×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Снимаха "Галакси Лийдър" със сателит, Г-7 зове хутите да освободят българския капитан и другите моряци


Снимаха "Галакси Лийдър" със сателит, Г-7 зове хутите да освободят българския капитан и другите моряци
Публикуваха първи кадри на отвлечения кораб "Галакси лийдър" с българи на борда
29 Ноември 2023, Сряда, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Външните министри на страните от общността настояват йеменските бунтовници да спрат да заплашват корабоплаването

Външните министри на страните от Г-7 призоваха днес йеменските бунтовници хути "незабавно да спрат да заплашват корабоплаването" и да освободят екипажа на товарния кораб, който превзеха в Червено море преди десет дни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Призоваваме всички страни да не заплашват и да не възпрепятстват законното упражняване на навигационните права и свободи от всички кораби", се казва в изявлението на министрите от Г-7. "По-специално призоваваме хутите незабавно да прекратят нападенията срещу цивилни и заплахите за международните морски пътища и търговските кораби и да освободят "Галакси Лийдър" и неговия екипаж, незаконно задържани в международни води на 19 ноември", добавиха те.

Хутите, съюзници на Иран, заловиха този търговски кораб с 25-те членове на екипажа в отговор на войната на Израел срещу "Хамас" в Газа, която сама по себе си беше започната от безпрецедентната кървава атака на палестинското движение на израелска земя на 7 октомври.       

"Галакси Лийдър"  е управляван от японска корабна компания, но е собственост на британска компания, която пък е собственост на израелски бизнесмен. Корабът плава под флага на Бахамите. В екипажа му има граждани на България, Украйна, Филипините, Румъния и Мексико.

Опитът за превземане на петролния танкер "Сентръл Парк", принадлежащ на компания, свързана с Израел, беше осуетен в неделя в Аденския залив от американския ескадрен миноносец "Мейсън", чийто екипаж арестува петимата заподозрени нападатели, за които се смята, че са сомалийски пирати. Миналия петък друг кораб, свързан с Израел, беше леко повреден в Индийския океан от произведен в Иран дрон с експлозиви тип "Шахед", без да се стигне до ранени.

Междувременно БТА разпространи и първи кадри на отвлечения преди десет дни кораб "Галакси Лийдър" на пристанище Ходейда, съобщава БНТ.

Сателитната компания "Максар" разпростани снимки на похитения плавателен съд. На борда се намират и двама българи - капитанът и неговият помощник. 

От снимките става ясно, че корабът е акостирал на около 50 км от брега. От деня на отвличането комуникацията с него и екипажа му е невъзможна.




6
Коментара по темата
6.
До 5
29.11.2023 11:38:54
0
1
Пак си прав за промития мозък този път.Каква е разликата между съветска и руZка телевизия?
Агитката на София-запад една Перука неможа да неутрализира,камо ли цяла лодка с пирати.
Американските кораби не ги мисли.Освобождават танкери,държави и т.н...
5.
До 4
29.11.2023 09:10:29
1
2
Промит мозък !
ха ха ха ха
Това можеше да го направи и агитката на София-Запад !
Пет гладни сомалийски пирата и то заловени докато са бягали с надуваемата си лодка към брега на ..Африка.
Останалото в медиите е Холивуд стил.

Съветска теленизия отдавна няма.
А руската е забранена за да не пречи на пропагандата.
4.
До 3
29.11.2023 08:37:10
3
3
"Американски боен кораб спаси танкера "Сентръл парк" от въоръжени мъже"
Иначе за увреждането на мозъка си много прав.Остовно от гледане на съветска телевизия.
3.
до 3
29.11.2023 08:19:31
2
4
Гледането на много холивудски филми трайно уврежда мозъка !
Виетнам, Ирак, Афганистан или Сирия къде точно тюлените спечелиха войната, че не си спомням ?
А да.
Гренада през '80те.
2.
Да отиват тюлените
29.11.2023 08:04:07
1
3
И да се свършва
1.
Ako
29.11.2023 08:01:39
0
2
Ако това на снимката (в средата) е кораба, то: или е дълъг >5 км, или е на не повече от 3-4км от брега, к’ви 50?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението
Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори