×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чичо Цено станал общински съветник след скандалния запис


Чичо Цено станал общински съветник след скандалния запис
Председателят на СИК в с. Малорад Моника Йорданова, която може да получи до пет години затвор, не отговори колко бюлетини са подправени
01 Ноември 2023, Сряда, 07:04 ч.
Автор: Флагман.Бг

Очакват се тежки наказания за членове на СИК заради подправените бюлетини, законът предвижда затвор от 1 до 5 години

Въпреки подарените преференции Мартин Диловски от БСП не влиза в Общинския съвет на Борован, но Цено Цоловски от "Възраждане" е успял да си осигури място сред старейшините, съобщава БНТ.

Членовете на секционната избирателна комисия във врачанското село Малорад обаче ги чакат тежки наказания заради подправените бюлетини. Те са привикани на разпит. 

Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в полза на определени кандидати. Нарушенията са заснети от камерите за видеонаблюдение на броенето, а впоследствие бяха излъчени в репортаж на националната телевизия. 

Видеорегистратор в СИК улови фалшифициране на бюлетини в село в Борован

При преправяне на резултати от избори законът предвижда затвор от 1 до 5 години за длъжностно лице, както и за лице от състава на избирателна комисия.

Докато поправяли резултата, членовете на комисията заключили вратата, но забравили да изключат камерата за задължителното видеонаблюдение и така нашият екип успя да открие нарушението. ПП-ДБ потвърдиха, че председателката на комисията е от тяхната квота и се разграничиха категорично от нейните действия. 

Прокуратурата започна разследване след скандалния запис от СИК в село Малорад

Председателят на СИК в с. Малорад Моника Йорданова призна, че е направила грешка. Не искам да коментирам, каза тя пред БНТ, след като бе попитана дали някой я е накарал. Йорданова не отговори и на въпроса колко бюлетини са подправили. 

А хората в селото са потресени и настояват нарушителите да бъдат наказани.

"Пита комисията „Съгласни ли сте да помогнем на Мартин и на чичо Цено да станат съветници?“ и тия всичките се съгласяват и тя почва да такова. Това е за прокурор! Това се ядосвам - нали в тая комисия има от всички партии хора. Тия се пишат само за парите, душа, нищо друго! Ама тая не е ли знаела, че я снима камерата, не знам", казва Пенка Каменова от Малорад.

"Ми тия хора направо трябва да се осъдят, те нямат акъл в главата, първо. Е може ли да има камери и те да правят тия работи. Може би ще касират изборите, да има нови избори те това ще стане", добавя Найчо Найденов.

Новият кмет на селото, който спечели втори мандат, заяви, че няколко пъти е ходил до пета секция и е била заключена.

"Това са честни избори. Нали видяхте как се случват нещата в село Малорад и в цялата община Борован. Г-н Цено Цоловски, за който му драскаха преференциите, беше в секцията. Аз бях в шеста и ходих до пета секция десетина пъти, те постоянно я заключваха пета и аз чуках, за да ми отворят, щото аз имам право да влизам", казва кметът на Малорад Иво Иванов.

Не съм сигурна, че при това положение моят глас е имал значение, каза пред бТВ една от гневните жени. 

„Предложението да се допълват бюлетините дава Цани. Чухме, че е в ареста. Всички трябва да си получат заслуженото“, добавя друга дама. 

„Нека да бъдат затворени тези хора, ако има все още държава! Престанете да малтретирате този беден народ, да го мачкате и да го крадете! Не става така. Искам да попитам партия „Възраждане“ дали това са им честните избори“, каза пък кметът Иво Иванов.

„Лошото е, че това е редовна практика. Бил съм кандидат за народен представител и за кмет през 2015 г. Същите простотии се вършеха и тогава“, казва пред бТВ жител на селото. 


В категории: Местни избори 2023


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
17
Коментара по темата
17.
Читател
01.11.2023 10:34:38
0
10
И в голям окръжен град всички искат да сменят кмета-пияндурник, но всеки път той печели....как става това?
16.
ПеПераст
01.11.2023 10:02:37
2
1
Тава са доуни инсиноаций от Мазква.
15.
Хахахахахахаха
01.11.2023 09:49:40
3
19
Нали го даваха по телевизията въпросният "чичо Цено", как се хили и овърта. Типичният представител-русофил на Израждане - 60+ годишен, дърт селтак с "подобаващо" образование и престижна кариера в шофирането на камион или редене на кутии в склад, човек от народа, пие по половин кило пърцуца на вечер.
14.
Прост народ, слаба държава
01.11.2023 09:47:48
6
18
Без машини така ще е. Фалшификации в цялата страна. Не ви е виновна държавата, мат'ряла не става за нищо. Той ви го казА сикаджийчето те па се обидиха.
13.
!
01.11.2023 09:12:50
0
12
Външни наблюдатели от целия свят поне за 20 години!Да минат няколко избора,да им начукан канчетата на нашите псевдо-политици!Да видят страна от третия свят в Европа!Със закон,детектор на лъжата за корумпираност,действително завършено образование и т.н. за всички кандидати за държавна длъжност/хранилка/
12.
случайност
01.11.2023 09:10:48
8
10
А сега ДАНС да пусне и клипа как Зам Министъра, незаконно си сваля кода за машинте.
За да е честна манипулацията.

Как ли пък хванаха точно Общината където ГЕРБ има жалките 1.12% гласове ?
А на второ място е коалиция между СДС и ДПС и Възход.

Във всички села е така.
Само, че в полза на тези които държат властта и парите.
А в Северозапада на слушат.

Затова и в това подобие на държава активността е 36%. (още не са я обявили официално)
11.
Кочо
01.11.2023 09:07:59
0
17
Не знам кой е по прост в случая, тази дето е правила измамата пред камерата без да е изключи преди това или тези които са я сложили там да брои бюлетини, но и в двата случая това само доказва колко умствено ограничени хора има в тази държава на които им се въэлагат задачи които не си покриват с умственият им капацитет. Най стряскащото е че това вече се забелязва навсякъде като се почне от управляващите и започне да се слиза надолу...
10.
Попай Моряка
01.11.2023 08:53:45
6
21
Е нали затова толкова драпаха от ГРОБ и ДПС и Тошко Африкански им пригласяше да се спрат машините и да остане само хартията. Тези измами се случват абсолютно повсеместно, просто бунаците забравиха да си изключат камерата. Много ми е интересно ако принтера ти принтира пред теб бюлетината с избора ти, как точно ще я подрпавят нискочелите примати от изборната комисия?
9.
До 7
01.11.2023 08:35:23
4
11
Първо научи правописа, неграмотен чекиджия.
8.
Мда
01.11.2023 08:34:40
4
8
А в нашия град от селски тип познахте ли кой е чичо Цано... чичо М.... , при 60% негласували и преправяни протоколи.. обезвириха народа,фалшигицираха, но... Пак биха в селския град.
7.
Вазраждане = победа!
01.11.2023 08:31:05
18
7
Това е гнусна маниполациа на американското посолство
6.
Дааа
01.11.2023 08:28:59
0
17
Хващат дребните риби, щом тази си е позволила да подправя протоколи, значи всички го правят. След като ЦИК знаят за тези злоупотреби е редно и на тях да им щракнат белезниците като ръководители на мафията с гешефтите с протоколите. Всички знаят на кой правят услуга - ДПС, гербави.
Редно е разследващите по веригата да се запитат, получавали ли са сигнали за преправени протоколи и какви мерки са взели.. ако да в кауша.
5.
Вън червените рубладжийски боклуци!
01.11.2023 08:24:32
5
16
Съвсем нормално действие за партиите БКП-БСП и НасаЖДАНЕ!
4.
Ссс
01.11.2023 08:07:37
0
15
А дали е само там уйдурмата ???
3.
КОЙТО Е ВИДИ
01.11.2023 08:01:40
0
12
ДАЕ ПЛЮЕ И РИТА
2.
ИЗРОДИ МРЪСНИ
01.11.2023 07:37:31
1
25
ПРОДАДАХТЕ СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ
1.
Eto
01.11.2023 07:23:42
7
49
Ето затова някои много бучат срещу машините, защото няма да спечелят техните хора.
Много срамни избори ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори