×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинският лидер на БСП в Бургас подаде оставка. Звучи странно


Общинският лидер на БСП в Бургас подаде оставка. Звучи странно
Живко Господинов тази сутрин е изпратил писмо до колегите си в общинската организация за оттеглянето си - мотивите му звучат неясно
31 Октомври 2023, Вторник, 10:40 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Архив на Флагман

Поемам вината, че сме трета политическа сила в Община Бургас, въпреки че имаме равен брой общински съветници с ПП-ДБ, пише Живко Господинов, което прави още по-необясним този негов акт

Общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов е депозирал оставката си. Той е изпратил съобщението тази сутрин до членовете на общинската организация на партията. Господинов счита, че моментът е подходящ в структурата на Столетницата в Бургас да се извърши промяна. Ето пълния текст на писмото му:

„Уважаеми членове на общинската организация на БСП - Бургас,

усещайки вашата подкрепа на последната общинска конференция, както и на преминалите местни избори, считам че сега е моментът да си подам оставката като председател на общинската организация на БСП – Бургас. Поемам вината, че сме трета политическа сила в Община Бургас, въпреки че имаме равен брой общински съветници с втората политическа сила на преминалите избори. Пожелавам успешен мандат в работата на Общински съвет-Бургас през настоящия мандат. През изминалите почти седем години, докато заемах този пост, съм работил за увеличаване на влиянието и авторитета на организацията, която представлявам.  За мен бе чест и привилегия да бъда председател на БСП-Бургас.

Пожелавам много сили и търпение на бъдещия председател!”

Текстът звучи неясно и на места странно, предвид наистина сравнително добрите резултати за БСП в Бургас, на фона на агресивната кампания, която водиха десетки по-малки организации с огромен финансов ресурс. Местната организация на БСП не разполагаше със средства за достатъчното популяризиране на своята кампания. Имаше в листата си достатъчно почтени хора, но посланията им стигнаха само до твърдия електорат, който очевидно бе мобилизиран на 100%. На фона на всичко това, Господинов не би трябвало да има скрупули и да остане на остане на чело, поради което в тази оставка прозират неудовлетворени негови лични амбиции.

Той бе на второ място в листата за общински съветници в Бургас след кандидат за кмет Станимир Баев, който няма и ден партийна работа, а бе буквално ползван заради авторитета му като училищен директор. Живко Господинов бе изместен с преференции от второто място и той на практика ще бъде лишен от възможността изобщо да показва лидерски качества, след като хора от задни позиции в листата демонстрираха по-добри мажоритарни резултати. В четвторката, която ще представлява БСП в новия Общински съвет, са Станимир Баев, Чанко Мирчев - несменяем години наред, Явор Костов - той бе на 12-о място в листата, и Мадлен Мутафян - на пето място в листата.

Живко Господинов бе общински председател на БСП от 2017 г. Преди да стане лидер за него се знаеше малко извън структурите на партията. За близо 6 години на поста обаче не успя да постигне много. Бе общински съветник в мандат 2019-2023 г. В същия период бе и зам.-председател на местния парламент.

Сега остава под въпрос кой ще бъде издигнат за общински председател на БСП в Бургас. Очаквайте подробности!

 


В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
16
Коментара по темата
16.
Ваня Димитрова
01.11.2023 11:05:13
0
5
Извинявам се много , отговорът ми е до 9
15.
Ваня Димитрова
01.11.2023 10:33:32
0
8
До 6.( безличен анонимен )Уважаеми госпожо или господин бивш или за жалост настоящ общински съветник мисля, че сте в голяма грешка.Единсъвените двама юристи в бившия ОС , от които единия е Мадлен Мутафян са едни от най активните и подготвени съветници.И имайки предвид , че сте от структурите на "Столетницата " искам да ви уверя , че ако не бяхме ние , които подкрепихме кандидатите ви от гражданската квота номер 105и112 най вероятно щяхте да имате един или двама представители в ОС Бургас. Защото въпреки , че сме в пълен разрез с партийните си убеждения , заради личностите , които подкрепихме се наложи да гласуваме за вашата партия. Така, че оставам изводите на вас.
14.
Георги
31.10.2023 19:31:04
2
2
Разсипа партията всички са само за да вземат пари. Смешник да си отива!
13.
*********
31.10.2023 19:28:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
д-р хърков
31.10.2023 15:53:20
0
11
знам всички спатии на Чанко Мирчев и съм готов да ги споделя - ше се случи голям Бум
11.
Право на мнение
31.10.2023 14:00:31
3
15
Не коментирам ,дали вота е манипулиран и колко хора са ощетени. Коментирам , че ако единия "който няма и ден партийна работа" , другия бил "несменяем години наред" ,третия бил на 12 място и с голям брой преференции се изтрелял трети , остава Мутафян да заеме лидерски пост , защото е с доказани качества и хората са и гласували отново доверие да е в ОС .
10.
а колко
31.10.2023 13:27:01
0
10
гласуваха в неделя?Знае ли някой?
9.
До 6 с мнението
31.10.2023 13:23:15
10
20
Мадлен за половината мандат дето беше, се е изказала един или два пъти и то само по лични причини. Едното й появяване бе, за да поиска минута мълчание за Нагорни Карабах. Или сигурно, защото не се вижда от трибуната не съм забелязал активноста й? Моя грешка...
8.
Какъв е ключа към смяната на местната власт
31.10.2023 12:42:07
11
8
1. Декларираш пред Галя от посолството , че си 100% човек на САЩ.
2. Получаващ от посолството по-големи средства отколкото разполага сегашния кмет. С парите купуващ, журналисти, биз-
несмени, цигани и всякакви други маргинали.
3. Избират се за кмет.Увеличаващ общинската администрация от 7200 на 10200, като назначаващ всичките си роднини и верноподаници.
Ха някой да се опита да ме сваля ако и
сто далавери да завъртя.
7.
До 6
31.10.2023 12:10:48
7
22
Всички знаем как се получава нереален брой преференции. Схемата е ясна. Няма място за честните. Чакайте после да мислят за вас. Този вот беше адски изманипулиран. Ощетени бяха десетки хиляди избиратели. Извадката в ОС Бургас не е представителна. Близо 30 % са нереално там. А тези 30% на които им е гласувано доверие остават вън и Живко е един от тях! Революция незабавно! Това е пародия на държава! И управляващи и опозиция са едно общо цяло.
6.
Мнение
31.10.2023 11:51:06
16
15
Мадлен Мутафян от листата на БСП е млад и сериозен човек .Доказала се е в предишния парламент на ОС. На сегашните избори е получила голям брой преференции. Има качества за лидер.
5.
Бика
31.10.2023 11:35:47
3
14
Ами в Карнобат кога ще има оставки.
4.
Пенсионер
31.10.2023 11:35:41
3
27
Най- после някой от БСП да си подаде оставката, но и тук прозират лични амбиции...
Жалко, че обезличиха партията.
3.
Има нещо гнило в Бургадидас
31.10.2023 10:43:42
7
38
Такъе лидер е че никога не се откроява като го видиш в колектива. Има нещо сбъркано в управлението на БСП. При толкова бедни хора в Бургас, да не се избере социална лява партия, а да се гласува за дясна партия?! Луда работа оли шменти капели?
2.
Asas
31.10.2023 10:41:50
24
5
Христо Панайотов е човека
1.
Ачо
31.10.2023 10:40:34
12
39
Добре че др. Господинов подаде оставка за да разберем, че другарите от БСП още ги има!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори