×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството навърши половин година, Денков отчете постижения


Правителството навърши половин година, Денков отчете постижения
Контролът върху главния прокурор и антикорупционният закон бяха политическа утопия, а днес вече са факт, обяви министър-председателят
06 Декември 2023, Сряда, 12:42 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Доходите, благодарение на приетия бюджет, изпреварват годишната инфлация, заяви министър-председателят

Правителството с премиер Николай Денков днес навърши шест месеца. То бе избрано от парламента на 6 юни т.г. По този повод акад. Денков отбеляза някои от постиженията на властта в началото на днешното заседание на Министерския съвет (МС).

Инфлацията паднала на нивата от преди войната.

“За първи път бяха въведени мерки, които гарантират трайно ниски цени на продуктите от първа необходимост. С програмата “Достъпно за вас” правителството подкрепи и българските производители на храни”, посочи още министър-председателят.

Цените на основните хранителни стоки на тържищата са под равнището от 2022 г. и с още по-добра перспектива за в бъдеще.

Доходите, благодарение на приетия бюджет, изпреварват годишната инфлация. В Бюджет 2024 е заложено ново повишение с 11%, в пъти под очакваната инфлация.

Само преди половин година контролът върху главния прокурор и антикорупционният закон бяха политическа утопия, а днес вече са факт.

За първи път бе въведена мащабна децентрализация на средствата за общините. Тази година за първи път те ще получат 1 милиард лв. за техни проекти, разпределени не по партийни симпатии, а там, където има разрешение за строеж или виза за проектиране.

През януари очакваме първите медицински хеликоптери, а още преди Коледа ще пристигнат нови линейки за спешната помощ.

Даден бе реален старт с финансиране на проекта за 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“.

През изминалата половин година бе отблокирано строителството на пътища и магистрали. Пътят Видин-Ботевград, магистралите „Русе-Велико Търново“ и „Европа“ са ключови проекти.

По европрограми за конкурентоспособност и иновации вече са отключени проекти, по които бизнесът може да получи 427 милиона лева.

От 687 мерки в 18-месечната програма на правителството, повече от половината – около 60%, очакваме да бъдат приключени още до края на февруари. „Единственият смисъл това правителство да работи е, ако България се движи в правилната посока – в полза на хората и бизнеса, към Европа“, завърши речта си акад. Денков.

Гледайте тук:

 

 


В категории: Политика


5
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
5
Коментара по темата
5.
Дам
06.12.2023 16:26:43
0
5
Свършиха много работа, народът обедня още повече, а те напълниха гушките.
Ще има дълги години още да плащаме заради тях
4.
Като на майтап
06.12.2023 15:57:24
5
1
Свършиха доста работа
3.
T
06.12.2023 15:54:53
1
6
Мясса на плъх тоя .
2.
То
06.12.2023 15:28:02
5
0
Стига само мрънкане и оплакване.Каквото и да се случи все недоволни.Ами станете политик и се захващайте за работа. Само на масата със салата и ракия всичките са много силни.Аман от дървени философи дърдорковци
1.
КОЙ КАРА ВЛАКА- ПЕЕВСКИ.
06.12.2023 12:55:22
1
23
И този паткан крачи ахмашката копи – пейст по пътя на „пиците“ в МС от периода на Простото Киро, Лена и Асен. Които правеха оргии в МС, а в „пиците“ всички знаем какво имаше, има и видеозаписи за това, още очевидно обаче не е дошъл момента те да бъдат пласирани на медиите, защото държат с тях за топките „простоидиотите“, които имаме в България, благодарение на Румен Радев и „пътя на копринката“.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори