×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение


Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение
Психологът Нина Тодоров е свидетел по дело за домашно насилие, което е заведено въз основа на спомени, възвърнати с нейна помощ
01 Декември 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни или здравословни състояния

В България вече се наблюдава тенденцията хората да търсят по-осъзнато помощ от специалист, когато изпитват напрежение, тревожност, страх и безпокойство, ниска самооценка, бърнаут, панически атаки,  натрапливи мисли, загуба на близък, безсъние, стрес, необходимост от  себепознание и самоусъвършенстване. „Често на пациенти с образование и амбиции им е необходима помощ в откриване на правилния път за постигане на целите и мечтите си“, коментира Нина Тодоров.

Тя е психолог и хипнотерапевт, практикуващ в Пловдив. Работата ѝ с пациентите е насочена към създаване на психологичен климат, позволяващ на човек да „бъде” и да реализира пълния си потенциал. Прилага когнитивно-поведенческа терапия и хипнотични техники. Те са успешни и при работата ѝ с деца, която  е не по-малко разнообразна. С помощта на хипнотичните техники решава проблеми с нощното напикаване при най-малките, лични и емоционални проблеми, агресивни прояви при деца и юноши и др.

„Много хора са предубедени към хипнотерапията заради холивудските филми. Искам дебело да подчертая, че те нямат нищо общо с реалността. При хипнозата не се използва махало, както в най-разпространените филмови сюжети. Случвало ми се обаче при провеждането ѝ да разкривам информация, която би предизвикала интереса на  не един сценарист и продуцент. Но тези човешки истории, остават само между мен и пациентите ми“, категорична е Нина Тодоров.

„Съзнанието ни може да блокира спомени от травмиращи събития, за да ни предпази, но на подсъзнателно ниво те продължават да ни измъчват и ние отключваме редица психологични проблеми, които ни пречат да реализираме пълния си потенциал, като личности“, разказва още психологът.

Нина Тодоров е участвала в разкриването на случай на тормоз над младо момиче. „Майка доведе при мен 19-годишната си дъщеря, която от години изпада в депресии и нервни кризи. Още при първата хипнотерапия стана ясно, че та я била малтретирана от доведения си баща, когато е била на 8-9 години. Тези спомени за били подтиснати от детското ѝ съзнание. Майката на момичето не е подозирала нищо за тези посегателства, но след терапията двете с дъщеря ѝ подадоха сигнал в полицията и на мъжа са повдигнати обвинения. Аз ще съм свидетел по делото.

Нина Тодоров има бакалавърска степен по Психология от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и магистърска степен по Училищна психология през 2019 г. Сертифицирала е  хипнотерапия към Българската асоциация по хипноза – към днешна дата е и неин член. Има квалификация по Психотерапия в направление транзакционен анализ, дихателни практики и медитация.
Преминала е обучения по Семейни констелации; Когнитивно-поведенческа терапия; Кибертормоз – как да спасим децата в интернет; Социални и емоционални компетенции; Социално емоционално учене и др.
„Провела съм обучения и семинари, свързани с личностното развитие на човек; регулация на стреса, преработване на тревожни състояния; как да се справим с агресията и зависимостите при децата
Била съм  стажант в център за себепознание и самоусъвършенстване.  Работила съм  и като училищен психолог в основно училище. Към момента развивам своята самостоятелна практика в Пловдив“, допълва представянето си психотерапевтът.
Кабинетът ѝ се намира в нейното собствено жилище.  Намира се на адрес: град Пловдив, ул. "Иван Гешев" 32. Часове се записват с предварителна уговорка на тел.: +359886644756

Работата на психотерапевта е удивителна! Той ни води по пътя на самопознание, научавайки ни на различни техники за контрол върху емоциите, чувствата и мислите ни, учейки ни как да подобрим всяка сфера от живота ни. Една от тези техники е именно хипнозата – портал към свят на възможности.

Благодарение на хипнозата хората се научават да се справят с ежедневните проблеми, стреса, ниската самооценка, страха, паник атаките, тъгата от загубата на близък, безсънието, тревожността, травмичните спомени и моменти, които въздействат негативно. Но какво е най-вълшебното? Това, че по време на този процес, ставаме автори на своя живот, разгръщайки потенциала и възможностите си.

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни и здравословни състояния, невъзможност да приемем себе си (и недостатъците си), тревогите и страховете, който ни приковават или искаме да се прочистим от вредни навици и наднормено тегло. И какво по-хубаво от това да се чувстваш свободен, успешен, здрав и изпълнен с енергия?

Лечебната хипноза е като вълшебство, което подобрява мотивацията ни, концентрацията и физическата ни издръжливост. Тя е този инструмент, който ни помага да се справим с пороците, душевните предизвикателства и стреса в живота ни, да привличаме желания партньор и изобилието. И не е ли нормално всеки да иска да живее в спокойствие, без страх и напрежение, да постига мечтите си и да е влюбен в живота?

Хипнозата е ключа, който отваря врата към по-доброто ни АЗ. Предизвикателствата, пред които сме изправени, стават по-лесни, когато дадем на подсъзнанието си възможността да работи в полза на нашето благополучие. Но как да го направим? Именно чрез хипнотичният транс терапевтът достига до подсъзнанието, което изначално не е кодирано да размишлява или анализира това, което ни се случва, а като съвършена "машина" може да бъде програмирано да изпълнява позитивните функции, които предварително са заложени в него.

Подсъзнанието започва да изпълнява и следва инструкциите, благодарение на мощните реални внушения подавани от компетентния терапевт. Веднъж вече достигнала лечебната хипнотична програма до дълбините на подсъзнанието, то постепенно ги изпраща към съзнателния човешки разум, разчитащ бързо поставените цели и задачи и започва да изпълнява всяка една от тях. Именно на тези наши уникални способности се дължи и успеха при прилагане на тази техника, която съществува още от Древността.

Нашето чувство за себе си и мирогледът ни се формират чрез процес на внушение, който започва още в детството. Родителите имат огромно влияние върху изграждането на нашата представа и поведение. В детските години, родителският контрол може да се прояви в различни форми, като например случаят с майката, която непрекъснато повтаря на своето дете, че трябва да спре да яде, защото е дебело и никой няма да го хареса (дори, че никога няма да си намери партньор в живота).

Този вид внушение може да остави дълбоки следи в психиката на човек, водейки до формирането на негативно чувство за собствената си стойност и възможността за положителни междуличностни взаимоотношения (ниска самооценка и т.н.). Да заобича и приеме себе си се оказва трудно предизвикателство. Чувството, което се развива в резултат на този вид внушение, е често свързано с ниското самочувствие, страх от отхвърляне и неспособност за приемане на себе си. Лишаването от правото на детето да усеща свободата на избора и съзнателно формиране на собствената му идентичност може да създаде дълготрайни психологически проблеми и травми.

Освен този пример, други форми на родителски контрол, като критикуване, сравняване с други деца, или налагане на собствени желания, също могат да оказват негативно влияние върху развитието на детето. Причините за това са разнообразни - от намеса в процеса на самостоятелно вземане на решения до формирането на стереотипни мисловни и емоционални шаблони.

Затова е от изключителна важност да бъдем осъзнати за влиянието на внушенията, които се подават на децата. Родителите трябва да осъзнаят силата на своите думи и да насърчават позитивно самочувствие, самостоятелност и усещане за собствена стойност при своите деца. Така можем да създадем основа за здраво психическо развитие и успешни междуличностни връзки през целия живот.

Лечебната хипнотерапия възстановява баланса и връща вярата в собствените възможности, както и любовта към самите нас.


В категории: Здраве , Животът


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори