×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даяна Кичукова - новото попълнение в листата на ПП ГЕРБ-Несебър


Даяна Кичукова - новото попълнение в листата на ПП ГЕРБ-Несебър
Време е всички да се събудим от дълбокия си сън и да започнем да носим отговорност за своите родители, деца и Община
25 Октомври 2023, Сряда, 20:30 ч.
Автор: ПП ГЕРБ

Община Несебър има огромен потенциал за развитие и вярвам, че аз мога да помогна, това да се случи

1. Разкажете накратко за вас пред избирателите. Коя е Даяна Кичукова?

- Казвам се Даяна и съм на 28 години. Имам прекрасно семейство, любящ мъж и син на 3 години. Родом съм от гр. Елхово, но съзнателния си живот прекарах в гр. Пловдив, тъй като за родителите ми беше важно да получа качествено образование. През 2020 г. се дипломирах като магистър- фарацевт и отличник на випуска в Медицински университет-Пловдив. Имах различни предложения за научна работа в тази сфера, но нещо ме накара, да не приема. Същата година се преместих в Община Несебър. Тук открих своята най-голяма страст – античната история и нумизматика. В момента завършвам второто си висше образование със специалност “Археология”. Смятам, че човек трябва да учи през целия си живот, само така може да се развива и да открива нови светове. Освен с образование, личностното развитие е свързано и с изкуство. Често рисувам, практикувам нейрографика, интересувам се и от Хюман дизайн.

2. Как решихте да се включите в надпреварата за общински съветници?

- На 28 юли 2023 г. се проведе обществено обсъждане, свързано с проекта на Стратегия за културното наследство в Община Несебър за периода 2023-2032 г. Присъствах и споделих моето мнение, като заинтересован жител на Обшина Несебър и студент по археология. В резултат започнах да научавам за много проблеми, свързани с културното наследство и все повече хора, потърсиха контакт с мен. Първоначално отказах, да се включа в листа за общински съветници, тъй като борбата за Община Несебър е много жестока и агресивна. Аз съм човек, който не обича да влиза в конфликти и винаги следвам стратегията, че монетата има две страни. Влизам в обувките на всеки и вярвам, че деленето на хората на “добри” и “лоши” е субективно. Друго убеждение, в което вярвам, е че единственият начин да постигнеш нещо, е като рискуваш. Мисля, че Община Несебър има огромен потенциал за развитие и вярвам, че аз мога да помогна, това да се случи. Този район е с хилядолетна история. Територията на цялата Община е осеяна с археологически обекти, които чакат да бъдат проучени, а Старият град е перлата в короната.

3. Заемате 2-ро място в листата на ГЕРБ-Несебър, позиция за която много кандидати биха ви завидели. Как се случи?

- Това е сред най-често задаваните ми въпроси. Непрестанно ме питат, дали мястото ми е определено с жребий, кой е мъжът ми, кой е баща ми и т.н.. Това наистина ме озадачи и учуди. Явно, ние жените, не можем да постигнем успех, без нечие покровителство. Със Стоян Пирев и Мартин Богданов, които са част от ръководството на ГЕРБ-Несебър, водихме ежеседмични срещи в които споделяхме общи цели и приоритети за развитие на Община Несебър. Аз, от своя страна, не спирах да предлагам различни идеи и демонстрирах готовност за работа. В едни случаи ме подкрепяха, в други ме насочваха, а в трети ми казваха, че съм прекалено голям идеалист. Въпреки всичко, диалогът с тях беше ползотворен и градивен. Усетихме, че всеки един от нас е парченце от пъзела и само заедно, можем да сглобим една красива картина. От самото начало тяхната визия за листата на Общински съветници беше да има приемственост и напред, да застанат нови лица, които не са участвали пряко в политическия живот. За мен беше голяма изненада, че ми предложиха, да заема втора позиция в листата. Този жест, от тяхна страна, ми показа, че са готови за промяна, иновации и приемане на различните гледни точки. Чест прави и на председателя на ГЕРБ-Несебър - Стоян Пирев, че зае последната 21-ва позиция в листата. С това свое действие той даде ясен пример, че вярва в своя екип.

4. Каква е вашата визия за развитие на Община Несебър в сферата на културата?

- Община Несебър разполага с огромен ресурс. Към момента се оползотворяват само плажовете. За съжаление, много други морски курорти започват да ни изместват, защото предлагат и други развлечения за туристите. Несебър е единственият град в България под егидата на ЮНЕСКО. Той е един от най-старите градове в Европа. Това е посоката в която трябва да работим! Виждам Стария град с реставрирани църкви и отворени врати за своите посетители. Туристите искат да влязат и да разгледат, а това което им предлагаме в момента е рушащи се храмове, част от които са оградени, за да не пострадат минаващите. На територията на цялата Община има множество археологически обекти. В местността “Плазовец” има крепостни стени и крепости, за които никой не е чувал. Време е да бъдат проучени. В последствие това ще допринесе за привличане на туристи, дори през неактивните месеци от годината. В землището на с. Кошарица има селищна могила, тя също не е проучена, а има данни, че в близост е открит златен идол от халколита. “Голямата могила” в с. Равда всеки ден ни вади очите. Има слухове, че е ограбена, но науката не бива да лежи на слухове! Длъжни сме да направим поне геофизично проучване и да последваме добрия пример на Казанлък, където има разкрити могили и това привлича ежедневно туристи. Другата болна тема е гр. Обзор. Там е заровен Храмът на Юпитер. В Пойтингеровата карта е отбелязан, като един от най-значимите храмове в нашия район. Да не забравяме, че с подобен храм в Европа, може да се похвали може би само Рим. Смятам, че е време и ние да работим за неговото разкриване. Това би привлякло туристи от цял свят. Термите в Обзор също са в окаяно състояние. По-голямата част от местните хора са ангажирани само в туристическия сезон, чиято продължителност в момента е около 40 дни. Крайно недостатъчно! Ако започнем да работим за разкриване на своите паметници на културата, то със сигурност бихме увеличили интереса към Община Несебър, и то не само през лятото!

5. С какво бихте допринесли за развитието на Здравеопазването в Община Несебър, тъй като сте фармацевт?

- Здравеопазването е друга тема, която е в моята сфера. Тя е изключително наболяла. В цялата Община има само един спешен център, който рядко предлага качествени услуги. Това трябва да се промени! Имаме спешна нужда от общопрактикуващи лекари, както и от фармацевти. В селата аптеки няма, както и лекари. Трябва да се потърсят механизми за разрешаване на тези проблеми. Липсата на денонощна аптека, може да се компенсира с вендинг автомати, които да се използват през нощта при спешна нужда от медикаменти. За населено място в което няма налична аптека, законът е по-либерален. Управител на аптека може да бъде магистър-фармацевт без задължителен едногодишен стаж или дори помощник фармацевт. Трябва да се потърси начин за привличане на тези специалисти, които да разкрият аптека или дрогерия за задоволяване нуждите на хората поне с ОТС-лекарства (без лекарско предписание). Можем да потърсим съдействие и от Медицинските университети в страната или Българския фармацевтичен съюз. Възможно е Общината да помисли и за отпускане на стипендия за обучението на тези специалисти, тъй като има голям недостиг на такива кадри. Със сигурност, като човек с медицинско образование, бих потърсила механизми за разрешаване на тези проблеми и бих работила за подобряване качеството на здравеопазването в нашия регион.

Време е всички да се събудим от дълбокия си сън и да започнем да носим отговорност за своите родители, деца и Община!




България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори