×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инж. Кирил Елевтеров не дава празни обещания - вижте 12-те му приоритета, ако стане кмет на Царево


Инж. Кирил Елевтеров не дава празни обещания - вижте 12-те му приоритета, ако стане кмет на Царево
Първата задача ще бъде да се премахне страхът сред обществото, налаган през последните 12 години, каза инж. Кирил Елевтеров
26 Октомври 2023, Четвъртък, 10:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Още в първите дни той ще внесе в Общинският съвет Програмата си за управление на Царево през следващия мандат 

- Г-н Елевтеров, защо човек с Вашия опит и сериозни професионални успехи се кандидатира за кмет на община Царево?

- Отговорът е кратък. Желая да отдам натрупания си трудов и житейски опит за развитието на една от най-красивите черноморски общини в Република България, в която живея и съм постигнал всичко, което би могъл да поиска един човек на моите години.

- Ако бъдете избран на 29 октомври, коя ще бъде първата Ви неотложна задача?

- Ако бъда избран за кмет и се запозная конкретно с проблемите на общината, включително и с тези, които бяха поставени на предизборните ми срещи, първата ми задача ще бъде да внеса в Общинският съвет Програма за управление  през следващия мандат.

- Кои ще бъдат основните приоритети в нея?

- В момента ще се спра върху някои неотложни проблеми.  Нямам намерение да заблуждавам обществеността, че ще реша всичко, което е натрупано с годините, още повече, че останалите кандидати са били във властта – заместник-кмет, председател на Общинския съвет и общински съветник. Те имаха три мандата на разположение, а основните проблеми си остават и същите тези хора отново ни обещават, че ще ги решават през следващите четири години.

Аз съм инженер, не ме бива много по общите приказки и празни обещания. Обичам да боравя с факти, с документи и след това да вземам решения. Ежедневните проблеми – дупки по улиците, снимки на сметоизвозване, счупено, съборено тук и там, не са част от предизборна платформа. Това са задължения на местната власт и следва да се решават своевременно.

Когато се прави една програма, трябва да има разграничаване между платформа с неотложни задачи, намерения, визия за следващите години, независимо от смяната на кмета на общината след 4 години. Изработва се с участието на гражданските организации и политически сили.

Сега наблюдаваме в предизборните обещания само една смесица, която представлява основно преписване на обещанията отпреди 4 години, за да се харесат отново политиците на избирателите.

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево

- Кои са неотложните  задачи все пак?

- На първо място поставям смяна на досегашния модел на управление, като се премахне страхът сред обществото налаган през последните 12 години, породен от политическите уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. Използване на останалия професионален капацитет на хората от общината. Промяна, а не подмяна.

 Вторият приоритет в моята програма е налагането на строг контрол на  мерките и мероприятията, свързани с възстановяване на инфраструктурата, компрометирана от наводнението на 5 септември, изследване на  причините, които го предизвикаха и съпроводилите го смъртни случаи, с цел да не се повтори.

Трето – ревизия, с цел изясняване действителното състояние на финансите в Общината и запознаване на обществеността.

Точки 4, 5 и 6 са възлови за общината, които вече 12 г. не се решават.  Бяха ми представени документи, които повдигат много въпроси, на които трябва да се отговори на обществеността.

Четвърто – Община Царево има приет Общ Устройствен План /ОУП/ Виж /ЗРД- 14776 от 13.08.2008 г./на МРРБ. Вярно е, че през годините той е обжалван през всички съдебни инстанции, но Решение №543 от 15.04.2014 на ВАС прекратява производството по делото, което е окончателно и не подлежи на обжалване. Не е известно ОС Царево да се произнесъл, че се отказва от ОУП. Разполагам с копие от решението на съда. При евентуално ново обсъждане, аз ще защитя интересите на гражданите, а не на определени групи от хора.

Пето е Рибарското пристанище „Мичурин“. С Решение на МС  № 430 от 22.06.2007 г. предоставя на Общината пристанище Царево  и пристанище Ахтопол. Декември 2008 година е внесен в Общината генерален план: идеен – технически  проект, с който  кандидатства за финансиране от Европейски фонд за рибарство и оперативни програми за развитие на сектор „Рибарство“ (2007-20013 г.). Извършени бяха всички съгласувания със съответните министерства и Общината очакваше финансиране от 4 милиона евро. На 12.02.2009 г. е издадено удостоверение за експлоатационна годност, което към онези години е единственото такова в  България. През ноември 2011 г. стана смяната  на кметовете. Общината започва отначало  разработване на нов проект на 1.07.2013 г. и  Общинският съвет в Царево взема решение за допускане на ПУП. Срокът на програмата вече е изтекъл на 31.12.2013 г. и в резултат на това  все още нямаме рибарско пристанище, а само обещания.

Шесто – досегашното управление на общината за дванадесет години не направи почти нищо, свързано с изграждане на инфраструктурата за отпадните води за Ахтопол, Лозенец, Варвара и Велика. Без това  развитието на общината като туристическа дестинация е невъзможно. Аз и моят екип имаме виждане как трябва да се реши проблемът и ще го предложим, след като бъда избран за кмет.

Седмо – подобряването на медицинското обслужване на населението от общинския център и малките населени места е задължително условие за повишаване качеството на живот. В тази връзка трябва да се увеличи броят на специалистите от областния град. Със сина ми д-р Рафаил Елевтеров имаме решение, което ще обсъдим с лекарите в общината. За малките селища да се изпращат мобилни екипи по график. Една общинска  кола с медицинско лица да обикаля селата по график. Това ще бъде работата на тази медицинска сестра.

Осмо – използвайки опита на миналите поколения по време на кризи, следва да се  инвестира в горското, селското стопанство и производство, а не да се чака само на туризъм. Важната дума е производство, което ще открие работни места.

Девето – малцинственото население в общината представлява значителен процент. Там, където то е интегрирано, не създава проблеми. Но при създаването на нови гета /например Стрелбище/ е възможно да възникнат такива. Ето защо този въпрос не бива да се подценява.

Десето – финансиране на общината със собствени средства, но при събиране на данъци и такси за услуги от всички ползватели, а не избирателно.

Единадесето – системни грижи за съхраняването местната култура, традиции и институции. Да се осъществява все по-тясна връзка между културния продукт и туристическия бизнес в общината. Идеи, взети от моите пътувания в чужбина, ще се опитам да приложа в общината.

Дванадесето – работа с гражданските организации за развитие на общината, като ще предложа на общинските съветници да имат приемен ден с гражданите.

Ако искате да подкрепите Кирил Елевтеров за кмет на община Царево и общински съветници в Царево, гласувайте с №1 в интегралната бюлетина.

 




Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори