седмицата , по 8 часа. Най - добрия град за живеене.
7.
Бургазлия
11.12.2023 16:20:58
0
35
Такива хрисими хора ,пък да не им платят, те не са там за едните пари а за благото на нас бургазлии.
6.
Уж
11.12.2023 15:58:24
2
48
Не са там за пари а да служат на народа а гледай ти какво става-тези заплати трябва да се премахнат, да се вземат хонорари само според броя на пресъствия на сесии!
5.
Коко
11.12.2023 15:29:47
3
51
ЖИВКО ТАБАКОВ КАКВО СТАНА С ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ.ЩЕШЕ ДА ПРЕДЛАГА НАМАЛЕНИЕ.ЛАПНА КОКАЛА И ЗАБРАВИ.
4.
Янко
11.12.2023 15:26:05
0
38
Както казва Хаджиянев - това не е в дневния ред и няма да се разглежда. Също като въпроса за намаляване на възнагражденията на настоящите общински съветници. Да живее хранилката!
3.
Маринчев Георги
11.12.2023 15:25:03
1
27
Срама нямат.Да бяха си остали общински съветници!
2.
Стойчев
11.12.2023 15:11:39
1
32
Оная къдравата счетоводителка дето отдавна е за пенсия е прибрала парите за общинските съветници. Малко ли от чуждите заплати и бонуси е захлебила че да не пипне и на общинските съветници
1.
А така!
11.12.2023 15:07:11
1
31
И кой е прибирал нераздадените заплати от последните години?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори