×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На „Буджака“ настръхнаха след заявката на археолог за нови разкопки, готвят жалба до прокуратурата


На „Буджака“ настръхнаха след заявката на археолог за нови разкопки, готвят жалба до прокуратурата
Т.нар. проучване, което всъщност е хаотично разкопаване на улицата ще продължи до това кръстовище - на ул."Селена" с ул."Виа Понтика"
Ключови думи: Новини, Флагман, Созопол, а
02 Декември 2023, Събота, 19:40 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Ще информираме държавното обвинение, че достъпът до домовете ни е възпрепятстван, казаха живущите от ул.“Южна“ и ул.“Селена“

„Готвим колективна жалба до Районна прокуратура и РДНСК Бургас за разкопаната ни улица“, обявиха днес пред Флагман.бг живущите на ул.“Южна“ в созополския кв. „Буджака“.

Към тях ще се присъединят и хората от съседната ул.“Селена“, на които вчера им се изправиха косите, след като пред Флагман.бг археологът Димитър Недев обяви, че ще продължи да копае до ул.“Виа Понтика“ за проучванията си.

Както Флагман.бг вчера съобщи десетки семейства настръхнаха, след като Димитър Недев влезе на улицата им с багери, за да търси наличието на археология. Той работи по частен инвестиционен проект. (ВИЖТЕ ТУК)

Вчера археологът даде да се разбере, че не е негова работа нито да известява предварително живущите в района, където ще извършва проучванията, нито после да възстановява настилката.

Недев обяви, че е приключил с проучването по ул.“Южна“ – нямало наличието на археология и сега обмислял кога да продължи по ул.“Селена“, която съдейки по марките положени на асфалта ще бъде сериозно разкопана.

Арх. Недев даде заявка да продължи археологическите проучвания и по това трасе

„Възпрепятстван е достъпът до домовете ни. Тук вече не може да дойде нито линейка, нито пожарна, или сметопочистващ автомобил. Още в понеделник внасяме жалба в прокуратурата. Ще информираме и РДНСК Бургас“, анонсираха живущите на ул.“Южна“.

Припомняме, че вчера кметът на Созопол Тихомир Янакиев изпрати комисия, която да огледа мястото. На улицата живеят част от големите данъкоплатци в Община Созопол и доста чужденци, които в момента са попаднали в капан. Един от тях е прикован на легло след тежък инсулт и близките му се молят да няма усложнения, защото реално няма как да го извозят от дома му.

След дъждовете в последните дни и археологическите разкопки улица „Южна“ е в отчайващо състояние. Изпитание е дори за високопроходим автомобил да премине през нея.

Ул."Южна" е нанесена в кадастралната карта

 


В категории: Созопол


16
Коментара по темата
16.
Безопастност и човешки живот?
03.12.2023 10:29:18
9
7
При тези разкопки не са спазени никакви условия за безопастност. Имало е скъсан високоволтажен кабел. Какво щеше да стане ако някой беше пострадал? Пак ли никой нямаше да е виновен? Разкопки на улици се правят със участието на строителни инжинери. Такъв не е имало.
По начина по който е оставена улицата с дупките и разкопките също е опасно преминаването както на автомобили така и на пешеходци.
Общината няма ли отговорност да обезпечи безопастност за жителите на своя град? След направената проверка от технически лица от общината, не е подсигурена необходимата безопастност за преминаване и дупките все още си съществуват.
15.
1
03.12.2023 10:02:11
0
12
НАЙ-ВАЖНИЯ ГРАЖДАНИН ЙОСКО ЙОСИФ СПИРИДОНОВ ЖИВЕЕ НА УЛ ЮЖНА КМЕТЕ ВНИМАВАЙ
14.
?
03.12.2023 08:43:33
0
10
Прокопий Разградски нямаше ли там имот ,едни мореплаватели питам ?
Късаха ризи срещу свинската глава , сега се гушнаха и изпраха Магнитски и Баце .
13.
Ха ха
03.12.2023 01:25:00
5
24
Там всичко беше общинска земя,
Рейзи къде си измамнико....
12.
до 11
02.12.2023 23:40:44
3
40
Какво е това "урбанизирана улица" ?
Ако бяха спазили закона и имаха проект за изграждане на улица и строително разрешение щях а да знаят, че преди извършването на какво да е строителство на улица трябва да се извършат археологически разкопки !
От ту и извода, че изградените улица са НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИ.
И да !
Община Созопол носи отговорност, че си затваря очите за инициативата на инвеститорите да изграждат улиците без план, самоволно и без да спазват Закона !

Археологическите разкопки са ЗАКОННИ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, защото има издадено строително разрешение за изграждане на водопровод по тази улица и ТРЯБВА да се извършат археологически разкопки.

СМЕШЕН ПЛАЧ !
11.
Южна
02.12.2023 21:47:56
23
11
Тази улица е урбанизирана, общината законно е издала разрешение за застрояване на множество имоти. Разкопаването на всяка урбанизирана улица трябва да бъде съгласувано с архитектите от общината и те трябва да издадат разрешително, в което основно условие е да не се засяга електроснабдяването, водоснабдяването и след разкопките улицата трябва да се приведе във вида в която е била преди разкопките . Археолозите не могат своеволно да си копаят, където си поискат, да унищожават урбанизирани улици и да ги оставят непроходими. Въпросът е принципен и общината на Созопол трябва да подведе под отговорност фирмите които са разкопали, повредили ел. Кабели, водопроводи и оставили окопи след себе си. Къртиците могат да си копаят дупки където искат, по същата логика и археолозите ли в България се ползват със същото право?
10.
ШарлопоФ
02.12.2023 21:32:11
3
45
Цялото крайбрежие на юг от Созопол е осрано. Плоската скала , Стария талян , Буджака , Райския залив ... Алчните созополий продадоха , де що можаха на тъпите софета и пловдивчани. Те пък наблъскаха къщи на скалите и сега пискат . Боклукът Шарлопов (той малко умря) , пък построи ... "Созополис"!!! Така че , ще духате таратора . И по-зле ще става !!!
9.
7887
02.12.2023 21:05:36
2
32
Тези перачи на пари цял живот ще газят кал до ушите! хаха
8.
Драгой
02.12.2023 20:22:59
2
47
Кога строяхте и вадехте с шепи ант.монети,мълчахте че на някой хотела му излезе без пари...сега ревете....късно е за разкопки..беше през 90.. години....милиони ант.артефакти потънаха.,..а между новият и старият град къде отидоха антиките през 90.. години..алоооо....божидарчо как щеше да кара каен...и мн.др...вие си ги знаете кой какво..,.да си ги носите у гробъ и не се прайте на гърци щот не сте...,..
7.
Южна
02.12.2023 20:22:29
29
17
Целогодишно на тази улица живеят повече от 10 семейства, а другите собственици посещават имотите си почти все уикенд. Несериозно е да се твърди, че няма живущи в района само и единствено на база постоянно жителство. Да, вярно е, че няма избиратели, но всички си плащат данъците като останалите жители на град Созопол, а не въз основа на колко дни са ползвали имотите си.
6.
Станимир
02.12.2023 20:05:14
12
37
Къде е сега кмета, преди изборите нямаше проблеми и всичко се обещаваше, сега да видим колко е мъж
5.
Zapoznat
02.12.2023 20:03:35
5
72
Красиво място беше преди селяндурите да го застроят.
Всички знаят че и при строежи излизаха археологически находки, само че вечер се изхвърляха в морето.
Важното е селяндура да има къща.
На хилядолетната история майната и…..
4.
G
02.12.2023 19:58:33
5
13
Fucking beautiful
3.
Шейха
02.12.2023 19:53:53
4
39
Тая бащиния и застрояване ще свърши скоро, занривай
2.
Сега разбрах, че в Бс се правят археологически раз
02.12.2023 19:27:29
9
32
Чак сега разбрах, че в Бургас от 15 години се правят археологически разкопки. Ама казвайте ги тия неща навреме!
1.
Бургазлия
02.12.2023 19:25:46
8
54
Taм никой не живее зимата . Да не се оравят и без това бетонираха това местенце разни шопи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори