×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Футболните ни национали за малко да бият Сърбия като гост и да я лишат от Европейско


Футболните ни национали за малко да бият Сърбия като гост и да я лишат от Европейско
Десподов надбяга цялата отбрана на контраатака и вкара за 1:2, след това обаче сърбите изравниха
19 Ноември 2023, Неделя, 18:09 ч.
Автор: Флагман, снимка: БТА

Както и преди четири дни срещу Унгария, отново допуснахме изравняване за 2:2

България изпусна да победи Сърбия като гост в последния мач за двата отбора в европейските квалификации.

Домакините изравниха за крайното 2:2 само осем минути преди края, а ние можем да съжаляваме, че още едно смело и достойно представянето на отбора ни не бе наградено с победа.

Както и преди четири дни срещу Унгария, когато отново допуснахме изравняване за 2:2, българите обърнаха резултата от 0:1 до 2:1 срещу отбор, който се смяташе за категоричен фаворит срещу тях.

В последните си два мача срещу най-силните състави в групата доказахме, че всъщност може и да не е толкова лош материалът, за което се говори като оправдание от кой ли не фактор около националния в последните години, пише dir.bg. Можем само да съжаляваме, че не бихме поне по веднъж Литва и Черна гора, които са далеч от нивото на унгарци и сърби, а взехме само 1 точка от четирите мача с тях.

Равносметката е, че Унгария и Сърбия отиват на Евро 2024, макар днес съперникът ни доста сериозно да потрепери. Защото Черна гора поведе в Будапеща и при наша победа в Лесковац, сърбите оставаха трети.

Стадионът се чувстваше доста некомфортно, а президентът на страната Александър Вучич гледаше часовника си нервно, както и всеки в публиката на домакините. До него пък седна президентът на УЕФА Александър Чеферин и не би следвало да съжалява, че избра да гледа точно този мач.

Защото той бе атракция и драма.

Домакините започнаха ударно и ни сгазиха до 20-ата минута, а нашите трудно излизаха от наказателното си поле. В 16-ата минута сърбите откриха с гол на Милош Велкович отблизо и ни накараха да свием сърца в очакване на лош сценарий.

Но не - българите изравниха играта и още до почивката трябваше да изравнят, когато Кирил Десподов разтресе горната греда с хубав шут.

Георги Русев го направи в 59-ата минута, като стреля по диагонала ниско и точно за 1:1. А още десет минути по-късно Десподов надбяга цялата отбрана на контраатака и вкара над главата на вратаря Ваня Милинкович Савич - 1:2!

И надвисна опасност над сръбската звездна селекция. Но новините от Будапеща бяха, че два гола на Доминик Собослай са обърнали резултата до 2:1 за Унгария. В края Наги вкара за 3:1 и всичко в групата си дойде по местата. А сърбите изравниха в 82-рата минута с гол на Бабич, отново след корнер и лоша подредба на нашите.

"Маджарите" я печелят с 18 точки, сърбите са втори с 14, а Черна гора остава трети с 11 и отпада дори от баражите. Литва е с 6, а ние сме последни с 4.

Но последните два мача именно с отборите, които стигнаха финалите, са окуражаващи. Те са и първите на новия селекционер Илиан Илиев и, жалко, че не ги спечелихме, след като водихме почти до края. Не е съвпадение, че допуснахме и четирите гола в тях от статични положения. И все пак - нещата далеч не изглеждат толкова мрачни, както преди тези две срещи.


 


В категории: Спорт


11
Коментара
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
11
Коментара по темата
11.
Дрът младеж
20.11.2023 09:13:17
0
0
Разликата е в манталитета Всеки футболист е с два крака, Меси и той, обаче...94, бяхме в група със световен шампион, на елиминации със световен шампион, как ги бихме? Игра до последно и хъс за победа. Не видях. Вкарали 1 гол повече и дърпат назад, ама в днешния футбол и три гола повече може да не ги стигнат. (Ливърпул в Истанбул). Добър резултат и мач за Перуци, а коментатора подхвърли, че както и да играем Сърбия не може да загуби. Оказа се прав
10.
Фекрет Стораро
19.11.2023 23:26:48
0
1
е как ще я лишат ? черна гора трябва да бият с 6 гола разлика на 0 и Сърбия да падне :D. Дадоха ни мача заради протестите
9.
Иван Николов
19.11.2023 22:02:42
1
2
Това е една наша минимална загуба, която автоматично става наша победа...
8.
Въй
19.11.2023 20:32:01
1
7
Ама тоя път успяха ли да си вкарат автогол или пропуснаха?
7.
чука ли
19.11.2023 19:45:28
0
6
чуках.....
колко пъти...???
два пъти.....ма тя не ми отвори...и си тръгнах
6.
Тъпанари
19.11.2023 19:40:06
0
11
И боби за.малко да фърли оставката ама....друг път
5.
Ха ха ха
19.11.2023 18:50:13
1
8
За колко малко, ама за малко да ги бием, ами за малко и сърбите можеха да ни бият.
4.
Боцмана
19.11.2023 18:39:03
2
20
Флагман, не е тук мястото за футболни теми!!
Тук са събрани топ военни анализатори, уникални политически наблюдатели, водещи експерти по пътна безопасност.
Това са зрели хора по на 16-17 години, които се занимават с много по-сериозни теми!!
3.
Ха Ха
19.11.2023 18:36:30
2
5
Кой пък ги гледа тея???
2.
777
19.11.2023 18:34:25
1
5
То и след първите два мача с Кръстаич имахме същите надежди, че ще се изгради отбор, но после пълен срах.
1.
Хехе
19.11.2023 18:23:33
1
29
Тамън да и го пъхна и тя не дойде
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори