×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Баташкото клане на българските учебници


Баташкото клане на българските учебници
В българското образование има все повече НПО-та и индоктринация, все по-малко родолюбие и съхраняване на националната памет
03 Декември 2023, Неделя, 19:58 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Умело се пропагандират патологии, прекалена толерантност към всичко и всеки – дори и в сексуално отношение

Миналата седмица конституционният съдия проф. Атанас Семов написа отворено писмо до министъра на образованието проф. Галин Цоков посочвайки, че „Българските учебници са подложени на Баташко клане”. Според Семов,с сферата на образованието имаме няколко огромни проблема, като най-очевидният е самият образователен процес, в който „не е включено патриотичното образование, което е изхвърчало също като Хвърковатата чета, която въобще не се споменава в учебниците”.  Той допълва, че Министерството на образованието и науката МОН нарушава Закона за предучилищното и училищно образование, защото една от основните цели на училищното образование е да насърчава изучаването и утвърждаването на националната памет и българската национална идентичност, а това изискване на средното образование, не е изпълнено в учебните програми.

Прав ли е проф. Семов?

По думите му, в нито една учебна програма – от 1-ви до 12-и клас – не се споменават нито веднъж думите „Родина” и „Отечество”, включително и в учебната програма по „Родинознание” (1-ви и 2-ри клас), липсва и изразът „историческа памет”. Дава пример и с неясни, подвеждащи и непълни определения и разяснения: „Християните преминавали (?) към исляма”, Бенковски „повел чета (дори не се споменава „Хвърковата”), с която обикалял страната”, а Апостолът „се борил срещу законната власт” и накрая „бил заловен и обесен край София”. Звучи просто като акт, извършен от обикновен престъпник, посочва Семов.

Не е и лъжа, че допреди 3 години предметът „Родинознание” носеше блудкавото и много общо название „Околен свят”, което можеше да означава всичко. През 2020г. благодарение на усилията и законодателните промени, предложени от ВМРО, МОН въведе „Родинознание“, като промяната влезе в сила от 2021г. Аргументацията на партията беше базирана именно на Закона за предучилищното и училищно образование, който определя една от целите на образованието „съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност“ (чл. 5, ал. 1, т. 2). Макар на практика да се осъществи промяната в името на предмета, което костваше на ВМРО две години инициативи и усилия, само на теория обаче остана обучението на децата в родолюбие и патриотизъм, съдейки и по казаното от проф. Семов.

Още по-рано, през 2016г., цял раздел - „Човекът в българския свят” - отпадна от учебниците по литература за шести клас, а с него и емблематични произведения на български автори.

 „История славянобългарска” също на косъм не беше махната от учебната програма, но бе преместена от 6-ти в 9-ти клас, но знакови произведения попаднаха под ножа: песните на Добри Чинтулов  „Вятър ечи, Балкан стене", „Къде си, вярна, ти, любов народна", както и първият куплет на „Шуми Марица“, за които обяснието беше, че като текст не били са толкова въздействащи, заради това бяха преместени за часовете по музика, фолклорните песни „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“ и епосът за Крали Марко отидоха в програмата по история за VI клас , а "Родната реч" на Вазов беше преместена за изучаване в начален етап. 

Обяснението на МОН беше, че промените в учебната програма са с цел тя да бъде осъвременена и олекотена. Вероятно за много хора тези промени, които постоянно се правят, наистина са свързани с улесняване на учениците и програмата. Проблемът е, че касаят все произведения, които имат за цел да утвърдят както българския дух, така и историческата ни памет. Запращането на емблематични произведеняи в частовете по музика, които часове традиционно са неглижирани от децата (те често не влизат в тях, не се подготвят, някои ученици дори не знаят какво се изучава) обрича на забрава както авторите, така и техните творения.

Единственото, за което можем да поспорим, е, дали това е случайно, направено поради некомпетентност, или целенасочена политика за обезличаване на националната ни памет, както твърди проф. Семов. Той стигна и по-далеч, като поиска от Върховния административен съд (ВАС) да отмени решенията, с които тези учебни програми са одобрени и са написани учебници по тях. "Това, което правят  учебните програми, специално по предмети като „История”, „Български език и литература” и „География, е да обезродяват нашите деца".

Образованието ни не учи децата на любов към родината, а спомага за по-лесната им индоктринация

Само че, съдейки по други активности и промени, нищо не е случайно. Да вземем за пример учебник по предмет „Човекът и природата“ за 6-ти клас на издателство „Просвета“ , който в урок 74, стр. 155, четем: „Половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или пък към индивиди от двата пола”. И ако някой ще каже – е, лъжа ли е, нека децата да не растат като коне с капаци, и без това научават това от социалните мрежи, урокът продължава така: „Понякога са необходими повече време и опит извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи сексуалната си ориентация“.

Тук вече е малко трудно, да не кажем невъзможно, да си обясним написаното само с необходимостта от знания. Открито се говори и подбужда към придобиването на повече „опит” – тоест децата да експериментират и с двата пола, за да определят сексуалната си ориентация.

НПО-та под път и над път

За да разберем какво налага това, се връщаме 6 години назад – 2017г., когато НПО-та се обявиха против тогавашното решение на образователното министерство за забрана на срещи в училища без съгласуване с министерството или началника на съответното регионално управление на образованието. Дотогава те влизаха само по преценка на учителите и директора на училището. Неправителствените организации се аргументираха, че от години работили за повишаване на здравната и сексуална култура на учениците, превенция на ХИВ, СПИН и др. И решението беше отменено...

Сред скочилите против МОН, имаше и красноречиво звучащи НПО-та като "Джендър образование, изследвания и технологии” (една от активностите им касаеше раздаването на карта, в която учителите трябваше да отговорят дали образоват децата за "функции, избрани от пола в фамилията ", "въздействие на стандартите, избрани от пола върху мисленето на децата ", "развиване на половата еднаквост при подрастващите"); Фондация "Глобална инициатива в психиатрията" (сред които цели е да работи в посока осигуряване на възможност за психично благополучие на всички индивиди в обществото, като осъществява както дейности, насочени към групи в риск от социално изключване: имигранти, представители на малцинствени групи, маргинализирани общности и др.); фондация Bcause, които са посочили на страницата си, че: „активно работим за постигане на напредък по Целите за устойчиво развитие на Глобалния договор” – намаляване на неравенството, климатичните промени, половото равенство и прочее модерни активности; фондация „Европейски институт”, която работи и в сферата на „миграцията и интеграцията”, с цел „да подобри капацитета на националните институции, публичните органи и НПО, работещи в областта на убежището и миграцията, и такива предоставящи различни услуги на граждани на трети държави, търсещи международна закрила или получили временна закрила (с фокус уязвими групи)”...

Съвсем кратка справка само на част от НПО-тата, и то само на тези, които открито се обявиха против решението на МОН, ясно показва, че сред целите на нито едно от тях не фигурира възпитанието в родолюбие на децата, напротив, акцентите са мигрантите, климатичните промени, половото равенство, разнообразието... и прочее.

Един от последните случаи касае  разпространението на сексуална образователна брошура сред децата в частната професионална гимназия за дигитални умения „СофтУни Светлина“. Брошурата гласи „Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални жени“ и е издадена от фондация „Билитис“ по проект „Рейнбоу хъб“. Ако все пак някой не е чувал за това НПО, ето визитната му картичка: „Развиваме, подкрепяме и овластяваме ЛГБТИ общността в България. Гордеем се, че заедно с нашите партньори организираме София Прайд и управляваме общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub”.

Този случай не е прецедент, имаше и репортажи по медиите за сходни, като обяснението на МОН винаги е: „направили сме проверка, случаят е изолиран”, или: „касае за единична брошура”, както и: „допускането на такива неправителствени организации в българското училище е отговорност на директорите на образователните институции”, чрез което оправдание МОН просто си измиват ръцете.

Да сте чули обаче за подобни инициативи или свободно разпространявани брошури, касаещи родолюбиви инициативи, за активности, свързани с историята ни, за някакви открити уроци на патриотични теми, въобще за такива НПО-та, чиято цел е да поддържат огъня на традициите, да възпитават в любов към родината, да тачат българското. Не, акцентът навсякъде вече е върху толерантността, приемането на различните, поощряването дори да си различен – щото е по куул и тренд, другото е отживелица. И ако донякъде е логично подрастващите да се плъзгат по тази плоскост, активно облъчвани от Тик-ток и прочее, не е ли задача на управляващите, на МОН да направят всичко възможно да обучават и възпитават децата в непреходните ценности?

Актуалностите са такива, че вече неправителствените организации имат крайно улеснен достъп до училищата, до учениците, до програмите на МОН, имат и лостовете, и механизмите, и финансовия ресурс, и възможностите да влияят на образователния процес. Разбира се, към този момент се спазва формално благоприличие от тяхна страна, като предлаганите промени, поне на думи, не звучат крайно. А такива проекти и идеи валят на конвейер към МОН, които явно нямат нито ресурса, нито капацитета да проверяват детайлно всеки проект. И ако всичко опираше само до усвояването на едни пари, макар и милиони, вероятно можеше да го преглътнем, но все по-често въпросът е доста по-съществен. Маскирани зад на пръв поглед хубави думички като „равенство”, „разбирателство”, „толерантност”, фондации все по-успешно пробутват идеи и виждания, които неминуемо оказват влияние върху възпитанието и формирането на подрастващите. А за съжаление, сред техните прогресивни виждания, категорично отсъстват патриотизъм, познаване на историята и традициите, любов към страната.

Самото Министерство на образованието още през 2018г. ни обяснява, че: „Толерантност към различието, преодоляване на негативните предразсъдъци и превенция на агресивното поведение и насилието са очаквани резултати от образованието, касаещо изучаването на ролите и равнопоставеността на половете”.

Къде остана неписаното правило, че децата не трябва да бъдат индоктринирани, а всякакви прогресивни виждания, идеологии, политика, не трябва да имат място в училище. И ако преди 89-та това също не се спазваше – тогава комунизмът с всичките му атрибути налагаше определена рамка, чието прескачане водеше до тежки последствия, а децата нямаше избор какво ще учат и дори обличат, след падането на режима, поне привидно, това приключи. Само че последва по-перфидната индоктринация – появиха се хиляди НПО-та, които умело пропагандират патологии, прекалена толерантност към всичко и всеки, интерес към екпериментирането – дори в сексуално отношение, скрити зад правата на жените, ненасилието и равенството между половете. И всичко това – обвито в хубави, но крайно изкривени вече думи като разбирателство, приемане, подкрепа...


В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
63
Коментара по темата
63.
Селянин от Медвен
06.12.2023 17:23:00
1
1
При битката при Ахелой са избити около 65 хиляди човека!.... Интересно, че до момента няма отнрит нито 1 артефакт от пфослосутата битка!)
62.
do 50
05.12.2023 14:40:23
0
2
ти си просто една еничерска подлога
61.
*********
05.12.2023 13:22:06
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
60.
До Капитанчето
04.12.2023 18:40:46
19
0
интересно хан Аспарух като е пресякъл Дунава и цъфнал тук как ли е постъпил със завареното тук население? Или то тук хора не е имало било е не заселено, Или просто е нямало някой дето да описва туй онуй ;)
59.
Капитана
04.12.2023 18:22:30
0
13
След клането в църквата, Барутанлията издал заповед, всички оцелели да се съберат пред църквата, с претекст, че ще състави списък на избитите и на вдовиците. По-голямата част от оцелялото население на Батак се събрало, тъй като неявилият се щял да заплати с живота си. Явилите се били разделени на мъже и жени. Когато Ахмед ага се явил пред тях той издал втора заповед – жените да се наредят още по-надалеч от мъжете и трета да се избият останалите около 300 явили се мъже.

Същият ден още около триста други били убити при дървения мост пред училището, най-напред им се отрязвали ръцете, ушите и носовете, раменете, а после ги доубивали.
58.
Капитана
04.12.2023 18:19:16
0
14
На третия ден, все още оцелелите решили да излязат навън, след като разбрали, че вътре са обречени. Когато отворили портите на църквата Ахмед ага Барутанлията чакал отвън с башибозуците си. Започнало безпощадно клане, само тези, които склонили да приемат исляма останали живи а останалите били обезглавени. Ахмед ага целял да насели отново Батак с потурчените от него българи, но те се оказали недостатъчно.
Ето как сцената е описана от Захари Стоянов:

„Полуубитото население не че повярвало на неприятелските обещания, които опитало вече няколко пъти, но като нямало друго спасение като виждало, че и в черквата ще бъде избито, отворило вратата. Втори път то имало злочестината да си въобрази, че и чалмата има човешко сърце, че и хищният башибозук може да състрадава, да се умилостивява, като види с очите си положението на затворените, удушените и стъпкани пред вратата дечица, другите изпоплашени, които заедно с нещастните си майки и сестри плачели и късали сърцата на присъстващите. Картина, както виждате, една от най-ужасните и сърцераздирателните, но картина, повтаряме ние, за човек с душа и сърце, а не за башибозук. Щом се подали тези последните на вратата, с голи ятагани в ръцете, всичките затворени паднали на молба, жените показвали децата си, и за да умилостивят някак кръвниците, искали да им целуват дръжките на окървавените ятагани, наричали ги синове, братя и бащи. Всичко напусто! Башибозуците погледнали хладнокръвно на всичко това; те прекрачили налягалите пред вратата трупове като дърва и отново започнали да въртят ятаганите. И така, в черковната ограда клането се е продължавало няколко часа. От най-напред жертвите са били обирани и измъчвани да изкажат своето богатство, а после са били заколвани, т.е. техният живот бил пощаден за няколко минути, докато удовлетворят грабителската жажда на плячкаджиите, мнозина мъже спасили своя живот, като легнали между изкланите и се престорили на умрели.“
57.
Капитана
04.12.2023 18:17:27
0
13
Училището, което било в близост до църквата „Света Неделя“ се оказва последно убежище на около 200 души, които били изгорени живи, докато се криели в него, авторът на „Записки по българските въстания“ – Захари Стоянов описва случките в него така:

„Башибозуците влезли вътре без никакво препятствие и клането се захванало още от вратата. Мнозина имало скрити вътре в долапите, които така също били измушени и накастрени; в числото на последните били: свещеник Нейчо Паунов и учителят Тонджоров, родом от Самоков. На първия от тях кръвопийците извадили най-напред очите, дупчили го като решето по цялото тяло, докато издъхне тоя християнски мъченик в ръцете им. Близо до него предал душа и учителят Тонджоров, който така също бил насечен по всичкото тяло. Бедният мъченик на просвещението! Той загинал в същото онова здание, дето преди няколко дена проповядвал от скромния учителски стол словото на светлината. В долния кат на училището имало до 200 души скрити, мъже, жени и деца, които кръвниците, от много бързина, се вижда работата, не могли да намерят. Но да не помислите, че простият случай ги е запазил от смъртта? Не, читателю! Те се отървали от ятагана, били лишени от лекото действие на куршума, но изгорели живи, като червеи в гнило дърво, в долния кат на училището, защото башибозуците на тръгване запалили от четирите страни това здание. Техните писъци и вопли от ужасна мъка били чути след малко от зверовете, които разбрали, че направили една грешка, по невнимание, не в отношение към участта на двестете жертви, но че не могли да ги оберат от по-напред, което обстоятелство съставявало истинската загуба на тези Биконсфилдови братя. — Язък! Отидоха напусто толкова дрехи, а може би и пари – казали те с турско хладнокръвие и тръгнали към вратата на черквата, без да удостоят даже с присъствието си жертвеника на двестете мъченици.“[9]
56.
Капитана
04.12.2023 18:15:25
0
10
В „Записки по българските въстания“ Захари Стоянов е описал случилото се:

„Като се уверил вече наздраво, че батачени са в негови ръце, той (Ахмед ага) скочил на крака, погледнал към своите кръвници, изревал колкото му е силата: „Марш! Де гюреим сизи!“, като посочил с пръст и на така изпоплашените и полумъртви наши пратеници, които били заградени като приготвени за клане овци. На гласа на Барутанлията башибозуците наскочили кой с изтеглен нож, кой със запрегната пушка, наобиколили жертвите и скърцали насреща им със зъби – живи искали да ги разкъсат; надпреварили се един през други, като вълци, кой по-напред да си накървави зъба. Петър Трендафилов, Вранко Димитров и Петър Каваджиев били предадени на няколко души кеседжии, които там, малко настрана, ги насекли на дребни парченца.
55.
...
04.12.2023 18:14:47
22
4
Една от най-великите глупости е "патриотично образование". Безумие, което създава организации като вгъзраждани! Опомнете се! На първо място е индивида, после е семейството, после някъде на опашката е държавата. Примерно НИКЪДЕ! Образованието е сбъркано и тези идиотии няма да го оправят. Децата са нефункционални БЛАГОДАРЕНИЕ на държавата! Никакво родинознание! Никакъв патриотизъм!
54.
Капитана
04.12.2023 18:13:42
0
12
Убийството на кмета и духовен водач Трендафил Тошев Керелов е описано в разказ на очевидец – съпругата на сина му Ангел Керелов – Босилка:

„Моят свекър отиде да посрещне башибозуците, когато селото беше заобиколено, и се срещна с Ахмед ага, който каза, че иска да се събере оръжието от селяните. Трендафил отиде и го събра. След като то беше предадено, стреляха по него с пищов и куршумът му одраска окото. Тогава чух Ахмед ага да заповядва със собствените си уста Трендафил да бъде набит на кол и опечен. Думите, които използва, бяха „Shishak aor“, което на турски означава да се набие на шиш като парчетата месо, наречени „кебап“. След това взеха от него всичките му пари, съблякоха му дрехите, извадиха му очите и зъбите и го набиха на кола бавно, докато той излезе през устата му. След това те го опекоха на огъня още жив. Той живя половин час в продължение на ужасната сцена. По това време бях съвсем близо до Ахмед ага. Освен мене тук се намираха няколко български жени. Ние бяхме обкръжени от башибозуци, които ни ограждаха от всички страни, и бяхме принудени да гледаме какво става с Трендафил.“[4] Едно от децата на Ангел и Босилка Керелови, Владимир-още бебе в цедилка, е набодено на меч от башибозука пред очите на майката Босилка: „По времето, когато ставаше това, синът на Ахмед ага взе детето от гърба ми и пред очите ми го насече на парчета със сабята си. Овъглените останки на Трендафил лежаха там един месец и тогава бяха погребани.“ '[4] Стотника Петър Керелов е убит жестоко, след като му избождат очите и отрязват езика пред очите на баща му Трендафил Керелов и други батачани.
53.
Капитана
04.12.2023 18:08:21
0
12
Ето как Захари Стоянов описва в своите „Записки по българските въстания“, тези и част от по-нататъшните събития:

„На 1 май неприятелят се вмъкнал в селото из долния край. Наместо съпротивление, той, неприятелят, бил поканен даже от самите българи-чорбаджии, със съобщение, че селото ще си предаде оръжието. Няколко души, наистина, си предали оръжието на неприятеля; но намеренията на тоя подъл неприятел били зверски, коварни, мръсни и ужасни. Щом се свършило предаването, главорезите башибозуци, запретнали ръкави. Те нападнали на обезоръжените жертви, на които отсекли главите с брадви, като ги водели един по един до едно сложено на земята дърво и тук ги секли като дърва. Плач, писъци и молби излизали от устата на всички, но, наместо милост, това е възбуждало по-люто отмъщение и някакво си зверско тържество в средата на тези човешки касапи. Тая варварска постъпка на башибозуците турили цялото село в ужас и трепет. Жени, деца и гологлави мъже бягали из селото към горния край.“[3]
52.
Капитана
04.12.2023 17:59:53
1
13
Този който се е писал турчин в коментарите ако те хвана някъде на живо ще си ядеш сам.Всички лайна, които си написал не отговарят на истината.Името на моя прадядо е Трендафил Тошев Карелов, той е използван за сцената във филма ''Време разделно'',където е набит жив на кол и след това опечен на шиш от турците.В центъра на Батак има негов паметник.Всичките лайна, които си изсрал са лъжи и манипулации.Ахмед ага не е обесен в центъра на Пловдив и умира години след това от проказа.Синът на Ахмед ага не е убит от възстанниците,името му е Молла Али и лично той взема от ръцете на майката внука на Трендафил Карелов, новородено бебе на име Бладимир и го набучва на сабята си, след което го насича на парчета пред майката и пред други батакчани.Такива помяри като тебе трябва да се набиват на кол и да ги погребат без имена на гроба си!
51.
Пак от 50
04.12.2023 14:55:04
4
4
"Да сте чули обаче за подобни инициативи или свободно разпространявани брошури, касаещи родолюбиви инициативи, за активности, свързани с историята ни, за някакви открити уроци на патриотични теми, въобще за такива НПО-та,"

Що не направите вие нещо? Що не се обедините големите патриоти дето само храчите по сайтовете? Направете вие брошурки обикаляйте училищата запознавайте с младите с историята. Направете си костюми на воеводи пресъздавайте сцени в училищата като театър. Кво сте седнали само да ревете че по лесно. И чакате някой друг да направи нещо - ми правят НПО-тата правят. А вие стойте и зяпайте - какви ли са вашите жалки оправдания да сте едни кибици м?
50.
До 48
04.12.2023 14:51:56
12
1
пък ти беше там и я знаеш? Поредния дето само се чуди кой да мрази без да осъзнава че мрази най вече себе си.

Напълни се с такива като теб мразещи - все нещо да мрази - турци американци украинци европейци всички които живеят по добре от теб нали? Види красива жена - тая е курва понеже няма как да я имаш нали? Види някой успял/а тоя/тая за нищо не стават. Обаче ако ги познавате или имате контакт с тях им се мазните нещо там ако може нали да ви помогнат а зад гърба им помия..

Голяма злоба голяма омраза. А всъщност мразите себе си за това че сте едни маргинални неудачници. Мразите се за това че нищо не сте постигнали в жалкия си живот и затова само плюете и храчите по околните. Айде сега бухайте минусите да покажете колко съм прав.
49.
Пояснение
04.12.2023 10:34:22
12
10
Престанете вече. Ние трябва да градим стабилна държава. С българските турци имаме чудесни отношения. Историята си е история. Трябва да се помни, но не трябва да е източник на омраза, а на мъдрост.
48.
vseki trqbva da znae istinata
04.12.2023 09:54:44
5
15
днешните деца не знаят истинската история и тя умишлено не се изучава в училище, не знаят какво се е случило в Батак, незнаят как турците са клали и изнасилвали българи, разфасожали са ги пред децата, изнасилвали са малки момиченца пред родителите им, всичко това трябва да се знае от всеки един българин и най-важното е да мразим турците зацото те са една съдистична сган, малко са им наводненията, заметресенията и природните катаклизми които им се случват заслужават да измрът всички в зверски мъки, това трябва да се знае от всеки българин.
47.
ХХ
04.12.2023 08:59:38
15
5
И защо въобще трябва да се учи история?
В сърцето на ЕС - Белгия можеш да станеш премиер без да знаеш химна на страната или какво се чества на националния и празник.
Факт.
Важното е да си за ЕС и да подкрепяш евролиберализма
46.
@@@
04.12.2023 08:49:19
2
34
Напълно точно казано от проф. Семов.Станахме безродници.Възродителният процес се коментира от млади хора не познаващи фактите .Аз съм свидетел на това време.Много от казаното е преувеличено и украсено.Запомнете,че никой не ги гонеше,те сами се агитираха да се изселят.По умните не се поддадоха и си останаха в България.Говорил съм и с такива ,които отидоха там.Някои от тях доста съжаляват.Там успяха ,които имаха образование,дадено в България.Те имаха привилегии за университетите и много други неща,но това е доста дълга тема.
45.
Р. Р.
04.12.2023 06:45:19
2
34
Този дето пише срещу нашата Родина е Емил Джасим чалма, лява резба с нетрадиционна сексуална ориентация, поругал Левски и отрича Баташкото клане.
От ДБ острие на Христо Сопола , ястребите на Сорос, НПО Америка срещу България.
От тези организации плащат за да заличим историята си и да ни завладеят от посолството. Сега с корпоративни финанси на свинската глава Делян Пеевски Магнитски откраднати от банките ,без да върне взети кредити ,противоконституционна партия ДПС ще раздава пак порциите , защото всички от сглобката са се навели на посолството и целуват ръката на Меди турчето.
Не спряха с тази Тюркян чешма, истината за тези събития трябва да се казват а тя е ,че тълпата мюсюлмани са стъпкали това дете, а не органите на реда, и са хвърляли чалмите камъни и всякакви предмети по милицията тогава.
44.
България
04.12.2023 00:47:55
1
16
Ела в страната на великите ездачи,
Страната, където се раждат ветровете.
Разтлала е снага пред тебе, като самодива
Която тихо плаче.
И изведнъж от млада хубавица
младостта пред теб се сбръчква и повяхва!
Застанала край пътя е съсухрена старица.
Стои безмълвна със очи от камък.
Вятър пее тъжна песен.
Не песен е това, а крясък.
Как турци, майко, посичат ти децата,
а внуците ти те отвеждат...

Как конниците, тука нявга спрели,
сега са само статуи от камък!
Дойдоха тук те със велика слава!
А псетата сега пируват с костите свещени!
Но далеч от мюсюлманска смрад и християнска подлост,
стоят и наблюдават!
Безкрайна мъгла пълни им очите,
изнемощели десници стискат мечове ръждиви!
Стоят, а Тангра призовават:
„Възсядайте конете!“
Стоят, Перуна се явява:
„Вадете мечовете!“

Мрак се спуска над гората мрачна,
от каменните воини сътворена...
Мъгла обвива им лицата горди,
в каменните вени топла кръв потича!
И Гарваните плачещи, самотни,
превръщат се в коне от пламък!
И буря се завихря...
Вечна и гръмовна!
Конете цвилят, воините запяват песен
със гласове, които бурята неще да заглуши!
Хей Крума, Симеона, Самуила!
Калоян, Иван Асен, Иван Шишман!
Родината – Съсухрена старица,
израства, виж я младата Царица,
сбогува се със всеки, целува воинските чела.
Във бой последен изпраща своите деца.
43.
До 38 много умния
04.12.2023 00:41:17
1
7
това го кажи на майка си дето е забравила да те абортира и сега трябва да ти четем тъпотиите. Инквизицииката и тя ли няма общо с исусчо? Избитите боляри не приели "правата" вяра и те ли нямат общо?
42.
СРАМОТА
04.12.2023 00:34:49
1
15
А БЕ АГА НАИСТИНА СРАМА НЯМАШ. ВЪЗГЪЧ БЕ ИЗНЕРВИ СУМА ТИ ХОРА ИЛИ
СИ ТРОЛ БЕЗПОДОБЕН? НА ТЕЗИ ДЕТО ГРЪМНАХА ВЛАКА ИМ ДИГНА ПАМЕТНИК САБРИ БЕЙ ИЛИ И ТОВА НЕЗНАЕШ. НАПРАВИХТЕ СИ ПАРТИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА И 35 години НЕ СЕ СПРЯХТЕ ДА ПОДКЛАЖДАТЕ ОМРАЗА! ДО ОПЕРАТОРА ИЗТРИЙТЕ ТУРЧИНА!!!!!
41.
До 30
04.12.2023 00:34:08
1
19
Остави го,какъв " ага " ,ага е благодетел.Тяхната партия им е промила мозъка ,за да остане във властта чрез разделение ,настройване,ограничения в региона в който живеят. От 30 г. само с това ги държат ,Тюркян ,ще им вземат имената ,че и измислици за Баташкото клане.Колкото до Тюркян тогава е имало сблъсъци ,протестиращите са хвърляли камъни срещу милицията ,те се отбранявали,големи тълпи над 2000 души и не знае точно как е станало ,дали тълпата не я затиснала.Има различни версии.
40.
СРАМОТА
04.12.2023 00:33:30
0
10
А БЕ АГА НАИСТИНА СРАМА НЯМАШ. ВЪЗГЪЧ БЕ ИЗНЕРВИ СУМА ТИ ХОРА ИЛИ
СИ ТРОЛ БЕЗПОДОБЕН? НА ТЕЗИ ДЕТО ГРЪМНАХА ВЛАКА ИМ ДИГНА ПАМЕТНИК САБРИ БЕЙ ИЛИ И ТОВА НЕЗНАЕШ. НАПРАВИХТЕ СИ ПАРТИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА И 35 години НЕ СЕ СПРЯХТЕ ДА ПОДКЛАЖДАТЕ ОМРАЗА! ДО ОПЕРАТОРА ИЗТРИЙТЕ ТУРЧИНА!!!!!
39.
До 37
04.12.2023 00:19:23
3
4
Бе ти верно си изключително прост! Хаха
38.
До 34 “Умния”
04.12.2023 00:18:38
6
12
Кръстоносните походи,реално завършват с провал,почти всички кръстоносци са избити от Сарацините!Инките са избити от Испанците,и това няма нищо общо с Християнството,по скоро има общо с алчността на испанците.Индианците са избити от англосаксонците,и това няма общо с християнството,и едва ли има убит индианец в името на Исус! На теб,мога да кажа само,че си уникален малоумник!
37.
До 36
04.12.2023 00:16:39
5
10
простия си ти. Твоите приятелчета от Англия Франция и Испания кат са цъфнали в северна америка каква вяра са налагали на индианците ве паляк? Сигурно будизъм
36.
До 34
04.12.2023 00:09:50
3
6
Тъпанар,а къде са кръстоносците???И какво общо имат индианците с християнството??? Бахти простия хахаха
35.
До 11 Турчина
04.12.2023 00:07:51
2
4
Пуснали вика два кошера пчели през комина хахахахаха Значиии,давам ти и кошери пчели,и комин ще ти преотстъпя,че и ще те облека добре,че да не те ужили някоя пчела,ако успееш да вкараш кошер пчели в комина,подарявам ти всичките пчелни семейства хаха а
34.
До 33
04.12.2023 00:04:02
7
3
ми като си тъп ще питаш къде е. Като почнеш от кръстоносните походи и стигнеш до избиването на инките и майте в името на Исуса... както и на индианците...къде били. Малумник
33.
До 25
04.12.2023 00:00:26
3
2
Дай да го прочетем този факт!Къде е?
32.
*********
03.12.2023 23:59:32
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31.
До до срамота
03.12.2023 23:54:31
1
23
Е стига !Няма черно и бяло!Турците имаха много привилегии по времето на Живков ,за университетите отделни квоти,за работа ,но за смяната на имената е имало конкретни причини.В крайна сметка обикновени хора пострадаха ,а не тарторите от турския етнос.Но вие не се сещате за българите бежанци от Източна Тракия бягали само с дрехите на гърба през Странджа 1903 г.и които останаха без имоти.Но се благодарете ,че се появи Ататюрк който създаде съвременна Турция ,наложи образование за всички и просперитет .През Османско само ходжите са можели да пишат и четат на арабски,останалите неуки.И забравяш за харемите ,кражбите на момичета ,многоженството ,еничарите в "развитата "Империя.
30.
до турчина
03.12.2023 23:46:58
1
31
Ага, заради такива злобари като теб, закърнели османлии и заради някои от нашите идиоти се получава излишно напрежение между нас. Имам приятели турци и за щастие не приличат на теб. Какво ДНК ще изследваш от стените, ти нормален ли си. Има изписани тонове хартия за зверствата, включително и от западни кореспонденти. Нищо не може да изтрие това от историята, жалко е че учебниците все повече приличат на либерална пропаганда, а не на истинска история. А ти щом ти е кеф ходи да се дупиш на ходжата, ама недей се изявява като турския нострадамус, че ще си умреш незадоволен, без да видиш изчезването на българите.
29.
До СРАМОТА
03.12.2023 23:27:28
23
2
А за убитите мирни жени и деца и мъже в Кърджалийско, Смолянско, Благоевградско, Шуменско ,Варненското, Бургаско, Хасково... Терористи може да има, но нито една цивилизована държава не може да използва терористични действия. Българската държава е терористична, защото все още не е открила и наказала според закона убийците на невинни жени ,мъже и деца, едно от които е на 12 месеца и с разбит череп а другото момче е на 16 убит от упор от български милиционер на сред Момчилград и никой не е наказан според българските закони....
Ти на равно положение ли поставяш ПРАВОВАТА,КОНСТИТУЦИОННА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ С ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ОРГАНИЗАЦИЙ? ТОГАВА НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМ. ДЪРЖАВА=ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ.
ПРАВ СИ, ПО ТОВА ВРЕМЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ДЪРЖАВА, КОЯТО ПОДКРЕПЯШЕ НАЙ-МНОГО ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ОРГАНИЗАЦИЙ ПО СВЕТА, ТЪРГУВАШЕ КОНТРАБАНДНО С ОРЪЖИЕ И НАРКОТИЦИ И БЕШЕ ОБЕВЕНА ЗА ДЪРЖАВА ПОДХРАНВАЩА ТЕРОРИЗМА. ЗАЩО ПЛАЧЕТЕ ТОГАВА. ВСИЧКО ЩО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО, ФИНАНСИРАНЕТО, ОБУЧЕНИЕТО И БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА КОМИТЕТА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ . ДА ГО ЗНАЕШ ДЕ...А ЗА ТОВА, КОЕТО СИ ПИСАЛ ,ТЪРСИ КОРЕНИТЕ ПАК ТАМ КЪДЕТО ТИ ПОСОЧВАМ. ЩО КЕ ОТНАСЯ ЗА ЖЕНИТЕ И СНАХИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ВИ НАИСТИНА СА ДОБРИ В ЛЮБОВТА. НЕ МОГА ДА ОТРЕКА. ИМАМ УСТОЙЧИВ ЛИЧЕН ОПИТ. ЛЕКА НОЩ.И ТЕ СЕ ПЕНИ, НЯМА ДА ОПРАВИШ НИЩО...Истината не търпи отлагане. Все някога ще възтържествува. И това не е никак далече.
28.
До турчин
03.12.2023 23:26:18
3
17
Турчин само едно за тебе яж СЛАНИНА!
27.
Е,не " до турчин"
03.12.2023 23:18:52
1
27
Да се отрича Баташкото клане е доста грубо и ушишлено.Никой няма да се хване.Клане е имало и на други места,напр. след Илинденско Преображенското въстание..Да се сравнява Баташкото клане с Възродителния процес или да се отрича едното,а налага другото е простотия.Никой бе отрича Възродителния ,но жертвите от Възродителния и 500 - те години нямат равностойност.В района на с.Бенковски където се е случило с Тюркян не живеят точно турци ,а татари мюсюлмани .Те са потомци на преселници след Кримската война -през 50-те години на 19 в.,,когато е още Османската империя.Тогава ходжите ги записват турци да увеличат процента и постепенно са асимилирани като турски етнос.Там живеят русосинеоки "турци " за които се спори дали са турци.В крайна сметка правата са възстановени и имената също.
26.
Турчин
03.12.2023 23:02:54
31
5
Вие като цивилизовани европейци, колко виновни и убийци от "възродителния процес " обесихте или осъдихте?
През 22 век не сте дораснали до положението на правосъдието на Османската империя все още. А лудостта, завистта и омразата ви задавя до степен на сомоунищожаване...На вас, българите душмани не ви трябват. Вие сами ще се унищожите. И ВСЕ ПАК КЛАНЕ В БАТАК НЕ Е ИМАЛО. ДА ИЗСЛЕДВАМЕ КРЪВТА ПО СТЕНИТЕ НА ЦЪРКВАТА И СА НАПРАВИМ ДНК ТЕСТ НА ЧЕРЕПИТЕ В ЦЪРКВАТА. КОЛКО Е ТРУДНО ДА ГО НАПРАВИМ?
25.
Факт
03.12.2023 23:00:02
20
5
Колкото глави са отрязани за алах двойно повече са отрязани за кръста
24.
СРАМОТА
03.12.2023 22:52:58
3
33
До ТАКА НАРИЧАЩИЯ СЕ ТУРЧИН
ЕЙ РЕЗАК МЪЛЧИ И НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ ДА МИ ОТГОВАРЯШ! КАК СЛЕД ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТЕНТАТИ ВЪВ ВЛАКА ДО ГАРА БУНОВО, ХОТЕЛ СЛИВЕН, ПЛОВДИВ И. НЕУСПЕШНИЯ НА АЕРОГАРА ВАРНА. ОТВЛЕЧЕНИТЕ С КОЛА ЗА ТУРЦИЯ ДВЕ ДЕЦА И ВЗРИ-ВЕНИ ПО ПЪТЯ ЗА М. ТЪРНОВО НИ ГОВОРИШ ЗА ИСТОРИЯ. ВИНАГИ БЪЛГАРИТЕ СА ТОЛЕРИРАЛИ ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. И НЕСМЕЙ ДА НИ КАЗВАШ КАКВО ДА ПРАВИМ СЪС СЪПРУГИТЕ СИ!!! ТЕ НЕ СА НИ ЖЕНИ КАКТО ПРИ ВАС. ТЕ СА НИ РАВНОПРАВНИ. ЖИВОТА НИ ПРИНУЖДАВА ДА ИМАМЕ ПО-МАЛКО ДЕЦА! НАС НЕ НИ ТОЛЕРИРАХА ПРИ КОМУНИЗМА КАТО ВАС. ПРИЕМ ВЪВ ВУЗ, НА РАБОТА ПО ДВОЕН НАДНИК. ТЮТЮНА ВРЕДЕН АМА ВЕЧНО НА ДОТАЦИИ!
23.
До до Турчина
03.12.2023 22:51:43
13
8
Не знам кой на кого го е бутнат и бута. Но знам една истина, че плътта на твоята челяд, майка, жена, дъщеря, снаха е на продан в Западна Европа и ти се хвалиш с това без чест и достойнство. Ти си в нищожен вид днес, каквато никога не си бил в историята си. За това и,си осъден на изчезване и забвение. На което са осъдени всички племена, които нищо не са сатворили на този свят, освен гибел, смърт ,глад, позор и погром. Слава на Всевишния Аллах, че ще го доживея...
22.
До турчина
03.12.2023 22:24:42
1
13
По съвременното днк изследване се установява , че тоя така наречен Барутлия са го именували така щото много Български пушки е поел отзад и ето му го прякора Барутлията!
21.
До 17
03.12.2023 22:18:31
1
2
Хаххахах ми 6ца си имал
20.
Последната изцепка на BBC
03.12.2023 22:13:34
0
6
Докато сме партия с държави, които екранизират Исак Нютон, като индиец така ще бъде.
19.
До турчин
03.12.2023 22:10:55
3
30
Изобщо не си прав!Баташкото клане е описано от чужди кореспонденти и техните публикации да достъпни и днес.Ахмед ага ,колко е ага е друг въпрос,един българин мюсюлманин който е избил свои сънародници за да получи пари и признание. Това което описваш е обратно на фактите.Напр. в Босна много от еничарите на високи постове се надпреварват кой да направи повече за родното си място за да остане името му.И още ги помнят с добро.А тук кланета.
18.
Пояснение
03.12.2023 22:03:14
7
20
Основните въпроси на които трябва да отговорят учебниците по история са:
1. Защо Русия подкрепи гърците да унищожат българската патриаршия
2. Защо след като победи Турция през 1828 г Русия даде свобода на Гърция и Сърбия, но не и на България.
3. Възможно ли бе Румъния да ни нападне в гръб през Балканската война без разрешението на Русия.
17.
Ураааа
03.12.2023 22:02:28
7
9
ЕДНО ВРЕМЕ ИМАХ ДВОЙКА ПО ИСТОРИЯ ЧЕ НЕ ЗНАЕХ НА КОЯ ДАТА Е БАТАШКОТО КЛАНЕ, А СЕГА СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ДАЖЕ Е НЯМАЛО КЛАНЕ,А ОТСРАНЕНИ НЕ ВЯРВАЩИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!ТАКА, ЧЕ ДА ПИТАМ ИМАМЛ ЛИ СЪМ ДВОЙКА ИЛИ СЕГА МОГА ДА ГИ СЪДЯ ОТ ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗАГУБЕНИ ПОЛЗИ ОТ НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ?!ГРЯХ ЩЕ ИМАТЕ .
16.
Учител до потурчен
03.12.2023 21:40:40
1
14
Ролята на дъпъсъ е й в учебниците, иначе наистина си потурчен!
15.
Шттттт тихо
03.12.2023 21:36:31
12
18
Щом в морската градина са сгушени бюстовете на Ботев и Левски а в центъра се извисява паметника на армия окупатор това е диагноза на града и държавата
14.
До 13 бедния
03.12.2023 21:36:26
1
3
Доста тъпа шегичка шестак,всеки си има гледна точка,но твоята на каквото ти кажат,няма да стигнеш далеч.
13.
292
03.12.2023 21:12:21
2
10
До 9
Приятелю, щом си убеден, че "Най-голям глагол е вол, щот' работи много", няма смисъл да те разубеждавам.
12.
До Турчина
03.12.2023 21:09:20
3
25
Преди да правите заключения, прочетете "В тъмницата" от Константин Величков и спрете да обърквате и разделяте народа ни!
11.
Турчин
03.12.2023 20:51:55
58
8
Клане в Батак не е имало. Хайдутите ( разберете възстанници) от бездействие хващат 16 годишния сина на Ахмед ага барутлията и са го заклели с ножче за поучения. После са натоварили тялото на 16 годишното дете на коня му и са го изпратили на баща му.
Ахмед ага Барутлията, идва в Батак и иска да му предадат убийците на детото си. Убийците се крият зад невинното население и успяват да ги вкарат в църквата в Батак, хем да ке защитят и като заложници да ги използват. Турците имат възможността да сринат църквата с оръдеен залп не го правят. Просто през комина на църквата пускат 2-3 пчелни кошера и всичко е решено. Заклани са тези, които са заклали детето на Ахмед ага Барутлията. Останалите числа, поеми,лъжи и измислици са деяние на Граф Игнатиев, който посещава региона два месеца след всичко, изравя пресните гробове отсича им главите и ги излага в църквата за показ и казва " Сега някой да докаже, че не е било така ".
Днес науката е много добре развита, нека първо да изследваме колко от кръвта по стените на църквата е човешка и ДНК теста на изложените черепи в църквата, както и причината и начина на смърт.
Хайди да го направим за да видите, че Батак, всъщност НЕ СЪЩЕСТВУВА. ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ, АХМЕД АГА Е ОБЕСЕН В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ ЗА БАТАК. НО БЪЛГАРИЯ НЕ ОБЕСИ НИТО ЕДИН ОТ ИЗРОДИТЕ УБИЛИ МИРНИ ТУРЦИ И ДЕТЕ НА 12 МЕСЕЦА КАЗВАШЕ СЕ ТЮРКАН.ТОЗИ СРАМ ВИ СТИГА КАТО "ЕВРОПЕЙСКА " БЪЛГАРИЯ. НЯМАТЕ СРАМА, СЛЕД, КОЕТО НАПРАВИХТЕ ВСИЧКО ОТ 1912 ДО СЕН ДНЕШЕН В РОДОПИТЕ, ПАШМАКЛИ, НЕВРОКОПСКО, ДЖУМА И БАЛЯ, КОГАТО ОСЪДИХТЕ НА ГЛАД И НЕЩАТА ЦЕЛИЯ НАРОД НА КОЕТО ДОРИ И ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ПРОТОСТИРА...
ТОВА, НЯКОИ НАЦИСТИ, ПИШЕЩИ СТИХОВЕ СПЕЩУ ТУРЦИТЕ НЯМА ДА ПОДОБРЯТ ДЕМОГРАСКОТО ВИ ПОЛОЖЕНИЕ. ПО-НАЖНОТО Е ДА СЕ ЗАЕМЕТЕ С ЖЕНИТЕ СИ ЗА ДА РАЖДАТ ПОНЕ ПО ТРИ ДЕЦА. ИЗЧЕЗВАТЕ, КОЛКОТО МНОГО ПРИБЛИЖАВАТЕ ДО ИЗЧЕЗВАНЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ХАПЕТЕ И НАДЪХВАТЕ, ЛЪХАТЕ НА СМЪРТ
10.
До 7 учителя от махалата
03.12.2023 20:50:56
1
19
На кво учи този предмет,на фалшиви недоказани факти и случки с малко истина и много лъжа.Повечето предмети са адската пропаганда на Америка да ви направи тъпунгери каквито сте вече.
9.
До 8
03.12.2023 20:48:45
7
19
В заблуда си приятелю.Тези миризливи университети и училища са плод на Американските пропадняци дето се разстрелват там всеки ден.Харвард завърши,гъза си избърши.
8.
292
03.12.2023 20:41:54
3
22
До 5. Да ги научиш да се трудят е едно, Да ги научиш да продават стоката си работна сила, съвсем друго. За второто е необходимо за се трудят. Но не е достатъчно. Трябва да се научат как и затова се ходи на училище, в университет и изобщо, докато човек е жив. Ама със скопени и манипулирани учебници не става. Не става и полуграмотни учители, но това е друг въпрос.
7.
ТБС
03.12.2023 20:33:14
6
26
По тази причина ние си държим децата далеч от малоумната образование и шестиците на всяка цена. Имаме си време за четене на произведения и история, като по начин учим на историческа памет, морал, уважение и любов.
6.
Българин
03.12.2023 20:32:14
5
34
Супер, загиваме като държава ! Политически утайки и безродници ! Само сган !
Да живее България !
5.
Много важно пропаганда
03.12.2023 20:26:56
46
10
Кой го интересува,повечето история е измишльотина с тук таме някои реални случки в миналото.Научете децата да изкарват пари и как да се трудят
4.
дебили бургас
03.12.2023 20:22:32
25
12
Победители във ВСВ са Англия, САЩ и Ленд-лийза!!!
3.
Смехурковци!
03.12.2023 20:20:53
4
43
Неокомунистчетата, т. е. боневчетата, ще стъжнят живота на софиянци. Такива образи има и в други наши градове. Така че няма да ни е лек животът в следващите години. Вместо демокрация ще има неокомунистически диктат. И все пак, с едно съм съгласен с Борис Бонев. Съгласен съм с последните му думи. А те бяха следните: „Накрая ще станем смешни за хората“. Абсолютно съм съгласен.
2.
Една
03.12.2023 20:12:39
8
70
Американското правителство и финансираните от него НПО правят всичко възможно да унищожат всяко усещане в децата ни за българска принадлежност и национална гордост. Но самите американци обучават децата си, че те са най-великата нация, а в учебниците им почти липсва история и география извън тяхната собствена. Факт е, че при едно допитване сред американците, кой е спечелил Втората световна война, почти всичките отговарят, че САЩ е спечелил, а Русия е загубила войната. Докато чужди посолства определят кой ще е министър на образованието и какво да учат децата ни, все по-зле ще става. За джендър идеологията и педофилията, която ни налагат, даже не ми се говори,
1.
Димо Туморов
03.12.2023 20:09:02
37
5
Щом внучето ти с двойки и тройки, значи НЕ СИ НИКАКЪВ ДАСКАЛ!
PS: проверено и подпечатано!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори